Vergi Borçları

Vergi Borçları

Son dakika VERGİ BORÇLARI haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan VERGİ BORÇLARI ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını VERGİ BORÇLARI haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi Borçları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi borçları gelişmeleri de dahil olmak üzere 974 vergi borçları haberi bulunmuştur. Tüm vergi borçları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Otomobil ve araç sahipleri için son gün! Ödemeyenlere için yasaklar getirildi
Otomobil ve araç sahipleri için son gün! Ödemeyenlere için yasaklar getirildi Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri ve yapılandırma kapsamındaki vergi borçları için son gün. MTV ödemelerinin ikinci taksidinin son gününde ödemeler nereden ve nasıl yapılacak? Mali Müşavir Murat Bal CNN Türk ekranlarında yanıtlarken, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV) ödemeyenlere bir dizi yasaklar getirildi.
4.08.2023 Ekonomi
MTV ödemeleri için kritik tarih! Süre uzatılmıştı
MTV ödemeleri için kritik tarih! Süre uzatılmıştı Yapılandırma kapsamındaki vergi borçları ile motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin 2'nci taksit ödemelerinin son günü bugün.
4.08.2023 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Ödemeler için son gün
Borcu olanlar dikkat! Ödemeler için son gün SGK kapsamında yapılandırılan borçlar ile sigorta primi borçları için bugün son ödeme günü. Yapılandırma kapsamındaki vergi borçları ile motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin 2'nci taksit ödemelerinin son günü ise yarın.
3.08.2023 Ekonomi
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Vergi yapılandırmasında ilk ödeme için son gün
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Vergi yapılandırmasında ilk ödeme için son gün Borcu olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında birinci ve ikinci taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Yine motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinin de bugün son günü.
31.07.2023 Ekonomi
Deprem sonrası yeni dönem! Talep arttı, fiyatları 520 bin liradan başlıyor
Deprem sonrası yeni dönem! Talep arttı, fiyatları 520 bin liradan başlıyor İzmir'de genellikle yazlık ilçelerde tercih edilen karavan yaşamı, deprem sonrası giderek yaygınlaştı. Güvenlik kaygısı nedeniyle karavan ve tekerlekli küçük evlere (tiny house) talep artarken, üreticiler yüzde 50'nin üzerinde artan siparişlere yetişmekte güçlük çekiyor. Karavan fiyatları 520 bin TL'den, tekerlekli küçük evler ise 430 bin TL'den başlıyor.
21.03.2023 Ekonomi
Vergi borçları siliniyor! Son 10 güne girildi, iade edilecek
Vergi borçları siliniyor! Son 10 güne girildi, iade edilecek Vergi borçları siliniyor, son 10 güne girildi. 31 Mayıs’a kadar başvurulabilecek ve 30 Haziran’a kadar ilk taksit ödenebilecek. Yurtdışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları, en geç 31 Mart 2023 tarihine kadar form ile bankalara veya aracı kurumlara bildirilebilecek. İşte detaylar...
21.03.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Taksit imkanı
Borçlar siliniyor! Taksit imkanı Borcu olan çok sayıda vatandaşı ilgilendiriyor. Vergi affı borç yapılandırma düzenlemesi ile 2 bin liraya kadar olan vergi borçları silinecek ve daha yüksek tutarlı borçlara ise 48 aya kadar taksitlendirme imkanı sağlanacak.
6.03.2023 Ekonomi
Gözler Beştepe'de! Kabine gündemi deprem ve seçim
Gözler Beştepe'de! Kabine gündemi deprem ve seçim Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantısında, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar ile seçim konusunun ele alınması bekleniyor.
6.03.2023 Gündem
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Gelir testi belirleyecek
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Gelir testi belirleyecek Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise depremden etkilenen vatandaşların hangi haklara sahip olduğu merak ediliyor. Bazı durumlarda çift maaş hakkı dahi ortaya çıktığı belirtiliyor. Uzmanlar depremzedelerin haklarını kalem kalem açıkladı.
16.02.2023 Çalışma Hayatı
2 bin lirayı aşmayan vergi borçları siliniyor! Borç yapılandırması teklifi Meclis'te
2 bin lirayı aşmayan vergi borçları siliniyor! Borç yapılandırması teklifi Meclis'te Vergi dairelerine vergi, ceza, faiz gibi borcu bulunan vatandaşların 2 bin lirayı aşmayan borçları siliniyor. Kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini öngören 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
31.01.2023 Ekonomi
2 bin TL altı vergi borçlar ne zaman silinecek? Vergi affında 2 bin TL altı borçlar siliniyor!
2 bin TL altı vergi borçlar ne zaman silinecek? Vergi affında 2 bin TL altı borçlar siliniyor! Borç yapılandırma kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Toplam 521 milyarlık alacağı kapsayan borç yapılandırmadan faydalanacak kişi sayısı 14 milyonu aşıyor. Vergi affını merakla bekleyen ve "2 bin TL altı vergi borçları ne zaman silinecek, vergi affı ne zaman çıkacak" sorusuna yanıt arayan vatandaşların toplamda 4,6 milyar liralık borcu silinecek.
31.01.2023 Ekonomi
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu Emeklilik için gün sayan milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika EYT açıklaması! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin 2023'e maliyetinin 150 milyar lira civarında olabileceğini söyledi. Bilgin, EYT düzenlemesinin haftaya Meclis'e geleceğini söyledi.
24.01.2023 Ekonomi
Vergi borçları silindi mi? Vergi affı çıktı mı, neleri, hangi borçları kapsıyor, vergi borcu yapılandırması ne zaman çıkar? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vergi affı açıklaması!
Vergi borçları silindi mi? Vergi affı çıktı mı, neleri, hangi borçları kapsıyor, vergi borcu yapılandırması ne zaman çıkar? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vergi affı açıklaması! Vergi borçları affı araştırması Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak düzenlemeyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası arttı. Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, sosyal güvenlik kurumu, belediyeler, il özel idareleri, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi kamu kurumlarının alacaklarını içeren düzenlemeye yönelik açıklama yapıldı. Peki, 2023 Vergi affı ne zaman çıkar, kimleri, neleri ve hangi borçları kapsıyor? Borç yapılandırma paketi kapsamı nedir, hangi borçlar silinecek? İşte 2023 Yeni borç yapılandırma paketi hakkında merak edilenler…
24.01.2023 Ekonomi
Borç yapılandırma başvuruları ne zaman? Hangi borçlar yapılandıracak?
Borç yapılandırma başvuruları ne zaman? Hangi borçlar yapılandıracak? Borç yapılandırma 2023 yılında başlıyor. Vergi affı olarak da bilinen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma hareketi olan düzenlemenin detayları da merak edilmeye başlandı. Peki hangi borçlar yapılandıracak? Borç yapılandırma başvuruları ne zaman?
24.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi ve İsveç'teki provokatif eylemler toplantıda ele alınacak.
23.01.2023 Gündem
Gözler Kabine toplantısına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdenin detaylarını açıklayacak
Gözler Kabine toplantısına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdenin detaylarını açıklayacak Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi için gözler Beştepe'de olacak. Paketin kapsamı ve ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda ele alınacak. İsveç'te peş peşe yaşanan skandal eylemler de Kabine'nin bir diğer önemli gündem maddesi olacak.
22.01.2023 Ekonomi
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Rusya-Ukrayna savaşının ardından Antalya'ya iki ülkeden yaşanan göç, kentte birçok etkiye yol açtı. Son 11 ayda kiralarda yüzde 172, konut fiyatlarında yüzde 140 artış oldu. Yükselen kiralar nedeniyle kira tahliye davaları günde 60'a kadar yükseldi. Kamu görevlilerinin tayin kararı ise sektörün durumunu gözler önüne seriyor.
22.01.2023 Ekonomi
Borcu olan milyonlara müjde! Vergi borçları ve tüm idari para cezalarını kapsıyor, işte detaylar
Borcu olan milyonlara müjde! Vergi borçları ve tüm idari para cezalarını kapsıyor, işte detaylar Borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika gelişmesi! Vergi borçları ve tüm idari para cezalarını kapsayacak geniş çaplı bir yapılandırma paketi geliyor. Pazartesi günü detayları açıklanacak pakette daha önce sunulmayan ödeme imkânlarının yer alacağı belirtildi. Hükümet 84 milyon vatandaşa vergiden prime, öğrenim kredisinden trafik cezalarına kadar birçok başlıkta barış eli uzatıyor. Yapılandırmada taksit sayısı 18’i geçecek. 20 ay taksit sunulursa borç 40 ayda ödenebilecek. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı barışıyla, 31 Aralık 2022’ye kadar oluşan borçların tamamı yapılandırılacak. İşte yüz binlerce vatandaşı kapsayan detaylar...
22.01.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı
Borçlar siliniyor! Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı Vergi borçları ve tüm idari para cezalarını kapsayacak geniş çaplı bir yapılandırma paketi yolda. Pazartesi günü detayları açıklanacak pakette daha önce sunulmayan ödeme imkânlarının yer alacağı belirtildi. Hükümet 84 milyon vatandaşa vergiden prime, öğrenim kredisinden trafik cezalarına kadar birçok başlıkta barış eli uzatıyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı barışıyla, 31 Aralık 2022’ye kadar oluşan borçların tamamı yapılandırılacak. İşte yüz binlerce vatandaşı kapsayan detaylar...
21.01.2023 Ekonomi
EYT'de yaş sınırı olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz
EYT'de yaş sınırı olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi açıklama yaptı. EYT ile ilgili konuşan Erdoğan, "EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız." ifadeleri kullandı.
13.12.2022 Siyaset
Altını ve dövizi olanlara dikkat! Detaylar belli oldu, vergisi sıfırlanacak
Altını ve dövizi olanlara dikkat! Detaylar belli oldu, vergisi sıfırlanacak Yurtdışında bulunan para, altın, döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesine yönelik yeni varlık barışı düzenlemesine ilişkin detaylar netleşti. Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre, yurtdışında bulunan varlıklar 31 Mart 2023 tarihine kadar banka veya aracı kurumlara bildirilebilecek. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulursa vergi oranı sıfır olacak.
10.08.2022 Ekonomi
Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek?
Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek? Yeni Varlık Barışı düzenlemesi ayrıntılar belli oldu. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz gibi varlıkların ekonomiye kazandırılması hedeflenenen Varlık Barışı’nda son gün 31 Mart 2023 olarak belirlendi. Peki, Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek? Varlık Barışı’nda vergi dairelerinde beyanda bulunulacak mı? Varlık Barışı’nda transfer nasıl gerçekleşecek? Varlık Barışı vergilendirme nasıl olacak? İşte detaylar…
9.08.2022 Ekonomi
KYK kredi borcu sorgulama! KYK kredi borcu nasıl sorgulanır? e-Devlet Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borcu sorgulama
KYK kredi borcu sorgulama! KYK kredi borcu nasıl sorgulanır? e-Devlet Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borcu sorgulama KYK kredi borcu sorgulama ile ilgili yapılan aramalar arttı.0 sorgulamak isteyen öğrenciler sorgulama yöntemini araştırıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yükseköğrenim gören öğrencilere ekonomik katkı sağlamak için ödenen öğrenim kredisi, okul bittikten sonra taksitler halinde öğrenciler tarafından geri ödeniyor. Öğrenciler “KYK kredi borcu sorgulaması nasıl yapılır?" sorusunu sorguluyor. Peki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borcu nasıl sorgulanır? İşte KYK borcu sorgulama ekranı!
12.07.2022 Eğitim
Yetim aylığına haciz gelir mi? Yetim aylığının vergi borcu nedeniyle kesilir mi?
Yetim aylığına haciz gelir mi? Yetim aylığının vergi borcu nedeniyle kesilir mi? Yetim aylığı hesabına vergi borçları nedeniyle haciz konulup konulamayacağı merak ediliyor. Vergi borcu olanların yetim aylığı hesaplarına uygulanan haciz ile ilgili Danıştay önemli bir karara imza attı. Peki, Yetim aylığına haciz gelir mi? Yetim aylığının vergi borcu nedeniyle kesilir mi? İşte Danıştay’ın kararı!
6.05.2022 Emekli
Paralar iade edilecek, maaş kesilemez! Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni karar...
Paralar iade edilecek, maaş kesilemez! Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni karar... Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emsal karar çıktı. Haciz konulamıyor, para iadesi yapılacak. Yetim maaşı alan kişi, vergi borcunu ödeyemedi ve hakkında icra takibi başlatıldı. Yetim maaşına da haciz konuldu. Mahkemeye başvuran genç lehine karar verildi ancak Vergi Dairesi Başkanlığı kararı temyiz edince devreye Danıştay girdi. Emsal nitelikte bir karara imza atıldı ve yetim maaşının vergi borcu nedeniyle kesilemeyeceği belirtildi. Aynı zamanda yapılan kesintinin iadesine karar verildi.
6.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vergi Borçları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi borçları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.