Uyku Sorunu

Uyku Sorunu

Son dakika uyku sorunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uyku sorunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uyku sorunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uyku Sorunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uyku sorunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 544 uyku sorunu haberi bulunmuştur. Tüm uyku sorunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kan Taşı Özellikleri Nelerdir? Kan Taşının En Bilinen Faydaları...
Kan Taşı Özellikleri Nelerdir? Kan Taşının En Bilinen Faydaları... Kan taşı koyu yeşil renkli olur ve üzerinde de kırmızı lekeler bulunur. Zihni, ruhu ve bedeni koruduğuna inanılan kan taşı kehanet taşı ismiyle de bilinmektedir.
31.01.2024 Yaşam
Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir? Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları...
Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir? Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları... Sitrin, ismini Fransızca bir kelime olan citron sözcüğünden almaktadır. Citron, kelime olarak limon anlamına gelir ve birinci yüzyıldan bu yana kullanıldığı düşünülmektedir.
23.01.2024 Yaşam
Aşırı sıcaklara çözüm: Öğlen uykusu
Aşırı sıcaklara çözüm: Öğlen uykusu İspanya’daki ekonomik krizden bir zamanlar siesta ve öğlen tembelliğini sorumlu tutan Almanlar, şimdi aşırı sıcaklarla birlikte siestanın faydalı olup olmayacağını konuşuyor.
22.07.2023 Sağlık
Yeni kabus: Insomnia!  Kaza ve hatalara sebep oluyor
Yeni kabus: Insomnia! Kaza ve hatalara sebep oluyor  Son günlerde hemen herkes uyku problemleri yaşadığını, uykusunun bölündüğünü ve bu rahatsızlığın hayat kalitesini düşürdüğünü söylüyor. Uzmanlar uzun süre uyku sorunu yaşayanları kazalara karşı uyararak, bazı davranış değişiklikleri ile bu sorunun üstesinden gelmenin ise mümkün olduğu görüşünde.
26.03.2023 Sağlık
Uykusuzluk yaşayanlar dikkat! Tansiyon ve şeker hastalığına neden oluyor
Uykusuzluk yaşayanlar dikkat! Tansiyon ve şeker hastalığına neden oluyor Diyarbakır’da bir hastanede yer alan 2 uyku odası, uyku sorunu yaşayan hastalara hizmet veriyor. Uyku merkezinde teşhis konulması için hastalar ilk önce teste yönlendiriliyor. Uyku bozukluğu teşhisi konulduktan sonra hastaya çeşitli sensörler içeren kablolar, baş, boyun ve göğüs bölgelerine takılıyor. Geceyi bu odada geçiren hastaların uyku esnasında vücut değerleri teknisyen tarafından izleniyor. Olabilecek herhangi olumsuz bir karşılaşmada hasta ilgili kliniğe yönlendiriliyor.
7.10.2022 Sağlık
YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? Sınav öncesi kahvaltı önerileri!
YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? Sınav öncesi kahvaltı önerileri! YKS’ye kısa bir süre kala uzmanlardan YKS öncesi ve sonrası öneriler gelmeye devam ediyor. Bu önerilerin başında da sınav günü beslenmesi geliyor. Başta sindirim sistemi olmak üzere, beyni etkileyen yiyeceklerin olumlu olusuz tarafları sınav günü adayları pek çok açıdan etkileyebilir. YKS günü kahvaltıda hangi yiyeceklerin tercih edileceği, zihni çalıştıracak yiyeceklerin hangileri olduğu pek çok aile tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Peki, YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? YKS günü hangi yiyecekleri tüketmeli? Beyin sağlığını destekleyen besinler neler? YKS günü kahvaltı nasıl olmalı? Uzm. Dyt. İrem Aksoy sınav öncesi kahvaltı önerilerini paylaştı.
16.06.2022 Sağlık
Doğal antidepresan, ağrı kesici özelliği bulunuyor! Kronik yorgunluk, epilepsi, uyku sorunu...
Doğal antidepresan, ağrı kesici özelliği bulunuyor! Kronik yorgunluk, epilepsi, uyku sorunu... Kireçlenmelere karşı etkili, kronik yorgunluğu bitiriyor. Bel ve boyun fıtığı, romatizma, epilepsi, uyku sorununa iyi geliyor, antidepresan ve ağrı kesici özelliği bulunuyor. Karaciğerin bağışıklık sistemi, karaciğer yağlanması, hepatit B, sivilce gibi cilt sorunlarında etkili, kronik yorgunluk hissi, ciltte sivilce oluşumu, karaciğer yağlanması ve hepatit B için çok faydalı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, her derde deva kürün tarifini verdi...
16.04.2022 Sağlık
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı! Peki, en çok hangi rüyayı görüyoruz?
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı! Peki, en çok hangi rüyayı görüyoruz? Dünya Uyku Günü’nün gelmesiyle birlikte dünya genelindeki insanların uyku alışkanlıklarına dair ilginç bulgular gündemdeki yerini alıyor. Verilere göre, dünyanın en çok uyuyan ülkeleri arasında Yeni Zelanda, Finlandiya ve Hollanda bulunurken, Türkiye genelindeki insanların neredeyse yüzde 50’si günde 8 saat uyuduğunu ve bu sürenin hafta sonları 10 saate çıktığını belirtiyor.
19.03.2022 Sağlık
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı Dünya Uyku Günü’nün gelmesiyle birlikte dünya genelindeki insanların uyku alışkanlıklarına dair ilginç bulgular gündemdeki yerini alıyor. Online Bülten ve PR Servisi B2Press’in incelediği verilere göre, dünyanın en çok uyuyan ülkeleri arasında Yeni Zelanda, Finlandiya ve Hollanda bulunurken, Türkiye genelindeki insanların neredeyse yüzde 50’si günde 8 saat uyuduğunu ve bu sürenin hafta sonları 10 saate çıktığını belirtiyor.
18.03.2022 Yaşam
Ramazan ayında uyku duası okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Uyku Duası nasıl okunur?
Ramazan ayında uyku duası okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Uyku Duası nasıl okunur? Rahat bir uyku uyumak için çoğu kez içten gelerek okunan bir dua, sıkıntıları, problemleri def etmek için faydalı olabiliyor. Çoğu kişi uykuya dalmadan önce gece okunacak duaları araştırıyor. Geceyi rahat ve huzurlu geçirmek ve hemen uykuya dalmanızı sağlayarak sizi güvende tutacak duaları derledik. Peki, Ramazan ayında uyku duası okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Uyku Duası nasıl okunur? Uyku duasının Türkçe Arapça okunuşu...
1.04.2022 Ramazan
Pandemi döneminde uyku sorunları arttı
Pandemi döneminde uyku sorunları arttı Uyku saatlerinin esnek hale gelmesi, fiziksel hareketin azalması ve ekran karşısında geçirilen sürenin uzaması pandemi dönemine has bir uykusuzluk sorununa yol açmasına neden olduğu ortaya çıktı. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kaynak, koronasomnia olarak adlandırdığı bu durum nedeniyle yaşanan uyku sorunlarının toplumun yüzde 70’inde ortaya çıktığını söyledi.
12.01.2022 Sağlık
Magnezyum uyku kalitesini artırıyor!
Magnezyum uyku kalitesini artırıyor! Sinir sistemi üzerinde önemli bir rol oynayan magnezyum, kişiyi sakinleştiren mekanizmaları harekete geçirmeye, ayrıca uykuyu engelleyebilecek kaygı ve depresyonun hafifletilmesine yardımcı oluyor. Magnezyumun sinir sistemini sakinleştirmeye destek olarak vücudu ve zihni uykuya hazırlamaya yardımcı olduğuna dikkat çeken Dr. Diyetisyen Çağatay Demir, “Birçok lezzetli yiyecek ihtiyaçduyduğunuztüm magnezyumu sağlayabilir” diyor.
10.11.2021 Sağlık
'Sağlıklı uyku Kovid-19 aşısı sonrası antikor oluşumunu doğrudan etkiliyor'
'Sağlıklı uyku Kovid-19 aşısı sonrası antikor oluşumunu doğrudan etkiliyor' Prof. Dr. Mehmet Karadağ, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılanan kişilerde lenfositlerin antikor ürettiğini, kişilerin antikoru ne kadar yüksekse hastalığa karşı korunmasının da o kadar fazla olduğunu hatırlatarak, yaptıkları bir çalışmada, sağlıklı uykunun lenfositin gelişmesinde ve antikor oluşmasında doğrudan etkili olduğunu gözlemlediklerini bildirdi.
13.10.2021 Sağlık
Bebeklerin gece boyu kesintisiz uyuması mümkün!
Bebeklerin gece boyu kesintisiz uyuması mümkün! Bebeğiniz geceleri hiçbir sıkıntısı ya da bir ihtiyacı olmadığı halde sık sık uyanıyor, tekrar uyumakta sıkıntı yaşıyorsa uyku sorunu yaşıyor olabilir. 0-4 Yaş Uyku Danışmanı Pınar Sibirsky, bebeklerde uyku sorunu aşmanın ipuçlarını paylaştı.
15.08.2021 Sağlık
Bebeklerin gece kesintisiz şekilde uyumasını sağlayan ipuçları
Bebeklerin gece kesintisiz şekilde uyumasını sağlayan ipuçları Yeni doğan dönemini atlatmış bebekler, tahmin edilenin aksine aslında geceleri uzun saatler boyunca kesintisiz uyuyabilir. Ancak bebeğiniz geceleri hiçbir sıkıntısı ya da bir ihtiyacı olmadığı halde sık sık uyanıyor, tekrar uyumakta sıkıntı yaşıyorsa uyku sorunu yaşıyor olabilir. Uyku Danışmanı Pınar Sibirsky, bebeklerde bu sorunu aşmanın ipuçlarını ebeveynlerle paylaştı.
14.08.2021 Sağlık
Kavunun şaşırtıcı 7 önemli faydası
Kavunun şaşırtıcı 7 önemli faydası Vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin olan kavunun zengin besin içeriği nedeniyle pek çok faydası bulunuyor. Özellikle kavurucu yaz sıcaklarında sıklıkla tercih edilen kavun, lifli ve sulu yapısı ile kilo vermeye de yardımcı oluyor. Diyetisyen Merve Sır, kavunun faydalarını anlattı.
6.07.2021 Sağlık
Uyku eksikliği koronavirüste ölüm riskini artırıyor!
Uyku eksikliği koronavirüste ölüm riskini artırıyor! Birçok insanın önemsemediği uyku sorunu viral enfeksiyonlar başta olmak üzere bazı sağlık problemini beraberinde getiriyor. Son olarak Moskova Devlet Üniversitesi Uyku Tıbbı Merkezi’nde yapılan bir araştırma, uyku eksikliğinin koronavirüse yakalanma riskini yüzde 250 oranında artırdığını ortaya koydu. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Akkoyunlu, "Uyku yetersizliği koronavirüsün çok daha ağır geçmesine ve ölümcül seyretmesine neden oluyor" dedi.
24.01.2021 Sağlık
Uyku bozuklukları ölümle sonuçlanabilir!
Uyku bozuklukları ölümle sonuçlanabilir! Koronavirüs salgını ile pek çok kişide günlük düzen bozuldu ve buna bağlı olarak uyku problemi yaşayan kişilerde artış oldu. Uyku sorunlarının koma haline hatta ölüme götürebileceği konusunda uyarılarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Akkoyunlu, “Pandeminin beraberinde getirdiği ruhsal baskıyla beraber, gece uykuları ciddi şekilde etkileniyor. Ayrıca Kovid-19 enfeksiyonu geçirenlerde de hastalığın etkilerinden biri olarak ciddi şekilde uyku bozuklukları meydana geliyor. Bulguların ortaya çıkış şekli genel olarak uykusuzluk gibi genel geçer bir semptom olmakla birlikte uyku sırasında hareket bozukluklarına, hatta yarı koma ve koma haline ve maalesef ölüme kadar kadar gider” dedi.
17.01.2021 Sağlık
Melatonin ne demek, yararları nelerdir? Melatoninin koronavirüs bulaşmasını engellediği açıklandı!
Melatonin ne demek, yararları nelerdir? Melatoninin koronavirüs bulaşmasını engellediği açıklandı! 82 milyondan fazla insana bulaşan ve 1.7 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dünyada aşı ve ilaç çalışmaları devam ederken, ABD'deki Cleveland Clinic'te yapılan ve PLOS Biology isimli dergide yayınlanan bir araştırma uyku sorunu yaşayan insanların kullandığı melatoninin koronavirüs bulaşmasını engellediğini ortaya çıkardı. Peki, Melatonin ne demek? Melatonin ne işe yarar?
30.12.2020 Gündem
'Teknolojik aletler uykuyu bozuyor'
'Teknolojik aletler uykuyu bozuyor' Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Pelin, akşam saatlerinde teknolojik aletlerin kullanılmasının uykuyu bozduğunu belirterek "Melatoninin en yüksek seviyeye ulaştığı saati, cep telefonu ve televizyon ile geçiriyorsak uykularımız kaymaya başlıyor" dedi.
10.03.2020 Sağlık
Kalbiniz için en az 6 saat uyuyun
Kalbiniz için en az 6 saat uyuyun Uykusuzluğun kalp sağlını kötü etkilediğine vurgu yapan Uzm. Dr. Kemal Kunovac “Uyku sırasında tüm iç organlarımız tamirden geçer. Uykusuzluk kalp krizi riskini yüzde 13 arttırır. Yetişkin bir insan günde en az 6 saat uyumalıdır. Uyku özellikle beyindeki zararlı kimyasalların temizlenmesi için fırsat yaratır” dedi.
28.02.2020 Sağlık
Çocuklarda uyku sorunlarına dikkat
Çocuklarda uyku sorunlarına dikkat Psikolog Merve Kırna, çocuklarda uyku problemine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
8.01.2020 Sağlık
Uyku sorunu yaşayanlar bu merkezde şifa buluyor
Uyku sorunu yaşayanlar bu merkezde şifa buluyor Çeşitli uyku bozuklukları bulunan hastalar, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alan uyku merkezinde deva arıyor.
15.12.2019 Sağlık
Ameliyatla uyku apnesinden kurtuldu
Ameliyatla uyku apnesinden kurtuldu Samsun’da yaşayan Aşkın Köz (48), uyku apnesi hastalığından ameliyatla kurtulup, sağlığına kavuştu. Gece uyurken süreki sıkıntı çektiğini belirten Köz, "Ameliyattan önce gece olmasını hiç istemiyordum. Şimdi ise bu hastalıktan kurtuldum" dedi.
19.11.2019 Sağlık
Uyurken sıkıntı çekenler dikkat!
Uyurken sıkıntı çekenler dikkat! Samsun'da yaşayan Aşkın Köz (48), uyku apnesi hastalığından ameliyatla kurtulup, sağlığına kavuştu. Gece uyurken sürekli sıkıntı çektiğini belirten Köz, "Ameliyattan önce gece olmasını hiç istemiyordum. Şimdi ise bu hastalıktan kurtuldum" dedi.
18.11.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Uyku Sorunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uyku sorunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.