Uyuşma

Uyuşma

Son dakika uyuşma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uyuşma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uyuşma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uyuşma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uyuşma gelişmeleri de dahil olmak üzere 415 uyuşma haberi bulunmuştur. Tüm uyuşma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer?
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer? Dudaklarda karıncalanma ve uyuşma oldukça nadir durumlarda görülen belirtilerdendir. Sık sık yaşanılması halinde endişeye neden olan dudak uyuşması çoğu zaman felç riski ile ilişkilendirilir. Stres, soğuğa maruz kalma veya alerjik durumlarda da ortaya çıkabilen dudak uyuşması sık yaşanıyorsa mutlaka bir doktora başvurmak gerekiyor. Peki, Dudaklarda karıncalanma neden olur? Dudak uyuşması neden olur? Üst dudak uyuşması neden oluyor, nedenleri ne? İşte dudak uyuşmasının nedenleri...
22.04.2024 Sağlık
Erken tanı sayesinde kurtuldu! Tedavinin altını çizdi
Erken tanı sayesinde kurtuldu! Tedavinin altını çizdi İzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi, 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu. Tedavilerini aksatmayan Lastikçi, "Hastalık beynime zarar vermediği için bir sıkıntım kalmadı" dedi.
10.04.2024 Gündem
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi...
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi... B12 vitamini suda çözünebilen ve az da olsa vücut tarafından depolanan bir vitamindir. B12 eksikliğinin genellikle unutkanlığa neden olduğu bilinir. 
29.01.2024 Yaşam
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı?
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı? Yönetmen Sadullah Celen’in pıhtı atması nedeniyle hayatını kaybetmesi, avukat Celal Ülgen beynine pıhtı atması sonucu felç geçirmesi,  Milletvekili Sırrı Süreyya Önder pıhtı atması sonrası rahatsızlanmasının ardından sosyal medyada pıhtı atma salgını iddiaları dolaşıma girdi. Vatandaşlar Pıhtı atma salgını nedir, sorusuna yanıt ararken yeni bir salgın mı var mı sorusuna sormaya başladı.
4.01.2024 Sağlık
Bel Fıtığı Nasıl Geçer? Bel Fıtığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bel Fıtığı Nasıl Geçer? Bel Fıtığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bel fıtığı hemen hemen her yaştan kişinin başına gelebilecek bir durumdur. Bol bol istirahat etmek ve fizik tedavi programlarına katılmak kısa sürede geçmesini sağlayabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Masa başı çalışanları uyardı! 2 günden fazla süren boyun ağrılarına dikkat
Masa başı çalışanları uyardı! 2 günden fazla süren boyun ağrılarına dikkat Uzun süre bilgisayar başında çalışmak ya da hareketsiz bir yaşam pratiğine sahip olmak beraberinde bir takım fiziksel problemleri getiriyor. Duruş bozukluğuyla tetiklenen rahatsızlıkların başını ise boyun sırt ve bel ağrıları çekiyor. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Op. Dr. Candan Hundemir bu ağrıların çoğunun mekanik olduğunu söylese de 2 günden fazla süren ağrılara karşı vatandaşı uyardı ve uzmana görünmesini tavsiye etti.
28.10.2023 Sağlık
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor' Cep telefonları hayatımızın merkezinde yer alırken, kullanım yaşı da bir hayli düştü. Gelişen teknoloji ile beraber çoğu kişide telefon bağımlılığı artarken, çocukları da bu teknolojiden uzak tutmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir kere alındığı zaman ardı arkası kesilmeyecek olan telefonun çocuklar üzerinde büyük sorunlara yol açacağı da biliniyor. Özellikle dikkat eksikliği, beyne zarar verme, işitme kaybı, gözlerde bozukluk gibi durumlarla karşılaşılıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
22.08.2023 Sağlık
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin Felç, genelde yaşlıların başına gelebilecek bir şey olarak düşünülüyor. Fakat bu pek doğru değil. Araştırmalar, her yıl yüzlerce genç yetişkinin ve hatta çocukların felç geçirdiğine işaret ediyor. 20 yaşında felç geçiren Esmae Hodgetts da onlardan biri… Esmae’nin hikâyesini daha ilginç kılan şey ise felcin tam olarak belirti vermemesi. Öyle ki doktorlar bile genç kadının felç geçirdiğini iki gün boyunca anlayamadı. İşte tüm detaylar…
11.08.2023 Sağlık
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun Günümüzde cep telefonu kullanmayan kişi neredeyse kalmadı. Konuşmak, mesajlaşmak ve video izlemek için her an elimizin altında olan telefonlar, sağlık açısından ise; büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların ekrana maruz kalmaması gerektiğini söylerken, çocukluk yaşlarında başlayan telefon ve tablet kullanımı hem psikolojik hem de fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
3.07.2023 Sağlık
Tatile çıkacaklara kritik uyarı geldi! Hayatı felç ediyor
Tatile çıkacaklara kritik uyarı geldi! Hayatı felç ediyor Havaların ısınmasıyla birlikte tatil sezonu açıldı. Özellikle havuz ve deniz tatili yapacaklara sığ sulara atlamama uyarısı geldi. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Özkan Yükselmiş, tatilde gerçekleşmesi yüksek olan omurga yaralanmalarına dikkat çekerek konu hakkında önemli bilgiler verdi.
26.06.2023 Sağlık
İzmir'de yürüyerek gittiği özel hastaneden felçli çıktı
İzmir'de yürüyerek gittiği özel hastaneden felçli çıktı İzmir'de yaşayan 65 yaşındaki kadın, el ve ayak uyuşması şikayetiyle gittiği Çiğli'deki özel bir hastanede geçirdiği operasyonların ardından yatağa mahkum oldu. Hastanedeki doktorun yanlış tedavisi sonucu yaklaşık bir senedir yürüyemediği iddiasıyla hastane ve doktor hakkında suç duyurusunda bulunan kadın, yeniden ayağa kalkmak istediğini söyledi.
22.06.2023 Yaşam
Airfryer gerçekten sağlıklı mı? Evde yüz binlerce kişi bu cihazı kullanıyor, dikkat çeken uyarı geldi
Airfryer gerçekten sağlıklı mı? Evde yüz binlerce kişi bu cihazı kullanıyor, dikkat çeken uyarı geldi Tüm dünyada popüler hale gelen ve son dönemde adeta satış patlamasının yaşandığı cihaz Airfryer (hava fritözü) ile ilgili detaylar birçok kişi tarafından merak ediliyor. Satın almak isteyen de var aktif şekilde kullanan da. Ancak yüz binlerin mutfağında yerini alan bu cihaz pratikliğinin yanı sıra 'olası insan kanserojeni' olarak adlandırılan akrilamid ve yağ kullanımı açısından bazı tartışmalara da sebep oldu. Airfryer bu kadar popülerken, sağlığa olan etkilerini ise uzmanlara sorduk. Hava fritözü kansere neden olabilir mi? Kanserojen madde içeriyor mu? Çalışma prensibi nasıl işliyor? Bu cihazla yapılan yiyecekler güvenle tüketilebilir mi? İşte tüm detaylar…
13.05.2023 Sağlık
Bella Hadid'in amansız hastalığı: Lyme
Bella Hadid'in amansız hastalığı: Lyme Filistin kökenli iş insanı Mohamed Hadid'in Hollandalı model Yolanda Hadid ile evliliğinden dünyaya gelen Bella Hadid, hastalığıyla ilgili bir süredir magazin gündeminden düşmüyor. Kusursuz bir hayat yaşıyor gibi görünen ünlü modelin sağlık sorunları hayatını kararttı. Peki Bella Hadid'in hastalığı olan Lyme hastalığı nedir? Belirtileri neler? İşte yanıtları...
13.05.2023 Magazin
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor Alzheimer’a iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut enerjisinin artmasına yardımcı oluyor, kas performansını artırıyor. Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor, cilt yenilenmesini sağlıyor ve cilde parlaklık getiriyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor, sigara ve alkolün zararlarını azaltıyor. Uyku kalitesini iyileştirerek enerji veriyor. Vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi birçok hastalığa çözüm oluyor.
22.01.2023 Sağlık
Arka cepte taşınan cüzdan omurga eğriliği yapıyor
Arka cepte taşınan cüzdan omurga eğriliği yapıyor Türkiye’deki erkeklerin cüzdanlarını genellikle arka ceplerinde taşımayı tercih ettiklerini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Arzu Dinç Yavaş,arka cepte taşınan cüzdanların omurga eğriliğine neden olduğunu söyledi. Sürekli arka cepte taşınan cüzdanın oturma bozukluğuna neden olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Yavaş, “Bu durum ilk başta kalça ve bacakta derin ağrı, uyuşma, karıncalanmaya neden olur. Tedavi edilmez ve hâlâ arka cepte cüzdan taşınmaya devam edilirse durum, yürüme bozukluğu ve omurga eğriliğine kadar ilerleyebilir” dedi.
11.12.2022 Yaşam
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor Panik atağın tek başına bir ruhsal sorun olmadığını ve çeşitli ruh sağlığı ya da fiziksel sağlık sorunlarıyla ortaya çıkabileceğini belirten Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Panik ataklar tipik olarak aniden başlar ve birkaç dakikada doruk noktasına ulaşır. Ataklar genelde yaklaşık 15-20 dakika sürer ancak bazen yalnızca birkaç dakika, bazen de bir veya birkaç saat da sürebilir. Panik bozukluğun yaşam boyu görülme yaygınlığı yüzde 2-3’dür. Toplumda yaşayanların yüzde 25’inin ise yaşamlarında en az bir kez panik atak deneyimledikleri düşünülmektedir” dedi.
2.12.2022 Sağlık
Britney Spears 'Victoria' hastalığına yakalandı!
Britney Spears 'Victoria' hastalığına yakalandı! Şarkıcı Britney Spears, geçtiğimiz yıl spor hocası Sam Asghari ile nişanlanmış, birkaç ay önce de ilk bebeklerini beklediklerini açıklamıştı. Daha sonra bebeklerini kaybettiklerini duyuran ikili, büyük bir acı yaşamıştı. Spears, son olarak sosyal medya paylaşımında 'Victoria' hastalığına yakalandığını duyurdu.
7.11.2022 Magazin
Cep telefonu kullananlar risk altında! Whatsappitis ve karpal tünel sendromu hızla yayılıyor
Cep telefonu kullananlar risk altında! Whatsappitis ve karpal tünel sendromu hızla yayılıyor Günümüzde cep telefonu kullanmayan kişi neredeyse kalmadı. Konuşmak, mesajlaşmak ve video izlemek için her an elimizin altında olan telefonlar, sağlık açısından ise; büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların ekrana maruz kalmaması gerektiğini söylerken, çocukluk yaşlarında başlayan telefon ve tablet kullanımı hem psikolojik hem de fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
5.11.2022 Sağlık
Kuduz öldürür mü, kuduzun tedavisi var mı yok mu? Kuduz hastalığı nasıl ilerler?
Kuduz öldürür mü, kuduzun tedavisi var mı yok mu? Kuduz hastalığı nasıl ilerler? Bitlis’te sokak köpeği tarafından ısırılan ve ailelerinden günlerce gizleyen 2 çocuktan birinde kuduz tespit edildi. Hırçın davranışlar sergilediği, sudan korktuğu ve anlamsız konuşmalarda bulunduğu anlaşılırken, kuduz olan çocuk uyutulmaya başlandı. Bitlis’teki kuduz vakasının ardından vatandaşlar “Kuduz öldürür mü, kuduzun tedavisi var mı yok mu?” sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, Kuduz hastalığı nasıl ilerler? Kuduz hastalığı nasıl öldürür?
4.11.2022 Sağlık
Ağır okul çantaları bel ve omuz ağrılarına neden olabilir
Ağır okul çantaları bel ve omuz ağrılarına neden olabilir Çocuğun vücut ağırlığından yüzde 10-15 daha ağır olan bir okul çantası taşımasının bel, omuz ve ellerde ağrıya yol açtığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Gökhan Meriç, alınan önlemlere rağmen uzun süreli sırt ve boyun ağrısı çeken çocuklar için mutlaka bir uzmana danışılması gerektiğine işaret etti.
3.11.2022 Sağlık
Yüksek tansiyonu olanlar dikkat! Beyin kanaması riski var
Yüksek tansiyonu olanlar dikkat! Beyin kanaması riski var Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Engin Çakar, inmelerin yaklaşık yüzde 15’inin beyin kanaması nedeniyle olduğunu, diğer bir nedenin ise beyin damar tıkanıklığı olduğunu vurguluyor. Kanama veya damar tıkanıklığı nedeniyle oluşan felç tablosu benzerlik gösterse de beyin kanamasında ölüm oranları 4-5 kat daha fazla görülüyor.
5.10.2022 Sağlık
Migrende 'atak' uyarısı
Migrende 'atak' uyarısı Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Köse Özlece migren ile ilgili verdiği bilgilerde, “Migren tanısı konulduktan sonra ayda 4’ün üzerinde atak yaşıyorsanız, kesinlikle doktora başvurun” dedi. Migrenin toplumda fazla görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Doç. Dr. Özlece, migrenin daha çok gençlerde görüldüğünü ifade etti.
11.09.2022 Sağlık
İlaç geri ödeme listesi güncellendi! Yüzde 100’e kadar iyileştirme sağlandı
İlaç geri ödeme listesi güncellendi! Yüzde 100’e kadar iyileştirme sağlandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Tıbbi Cihaz Fiyatlarında Yapılan Sağlık Uygulama Tebliği Düzenlemeleri ile genel sağlık sigortalıların yatarak tedavileri kapsamında sağlık hizmeti sunucuları tarafından kullanılan tıbbi malzeme geri ödeme bedellerinde yüzde 10’dan yüzde 100’e kadar değişen oranlarda artış yaparak iyileştirme sağladı.
25.08.2022 Sağlık
Ayağında yanma, ağrı, uyuşma ve karıncalanma olanlar dikkat! Diyabet ve kanserin habercisi olabilir
Ayağında yanma, ağrı, uyuşma ve karıncalanma olanlar dikkat! Diyabet ve kanserin habercisi olabilir Ayak yanması olan kişilerde özellikle geceleri ayakta yanma, ağrı, uyuşma, karıncalanma gibi şikâyetlerin arttığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Şekip Şimşek, “Ayak yanması konusunda yakınması olan hasta sayısı dikkat çekecek kadar fazladır. Hastalar çoğunlukla 50 yaş üstünde, aylar ve yıllar içerisinde yavaş yavaş kötüleşen, vücudun sağ ve sol tarafının benzer olarak etkilendiği, karıncalanma, uyuşma, iğnelenme, yanma, ağrı gibi şikâyetleri olduğunu belirten, duyusal liflerin etkilendiği vakalardır” dedi.
25.08.2022 Sağlık
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat Ayak yanması olan kişilerde özellikle geceleri ayakta yanma, ağrı, uyuşma, karıncalanma gibi şikâyetlerin arttığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Şekip Şimşek, “Ayak yanması konusunda yakınması olan hasta sayısı dikkat çekecek kadar fazladır. Hastalar çoğunlukla 50 yaş üstünde, aylar ve yıllar içerisinde yavaş yavaş kötüleşen, vücudun sağ ve sol tarafının benzer olarak etkilendiği, karıncalanma, uyuşma, iğnelenme, yanma, ağrı gibi şikâyetleri olduğunu belirten, duyusal liflerin etkilendiği vakalardır” dedi.
25.08.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Uyuşma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uyuşma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.