Wikipedia

Wikipedia

Son dakika wikipedia haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan wikipedia ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını wikipedia haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Wikipedia

haberleri sayfasında son dakika yaşanan wikipedia gelişmeleri de dahil olmak üzere 172 wikipedia haberi bulunmuştur. Tüm wikipedia haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Yavuz Bülent Bakiler öldü mü, yaşıyor mu? Şair Yavuz Bülent Bakiler kimdir, şiirleri nelerdir?
Yavuz Bülent Bakiler öldü mü, yaşıyor mu? Şair Yavuz Bülent Bakiler kimdir, şiirleri nelerdir? Edebiyatçı Gazeteci Yazar Yavuz Bülent Bâkiler’in, 86 yaşında hayatını kaybettiği iddia edildi. En son 2013 yılına kadar Türkiye gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu. Peki, Şair Yavuz Bülent Bakiler kimdir, şiirleri nelerdir? Yavuz Bülent Bakiler öldü mü, yaşıyor mu?
19.08.2022 Kültür Sanat
İlk web sitesi 30 yaşına girdi
İlk web sitesi 30 yaşına girdi İngiliz bilim insanı Tim Berners-Lee, "World Wide Web" projesini tanıtan bir metnin yer aldığı ilk web sitesini 30 yıl önce 6 Ağustos 1991'de dışarıdan erişime açtı.
6.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Pakistan'dan, Wikipedia ve Google'a uyarı!
Pakistan'dan, Wikipedia ve Google'a uyarı! Pakistan'ın, Wikipedia ve arama motoru Google'a platformları aracılığıyla yayılan kutsal değerlere saygısız içeriklerin kaldırılmasıyla ilgili uyarıda bulunduğu bildirildi.
25.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Google Haritalar, corona salgınını da gösterecek
Google Haritalar, corona salgınını da gösterecek Google'ın popüler servislerinden biri olan Google Haritalar (Google Maps) önemli bir güncelleme almaya hazırlanıyor. Bu güncelleme ile birlikte Google Haritalar üzerinden corona virüs salgının yoğun olarak görüldüğü bölgeler haritadan takip edilebilecek.
10.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Sosyal medya dünyanın sorunu
Sosyal medya dünyanın sorunu Dijital platformların bireyler ve toplum üzerinde etki alanlarını genişletmesiyle, şirketler ile ülkeler arasında yeni sürece uyum sağlama konusunda sorunlar meydana gelebiliyor.
25.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Meflokin nedir? Rusya corona ilacını mı buldu? (Rusya Federal Biyomedikal Ajansı açıkladı)
Meflokin nedir? Rusya corona ilacını mı buldu? (Rusya Federal Biyomedikal Ajansı açıkladı) Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), yeni tip Corona Virüsü tedavi edecek ilacın geliştirildiğini iddia etti. Ajansın basın dairesinden yapılan açıklamada, FMBA'nın yeni tip koronavirüsü tedavi etmek üzere sıtmaya karşı kullanılan Meflokin bazlı yeni ilacı tanıttığı belirtildi. Rusya tarafından ilan edilen haberin ardından Meflokin nedir?
28.03.2020 Gündem
Macbook kullanıcılarına kritik uyarı
Macbook kullanıcılarına kritik uyarı Siber güvenlik uzmanları, macOS işletim sistemi kullanıcılarının karşılaştığı en yaygın siber tehditin "Shlayer" yazılımı olduğunu tespit etti
26.01.2020 Bilim ve Teknoloji
BTK, Wikipedia'nın erişim engelini kaldırdı
BTK, Wikipedia'nın erişim engelini kaldırdı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı üzerine Wikipedia'yı erişime açtı.
15.01.2020 Gündem
Wikipedia'ya erişim açıldı! Vikipedi’ye yoğunluktan mı girilemiyor?
Wikipedia'ya erişim açıldı! Vikipedi’ye yoğunluktan mı girilemiyor? Ankara 1'nci Sulh Ceza Hakimliği, Türkiye'de 29 Nisan 2017 tarihinden bu yana erişime kapalı olan Wikipedia’nın açılmasına karar verdi. Ancak Wikipedia açılmasına rağmen henüz giriş yapılmıyor. Wikipedia giriş yapmaya çalışanlar Vikipedi’ye neden girilmiyor, yoğunluk mu var? Diye soruyor.
15.01.2020 Gündem
Wikipedia'ya erişim engeline ilişkin karar kaldırıldı
Wikipedia'ya erişim engeline ilişkin karar kaldırıldı Ankara 1'nci Sulh Ceza Hakimliği, Türkiye'de 29 Nisan 2017 tarihinden bu yana erişime kapalı olan Wikipedia’nın açılmasına karar verdi.
15.01.2020 Gündem
Wikipedia nedir, internet ansiklopedisi Wikipedia ne demek?  yazarları kimlerdir?
Wikipedia nedir, internet ansiklopedisi Wikipedia ne demek? yazarları kimlerdir? Wikipedia her türlü bilginin yer aldığı kaynak belirtilen derlemelerin yer aldığı bir internet ansiklopedisidir. Tamamen gönüllülük esasına dayanan Wikipedia birçok dilde hazırlanan bağımsız, ücretsiz ve kâr amacı gütmeyen bir platformdur. Peki, Wikipedia ne demek? Wikipedia nedir? İşte detaylar…
15.01.2020 Gündem
Vikipedi bugün mü açılacak, ne zaman açılacak? Wikipedia neden kapatıldı?
Vikipedi bugün mü açılacak, ne zaman açılacak? Wikipedia neden kapatıldı? Vikipedi’ya açıldı mı? Wikipedia ne zaman açılacak? Soruları Wikipedia'nın erişime kapatılmasını hak ihlali sayan kararının gerekçesi Resmi Gazete’de yayımlandıktan yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Peki, Wikipedia ne zaman açılacak? Vikipedi’ye bugün mü açılacak? İşte detaylar…
15.01.2020 Gündem
Son dakika: Wikipedia erişime açılıyor, karar Resmi Gazete'de...
Son dakika: Wikipedia erişime açılıyor, karar Resmi Gazete'de... Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararı açıkladı. Gelen son dakika haberine göre karar BTK'ya ulaşınca Wikipedia tekrar erişime açılacak.
15.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan Gül: Yargı hiç kimseden emir almaz
Bakan Gül: Yargı hiç kimseden emir almaz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yargı hiçbir yerden ve hiçbir kimseden emir almaz. Yargının emir alacağı tek yer; Anayasa ve kanunlardır. Yargı, hiçbir ideolojinin, şu ya da bu grubun değil, sadece hukukun emri altındadır" dedi.
10.01.2020 Siyaset
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den, CNN Türk'te önemli açıklamalar
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den, CNN Türk'te önemli açıklamalar Adalet Bakanı Abdulhamit Gül CNN Türk canlı yayınında 'Tarikatlar devlete sızıyor' iddiasına cevap vererek, "Burada bir zihniyet anlamında hiç bir grubun devletin içinde örgütlü bir şekilde sızması, hiyerarşi dışında bir yapı oluşturulmasına asla izin verilemez." dedi.
4.01.2020 Gündem
"Evliliğimiz bu yüzyılda nasıl gidebilirse öyle gidiyor"
"Evliliğimiz bu yüzyılda nasıl gidebilirse öyle gidiyor" Atiye dizisiyle setlere dönen Beren Saat yeni keşfettiği müzikal yeteneğini, hayatını, ülkeyi, sosyal medyayı, evliliğini ve aşkı anlattı. İşte o röportaj...
29.12.2019 Magazin
Wikipedia 2,5 yıl sonra açılıyor!
Wikipedia 2,5 yıl sonra açılıyor! Anayasa Mahkemesi kararı sonrası BTK'nın siteyi açacağı belirtiliyor. BTK, erişim engelini kaldırmak için AYM'nin gerekçeli kararını bekliyor.
27.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Wikipedia açıldı mı? | Wikipedia neden kapatıldı?
Wikipedia açıldı mı? | Wikipedia neden kapatıldı? Wikipedia açıldı mı? Wikipedia neden kapatıldı? Sorusuna milyonlarca kişi yanıt arıyor. Wikipedia arama motorlarında yoğun bir şekilde araştırılıyor. Anayasa Mahkesi, Wikipedia internet sitesine erişimin engellenmesi nedeniyle, ifade özgürlüğünü ihlal edildiğine karar verildi. Peki, Wikipedia açılacak mı? İşte detaylar…
26.12.2019 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nden Wikipedia kararı
Anayasa Mahkemesi'nden Wikipedia kararı Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, internet ansiklopedisi Wikipedia'nın Türkiye'de erişime kapatılması nedeniyle yapılan bireysel başvuruda, oy çokluğuyla ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi.
26.12.2019 Gündem
Anayasa Mahkemesi Wikipedia için toplanıyor!
Anayasa Mahkemesi Wikipedia için toplanıyor! Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, internet ansiklopedisi Wikipedia'nın Türkiye'de erişime kapatılması nedeniyle yapılan bireysel başvuruyu, 26 Aralık'ta görüşecek.
18.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Sır vergi rekortmenleri
Sır vergi rekortmenleri Türkiye’nin 2018 yılı vergi şampiyonları belli oldu. Ancak ilk 100’ün yer aldığı listelerde vergi rekortmenlerinin çoğu adının açıklanmasını istemedi. 27 kurum ile 57 Gelir Vergisi şampiyonu ismini gizledi.
21.11.2019 Ekonomi
Wikipedia'nın kurucu ortağından 'Facebook'a rakip' platform: WT:Social
Wikipedia'nın kurucu ortağından 'Facebook'a rakip' platform: WT:Social Wikipedia'nın kurucu ortağı Jimmy Wales, üyelerin bağışlarıyla ayakta duracak yeni bir sosyal medya platformu kurdu: WT:Social.
19.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Anayasa Mahkemesi'nden 'Wikipedia' kararı
Anayasa Mahkemesi'nden 'Wikipedia' kararı Anayasa Mahkemesi, Wikipedia'ya yönelik yayın yasağına ilişkin başvuruyu genel kurula sevk etti.
11.09.2019 Gündem
KDK, vatandaşların ilginç başvurularına da çözüm buluyor
KDK, vatandaşların ilginç başvurularına da çözüm buluyor Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), vatandaşlardan gelen ilginç başvuruları da inceleyerek çözüm bulmaya çalışıyor. Vatandaşlar, "Sınavda avokadoyu soranlar yargılanmalı", "Wikipedia neden açılmıyor?" ve "Türk bayrağı mevzuattaki gibi dalgalanmıyor" gibi istek ve sorularını KDK'ye iletti.
21.08.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Wikipedia ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki wikipedia haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.