Gazete Vatan Logo

Sosyal konut projesi başvuru! Şartları neler, ne zaman başvuru yapılacak, başvuru tarihi açıklandı mı, yarın başlıyor mu? TOKİ sosyal konut projesine kimler başvurabilir?

Sosyal konut projesi kapsamında 250 bin toplu konut, 100 bin imara açık arsa yapılacak. Ev ya da arsa sahibi olmak isteyenler TOKİ sosyal konut projesi hakkında yaptıkları araştırmaları hızlandırdı. Son 20 yılda TOKİ ile 1 milyon 170 bin sosyal konut üretildi. İlk kez, tek seferde 250 bin konut yapılacak. 100 bin altyapılı arsayla konut yapma imkanı sağlanacak ve 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşımıza kendi işini kurma imkanı verilecek. Peki Sosyal konut projesi başvuru şartları neler, 2022 Sosyal konut projesine başvurusu nasıl yapılır, proje ne zaman ve nerede yapılacak?

Sosyal konut projesi başvuru! Şartları neler, ne zaman başvuru yapılacak, başvuru tarihi açıklandı mı, yarın başlıyor mu? TOKİ sosyal konut projesine kimler başvurabilir?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ sosyal konut projesi aramaları yoğun bir şekilde devam ediyor. TOKİ ucuz konut projesi kapsamında ev ve arsa sahibi olmak isteyenler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek habere kilitlendi. En fazla konut İstanbul’a yapılacak. Peki, Sosyal konut projesi şartları nelerdir, ucuz konut projesine kimler başvurabilir? TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman başlıyor? İşte dar gelirli vatandaşlara konut imkânı sağlayacak TOKİ sosyal konut projesi hakkında merak edilenler…

SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

13 Eylülde;

- 250 BİN KONUT

- 100 BİN ALTYAPILI KONUT ARSASI

- 10 BİN SANAYİ SİTESİ

- Bu kampanya en az 100 bin yeni istihdam katkısı sağlayacak.

- 250’den fazla alt sektörü ilgilendirmesi sebebiyle ekonominin, sanayinin, ticaretin çarklarını hızlandıracak. 

- Tüm bunların yanında sosyal konutlarımız, güvenli işyerlerimiz bir deprem ülkesi olan Türkiye’nin kentsel dönüşümü noktasında da öncü bir vazife üstlenecek, milletimizin can ve mal güvenliğini sağlayacak güçte ve donanımda inşa edilecektir. Projenin ilk etabıyla 1 milyonunun üzerinde insanımızı, sağlıksız alanlardan, güvenli konutlara taşımış olacağız.

Haberin Devamı

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

 Gençler 

Emekliler 

Şehit yakınları-gaziler 

Engelliler 

SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

- T.C. vatandaşı olması,

- Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

- Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama

- İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 16.000 TL, yurt genelinde 14.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

- Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması 

- Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

- Genç kategorisine .../09/1991 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

Haberin Devamı

EVLER NASIL OLACAK?

- Yerel ve yatay mimari- 5 katı geçmeyecek

- Sıfır atık uyumlu

- Enerji verimli

- İklim dostu malzemeler

- Yenilenebilir enerji sistem 

100 BİN ALT YAPILI KONUT AMAÇLI ARSA 

TOKİ, kuruluşundan bugüne ilk kez vatandaşımıza elektrik, su, doğal gaz alt yapıları ve planları tamamlanmış inşaat yapmaya hazır arsa sunuyor. Gelir durumu düşük vatandaşlarımız şehir çeperlerinde kendi evlerini yapma fırsatına kavuşmuş olacak. 7 bölgemizde arsalar piyasa bedellerinin altında fiyatlarla, faizsiz ve uzun vadelerde vatandaşımıza sunulacak. İlk etapta 100 bin konut sunulacak, bu özellikle inşaat ve inşaat malzemesi sektörünü olumlu etkileyecektir.

ARSALAR NASIL TESLİM EDİLECEK?

- Elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, 

- İmar planı yapılmış, 

- İnşaat yapmaya hazır olarak teslim edilecek

ARSAYA BAŞVURU ŞARTLARI

- T.C. Vatandaşı olmak.

- Yoksul ve dar gelirli olmak. 

- Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şarttır. 

Haberin Devamı

- 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak. 

- Başvuru bedeli olarak 500-TL ‘nin temerküz Banka Şubesine ödenmesi

SANAYİ SİTELERİ

TOKİ kuruluşundan bugüne kadar ilk kez küçük ve orta ölçekli sanayicimize iş yeri sunuyor. Bu proje sayesinde hem vatandaşımızın iş yeri sahibi olmasını sağlarken, hem de istihdama katkı sağlayacak.

Tamiratla uğraşan küçük işletmelerden, oto tamirhanelerine, mobilyacılardan, makine üreticilerine kadar onlarca farklı sektörü içinde barındıracak sanayi alanları olacak. Ankara’da 100, Adana’da 500, İzmir’de 700 olmak üzere toplam 28 ilimizde 10 bin sanayi sitesi kurulacak. 

SANAYİ SİTESİ BAŞVURU ŞARTLARI

- TC Vatandaşı olmak 

- Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak veya o il sınırlarında faaliyette bulunuyor olmak 

Haberin Devamı

- 18 yaşını doldurmuş olmak 

- Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi veya Vergi Mükellefi olmak, e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu v.b. bilgileri gösterir belgeler 

- Kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocukları mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması 

- Başvuru Bedeli 2.000 TL

ÖDEMELER NASIL OLACAK? 

İstanbul’da 16 bin lira geliri olan aile en düşük 4 bin 800 lira ödeyecek. En düşük taksit asgari ücrete göre hesaplanacak 1600 TL tek kişi, iki kişilik ailede ise 3 bin 300 TL olacak.