Gazete Vatan Logo

Freedos Nedir, Ne İşe Yarar? Freedos Bilgisayar Alınır Mı?

FreeDos, işletim sistemi bulunmayan demektir. İşletim sistemsiz halde bulunduğu ifadesinin tanımıdır. FreeDos ifadesi, satın alacağınız bilgisayar bilgileri arasında bulunabilir. Tercih ettiğiniz bilgisayarın işletim sistemsiz demek anlamına gelecektir. FreeDOS sistemli ürün, açık kaynaklı işletim özelliğine sahiptir. Arzu ettiğiniz işletim sistemini kurarak işlerinizi yürütebilirsiniz. FreeDOS özellikli bir bilgisayar satın alındığında, işletim sistemi kurulu olmadığından işlem yapılamayacaktır. 

Freedos Nedir, Ne İşe Yarar? Freedos Bilgisayar Alınır Mı?

FreeDos Nedir, Ne İşe Yarar? 

FreeDos, işletim sistemi olmayan bilgisayar demektir. Yeni bilgisayar sahibi olmak isteyenler, özellikleri arasında FreeDOS ibaresi bulunabilmektedir. Bu bilgisayara ait bir işletim sisteminin kurulu olmadığını ifade etmektedir. Bu da bilgisayarınızda hiçbir işlem yapamayacağınız anlamı taşımaktadır. Yani bilgisayar, Pardus, Windows 10 ya da Linux işletim sistemlerinden her hangi birinin kurulu değil demektir.

Bilgisayarın Loptop, masa üstü olması hiçbir şey değiştirmez, bu haliyle bilgisayar işlevsizdir. FreeDOS bilgisayarda işlem yapabilmek için her hangi bir işletim sistemi kurmanız gerekmektedir. Free DOS ibaresiyle satışa sunulan bilgisayar açık kaynaklı bir bilgisayardır ve işletim sistemi kurularak yüksek verimle çalışması sağlanabilmektedir. İşlem kapasitesi ve hızından bir kaybı bulunmayan FreeDOS bilgisayar kullanıcıya düşük fiyata sunulmaktadır. 

FreeDOS Bilgisayar Alınır mı?

Bilgisayar, teknoloji ürünleri arasında herkesin vazgeçilmezidir. Bireysel, özel ya da kurumsal tüm işletmeler bilgisayar teknolojisi kullanmaktadır. FreeDOS bilgisayar alınır mı? sorusu pek çok kişinin merak konusudur. Free DOS, açık kaynaklı bilgisayar alınabilir. Hatta işletim sistemi kurulmadan satışta bulunan bilgisayara daha düşük maliyete sahip olunabilmektedir.

Haberin Devamı

FreeDos ibaresi satın alınacak bilgisayar tanıtımı arasında bulunabilmektedir. Bu da işletim sistemi kurduktan sonra kullanabilirsiniz şeklinde algılanabilmelidir. FreeDOS özelliği, bilgisayarın bellek kapasitesi, işletim hızı ve grafik kartı özellikleri değişiklik göstermez.

Free DOS Bilgisayara Nasıl Kurulum Yapılır?

Bilgisayar ileri teknoloji ürünü olarak sayısız kapasite ve sınırsız işletim özelliğine sahiptir. Free DOS özellikli bilgisayara işletim sistemi kurabilmek için gerekli donanıma sahip işletim sistemi kurulu USB veya CD gereksinimi bulunmaktadır. Ardından bilgisayara BIOS sisteminde bulunan boot menüsü takip edilerek işletim sistemi kurulmaya başlayabilmektedir.

Free DOS işletim sistemli bilgisayarınızın tüm özelliklerini kolaylıkla yükseltebilme olanağınız bulunmaktadır. DOS, açık kaynaklı bir teknik sistemdir. Bilgisayarın sahip olduğu grafik kartı, işlemci hızı veya bellek kapasitesi özelliklerinde fark bulunmayıp aynıdır. Grafik kartınızda ara yüz bulunmadığından, tüm işlemleri komut tabanlı olarak yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

FreeDOS özellikli bilgisayar maliyeti düşürmek amacıyla üretilmektedir. Kullanıcıya bu haliyle sunulan bilgisayarda hiç bir işlem yapılamayacaktır. Windows, Pardus ya da arzu ettiğiniz farklı bir işletim sistemi kurarak bilgisayarınızda işlem yapmaya başlayabilirsiniz.