Varlık Barışı

Varlık Barışı

Son dakika VARLIK BARIŞI haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan VARLIK BARIŞI ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını VARLIK BARIŞI haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Varlık Barışı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan varlık barışı gelişmeleri de dahil olmak üzere 304 varlık barışı haberi bulunmuştur. Tüm varlık barışı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vergi borçları siliniyor! Son 10 güne girildi, iade edilecek
Vergi borçları siliniyor! Son 10 güne girildi, iade edilecek Vergi borçları siliniyor, son 10 güne girildi. 31 Mayıs’a kadar başvurulabilecek ve 30 Haziran’a kadar ilk taksit ödenebilecek. Yurtdışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları, en geç 31 Mart 2023 tarihine kadar form ile bankalara veya aracı kurumlara bildirilebilecek. İşte detaylar...
21.03.2023 Ekonomi
2023 Yılı Bütçesi'nin maddeleri TBMM'de kabul edildi
2023 Yılı Bütçesi'nin maddeleri TBMM'de kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda 2023 Yılı Bütçesi'nin maddeleri kabul edildi.
16.12.2022 Gündem
Bakan Nebati: Ülkemizin FATF kara listesine alınması söz konusu değildir
Bakan Nebati: Ülkemizin FATF kara listesine alınması söz konusu değildir Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemize yönelik bir kara para soruşturması açılması ya da ülkemizin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kara listesine alınması kesinlikle söz konusu değildir" dedi.
21.11.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert tepki: Zor sabrediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert tepki: Zor sabrediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'da Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi'ne katıldı. Burada devlet liderleriyle önemli temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı takdim edildi. Kritik zirve sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları ile ilgili olarak 'zor sabrediyoruz' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları ile ilgili olarak 'Hadi çık ispat et. Var mı elinde bir delilin? Neye göre bunu söylüyorsun? Ya sen bu ülkenin evladı değil misin? Bu ülkenin evladı olarak bu ülkenin yönetimi, devleti nasıl olur da uyuşturucu işi yapar diyebilirsin. Bir belge varsa çıkar belgeni göster' ifadelerini kullandı.
12.11.2022 Siyaset
Bakan Nebati'den vergi açıklaması! Herkesi ilgilendiriyor
Bakan Nebati'den vergi açıklaması! Herkesi ilgilendiriyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Esnafımızdan işçilerimize, çiftçilerimizden yatırımcılarımıza kadar tüm kesimleri ilgilendiren vergi politikalarını hayata geçiriyoruz'' dedi.
17.08.2022 Ekonomi
Altını ve dövizi olanlara dikkat! Detaylar belli oldu, vergisi sıfırlanacak
Altını ve dövizi olanlara dikkat! Detaylar belli oldu, vergisi sıfırlanacak Yurtdışında bulunan para, altın, döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesine yönelik yeni varlık barışı düzenlemesine ilişkin detaylar netleşti. Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre, yurtdışında bulunan varlıklar 31 Mart 2023 tarihine kadar banka veya aracı kurumlara bildirilebilecek. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulursa vergi oranı sıfır olacak.
10.08.2022 Ekonomi
Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek?
Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek? Yeni Varlık Barışı düzenlemesi ayrıntılar belli oldu. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz gibi varlıkların ekonomiye kazandırılması hedeflenenen Varlık Barışı’nda son gün 31 Mart 2023 olarak belirlendi. Peki, Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek? Varlık Barışı’nda vergi dairelerinde beyanda bulunulacak mı? Varlık Barışı’nda transfer nasıl gerçekleşecek? Varlık Barışı vergilendirme nasıl olacak? İşte detaylar…
9.08.2022 Ekonomi
Dövizi olanları kapsıyor! Varlık barışı için flaş hamle, şartlar değişti
Dövizi olanları kapsıyor! Varlık barışı için flaş hamle, şartlar değişti Gelir İdaresi Başkanlığı, 7417 sayılı yasada yer alan Varlık Barışı uygulamasının işleyişine açıklık getirdi. Buna göre gerçek ve tüzel kişiler, kurumlar vergisi kanununa eklenen ilgili hükümlere paralel olarak yurt dışı ve yurt içi varlık barışı uygulamasından 31 Mart 2023'e kadar yararlanabilecekler. Bu varlıklara ilişkin olarak vergi dairelerine herhangi bir beyanda bulunulmayacak.
9.08.2022 Ekonomi
Varlık barışı nedir, varlık barışı uzatıldı mı? İşte varlık barışı 2022 son gün!
Varlık barışı nedir, varlık barışı uzatıldı mı? İşte varlık barışı 2022 son gün! 'Yeni Varlık Barışı' düzenlemesi TBMM’de kabul edildi. Yurt dışında sahip olunan para, döviz, altın, hisse senedi, tahvil ve diğer menkul kıymetler banka ve aracı kurumlara bildirilerek 3 ay içinde Türkiye’ye getirilecek. Peki, Varlık barışı nedir, varlık barışı uzatıldı mı? İşte varlık barışı 2022 son gün…
4.07.2022 Ekonomi
Altını, dövizi, menkul kıymeti olanlar dikkat! Süre uzatıldı
Altını, dövizi, menkul kıymeti olanlar dikkat! Süre uzatıldı Son dakika gelişmesi... Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan Varlık Barışı'nın 30 Haziran’da sona eren başvuru süreci 31 Mart 2023’e kadar uzatıldı. İşte tüm detaylar...
1.07.2022 Ekonomi
Altın, para, döviz ve menkul kıymet... Hepsini kapsıyor, Son gün bugün...
Altın, para, döviz ve menkul kıymet... Hepsini kapsıyor, Son gün bugün... Binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Büyük fırsat sunuluyor. Herhangi bir ödeme talep edilmeyecek. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" için başvuru süresi bugün doluyor. İşte son dakika haberinin detayları...
29.06.2022 Ekonomi
Para, altın, döviz, menkul kıymet... Tamamını kapsıyor! Son 1 hafta kaldı
Para, altın, döviz, menkul kıymet... Tamamını kapsıyor! Son 1 hafta kaldı Yurt dışında ve yurt içinde bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet, diğer sermaye piyasası araçlarını vergi ödemeden ve herhangi bir şekilde vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de kayıt altına almak üzere başlatılan Varlık Barışı uygulaması için son gün 30 Haziran. Yeminli Mali Müşavir İlyas Emre Yayla, “Beyan edilen varlıklara ilişkin herhangi bir vergi alınmayacak. Ayrıca varlığın kaynağına ilişkin olarak bir tarhiyat ve vergi incelemesi yapılamayacak. Bu varlıkları da mükellefler serbestçe kullanabilecekler” dedi.
24.06.2022 Ekonomi
Altın, para, döviz  menkul kıymet... Hepsini kapsıyor! Son gün 30 Haziran...
Altın, para, döviz menkul kıymet... Hepsini kapsıyor! Son gün 30 Haziran... Binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Büyük fırsat sunuluyor. Herhangi bir ödeme talep edilmeyecek. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasına son gün 30 Haziran olarak belirlendi.
31.05.2022 Ekonomi
Dolar, euro, altın ve TL hepsini kapsıyor, flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı
Dolar, euro, altın ve TL hepsini kapsıyor, flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı Dolar, euro, altın ve TL hepsi için geçerli. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasından yararlanmak için tanınan süre 6 ay uzatıldı.
1.01.2022 Ekonomi
Döviz, altın, para ve menkul kıymeti olanlar dikkat!
Döviz, altın, para ve menkul kıymeti olanlar dikkat! Döviz, altın, para ve menkul kıymeti olanlar dikkat! 31 Aralık'ta sona eriyor, son günü kaçırmayın. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi ödemeden ve herhangi bir şekilde vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son gün 31 Aralık. Varlık Barışı'ndan nasıl yararlanılacak? Dikkat edilmesi gerekenler neler? Varlık Barışı'nın avantajları neler? İşte tüm bilgiler...
13.12.2021 Ekonomi
Dolar, euro, Türk lirası ile ilgili flaş karar! Kapsama giriyor! Son tarih 31 Aralık
Dolar, euro, Türk lirası ile ilgili flaş karar! Kapsama giriyor! Son tarih 31 Aralık Yurt dışı kaynaklı dolar, euro ve Türk lirası ile ilgili flaş karar! Vergi ödemeksizin ve incelenmeme güvencesi edinilerek yurt dışından getirilecek varlıklar için; öncelikle 31 Aralık 2021’e kadar bildirim yapılması, bildirimden sonraki üç ay içinde de varlıkların Türkiye’ye getirilmesi gerekiyor. Türkiye’deki banka veya aracı kuruma varlıklarını bildiren ve ardından ülkeye getiren kişinin (veya şirketin) varlıkları serbestçe tasarruf hakkı mevcut. Yurtiçi varlıklar içinse vergi dairesine bildirim yapılması gerekiyor. Bu bildirim için de 31 Aralık 2021 son tarih. Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin sahip olduğu ancak yasal defterlerinde görünmeyen para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları varlık barışı kapsamına giriyor. İşte varlık satışı ve varlık barışı ile ilgili önemli gelişmeler...
30.11.2021 Ekonomi
Varlık barışının süresi 6 ay uzatıldı
Varlık barışının süresi 6 ay uzatıldı Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için tanınan süre 6 ay uzatıldı.
30.06.2021 Ekonomi
Para, altın,  döviz... Hepsini kapsıyor! Yarın son gün
Para, altın, döviz... Hepsini kapsıyor! Yarın son gün Yüz binler için büyük fırsat! Yarın sona eriyor. 3 ay detayı bulunuyor. Ödeme yapılmayacak. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasına yarın mesai bitimine kadar başvuruda bulunulabilecek.
29.06.2021 Ekonomi
Ödeme yapılmayacak! Büyük fırsat, 20 gün kaldı...
Ödeme yapılmayacak! Büyük fırsat, 20 gün kaldı... Ödeme yapılmayacak. 20 gün kaldı. Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren fırsat... Para, döviz, altın ve menkul kıymetler kapsamda. Hiçbir inceleme ve stopaj kesintisi yapılmayacak. Varlık barışı uygulamasından yararlanmak isteyenlerin, yurt dışındaki varlıklarını ekonomiye kazandırmak için 20 gün içinde bildirimde bulunması gerekiyor. Bildirimde bulunulduktan sonra bu varlıkların 3 ay içinde Türkiye'ye getirilmesi gerekecek.
10.06.2021 Ekonomi
Merkez Bankası ile ilgili flaş açıklama! 'Şartlar ne gerektiriyorsa...'
Merkez Bankası ile ilgili flaş açıklama! 'Şartlar ne gerektiriyorsa...' Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut Merkez Bankası ile ilgili, “Piyasa ve ekonominin şartları ne gerektiriyorsa Merkez Bankası o adımları atacak ve gereken kararlar alınacaktır” dedi. Bulut, Merkez Bankası’ndaki değişimden bu yana da yerleşiklerin 12 milyar dolardan fazla döviz sattığına dikkat çekti.
14.04.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan döviz çağrısında bulunmuştu! Flaş gelişme
Cumhurbaşkanı Erdoğan döviz çağrısında bulunmuştu! Flaş gelişme Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka döviz çağrısına da değinen Bulut, "Vatandaş çağrıyı savundu, dövizini bozdurdu." dedi.
26.03.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 manifestosunu açıkladı! Vatandaşlara flaş döviz ve altın çağrısı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 manifestosunu açıkladı! Vatandaşlara flaş döviz ve altın çağrısı... AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde 2023 manifestosunu açıkladı. Erdoğan," Evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum. Bu vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum. Son birkaç gündür piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini gerçek dinamiklerini, taşıdığı potansiyeli ve yarınını yansıtmıyor." dedi. Erdoğan yeni anayasa vurgusu da yaparak, "Türkiye’nin yeni ve sivil bir Anayasa’yı tartışması, gelişen ve değişen dünya şartlarının kaçınılmaz bir gereğidir." dedi. Erdoğan, 7. Olağan Büyük Kongre'de 1428 geçerli oyun tamamını alarak AK Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi.
24.03.2021 Siyaset
Ödeme yapılmıyor! Yüz binlerce kişi...
Ödeme yapılmıyor! Yüz binlerce kişi... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren önemli karar! Detaylar belli oldu. Ödeme yapılmıyor. O şart aranmıyor. Vergi hesaplanmıyor ve vergi ödemesi yapılmıyor. Gelir İdaresi varlık barışına ilişkin detayları açıkladı: Şirket ortaklarının yurtdışındaki parası kapsamda... Vatandaşlık şartı yok... Nakit parada gümrük belgesi yeterli olacak.
7.01.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan  AİHM'in Demirtaş kararına sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına sert tepki! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Demirtaş kararı ile ilgili olarak "AİHM'in Demirtaş'ın tahliyesini istemiş olması resmen çifte standarttır hatta iki yüzlülüktür. AİHM bu kararı iç hukuk yolları tüketilmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır. Bunca çifte standarda daha fazla tahammül etmek mecburiyetinde olmadığımızın bilinmesini isterim. Tamamıyla bu adımlar siyasidir bunun da gerekçesini görüyoruz" dedi. Canlı yayında üniversite öğrencilerine müjdeyi veren Erdoğan, "2021'de lisan için burs ödemelerini 550 liradan 650 liraya, yüksek lisans için 1100 liradan 1300 liraya, doktora için 1650 liradan 1950 liraya çıkardık." dedi.
23.12.2020 Siyaset
Para, altın, döviz ve taşınmazlar için geçerli! Büyük fırsat...
Para, altın, döviz ve taşınmazlar için geçerli! Büyük fırsat... Yüz binlerce kişi için büyük fırsat! Ödeme yapılmayacak. Herhangi bir inceleme yapılması da söz konusu değil. Para, döviz, altın, menkul kıymetler... Hepsi için geçerli. 3 ay şartı var. En geç 30 Haziran 2021'e kadar yapılabilecek. 17 Kasım 2020 detayı bulunuyor. Türkiye'de 2008'de ilk kez 2008'de çıkarılan, gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında bulunan varlıklarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılması olarak bilinen "Varlık Barışı", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yurt dışındaki varlıkların ekonomiye kazandırılması için başlatılan Varlık Barışı uygulaması, yurt içindeki varlıkların kayıt altına alınması için de imkan sunuyor.
13.12.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Varlık Barışı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki varlık barışı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.