Uluslararası Para Fonu

Uluslararası Para Fonu

Son dakika Uluslararası Para Fonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Uluslararası Para Fonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Uluslararası Para Fonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uluslararası Para Fonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uluslararası para fonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.474 uluslararası para fonu haberi bulunmuştur. Tüm uluslararası para fonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
IMF, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
IMF, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti Uluslararası Para Fonu (IMF), Ekim ayındaki raporunda yüzde 3 olan Türkiye'nin 2024 yıl sonu büyüme tahminini yüzde 3,1'e yükseltti.
30.01.2024 Ekonomi
IMF Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti
IMF Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini 2024 yılı için yüzde 3,1'e yükselttiğini açıkladı. Kuruluşa göre dünya ekonomisi de aynı oranda büyüyecek.
30.01.2024 Ekonomi
Çalışanlar dikkat! IMF açıkladı: Yapay zeka işlerin yüzde 40'ını etkileyecek
Çalışanlar dikkat! IMF açıkladı: Yapay zeka işlerin yüzde 40'ını etkileyecek Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yapılan yeni bir analize göre, yapay zeka teknolojisi, dünya çapında tüm işlerin yaklaşık yüzde 40'ını etkileyecek.
15.01.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Enflasyonda düşüş devam edecek
Bakan Şimşek: Enflasyonda düşüş devam edecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyonda düşüş devam edecek. Daha destekleyici finansal koşullar, yani sıkı finansal koşullardan, sıkı para politikasından daha gevşek bir para politikasına doğru evrileceğiz" dedi.
4.01.2024 Ekonomi
Bakan Bolat: 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde ele geçirildi
Bakan Bolat: 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde ele geçirildi ​Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kaçakçılıkla mücadele kapsamında; 13 Aralık 2023 tarihi itibarı ile Gümrük Muhafaza birimlerince, 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde, 17,2 milyar TL değerinde ticari eşya olmak üzere toplam 21,9 milyar TL değerinde ele geçirilme gerçekleştirildiğini söyledi.
15.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuşuyor. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
11.12.2023 Ekonomi
IMF Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
IMF Türkiye için büyüme tahminini yükseltti Uluslararası Para Fonu, Global Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye için 2023 büyüme beklentisini yüzde 4 olarak açıkladı.
10.10.2023 Ekonomi
Arjantin IMF'den 7,5 milyar dolar borç alacak
Arjantin IMF'den 7,5 milyar dolar borç alacak Arjantin Ekonomi Bakanı Sergio Massa, Uluslararası Para Fonu ile görüşmelerde bulunmak üzere bugün ABD'ye gidiyor.
21.08.2023 Ekonomi
IMF'den Fed'e çağrı: İş henüz bitmedi
IMF'den Fed'e çağrı: İş henüz bitmedi IMF, yeni bir raporda ABD'nin bu yıl bir resesyondan kaçınabileceğini belirterek Fed'in faiz oranlarını tekrar yükselterek gelecek yılın sonlarına kadar orada tutması gerektiğini söyledi.
27.05.2023 Ekonomi
Borsadan yüzde 5.16’lık ‘yukarı adım’
Borsadan yüzde 5.16’lık ‘yukarı adım’ BIST 100 endeksinde yılın ilk haftalarındaki düşüşler dikkat çekerken, geçtiğimiz gün Borsa İstanbul’dan açığa satış düzenlemesi geldi. Haftanın son gününe yatay başlayan BIST, günü yüzde 5.16 yükselişle 4.997 puandan tamamladı. Altın ise açıklanan verilerin etkisiyle haftayı düşüşle sonlandırdı.
4.02.2023 Ekonomi
IMF, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
IMF, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti Uluslararası Para Fonu, Türkiye için 2022 yılı büyüme tahminini yükseltti. IMF, 2023 ve 2024 yılları için herhangi bir revizyona gitmedi.
31.01.2023 Ekonomi
Borsa neden düşüyor, borsaya ne oldu? Ocak ayında Borsa İstanbul neden düştü, borsa bugün çöktü mü?
Borsa neden düşüyor, borsaya ne oldu? Ocak ayında Borsa İstanbul neden düştü, borsa bugün çöktü mü? Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,58 azalışla 5.436,29 puana geriledi. BIST 100 endeksine dahil hisselerden 10'u yükseldi, 89'u değer kaybetti.  Borsa İstanbul güne yüzde 0,59 oranında yükselişle başlasa da saat 10:00’dan sonra sert satışlar görüldü. Hisselerde devre kesici uygulanıyor. Peki, Borsa neden düştü Ocak 2023, borsa neden düşüyor? Borsada son durum…
6.01.2023 Ekonomi
Borsa neden düşüyor? 6 Ocak Borsa İstanbul’da son durum ne, borsa daha düşecek mi, neden düştü, ne oldu Ocak 2023?
Borsa neden düşüyor? 6 Ocak Borsa İstanbul’da son durum ne, borsa daha düşecek mi, neden düştü, ne oldu Ocak 2023? Borsa İstanbul neden düştü, Borsa İstanbul’da son durum ne? Borsa İstanbul dün sabah güne yükselişle başlasa da günün ilk yarısında yüzde 1,58 azalışla 5.436,29 puana geriledi. BIST 100 endeksine dahil hisselerden 10'u yükseldi, 89'u değer kaybetti.  Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 7,37 değer kaybıyla dün günü 5.116,41 puandan tamamlayarak 24 Şubat 2022'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.  Borsa İstanbul'da endekse bağlı devre kesici sistemi iki kez devreye girdi. Söz konusu yaşananlardan sonra yatırımcıların gözü Borsa İstanbul neden düşüyor, borsa İstanbul neden düştü, ne oldu? Sorularına çevrildi. İşte borsada yaşanan son gelişmeler...
6.01.2023 Ekonomi
El Salvador yarından itibaren her gün 1 Bitcoin satın alacak
El Salvador yarından itibaren her gün 1 Bitcoin satın alacak El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yarından itibaren her gün 1 adet Bitcoin satın alacaklarını duyurdu.
17.11.2022 Ekonomi
IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti
IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'nin 2022 yılı için büyüme beklentisini yükseltti. IMF, 2023 yılı için büyüme beklentisini ise düşürdü.
11.10.2022 Ekonomi
Bakan Muş: İhracat yapmayan ilimiz, ihracat yapmadığımız ülke bulunmuyor
Bakan Muş: İhracat yapmayan ilimiz, ihracat yapmadığımız ülke bulunmuyor Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İhracat, bizim göz bebeğimizdir ve Türkiye ekonomisinde büyümenin lokomotifidir. Bugün ihracat yapmayan ilimiz, ihracat yapmadığımız ülke bulunmuyor" dedi.
11.08.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den IMF iddiaları ile ilgili açıklama
Bakan Nebati'den IMF iddiaları ile ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Prof. Bilge Yılmaz'ın dün yayınlanan bir televizyon programında bulunduğu iddialar ile ilgili bir açıklama yaptı.
9.08.2022 Ekonomi
Küresel piyasalarda gözler ABD'den gelecek enflasyon rakamlarında! 41 yılın zirvesini gördü, resesyon endişesi pik yaptı
Küresel piyasalarda gözler ABD'den gelecek enflasyon rakamlarında! 41 yılın zirvesini gördü, resesyon endişesi pik yaptı ABD enflasyon verisi piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. ABD'de mayıs enflasyonu yüzde 8,6 ile beklentileri aşmıştı. Beklenti, mayısta da enflasyonun nisanda olduğu gibi yüzde 8,3 olmasıydı. Küresel piyasalar bugün ABD'de açıklanacak olan haziran ayı enflasyon verilerini takip edecek. Peki ABD haziran ayı enflasyon rakamaları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Sürpriz veriye piyasa tepkisi nasıl olur? Altın yatırımcısı hangi seviyeleri takip etmeli? İşte menrak edilen soruların yanıtları...
13.07.2022 Ekonomi
Macron, Biden'a kötü haberi verirken kameralara yakalandı! Sözleri açıkça duyuldu: 'Bana iki şey söyledi...'
Macron, Biden'a kötü haberi verirken kameralara yakalandı! Sözleri açıkça duyuldu: 'Bana iki şey söyledi...' ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un petrol krizi ile ilgili yaptığı konuşma kameralara yakalandı. Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan liderleri gazeteciler konusunda uyarsa da Macron'un sözleri duyuldu.
28.06.2022 Dünya
G7 liderleri Putin'le dalga geçti! İşte zirveye damga vuran o sözler
G7 liderleri Putin'le dalga geçti! İşte zirveye damga vuran o sözler Dünyanın gözü kulağı Almanya'da başlayan G7 zirvesinde. Liderlerin Ukrayna savaşı dahil pek çok küresel konuyu masaya yatıracağı zirveye Putin şakası damgasını vurdu. İşte liderlerin Putin'i ti'ye aldığı o anlar...
27.06.2022 Dünya
Dolar, altın ve euro ile ilgili kritik gün! Fed haftası geldi! Çarşamba günü...
Dolar, altın ve euro ile ilgili kritik gün! Fed haftası geldi! Çarşamba günü... Dolar, altın ve euro ile ilgili son dakika gelişmesi. Bütün dünya haftalardır bu tarihin gelmesini bekliyor. Kritik Fed haftası geldi çattı. Çarşamba akşamı Fed faiz kararını açıklayacak ve piyasalara vereceği mesajlar önemli olacak. Tüm yatırımcılarda bu mesajlara göre gardını alacak.
2.05.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Terörün kökünü kurutmaya devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Terörün kökünü kurutmaya devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin (ASKON) düzenlenmiş olduğu iftar programında konuşma yaparak, Milletimizin huzuru, refahı ve güvenliği için; bölgemizde istikrar ve barış için; terörün kökünü kurutmaya devam edeceğiz” dedi.
21.04.2022 Siyaset
Rus oligarklar servetlerini nerede saklıyor? Yaklaşık 1 trilyon doların tutulduğu yer...
Rus oligarklar servetlerini nerede saklıyor? Yaklaşık 1 trilyon doların tutulduğu yer... Rus oligarklar, yasa dışı kazanılmış milyarlarca dolarlık servetlerini onlarca yıldır yurt dışına taşıdı ve bu servetlerin izini sürmeyi zorlaştırmak amacıyla paravan şirketlere yatırdı. İşte Rus parasının favori sığınakları...
28.03.2022 Dünya
Petrol fiyatlarında kritik gelişme! Bugün belli oluyor
Petrol fiyatlarında kritik gelişme! Bugün belli oluyor Petrol fiyatlarında bu hafta itibarıyla görülen yukarı yönlü seyir dikkat çekiyor. Hazar Boru hattında fırtına kaynaklı kesinler ve Putin’in dost olmaya ülkelere yönelik yeni kararları petroldeki artışı desteklerken, bugün Brüksel’de gerçekleştirilecek olan kritik toplantı petrol fiyatlarında yönü belirleyecek. İşte detaylar...
24.03.2022 Ekonomi
Mehmet Şimşek kimdir, nereli ve kaç yaşında? Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek hakkında merak edilenler…
Mehmet Şimşek kimdir, nereli ve kaç yaşında? Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek hakkında merak edilenler… Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in hayatı merak ediliyor. 2009-2015 yılları arasında maliye bakanı olarak görev yapmış olan Şimşek, Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım'ın kurduğu hükûmetlerde yer aldı. Peki, Mehmet Şimşek kimdir? Mehmet Şimşek nereli, kaç yaşında, şu an nerede, hangi partide çalışıyor?
23.03.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Uluslararası Para Fonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uluslararası para fonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.