Vergi İncelemesi

Vergi İncelemesi

Son dakika vergi incelemesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi incelemesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi incelemesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi İncelemesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi incelemesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 329 vergi incelemesi haberi bulunmuştur. Tüm vergi incelemesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maliye özel fenomen ekibi kurdu! 'Şampiyonlar ligi masası' çark etti, paylaşımlar tamamen değişti
Maliye özel fenomen ekibi kurdu! 'Şampiyonlar ligi masası' çark etti, paylaşımlar tamamen değişti Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya fenomenleri için özel ekip oluşturdu. Ekip vergi incelemesi yaparken kara para şüphesi çıkarsa MASAK devreye giriyor. Suç unsuru tespit edildiğinde de savcılığa bildiriliyor.
4.12.2023 Gündem
Şulemsi, Tayyargiller'den sonra sıra Nevra Bilem'e geldi! Hepsini korku sardı, inceleme başlatıldı
Şulemsi, Tayyargiller'den sonra sıra Nevra Bilem'e geldi! Hepsini korku sardı, inceleme başlatıldı Güzellik merkezi sahibi fenomenler Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin gözaltına alınmasının ardından panikte. Ne yapacağını şaşıran fenomenler sosyal medya hesaplarında büyük bir temizliğe başladı. Ama vergi müfettişleri onları peşine düştü bile. İşte o fenomenlerden Nevra Bilem ile ilgili de bir gerçek ortaya çıktı. Onlarca kişi, 'Nevra Bilem bizi dolandırdı' diye suç duyurusunda bulundu.
11.11.2023 Gündem
İkinci el araç satışında yeni yasak kararı
İkinci el araç satışında yeni yasak kararı Ticaret Bakanlığı'nca, ikinci el motorlu araçların tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerindeki fiyattan satılması yasağına uymayan ilan sayısının 20 binden 5 binin altına düştüğü bildirildi.
21.07.2023 Ekonomi
Barcelona'nın hakemlere 1 milyon 400 bin euro'luk rüşvet verdiği ortaya çıktı
Barcelona'nın hakemlere 1 milyon 400 bin euro'luk rüşvet verdiği ortaya çıktı La Liga devi Barcelona'nın 2016-2018 yılları arasında İspanya Hakemler Komitesi Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negrerira'ya 1 milyon 400 bin euro ödediği, rüşvet skandalına savcılığın el attığı öğrenildi.
16.02.2023 İspanya
Bakan Nebati duyurdu! Rekor kırıldı
Bakan Nebati duyurdu! Rekor kırıldı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kayıt dışı ekonomiyle mücadele, vergi kaçakçılığını önlemek ve ekonomik büyümeyi desteklemek için yoğunlaştırdığımız vergi incelemesi ve denetimlerle Cumhuriyet tarihinin bir yıldaki en yüksek sayıda denetimini gerçekleştirdik. Geçen yıl tamamlamış olduğumuz vergi inceleme ve denetim sayısının 3 katını da aşarak göreve geldiğimizde belirlediğimiz 1 milyon mükellef nezdinde denetim hedefine bugün itibarıyla ulaştık." ifadelerini kullandı.
9.12.2022 Ekonomi
Matrah düzenlemesi ne demek, Matrah nedir? Otomobilde matrah artırımı ne anlama gelir? Bakan açıkladı: Matrah düzenlemesi üzerinde çalışılıyor!
Matrah düzenlemesi ne demek, Matrah nedir? Otomobilde matrah artırımı ne anlama gelir? Bakan açıkladı: Matrah düzenlemesi üzerinde çalışılıyor! Otomobilde matrah düzenlemesi nedir, matrah ne demek? sorularına Bakan Nebati’nin açıklaması sonrası yanıt aranmaya başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, bir süredir otomobillere gelmesi beklenen ÖTV indirimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Otomobilde ÖTV indirimi yok. Matrah düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz" dedi. Peki, Matrah nedir, matrah düzenlemesi ne demek? Matrah artırımı nedir, nasıl hesaplanır?
11.11.2022 Ekonomi
Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek?
Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek? Yeni Varlık Barışı düzenlemesi ayrıntılar belli oldu. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz gibi varlıkların ekonomiye kazandırılması hedeflenenen Varlık Barışı’nda son gün 31 Mart 2023 olarak belirlendi. Peki, Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek? Varlık Barışı’nda vergi dairelerinde beyanda bulunulacak mı? Varlık Barışı’nda transfer nasıl gerçekleşecek? Varlık Barışı vergilendirme nasıl olacak? İşte detaylar…
9.08.2022 Ekonomi
Dövizi olanları kapsıyor! Varlık barışı için flaş hamle, şartlar değişti
Dövizi olanları kapsıyor! Varlık barışı için flaş hamle, şartlar değişti Gelir İdaresi Başkanlığı, 7417 sayılı yasada yer alan Varlık Barışı uygulamasının işleyişine açıklık getirdi. Buna göre gerçek ve tüzel kişiler, kurumlar vergisi kanununa eklenen ilgili hükümlere paralel olarak yurt dışı ve yurt içi varlık barışı uygulamasından 31 Mart 2023'e kadar yararlanabilecekler. Bu varlıklara ilişkin olarak vergi dairelerine herhangi bir beyanda bulunulmayacak.
9.08.2022 Ekonomi
'Demir Yumruk' operasyonunda 'cirolu çek' detayı
'Demir Yumruk' operasyonunda 'cirolu çek' detayı Ankara merkezli 29 ilde gerçekleştirilen 'Demir Yumruk' operasyonunda tutuklanan Melih Karabacak'ın liderliğini yaptığı suç örgütü bünyesindeki şüphelilerin, telefon görüşmelerinde teknik takibe takılmamak için 'cirolu çek' için 'Kur'an' diye şifre kullandıkları ortaya çıktı.
9.07.2022 Yaşam
Varlık barışı nedir, varlık barışı uzatıldı mı? İşte varlık barışı 2022 son gün!
Varlık barışı nedir, varlık barışı uzatıldı mı? İşte varlık barışı 2022 son gün! 'Yeni Varlık Barışı' düzenlemesi TBMM’de kabul edildi. Yurt dışında sahip olunan para, döviz, altın, hisse senedi, tahvil ve diğer menkul kıymetler banka ve aracı kurumlara bildirilerek 3 ay içinde Türkiye’ye getirilecek. Peki, Varlık barışı nedir, varlık barışı uzatıldı mı? İşte varlık barışı 2022 son gün…
4.07.2022 Ekonomi
Altını, dövizi, menkul kıymeti olanlar dikkat! Süre uzatıldı
Altını, dövizi, menkul kıymeti olanlar dikkat! Süre uzatıldı Son dakika gelişmesi... Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan Varlık Barışı'nın 30 Haziran’da sona eren başvuru süreci 31 Mart 2023’e kadar uzatıldı. İşte tüm detaylar...
1.07.2022 Ekonomi
Altın, para, döviz ve menkul kıymet... Hepsini kapsıyor, Son gün bugün...
Altın, para, döviz ve menkul kıymet... Hepsini kapsıyor, Son gün bugün... Binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Büyük fırsat sunuluyor. Herhangi bir ödeme talep edilmeyecek. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" için başvuru süresi bugün doluyor. İşte son dakika haberinin detayları...
29.06.2022 Ekonomi
Para, altın, döviz, menkul kıymet... Tamamını kapsıyor! Son 1 hafta kaldı
Para, altın, döviz, menkul kıymet... Tamamını kapsıyor! Son 1 hafta kaldı Yurt dışında ve yurt içinde bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet, diğer sermaye piyasası araçlarını vergi ödemeden ve herhangi bir şekilde vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de kayıt altına almak üzere başlatılan Varlık Barışı uygulaması için son gün 30 Haziran. Yeminli Mali Müşavir İlyas Emre Yayla, “Beyan edilen varlıklara ilişkin herhangi bir vergi alınmayacak. Ayrıca varlığın kaynağına ilişkin olarak bir tarhiyat ve vergi incelemesi yapılamayacak. Bu varlıkları da mükellefler serbestçe kullanabilecekler” dedi.
24.06.2022 Ekonomi
Altın, para, döviz  menkul kıymet... Hepsini kapsıyor! Son gün 30 Haziran...
Altın, para, döviz menkul kıymet... Hepsini kapsıyor! Son gün 30 Haziran... Binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Büyük fırsat sunuluyor. Herhangi bir ödeme talep edilmeyecek. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasına son gün 30 Haziran olarak belirlendi.
31.05.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Devlet el atıyor! 81 ilde harekete geçildi
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Devlet el atıyor! 81 ilde harekete geçildi Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Ev fiyatlarında yaşanan yüksek artış ile ilgili hükümet harekete geçti. 81 ilde ev fiyatlarıyla ilgili önemli adımlar atılıyor. Hükümetin sağladığı kolaylıkları fırsat bilen ve ikinci el konut fiyatlarını fahiş artışlarla sabote eden isimlerle ilgili çalışmalar hız kazandı. 81 ilde harekete geçilirken bu tür indirimlerde sözleşme günü tapuda satıştan cayan ev sahipleriyle ilgili de adımlar atılıyor. Tespitler yapılırken bu şekilde ev sattığı sabit olan isimler için de vergi incelemesi söz konusu. İşte 0.99 ve 0.89'luk konut kredisi indirimi sonrası konut ilanları ile satılık olan ev fiyatlarında oynama yapan fırsatçılarla ilgili son dakika gelişmeleri...
17.05.2022 Ekonomi
Yağ fiyatları ne kadar? BİM, A101, Migros güncel 5 LT ayçiçek yağı fiyatları kaç TL,  neden artıyor, marketlerde yağ var mı?
Yağ fiyatları ne kadar? BİM, A101, Migros güncel 5 LT ayçiçek yağı fiyatları kaç TL, neden artıyor, marketlerde yağ var mı? Türkiye’nin buğday ithalatında ilk sıralarda yer alan Ukrayna, gıda kıtlığı riskine karşı et, yulaf ve şeker gibi ürünlerin ihracatını askıya aldı. Rusya'nın Azak Denizi'nden çıkışı kapatmasıyla yağ yüklü gemiler Türkiye'ye gelemedi. Söz konusu gelişmelerin ardından vatandaşlar marketlere koştu ve ayçiçek reyonlarında yağ kalmadı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise spekülatif fiyat oluşumuna neden olunduğu ve stokçuluk yapıldığı iddialarıyla ilgili, aralarında temel gıda, temizlik ürünleri ve otomotiv sektörlerinin de yer aldığı birçok sektöre yönelik vergi incelemesi başlatıldığını açıkladı. Peki, Yağ fiyatları ne kadar, 2022 ayçiçek yağ fiyatları neden artıyor, marketlerde yağ var mı? A101 - ŞOK – BİM- Migros yağ fiyatları ne kadar? İşte Ayçiçek yağı fiyatları…
7.03.2022 Ekonomi
Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarında son dakika açıklaması! Yeni dönem! Fiyat artışı yapanlar...
Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarında son dakika açıklaması! Yeni dönem! Fiyat artışı yapanlar... Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarında flaş gelişme. Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarıyla ilgili yeni dönem başladı. Spekülatif fiyat artışı ve stokçuluk iddialarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den açıklama geldi. Nebati, temel gıda, temizlik ürünleri ve otomotiv dahil birçok sektöre yönelik vergi incelemesi başlatıldığını açıkladı. Yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı: Temel gıda, temizlik ürünleri, otomotiv, mobilya, alkollü-alkolsüz içecek, çimento, ayakkabı, kozmetik, inşaat malzemesi, kağıt, plastik, kırtasiye, gübre, hububat depolama ve antrepoculuk (lisanslı depoculuk) başta olmak üzere spekülatif fiyat hareketliliğinin veya stokçuluğun tespit edildiği sektörler nezdinde fiili envanter, yoklama, izahat istenmesi gibi saha denetimleri yapılmak suretiyle riskli mükellefler tespit edilmektedir. Yapılan saha denetimlerine yoğun bir şekilde devam edilmekte olup, haksız fiyat artışları ve stokçuluğun önlenmesi adına ilerleyen dönemlerde de kararlılıkla sahada bulunulmaya devam edilecektir. Yürütülen bu çalışmaların değerlendirilmesi sonucunda vergisel yönden riskli olduğu tespit edilen mükellefler nezdinde cari yıl vergi incelemeleri de yapılmaktadır.
7.03.2022 Ekonomi
Döviz, altın, para ve menkul kıymeti olanlar dikkat!
Döviz, altın, para ve menkul kıymeti olanlar dikkat! Döviz, altın, para ve menkul kıymeti olanlar dikkat! 31 Aralık'ta sona eriyor, son günü kaçırmayın. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi ödemeden ve herhangi bir şekilde vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son gün 31 Aralık. Varlık Barışı'ndan nasıl yararlanılacak? Dikkat edilmesi gerekenler neler? Varlık Barışı'nın avantajları neler? İşte tüm bilgiler...
13.12.2021 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Milyonları ilgilendiriyor, saatler kaldı...
SGK resmen duyurdu! Milyonları ilgilendiriyor, saatler kaldı... Yapılandırma ile ilgili flaş açıklama! Borcu olan çok sayıda kişiyi kapsıyor. Yapılandırma imkanından yararlanan vatandaşlar borçlarından kurtulup rahat bir nefes alıyor. Bugün başvuru için son gün. Saat 23.59'a kadar başvuru yapılabilecek. Yapılandırma kapsamındaki alacaklar, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi Değişim Oranı) üzerinden hesaplanıyor. Bu hesaplama üzerinden peşin ödeme yapılırsa gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 90’ı siliniyor. Taksitle de ödeme yapılabiliyor. Bağ-kurlu olanlar yapılandırmadan yararlandığı takdirde erken emeklilik imkanına sahip oluyor. Yapılandırma ile ilgili vatandaşların kafasında birçok soru işareti bulunuyor. İşte yapılandırma ile ilgili sorular ve yanıtları...
30.09.2021 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat, siliniyor! Başvuran fırsattan yararlanıyor ödemeler...
Borcu olanlar dikkat, siliniyor! Başvuran fırsattan yararlanıyor ödemeler... Borcu olanları çok yakından ilgilendiriyor. Başvuran fırsattan yararlanıyor. Borcu olan çok sayıda kişi yapılandırma imkanından yararlanarak borçlarından kurtuluyor. Faiz yükünün büyük kısmı ödenmiyor. Peşin ödemelerde indirim yapılıyor. Borçların cezaları kaldırılarak güncelleniyor ve taksitle ödeme imkanı da sağlanıyor. Başvurular için son gün. Yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşlar 30 Eylül Perşembe günü mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvuru yapması gerekiyor.
29.09.2021 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat, siliniyor! Başvuran fırsattan yararlanıyor ödemeler...
Borcu olanlar dikkat, siliniyor! Başvuran fırsattan yararlanıyor ödemeler... Borcu olanları çok yakından ilgilendiriyor. Başvuran fırsattan yararlanıyor. Borcu olan çok sayıda kişi yapılandırma imkanından yararlanarak borçlarından kurtulup rahat bir nefes alıyor. Faiz yükünün büyük kısmı ödenmiyor. Peşin ödemelerde indirim yapılıyor. Borçların cezaları kaldırılarak güncelleniyor ve taksitle ödeme imkanı da sağlanıyor. Başvurular için son haftaya girildi. Yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşlar 30 Eylül Perşembe günü mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvuru yapması gerekiyor.
23.09.2021 Ekonomi
İnternet vergi dairesi borç ödeme nasıl yapılır? Yapılandırma ödeme tarihleri!
İnternet vergi dairesi borç ödeme nasıl yapılır? Yapılandırma ödeme tarihleri! Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından (GİB) alınan bilgilere göre; vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7326 sayılı kanun kapsamında başvurular devam ediyor. Başvurular Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi veya e-Devlet üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla da yapılabilecek. Peki, Yapılandırma ödemeleri ne zaman son, yapılandırma ödeme nasıl yapılır?
25.08.2021 Gündem
Borcu olanlara güzel haber! Sadece yüzde 10'unu ödeyin, son hafta...
Borcu olanlara güzel haber! Sadece yüzde 10'unu ödeyin, son hafta... Borcu olan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Büyük fırsat! Başvuranlar sadece sadece yüzde 10'unu ödüyor. Son haftaya girildi. Vergi ve diğer bazı borçlar yapılandırılıyor. Yapılandırma imkanından yararlananlar faizlerin büyük kısmını ödemiyor. Yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebiliyor ve peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılıyor.
24.08.2021 Ekonomi
Borç yapılandırma ne zaman sona eriyor? Borç yapılandırma nasıl yapılır?
Borç yapılandırma ne zaman sona eriyor? Borç yapılandırma nasıl yapılır? Borç yapılandırmasında son günlere girildi. 7326 sayılı Yapılandırma Kanunundan yararlanmak için 3 milyon 480 bin 533 mükellef başvururken, 69,1 milyar liralık alacak yapılandırıldı. Yasaya göre, 9 Haziran itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş öğrenim ve katkı kredisi borçları yapılandırılabilecek. Peki, Yapılandırma ne zaman sona eriyor? Borç yapılandırma nasıl yapılır? İşte yapılandırma ile ilgili bilmeniz gereken detaylar...
24.08.2021 Ekonomi
Borçlar siliniyor! İndirim ve taksit uygulanıyor... Son tarih belli oldu
Borçlar siliniyor! İndirim ve taksit uygulanıyor... Son tarih belli oldu Borcu olan yüz binleri ilgilendiriyor. Borçlar siliniyor. Başvurular 31 Ağustos’a kadar devam ediyor. 30 Nisan 2021 öncesine ait ödenmemiş vergi borçlarının üç yıla kadar 18 taksitle yapılandırılması için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, ilk taksiti ödemek için son tarih 30 Eylül 2021 olarak ifade ediliyor. Taksitle ödemeyi tercih edenler için faiz alınmıyor, nispeten düşük oranlı katsayılar uygulanarak borç tutarı arttırılarak taksitlendirme yapılıyor. Altı eşit taksit için ‘1.09’, dokuz eşit taksit için ‘1.135’, 12 eşit taksit için ‘1.18’, 18 eşit taksit için ‘1.27’ katsayısı uygulanıyor.
17.08.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vergi İncelemesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi incelemesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.