Ustalık Belgesi

Ustalık Belgesi

Son dakika ustalık belgesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ustalık belgesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ustalık belgesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ustalık Belgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ustalık belgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 165 ustalık belgesi haberi bulunmuştur. Tüm ustalık belgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi Diplomayı kiralayarak gelir elde etmek birçok meslek grubunda görülüyor. Özellikle işyeri açmak için diplomaya veya usta belgesine sahip olma zorunluluğu olan sektörlerde ‘kiralık diplomalar’ fırsat haline geldi. Önceden üniversite için görülen bu durum artık liselere kadar indi. Verilen ilanlarda kiralık diploma fiyatları 800 lira ila 57 bin lira arasında değişiyor. Meslek odaları, “Diploma kiralama son dönemde arttı” uyarısında bulundu.
16.01.2024 Gündem
Rus ve Ukraynalı turistler berberleri isyan ettirdi! Dolar tarifesi
Rus ve Ukraynalı turistler berberleri isyan ettirdi! Dolar tarifesi Çoğunluğu Rus ve Ukraynalı 200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da Ukrayna-Rusya savaşı sonrası başlayan ticari dönüşüm emlakçılardan sonra erkek berberlerini de isyan ettirdi.
22.08.2023 Yaşam
16 meslek için yeni dönem! 1 Ocak'ta başlıyor, sahteciliğin önüne geçecek
16 meslek için yeni dönem! 1 Ocak'ta başlıyor, sahteciliğin önüne geçecek Kuaför, güzellik uzmanı, mobilya döşemecisi ve ayakkabı imalatçısı dahil 16 mesleğe 1 Ocak 2023'ten itibaren mesleki yeterlilik belgesi şartı geliyor. Bu düzenlemenin tüketicinin firmalara olan güvenini artıracağını ve bu sayede sahteciliğin önüne geçileceği dile getiren Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, “Nitelikli istihdamın sağlanmasına, kaliteli ürün ve hizmet sunulmasına neden olan mesleki yeterlilik belgesi tüketicinin yaşam standartlarını da yükseltecektir” dedi.
23.12.2022 Ekonomi
Esnaf kefalet kredi başvurusu nasıl yapılır? Esnaf kefalet kredi şartları ne? İşte esnaf kredisi faiz oranı ve vade sayısı!
Esnaf kefalet kredi başvurusu nasıl yapılır? Esnaf kefalet kredi şartları ne? İşte esnaf kredisi faiz oranı ve vade sayısı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı esnaf kredisi merak ediliyor. Esnaflar için başlatılan kredi kampanyasında, faiz oranı, vade sayısı ve başvuru şartları sıklıkla araştırılıyor. Peki, Esnaf kefalet kredi başvurusu nasıl yapılır? Esnaf kefalet kredi şartları ne? İşte esnaf kredisi faiz oranı!
3.11.2022 Ekonomi
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022 Ekonomi
TOKİ işyeri başvurusu nasıl yapılır? TOKİ ilk işyerim e devlet ekranı, ücreti, başvuru aşamaları!
TOKİ işyeri başvurusu nasıl yapılır? TOKİ ilk işyerim e devlet ekranı, ücreti, başvuru aşamaları! TOKİ ilk işyerim e devlet ekranı, ücreti, başvuru aşamaları hakkında yapılan araştırmalar arttı. TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin 2. ayağı arsa satışları için başvurular başlıyor. Proje kapsamında  10 bin iş yeri için başvurular alınacak. 350 bin liradan başlayan tutarlar için 2633 liradan başlayan taksit tutarı ve 120 ay vade uygulanacak. Peki, TOKİ işyeri başvurusu nasıl yapılır?
10.10.2022 Ekonomi
Arsa ve işyeri fiyatları belli oldu! Aylık taksitleri 937 liradan başlıyor
Arsa ve işyeri fiyatları belli oldu! Aylık taksitleri 937 liradan başlıyor Konut projesi ile ilgili detaylar açıklandı. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. İşyeri almak isteyen ya da arsaya ev inşa edecek vatandaşlar için projeler resmen duyuruldu. Arsalar faizsiz şekilde vatandaşlara satılacak ve kendi evlerini yapabilecekler. İnşa sürecinde mimari ve mühendislik desteği de verilecek. İşyeri sahibi olmak isteyenler için de fiyatlar belirlendi. Başvuru şartları da belli oldu. İşte arsa ve işyeri ile ilgili detaylar...
13.09.2022 Ekonomi
Sosyal konut projesi başvuru bedeli  belli oldu
Sosyal konut projesi başvuru bedeli belli oldu Milyonların merakla beklediği sosyal konut projesinde tüm detaylar belli oldu. En çok merak edilenlerden biri proje başvuru bedelinin kaç lira olacağıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın proje detaylarını açıklamasının ardından TOKİ tarafından başvuru bedeli de açıklandı
13.09.2022 Ekonomi
Sosyal konut projesi için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı
Sosyal konut projesi için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin tanıtımını yaparak, 81 il ve tüm ilçelerde 2023-2028'i kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ile 50 bin iş yeri yapmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, "Vatandaşlarımız toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vade ile sahip olabilecektir. Aynı şekilde toplamda 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile yapılabilecektir" dedi.
13.09.2022 Siyaset
TOKİ başvuru ücreti ne kadar, şartlar neler? 2022 TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler nasıl başvuru yapabilir, ne zaman?
TOKİ başvuru ücreti ne kadar, şartlar neler? 2022 TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler nasıl başvuru yapabilir, ne zaman? TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri ve şartları merak ediliyor. Ev ve arsa sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ ucuz konut projesinin detaylarının belli olacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor. Sosyal konut projesi kapsamında evler 81 ilde, arsa 7 bölgede olacak. En fazla konut İstanbul’a yapılacak. Peki, TOKİ başvuru şartları belli oldu mu, TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler nasıl başvuru yapabilir, ne zaman?
13.09.2022 Ekonomi
Sosyal konut projesi başvuru! Şartları neler, ne zaman başvuru yapılacak, başvuru tarihi açıklandı mı, yarın başlıyor mu? TOKİ sosyal konut projesine kimler başvurabilir?
Sosyal konut projesi başvuru! Şartları neler, ne zaman başvuru yapılacak, başvuru tarihi açıklandı mı, yarın başlıyor mu? TOKİ sosyal konut projesine kimler başvurabilir? Sosyal konut projesi kapsamında 250 bin toplu konut, 100 bin imara açık arsa yapılacak. Ev ya da arsa sahibi olmak isteyenler TOKİ sosyal konut projesi hakkında yaptıkları araştırmaları hızlandırdı. Son 20 yılda TOKİ ile 1 milyon 170 bin sosyal konut üretildi. İlk kez, tek seferde 250 bin konut yapılacak. 100 bin altyapılı arsayla konut yapma imkanı sağlanacak ve 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşımıza kendi işini kurma imkanı verilecek. Peki Sosyal konut projesi başvuru şartları neler, 2022 Sosyal konut projesine başvurusu nasıl yapılır, proje ne zaman ve nerede yapılacak?
12.09.2022 Ekonomi
Ustalık belgesi nedir, nasıl alınır? Ustalık belgesi kaç günde alınır?
Ustalık belgesi nedir, nasıl alınır? Ustalık belgesi kaç günde alınır? Ustalık belgesi iş akdinin devam etmesi ve terfi için gerekli olan belgelerden biridir. İş yeri belgesini kazanmak için ilk olarak kişinin belirli eğitimlerden başarı ile geçmesi gerekmektedir. Milli eğitim bakanlığına başvuruda bulunan kişiler ustalık belgesi için talep oluşturmaktadır.
18.05.2022 Uzmana Sor
Adalet Bakanlığı 2022 personel alımı başvuruları bugün başladı! Adalet Bakanlığı 6 bin 459 personel alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları ve kılavuzu!
Adalet Bakanlığı 2022 personel alımı başvuruları bugün başladı! Adalet Bakanlığı 6 bin 459 personel alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları ve kılavuzu! Adliye Bakanlığı tarafından adliyelere 6 bin 459 personel alımı yapılacak. 3.618 sözleşmeli zabıt kâtibi 830 sözleşmeli mübaşir, 984 sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi, 33 sözleşmeli teknisyen 12 sözleşmeli işaret dili tercümanı, 83 sözleşmeli şoför, 29 sözleşmeli aşçı ve 870 sözleşmeli hizmetli olmak üzere toplam 6.459 personel Adalet Bakanlığı bünyesine katılacak. Peki, Adalet Bakanlığı personel alımı 2022 başvuru nasıl yapılır? Adalet Bakanlığı personel alımı 2022 şartları nelerdir? İşte adalet bakanlığı personel alımı 2022 başvuru formu, başvuru kılavuzu, il dağılımı detayları…
1.03.2022 Personel Alımı
Adalet Bakanlığı personel alımı! Ceza infaz kurumu personel alımı 2022 başvuru şartları, başvuru formu, kılavuzu ve illere göre dağılımı…
Adalet Bakanlığı personel alımı! Ceza infaz kurumu personel alımı 2022 başvuru şartları, başvuru formu, kılavuzu ve illere göre dağılımı… Adalet Bakanlığı personel alımı 2022 başvuru süreci başladı. İlan duyurusuna göre Adalet Bakanlığı adliyelerine 6 bin 459, ceza infaz kurumlarına 5 bin 563, icra dairelerine 500, Bakanlık merkeze 188, personel eğitim merkezlerine 113 olmak üzere toplam 12 bin 823 personel alınacak. Branş dağılımına göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 5563 sözleşmeli personel alımı başvuruları 01.03.2022 günü saat 09:00 itibarıyla başlayıp, 17.03.2022 günü saat 23.59'da sona erecek. İşte Adalet Bakanlığı CTE Ceza infaz kurumu personel alımı 2022 başvuru şartları, başvuru formu, kılavuzu ve illere göre dağılımı…
1.03.2022 Çalışma Hayatı
Adalet Bakanlığı CTE personel alımı 2022! CTE 5.455 İKM, katip, hemşire, şoför, aşçı ve kaloriferci alımı başvuruları nasıl ve nasıl yapılır, alım şartları nelerdir?
Adalet Bakanlığı CTE personel alımı 2022! CTE 5.455 İKM, katip, hemşire, şoför, aşçı ve kaloriferci alımı başvuruları nasıl ve nasıl yapılır, alım şartları nelerdir? CTE personel alımı başvuruları başladı. Adalet Bakanlığı CTE bünyesine 5.016 infaz ve koruma memuru, 141 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 66 hemşire, 113 teknisyen, 90 destek personeli (şoför), 27 destek personeli (aşçı), 2 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 5.455, sözlü sınav ile 51 psikolog, 27 Öğretmen, 22 Sosyal Çalışmacı, 2 veteriner, 1 mühendis (inşaat), 1 mühendis (gıda) ve 4 fizyoterapist olmak üzere toplam 108 personel alımı olacak şekilde 5.563 kişiyi katacak. Peki, CTE personel alımı 2022 başvuru şartları nelerdir, CTE personel alımı başvuruları nasıl ve nereden yapılır?
1.03.2022 Çalışma Hayatı
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürlüğü personel alacak! 5563 sözleşmeli personel alımı başvurusu ve şartları!
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürlüğü personel alacak! 5563 sözleşmeli personel alımı başvurusu ve şartları! Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 5563 sözleşmeli personel alacak. Ceza ve Tevkifevleri, Genel Müdürlüğü, 5563 sözleşmeli personel alacak. Başvurular 01.03.2022 günü saat 09:00 itibarıyla başlayıp, 17.03.2022 günü saat 23.59'da sona erecek. İşte Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürlüğü personel alımı başvuruları ve şartları…
1.03.2022 Personel Alımı
2022 Bilirkişilik başvurusu ne zaman son? Bilirkişilik Eğitimi ne zaman başlıyor?
2022 Bilirkişilik başvurusu ne zaman son? Bilirkişilik Eğitimi ne zaman başlıyor? Bilirkişilik bölge kurulları tarafından bilirkişilik başvuruları alınacak. Başvuru şartları belli oldu! Başvuru şartlarını taşıyanlar Bilirkişilik Temel Eğitimi alacak. Adalet Bakanlığı’nın duyurusuna göre bu yıl için bilirkişi alımları için başvurular Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden yapılabilecek. Peki, 2022 Bilirkişilik başvurusu nasıl yapılır? Bilirkişilik Eğitimi başvuru şartları ne? 2022 Bilirkişilik başvurusu ne zaman son? Bilirkişilik Eğitimi ne zaman başlıyor? Kimler Bilirkişi olabilir? İşte bilirkişi başvuruları ile ilgili detaylar…
14.02.2022 Personel Alımı
Kastamonu Üniversitesi'ne 98 sözleşmeli personel alınacak!
Kastamonu Üniversitesi'ne 98 sözleşmeli personel alınacak! Kastamonu Üniversitesi personel alımı ilanı yayımlandı! Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Kastamonu Üniversitesi'ne destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi ve teknisyen alınacak. Başvurular 17 Şubat'ta sona erecek. Peki, Kastamonu Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları!
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti, 9,10,11 ve 12'nci sınıf öğrencileri...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti, 9,10,11 ve 12'nci sınıf öğrencileri... MEB'den son dakika açıklaması! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Değişiklik yapıldı ve yasal düzenleme hayata geçirildi. Aralık ayı itibarı ile değişiklik uygulanmaya başladı. 9,10,11 ve 12'nci sınıf öğrencilerini kapsıyor. Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan yeni düzenleme ile mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık 1.275 lira ücret alıyor. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2.125 liraya yükseliyor. Bu ücretlerin tamamı devlet tarafından ödeniyor. Ayrıca tüm öğrenciler, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı da sigortalanıyor. Mesleki eğitim merkezleri, nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde öğrencilerin; ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Mesleki eğitime ilgili her geçen gün artıyor.
30.01.2022 Eğitim
500 liradan satılıyor, kazançlarını böyle katlıyorlar! 300 yıllık gelenek...
500 liradan satılıyor, kazançlarını böyle katlıyorlar! 300 yıllık gelenek... Ürettiği ürünler, malzeme ve emeğe göre 60 ile 500 TL arasında alıcı buluyor, ev ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Bir yılda ustalık belgesi alınabiliyor. Bir taraftan kurs gören, bir taraftan da siparişler alan kadınlar, Antalya'nın 300 yıllık geleneğinden ekmeğini çıkarıyor. ‘Ormana dokumacılığı’ olarak biliniyor, bölgeye has geleneksel ipek ürünlerin yanı sıra Türkiye’de kullanılabilen pek çok ürün de üretiliyor.
28.11.2021 Ekonomi
İşçi, işveren, memur ve emekli milyonları ilgilendiriyor! Hepsi değişiyor...
İşçi, işveren, memur ve emekli milyonları ilgilendiriyor! Hepsi değişiyor... Milyonlarca işçi, işveren, emekli EYT'li ve öğrenciyi ilgilendiren düzenlemeler yapılıyor. Gözler Meclis'te. Yapılacak düzenlemeyle emekli aylığı almaktayken Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türk Kızılay Derneği ve Yeşilay Cemiyetinde görev alanların emekli maaşları kesilmeyecek. 3600 ek gösterge ve EYT masada. meslek eğitimi alan öğrencilere teşvik verilecek...İşte herkesi ilgilendiren yeni düzenlemeler...
27.11.2021 Çalışan Hakları
Emine Erdoğan 'İşim var okula gidiyorum' projesinin lansmanına katıldı
Emine Erdoğan 'İşim var okula gidiyorum' projesinin lansmanına katıldı Eğitimleri yarıda kalan öğrencilerin yeniden okullarını tamamlaması, çalışmak istedikleri iş alanında uzmanlaşmaları için hayata geçirilen "İşim Var Okula Gidiyorum" projesinin lansmanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Lansmanda konuşan Emine Erdoğan, "Proje ile gençler ilgi duydukları meslek alanlarına yönlendiriyorlar. Haftanın 4 günü okula gidiyorlar diğer günler staj yapıyorlar. Böylece hem lise mezunu olup ustalık belgesi alarak meslek sahibi oluyorlar. " dedi.
22.10.2021 Gündem
Öner Döşer kimdir, kaç yaşında, nereli? Öner Döşer 1929 buhranı kehaneti ve hakkında merak edilenler
Öner Döşer kimdir, kaç yaşında, nereli? Öner Döşer 1929 buhranı kehaneti ve hakkında merak edilenler Astrolog Öner Döşer çalıştığı astroloji haritalarından 1929 Büyük Buhranı'nı aratmayacak dünya çapında ekonomik bir kriz yaşanabileceğini söyledi. Öner Döner’in söz konusu kehanetinden sonra Öner Döşer kimdir, kaç yaşında ve nereli? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
20.10.2021 Gündem
500 TL ödeniyor! Zorunlu, işçi- işveren yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor
500 TL ödeniyor! Zorunlu, işçi- işveren yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor Her çalışan için 500 lira ödeniyor. Artık zorunlu. 183 meslek grubu için geçerli. Çalışan işini kaybedebiliyor. Belge zorunluluğu bulunuyor. Yeterlilik belgesi olmayanlar işten çıkarılabilecek. İşte detaylar...
6.09.2021 Ekonomi
İş yeri sahipleri, işletmeciler dikkat! Resmen değişti, artık zorunlu
İş yeri sahipleri, işletmeciler dikkat! Resmen değişti, artık zorunlu İş yeri açacaklar için önemli karar. Resmen yürürlüğe girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; Kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için "Geçiş Yolu İzin Belgesi" alınması zorunluluğu getirildi
17.04.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ustalık Belgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ustalık belgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.