Ulu Cami

Ulu Cami

Son dakika ulu cami haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ulu cami ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ulu cami haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ulu Cami

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ulu cami gelişmeleri de dahil olmak üzere 478 ulu cami haberi bulunmuştur. Tüm ulu cami haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cuma namazında tarihi camiler doldu taştı
Cuma namazında tarihi camiler doldu taştı Ramazan Bayramı'nda cuma namazını tarihi camilerde kılmak isteyen vatandaşlar, başta Ulu Cami olmak üzere Emir Sultan Cami ve Yeşil Cami'ye akın etti.
12.04.2024 Gündem
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir? Vehhabi ve Vehhabilik terimleri zaman zaman gündeme geliyor. 18. yüz yılda Osmanlı topraklarında ortaya çıkan ve tasavvuf akımına karşı reddiye çıkışlarıyla gündeme gelen Vehhabilik, Arap yarım adasında ortaya çıktı. Peki, Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
1.02.2024 Gündem
Ramazan hocanın katili bulundu mu? Ramazan Pişkin evli mi, çocuğu var mı, Ramazan Hoca’nın katili yakalandı mı, kim çıktı?
Ramazan hocanın katili bulundu mu? Ramazan Pişkin evli mi, çocuğu var mı, Ramazan Hoca’nın katili yakalandı mı, kim çıktı? Diyarbakır Ulu Cami'deki konuşmaları ile bilinen Ramazan Pişkin, İstanbul'da bir iş yerinde çıkan tartışmada bıçaklanarak hayatını kaybetti. Peki, Ramazan Hoca'nın katili bulundu mu? Ramazan Hoca'nın katili kim, yakalandı mı? Ramazan Pişkin neden öldürüldü, evli mi, çocuğu var mı?
1.02.2024 Gündem
Fatih'te öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın 2 hafta önceki paylaşımı ortaya çıktı! Bakan Yerlikaya katil zanlısının yakalandığını duyurdu
Fatih'te öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın 2 hafta önceki paylaşımı ortaya çıktı! Bakan Yerlikaya katil zanlısının yakalandığını duyurdu Ssoyal medyada, ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ olarak tanınan ve dün İstanbul Fatih’te bıçaklanarak öldürülen Ramazan Pişkin’in 2 hafta önce paylaştığı görüntüde, tarikatlarla ilgili söylediği sözlerden dolayı iş yerine gelen bazı kişiler tarafından rahatsız edildiğini söylediği ortaya çıktı. Bakan Yerlikaya, Ramazan Hoca’nın katil zanlısının yakalandığını açıkladı. Şüphelinin Beyoğlu'nda oturduğu, 'Kasten yaralama', 'Tehdit', 'Mala zarar verme', 'Hırsızlık' suçlarından 9 kaydı olduğu öğrenildi.
1.02.2024 Gündem
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
21.01.2024 Gündem
İçişleri’ne saldırı girişiminin şifreleri! 'Saldırı dış aklın ürünü'
İçişleri’ne saldırı girişiminin şifreleri! 'Saldırı dış aklın ürünü' Ankara'da bombalı saldırı girişiminde yeni detaylar ortaya çıkarken uzman isimler emniyet güçlerinin terör ve uyuşturucuya yönelik etkili operasyonlarının terör odaklarını rahatsız ettiğine vurgu yaptı, PKK’yı uluslararası güçlerin taşeron olarak kullandığını hatırlattı. Uzmanlar, uyuşturucu ticaretine son dönemde vurulan darbeye ve dış politikadaki gelişmelere dikkati çekerek, uluslararası güçlerin zaman zaman PKK’yı taşeron olarak kullandığını hatırlattı. Ankara’da seçilen sıradışı hedef de bu görüşü güçlendiriyor.
3.10.2023 Gündem
Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemelerini hesaplara aktardık
Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemelerini hesaplara aktardık Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hayvan hastalığı tazminatı, süt analizi gibi ya da yağlı tohumlu bitkiler, sertifikalı tohumu üretimi gibi destekler ya da özellikle genç erkek ve kadın kardeşlerimizi ilgilendiren ‘Uzman Eller’ projesi destekleriyle toplamda 300 milyon liralık tarımsal destek ödemelerini bugün kardeşlerimizin hesabına aktardık" dedi.
18.08.2023 Ekonomi
Bursaspor’un efsane ismi Vahit Doğan hayatını kaybetti
Bursaspor’un efsane ismi Vahit Doğan hayatını kaybetti Bursaspor’un efsane isimleri arasında yer alan Vahit Doğan, 79 yaşında vefat etti.
17.06.2023 TFF 1.Lig
Tarihi camide 250 yıllık Osmanlı motifleri gün yüzüne çıkarıldı
Tarihi camide 250 yıllık Osmanlı motifleri gün yüzüne çıkarıldı Çorum’da Selçuklu Sultanı 3. Alaeddin Keykubat zamanında yapılan Ulu Cami'de Osmanlı kültürünü yansıtan ve yıllar önce sıvayla kapatıldığı anlaşılan motifler ve kalem işi bezemeler gün yüzüne çıkarıldı.
17.05.2023 Yaşam
Bakan Kurum'dan İstanbul Finans Merkezi açıklaması: Londra ve New York ile rekabet edecek
Bakan Kurum'dan İstanbul Finans Merkezi açıklaması: Londra ve New York ile rekabet edecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi açılışında önemli açıklamalarda bulundu.
17.04.2023 Gündem
Bakan Kurum: 365 gün sonra yeni yuvalarınızı sizlere teslim edeceğiz
Bakan Kurum: 365 gün sonra yeni yuvalarınızı sizlere teslim edeceğiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni’nde konuştu. Bakan Kurum, “Dün Kahramanmaraş ve Hatay’dan, bugün Adıyaman’dan; şehirlerimiz, milletimiz yeniden ayağa kalkıyor. 53 bin 830’a ulaşan yuvalarımızın harcını, 50. günde Adıyaman’ımızda hep birlikte karıyoruz. Tarih şahit olsun! 365 gün sonra yeni yuvalarınızı sizlere, Adıyamanlı kardeşlerimize teslim edeceğiz. Bu kutlu beldelerin yeniden inşasının da, imarının da, ihyasının da teminatı; Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır! Sizler, sıcacık yuvalarınıza girene kadar bize uyumak yoktur. “ ifadelerini kullandı.
27.03.2023 Gündem
Bakan Kurum ve Bakan Akar'dan ortak açıklama: Doğru zeminde, doğru teknikle binalar inşa edilecek
Bakan Kurum ve Bakan Akar'dan ortak açıklama: Doğru zeminde, doğru teknikle binalar inşa edilecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum ve Milli Savunma Bakanı Akar, Antakya AFAD‘da Proje Alanları Koordinasyon Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Hasar tespit çalışmalarımız sahada fiilen devam etmekte. Hem Antakya merkezde hem Kırıkhan'da hem Defne'de hem Samandağ ilçemizde hasar tespit çalışmalarında daha önce tespit edilen binalar bir kez daha incelenecek. Yeni hasar tespite göre ilanlarımızı gerçekleştireceğiz" dedi. Bakan Akar ise Mehmetçiğin depremin ilk anından itibaren vatandaşların yardımına koştuğunu belirtti.
28.02.2023 Gündem
Depremde ailesinden 11 kişiyi kaybeden AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman: Herkese yardım ettim ablama edemedim
Depremde ailesinden 11 kişiyi kaybeden AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman: Herkese yardım ettim ablama edemedim Türkiye'yi sarsan ve acılara boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 45 bine yakın insan yaşamını yitirdi. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da ailesinden 11 kişiyi kaybetti. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e konuşan Hüseyin Yayman, "Gözyaşlarımızın pınarları kurudu. Akdeniz kadar gözyaşımız... Ben bu kadar ağladığımı hatırlamıyorum" sözleriyle yaşadığı acıyı paylaştı.
24.02.2023 Gündem
Bakan Ersoy: Mart ayında çalışmalara başlıyoruz
Bakan Ersoy: Mart ayında çalışmalara başlıyoruz Depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesindeki tarihi yapıları ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 11 şehirdeki hasar gören müze ve ören yerlerine müdahale edildiğini, bölgedeki yapıları tekrar ayağa kaldırmak için bakanlık olarak fon ayırdıklarını ve mart ayında çalışmalara başlayacaklarını söyledi.
17.02.2023 Gündem
Doğu Ekspresi fiyatları dudak uçuklatıyor! İşte Kars Turu’nun bedeli
Doğu Ekspresi fiyatları dudak uçuklatıyor! İşte Kars Turu’nun bedeli 4 gece, 5 gün süren Turistik Doğu Ekspresi ile Kars Turu’nun bedeli kişi başı 9 bin 380 lirayı buluyor. Turizm Acenteleri aracılığıyla düzenlenen geziye katılmak için insanlar aylar öncesinde biletlerini alıyor.
21.12.2022 Galeri
Eskişehir'de bulunan 738 yıllık mermer sanduka, Nasreddin Hoca'ya ait çıktı
Eskişehir'de bulunan 738 yıllık mermer sanduka, Nasreddin Hoca'ya ait çıktı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde eski adıyla Hortu köyünde 1208 yılında dünyaya gelerek 1284 yılında ölen Türk mizahının usta ismi ve halk filozofu Nasreddin Hocanın, oğluna ait olduğu sanılan 738 yıllık, 147 santim uzunluğunda, yaklaşık 1 ton ağırlığındaki mermer sandukanın Nasreddiin Hocanın mezarına ait olduğu tespit edildi. Sandukanın üzerinde, Selçuklu döneminde kullanılan Arapça yazı stiliyle Nasreddin ve babası Şemseddin isimlerinin yazılı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Mahur Tulum, Bu taşın üzerinde yaptığımız filolojik araştırmalar neticesinde bu taşın Nasreddin Hocamıza ait olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz dedi.
6.12.2022 Yaşam
Doğu Ekspresi'nde bilet fiyatları 1300 lira oldu! Dikkat çeken '270 lira' açıklaması
Doğu Ekspresi'nde bilet fiyatları 1300 lira oldu! Dikkat çeken '270 lira' açıklaması Turistik Doğu Ekspresi trenine binen yolcular trenle seyahat gidiyor, fakat uçakla geri dönüyor. Sivas Turizm Derneği Başkanı Hakan Bakar, “Doğu Ekspresi biletleri 1300 lira normal Doğu Ekspresi ise 270 lira bunu karıştırmamak lazım. Biri nostaljik tur olarak geçiyor diğeri normal tren yolculuğu olarak geçiyor” dedi.
22.11.2022 Ekonomi
İki asırlık 'çivisiz cami' zamana meydan okuyor
İki asırlık 'çivisiz cami' zamana meydan okuyor Bayburt’un Konursu köyünde, 1812 yılında çivi ve yapıştırıcı kullanılmadan birbirine geçmeli parçaların birleştirilmesi ile inşa edilen ve 7 yıl önce tadilattan geçirilen Konursu Ulu Cami, ziyaretçilerini ağırlıyor, asırlardır hizmet veriyor.
13.11.2022 Yaşam
Şehit Uzman Onbaşı Akçağlayan, son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Uzman Onbaşı Akçağlayan, son yolculuğuna uğurlandı Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Lokman Akçağlayan'ın (30) cenazesi memleketi Aksaray'da toprağa verildi. 
5.11.2022 Gündem
Sosyal Konut Projesi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Kurum canlı yayında duyurdu
Sosyal Konut Projesi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Kurum canlı yayında duyurdu Son dakika haberi... Bakan Kurum, Sosyal Konut Projesi'ne saat 10.30 itibarıyla 92 bin başvuru olduğunu ve saat 11.15'te sayının 141 bine yükseldiğini ardından öğlen saatlerinde 224 bin rakamının aşıldığını açıkladı. Kurum ayrıca konutlarda fiyat sınırının 2+1 dairelerde 770 bin TL ve 3+1'lerde de 950 bin TL olarak belirlendiğini duyurdu.
14.09.2022 Ekonomi
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İbadetlerin sadece ruha değil, bedenimize de faydası var
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İbadetlerin sadece ruha değil, bedenimize de faydası var  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sivas Ulu Cami'de sabah namazı kıldırıp vaaz verdi. Erbaş vaazında ibadetin önemine değinerek, "Kur'an-ı Kerim'in emirlerine ne kadar titizlikle sarılırsak biz o kadar sağlam ve sağlıklı olacağız. Hem zihin olarak, ruh olarak, hem de beden olarak. İbadetlerin sadece ruha değil, bedenimize de faydası var. Bunu da hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım." dedi. 
4.09.2022 Gündem
Bakan Kurum: Adeta siyasi buhrana yakalandılar, tabiri caizse raydan çıktılar
Bakan Kurum: Adeta siyasi buhrana yakalandılar, tabiri caizse raydan çıktılar Bitlis'te yatırım değeri 1 milyar 232 milyon lira olan 21 ayrı yatırımın toplu açılış töreninde konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, muhalefeti eleştirerek, "Muhalefet, bir türlü iktidara gelemeyince son 20 yıldır da milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza iktidarı verince adeta siyasi bir buhrana yakalandılar. Tabiri caizse raydan çıktılar, zaten bozuk olan ayarları, sinirleri, dengeleri daha da bozuldu" dedi.
22.07.2022 Siyaset
Pınar Damar'ın katili eniştesi çıktı! Cinayeti itiraf etti tutuklandı...
Pınar Damar'ın katili eniştesi çıktı! Cinayeti itiraf etti tutuklandı... Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi’nde erkek arkadaşıyla buluşmak için evinden çıktıktan sonra ağaçlık alanda cesedi bulunan Pınar Damar’ı kuzeninin eşi Metin Aydın’ın öldürdüğü belirlendi. Adli Tıp Kurumu önünde ailenin yanında gözaltına alınan Metin Aydın cinayeti itiraf etti ve tutuklandı.
22.07.2022 Gündem
Pınar Damar’ın katili kuzeninin eşi çıktı! Öldürüp cenazeyi almaya gitmiş: 'Bir anlık sinir ile gerçekleşti'
Pınar Damar’ın katili kuzeninin eşi çıktı! Öldürüp cenazeyi almaya gitmiş: 'Bir anlık sinir ile gerçekleşti' İstanbul Bağcılar'da kayıp olarak aranırken, cesedi bulunan Pınar Damar'ı öldürdüğünü itiraf eden Metin A. 'Nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Şüpheli Metin A. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklandı.
21.07.2022 Yaşam
Pınar Damar neden öldü, Pınar Damar cinayeti nasıl oldu? Bağcılar'da ağaçlık alanda cansız bedeni bulunan Pınar Damar kimdir?
Pınar Damar neden öldü, Pınar Damar cinayeti nasıl oldu? Bağcılar'da ağaçlık alanda cansız bedeni bulunan Pınar Damar kimdir? Bağcılar'da ağaçlık alanda cansız bedeni bulunan Pınar Damar'ın ölümüyle ilişkili gözaltına alınan Metin A. cinayeti itiraf etti. Metin A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Pınar Damar'ın babası Mustafa Damar ise, "Hiçbir sorunu yoktu. Bu olayın peşini bırakmayacağız" dedi. Eniştesi Serdar Taşdemir ise dün gözaltına alınan Metin A. ile birlikte Pınar'ı aradıklarını söyledi. Peki, Pınar Damar kimdir, neden öldü? Pınar Damar cinayeti nasıl oldu?
21.07.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Ulu Cami ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ulu cami haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.