Ulusal Güvenlik

Ulusal Güvenlik

Son dakika ulusal güvenlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ulusal güvenlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ulusal güvenlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ulusal Güvenlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ulusal güvenlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.507 ulusal güvenlik haberi bulunmuştur. Tüm ulusal güvenlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
İran, İsrail'i vurdu! Piyasalar alt üst oldu, ABD'den tehdit gibi açıklama
İran, İsrail'i vurdu! Piyasalar alt üst oldu, ABD'den tehdit gibi açıklama Ortadoğu'da son dakika gelişmeleri yaşanıyor. İran devlet televizyonu, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun İsrail'deki hedeflere yönelik kapsamlı İHA operasyonunun başladığını duyurdu. İHA saldırıları sonrası İran medyası, İsrail'e ilk balistik füzelerin de fırlatıldığını açıkladı. IDF, İran'ın gece boyunca İsrail'e ateşlediği 300 kadar füzenin yüzde 99'u durdurulduğunu duyurdu. İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İran'a 'ezici saldırı' çağrısında bulunurken, Gözler 15:00'daki savaş kabinesine çevrildi. Adı açıklanmayan yetkililer İsrail'in kararını bu toplantıdan sonra vereceğini duyurdu. Öte yandan bölgesel savaş riskinin artacağı beklentisi piyasaları hareketlendirdi.
14.04.2024 Dünya
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır Dünyanın gözü Ortadoğu'da sıcak gelişmelerde. İsrail Devlet Televizyonu, İran'ın İHA saldırısı başlattığını duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-İran gerilimi nedeniyle tatilini yarıda kesip Washington'a döndü. El Cezire'ye konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili ise İran'ın pazar günü İsrail'e saldıracağını iddia etti.
14.04.2024 Dünya
İsrail'e Lübnan'dan füze yağdı! Hizbullah 40 roket fırlattı ilk açıklama geldi
İsrail'e Lübnan'dan füze yağdı! Hizbullah 40 roket fırlattı ilk açıklama geldi İsrail'in Filistin topraklarındaki katliamları devam ederken kritik gelişmeler yaşanıyor. Hizbullah'ın, Lübnan'dan İsrail'e 40 roket fırlatıldığı belirtildi. İsrail'den yapılan ilk açıklamada, "Lübnan topraklarından geçen 40 füze saldırısı yapıldı. 2 Hizbullah İHA'sını imha ettik. Saldırıların çoğunu durdurduk" denildi.
12.04.2024 Dünya
Rusya Moskova'da konsere kanlı saldırı! Ölü sayısı giderek artıyor, saldırıyı üstlendiler
Rusya Moskova'da konsere kanlı saldırı! Ölü sayısı giderek artıyor, saldırıyı üstlendiler Rusya’nın başkenti Moskova’da konser salonunu basan yüzü maskeli 5 saldırgan, uzun namlulu silahlarla dehşet saçtı. Terör saldırısında en az 70 kişi öldü, 150'den fazla kişinin de yaralandı. Saldırının görüntüleri dünyayı şoke etti. Saldırıyı üstlenen terör örgütü açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den ilk açıklama geldi. Öte yandan Putin ile görüşen FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını bildirdi
23.03.2024 Dünya
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. Bakan Fidan, Irak'ın terör örgütünün Süleymaniye'de lojistik olarak desteklenmesine tepki göstererek, "Süleymaniye'deki arkadaşlarımızın yol yakınken hatalarından geri dönmesi, Türkiye ile dostluklarını tarihte olduğu gibi bugün de perçinlemeleri ve ortak geleceğe beraber hareket etmemiz gerekli. Ben bunu yapacağım ve bunu yaparken de sana hile kurmuyorum, tuzak kurmuyorum, yüzüne söylüyorum. Bundan vazgeç çünkü bu senin lehine değil, hiç kimsenin lehine değil" ifadelerini kullandı.
18.03.2024 Gündem
Bakan Fidan'dan ABD'de 'bölücü terör örgütü' gündemli kritik görüşme
Bakan Fidan'dan ABD'de 'bölücü terör örgütü' gündemli kritik görüşme Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile bir araya geldi.
7.03.2024 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Son bir haftada 36, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise 204'ü Irak’ın, 315'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 519 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
7.03.2024 Gündem
İsrail'in Ramazan kararını açıkladı! Biden'dan ateşkes açıklaması
İsrail'in Ramazan kararını açıkladı! Biden'dan ateşkes açıklaması İsrail, Paris'teki rehine görüşmelerinde 400 Filistinli mahkumun serbest bırakılması konusunda anlaştığı haberi ile ateşkes için umutlar yeniden yeşerdi. Bu haberden kısa süre sonra ABD Başkanı Biden'dan ateşkes anlaşmasına dair dikkat çeken bir açıklama geldi.
27.02.2024 Dünya
Stoltenberg, Ukrayna konusunda Türkiye'yi örnek gösterdi
Stoltenberg, Ukrayna konusunda Türkiye'yi örnek gösterdi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO müttefiklerinin Ukrayna’ya yönelik silah ve mühimmat yardımları konusundaki açıklamasında Türkiye’yi örnek gösterdi.
7.02.2024 Dünya
İran, ABD üssünü vurdu! Mossad'ın karargahı yok edildi
İran, ABD üssünü vurdu! Mossad'ın karargahı yok edildi İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Ortadoğu'da tansiyonu zirveye çıkaran hamle gece saatlerinde geldi. Suriye ve Irak'ta patlamalar meydana geldi. Kısa süre sonra İran önceden belirlenen hedeflere füze saldırısı düzenlediğini dünyaya duyurdu. Devlet kontrolündeki İRNA saldırıda Mossad'ın karargahının yok edildiğini duyurdu. Füze saldırıları sonrası ABD'den ilk açıklama geldi.
16.01.2024 Dünya
Telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse dikkat: Kesinlikle kullanılmamalı
Telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse dikkat: Kesinlikle kullanılmamalı Whatsapp, Telegram, Signal gibi uygulamalar kullananlar dikkat. Etik hacker Tamer Şahin mesajlaşma uygulamalarının taşıdığı güvenlik risklerine değinerek, “Bu uygulamalar normal kullanıcılar için bile güvenli değil, kamu görevlileri kesinlikle kullanmamalı” uyarısında bulundu...
13.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Netanyahu'dan kabineyi karıştıran talep!
Netanyahu'dan kabineyi karıştıran talep! İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kabine toplantılarında konuşulan ve yaşanan olayların basına sızmasından rahatsız olduğunu belirterek, söz konusu toplantılara katılan kabine üyelerinin ve üst düzey yetkililerin yalan makinesine sokulmasını içeren bir yasa çıkarmak istediğini açıkladı.
7.01.2024 Dünya
ABD’den Ukrayna’ya 250 milyon dolarlık askeri yardım
ABD’den Ukrayna’ya 250 milyon dolarlık askeri yardım ABD Ukrayna’ya hava savunma, topçu ve hafif silah mühimmatı ile tanksavar silahları içeren 250 milyon dolarlık askeri yardım paketini onayladı.
28.12.2023 Dünya
Sırbistan’da seçimlerde hile iddiası ortalığı karıştırdı
Sırbistan’da seçimlerde hile iddiası ortalığı karıştırdı Sırbistan’da 17 Aralık’ta gerçekleştirilen seçimlerde hile yapıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Göstericiler, Belgrad Belediye Meclis binasına girmeye çalışırken, polis eylemcilere gazla müdahale etti.
25.12.2023 Dünya
ABD medyası: Xi, Biden’a Çin’in Tayvan ile yeniden birleşeceğini söyledi
ABD medyası: Xi, Biden’a Çin’in Tayvan ile yeniden birleşeceğini söyledi ABD medyası, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Kasım ayında San Francisco'da görüşme gerçekleştirdiği ABD Başkanı Joe Biden’a Çin’in Tayvan ile yeniden birleşeceğini söylediğini aktardı.
21.12.2023 Dünya
Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Aralık ayının sonunu işaret etti
Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Aralık ayının sonunu işaret etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da pazar günü yapılacak temayül yoklamasına ilişkin, "Aralık ayının sonuna doğru birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklayacağız." dedi.
15.12.2023 Gündem
TikTok kapatılacak mı? AK Parti Milletvekili Yayman: Artık ulusal güvenlik meselesi
TikTok kapatılacak mı? AK Parti Milletvekili Yayman: Artık ulusal güvenlik meselesi Son günlerde sosyal medya fenomenleri, art arda kara para aklama soruşturmalarıyla gündeme geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komitesi Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok başta olmak üzere sosyal medya platformlarına yönelik yeni kuralların getirileceğini açıkladı. Hüseyin Yayman, "Deprem gündeminin dahi önüne geçti. Ulusal güvenlik meselesi haline geldi" dedi.
4.12.2023 Gündem
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri Nixon döneminin Dışişleri Bakanı 100 yaşında Henry Kissinger yaşamını yitirdi. Peki, Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri…
30.11.2023 Gündem
ABD'den flaş ateşkes açıklaması: Saldırılara her gün 4 saat ara
ABD'den flaş ateşkes açıklaması: Saldırılara her gün 4 saat ara ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail'in Filistinli sivillerin Gazze Şeridi’nin güneyine geçmeleri ve insani yardım sağlanması için her gün 4 saat boyunca Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki saldırılara ara vereceğini duyurdu.
9.11.2023 Gündem
Orta Doğu'da gerilim daha da tırmanıyor! ABD jetleri Suriye-Irak sınırını vurdu
Orta Doğu'da gerilim daha da tırmanıyor! ABD jetleri Suriye-Irak sınırını vurdu Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki tatil şehri Taba'ya düşen roket çok sayıda insanın yaralanmasına yol açtı, ABD'ye ait savaş uçakları ise gece yarısı 04.30'da bombardımana girişti.
27.10.2023 Gündem
Gazze'de son dakika gelişmeleri... Kara harekatı planı ABD’li generalden! İsrail ordusu Suriye'yi vurdu
Gazze'de son dakika gelişmeleri... Kara harekatı planı ABD’li generalden! İsrail ordusu Suriye'yi vurdu Hamas-İsrail savaşından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gazze'de sivil katliamı yapan İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden günler sonra sessizliğini bozdu ve 'İsrail'in kara harekatına ABD freni' iddialarına yanıt verdi. İsrail ordusu Gazze'nin ardından Suriye'deki hedeflere de saldırı düzenledi. ABD'deki 'İsrail çatlağı' ise Senato'ya sıçradı. ABD’nin askeri danışman olarak Felluce’de görev yapan Korgeneral Glynn’i İsrail’e gönderdiği bildirildi.
25.10.2023 Dünya
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi İsrail Gazze'de sivilleri katletmeye devam ederken hastaneye bomba yağdırması dünyayı ayağa kaldırdı. Abluka altındaki Gazze’de Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. insanlık dışı saldırı nedeniyle en az 500 kişi hayatını kaybetti. İsrail tarafından konu ile ilgili itiraf gibi bir paylaşım gelirken, ABD'li vekiller ateşkes çağrısında bulundu.
18.10.2023 Dünya
İsrail Gazze'de hastane vurdu: En az 500 can kaybı!
İsrail Gazze'de hastane vurdu: En az 500 can kaybı! İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nde bulunan Baptist Hastanesi’ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurdu. Saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti. Hastaneye yapılan saldırı sonrası peş peşe açıklama yapıldı.
18.10.2023 Dünya
Petrolde fiyatlar yükseldikçe yükseliyor! Orta Doğu'daki gerilim vurdu
Petrolde fiyatlar yükseldikçe yükseliyor! Orta Doğu'daki gerilim vurdu Orta Doğu'daki krize çözüm bulmaya yönelik diplomatik çabaların yoğunlaşmasıyla Brent petrol fiyatları 91 doların üzerine çıktı. Yatırımcılar, İsrail-Hamas çatışmasının petrol zengini bölgede daha geniş bir savaşa yol açabileceğinden ve küresel arzı daha da daraltabileceğinden endişe ediyor.
16.10.2023 Ekonomi
Aralıksız bombalanan Gazze haritadan siliniyor Çatışma çemberi genişliyor
Aralıksız bombalanan Gazze haritadan siliniyor Çatışma çemberi genişliyor Hamas’ın saldırıları sonrası Gazze’yi ablukaya alan İsrail’in kara harekatı beklenirken, Gazze’nin tamamen yerle bir edilme ihtimali tüm dünyayı endişelendiriyor.
12.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ulusal Güvenlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ulusal güvenlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.