Ucm

Ucm

Son dakika ucm haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ucm ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ucm haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ucm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ucm gelişmeleri de dahil olmak üzere 129 ucm haberi bulunmuştur. Tüm ucm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Netanyahu hakkında yapılan suç duyurusu Adalet Bakanlığı'na gönderildi
Netanyahu hakkında yapılan suç duyurusu Adalet Bakanlığı'na gönderildi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk ile 2 avukatın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında yapılan suç duyurusunu Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Suç duyurusunda Netanyahu'nun soykırım suçuyla Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) yargılanması isteniyor.
14.11.2023 Gündem
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor 7 Ekim baskını sonrasında Hamas’ı bitirme hedefiyle Gazze’ye harekât başlatan İsrail, saldırılarında hedef ayırt etmiyor. Sivillerin sığındığı hastane, okul, ibadethanelerin yanı sıra ambulans ve jenaratörler, hatta mezarlıklar bile vuruluyor. İsrailli yetkililer katliamları ‘Sivillere gidin demiştik’ diye savunuyor.
5.11.2023 Gündem
Rusya’dan Ermenistan’a nota: Dost olmayan adımlar
Rusya’dan Ermenistan’a nota: Dost olmayan adımlar Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermeni politikacıların Rusya karşıtı söylemleri ve Ermenistan ile ABD arasında ortak tatbikat yapılacağı duyurusunun ardından Ermenistan'a nota verdi.
8.09.2023 Dünya
Rus ordusunun öldüremediği adam! Ukrayna'da kardeşlerinin cesetleri ile diri diri gömüldü ama...
Rus ordusunun öldüremediği adam! Ukrayna'da kardeşlerinin cesetleri ile diri diri gömüldü ama... Ukrayna topraklarını işgal eden Rus ordusu binlerce sivilin ölümüne neden oldu. Rusya'nın harabeye çevirdiği ülkeden dehşete düşüren haberler gelmeye devam ediyor. Dizlerinin üzerine çökmüş gözleri bağlı üç Ukraynalı kardeş... Arkalarında bir Rus askeri... Susturucu takılmış bir silah... O kardeşlerin ikisi kafalarına sıkılan kurşunlarla infaz edildi, üçüncüsü ise ister şans deyin ister kader, küçücük bir detay sayesinde kurtuldu ve bugün yaşadıklarını dünyaya duyurmak istiyor. İşte savaşın korkunçluğunu tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren bir hayatta kalma hikayesi...
18.05.2022 Dünya
BM'den Rusya'ya flaş çağrı
BM'den Rusya'ya flaş çağrı BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Rusya'yı, Ukrayna'yı işgali sırasında işlenen olası savaş suçlarıyla ilgili soruşturmalarda Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ile işbirliği yapmaya çağırdı.
28.04.2022 Dünya
Ukrayna Rusya müzakerelerinde son dakika kararı! Anlaşmaya vardılar, resmen açıkladılar
Ukrayna Rusya müzakerelerinde son dakika kararı! Anlaşmaya vardılar, resmen açıkladılar Ukrayna - Rusya savaşı 8'inci gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. İki ülke heyetleri ikinci tur müzakereler için Brest'te bir araya gelmişti. Bölgeden gelen son dakika haberine göre; toplantı sonra erdi. İkinci toplantıdan çıkan somut sonuç iki tarafın da insani koridor etrafında geçici ateşkes üzerinde uzlaşıya varması oldu. Bu gelişmelerden hemen önce Ukrayna lideri Zelenski ve Putin peş peşe açıklamalar yaptı. Zelenski, "Putin'in endişelerinin farkındayım, konuşmak zorundayız" mesajı verdi. Putin ise söyleminde bir değişime gitmedi ve "Nazilerle savaşıyoruz" dedi. Öte yandan İkinci tur görüşmelerin ardından Rus heyetinden de bir açıklama geldi. Başmüzakereci Vladimir Medinski, "Ciddi ilerleme sağlandığını düşünüyoruz" derken, sivillerin tahliyesi için oluşturulacak insani koridor etrafından muhtemel ateşkeste anlaşma sağlandığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
3.03.2022 Dünya
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme...
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme... Ukrayna - Rusya savaşında 6'ncı günde de kan dökülmeye devam ediyor... 'Kağıtların gücü bitti, insanlar ölüyor' diyen Zelenski, AP'ye seslendi ve 'Artık siz Ukrayna'yı seçmelisiniz' dedi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsviçre'de düzenlenen 'Silahsızlanma Konferansı'nda önceden kaydedilmiş bir video mesajıyla katıldı. Lavrov'un konuşması başlar başlamaz büyükelçiler ve diplomatlar salonu terk etti. Rusya, Kiev'deki sivillere çağrıda bulundu. Açıklamada vurulacak alanlara ait bilgi verildi ve sivillerin bölgeden ayrılması istendi. Rus RIA haber ajansı ise Ukrayna ile Rusya arasındaki görüşmelerin ikinci turunun yarın yapılacağını duyurdu. Rusya, Kiev'deki TV kulesine yönelik füze saldırısı gerçekleştirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, kulenin olduğu bölgenin 29-30 Eylül 1941'de Naziler'in 33 binden fazla Yahudi'yi katlettiği yer olduğunu belirterek, "80 yıl sonra bugün Rus Nazileri, Ukraynalıları yok etmek için aynı yeri vurdu" dedi. İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...
1.03.2022 Dünya
Kaddafi’nin oğlundan seçim hamlesi! Yıllardır kayıptı, ilk kez ortaya çıktı
Kaddafi’nin oğlundan seçim hamlesi! Yıllardır kayıptı, ilk kez ortaya çıktı Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam, Libya'daki başkanlık seçimleri için adaylık başvurusu yaptı. Seçim merkezine bizzat giden Seyfülislam Kaddafi, 2011'den bu yana ilk kez ortaya çıktı.
14.11.2021 Dünya
Filistin'den Uluslararası Ceza Mahkemesine çağrı!
Filistin'den Uluslararası Ceza Mahkemesine çağrı! Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) İsrail'in işgal altındaki Filistin toprakları ve Gazze'deki ''savaş suçlarını'', yasa dışı yerleşim faaliyetlerini, çocuklara, sivillere, okullara ve sivil altyapıya yönelik saldırılarını soruşturmaya başlaması çağrısı yaptı.
18.05.2021 Dünya
Meclis'ten İsrail'e ortak kınama!
Meclis'ten İsrail'e ortak kınama! Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Mustafa Şentop'un önerisiyle AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'nin TBMM grupları, ortak bildiri yayımlayarak İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı.
10.05.2021 Siyaset
ABD Başkanı Joe Bıden’a 10 soruda ‘soykırım’ yanıtı
ABD Başkanı Joe Bıden’a 10 soruda ‘soykırım’ yanıtı 24 Nisan’da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili ABD Başkanı Joe Biden’ın yaptığı açıklamada ‘soykırım’ ifadesini kullanmasının siyasi yansımaları sürerken, gözler hukuken bu açıklamanın ne anlama geldiğine ve sonuçlarına çevrildi. 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen bir mahkeme kararı yok. Adalet Bakanlığı’na göre esasen ve usulen böyle bir mahkeme kararı verilmesi mümkün değil. Adalet Bakanlığı’nın açıklamasına göre 10 soruda soykırım iddialarının hukuki çerçevesi şöyle:
27.04.2021 Gündem
Adalet Bakanlığı'ndan Biden'a sert tepki! 'Hukuki bir karşılığı yok'
Adalet Bakanlığı'ndan Biden'a sert tepki! 'Hukuki bir karşılığı yok' Adalet Bakanlığı, 1915 olaylarına ilişkin iddialara hukuki değerlendirmeler içeren "Hukuksal Açıdan Soykırım Yalanlar-Gerçekler" paylaşımıyla yanıt verdi.
26.04.2021 Siyaset
Türkiye'den, UCM'nin Filistin kararı ile ilgili önemli açıklama...
Türkiye'den, UCM'nin Filistin kararı ile ilgili önemli açıklama... Türkiye, Uluslararası Ceza Mahkemesinin Filistin'de yargı yetkisi bulunduğuna hükmetmesini memnuniyetle karşıladı.
6.02.2021 Siyaset
AB: ABD'nin UCM'ye yaptırımları kabul edilemez
AB: ABD'nin UCM'ye yaptırımları kabul edilemez Avrupa Birliği (AB), ABD'nin Uluslararası Ceza Mahkemesini (UCM) hedef alan yaptırımlarının kabul edilemez olduğunu belirterek, ABD yönetiminden kararını geri almasını istedi.
3.09.2020 Dünya
Libya'da toplu mezarlardan 5 ceset daha çıkarıldı
Libya'da toplu mezarlardan 5 ceset daha çıkarıldı Libya ordusunun 5 Haziran'da ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı milislerden kurtardığı Terhune şehrinde bulunan toplu mezarlardan 5 ceset daha çıkarıldı.
30.06.2020 Dünya
Korkunç açıklama: Libya'da 11 toplu mezar bulundu
Korkunç açıklama: Libya'da 11 toplu mezar bulundu Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda, Libya’da bulunan toplu mezarların, "savaş suçu" veya "insanlığa karşı suç"lara delil teşkil edebileceğini belirtti.
22.06.2020 Dünya
Ruanda soykırımı sorumlularından Kabuga, BM nezdinde açılan mahkemeye  teslim edilecek
Ruanda soykırımı sorumlularından Kabuga, BM nezdinde açılan mahkemeye teslim edilecek Fransa'nın başkenti Paris'te geçen ay yakalanan ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Ruanda soykırımında yüz binlerce kişinin ölümünden sorumlu tuttuğu isimlerden Felicien Kabuga'nın yargılanmak üzere Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde açılan bir mahkemeye teslim edilmesine karar verildi.
3.06.2020 Dünya
ABD yönetiminden Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne "İsrail" tepkisi
ABD yönetiminden Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne "İsrail" tepkisi ABD yönetimi, İsrail'in işlediği savaş suçlarının soruşturulması yönünde adım atan Uluslararası Ceza Mahkemesini (UCM) kınayarak, bu girişimin "yasa dışı" olduğunu savundu.
16.05.2020 Dünya
Yüz binlerce kişinin ölümünden sorumlu Felicien Kabuga yakalandı
Yüz binlerce kişinin ölümünden sorumlu Felicien Kabuga yakalandı Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) Ruanda soykırımında yüz binlerce kişinin ölümünden sorumlu tuttuğu isimlerden Felicien Kabuga, Fransa'nın başkenti Paris'te yakalandı.
16.05.2020 Dünya
Libya'da Hafter milislerinin başkente roketli saldırısında ölü sayısı  6'ya yükseldi
Libya'da Hafter milislerinin başkente roketli saldırısında ölü sayısı 6'ya yükseldi Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin, Mitiga Havalimanı ve başkentin diğer bölgelerine 80'den fazla roketle düzenlediği saldırıda ölü sayısı 6'ya çıktı.
9.05.2020 Dünya
Rus güvenlik şirketinin Kaddafi’nin oğlunu Libya’nın başına getirmeye  çalıştığı iddiası
Rus güvenlik şirketinin Kaddafi’nin oğlunu Libya’nın başına getirmeye çalıştığı iddiası Libya’daki çatışmalara, gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter saflarında dahil olmasının ardından uluslararası alanda yeniden ilgi odağı haline gelen Kremlin’e yakın Rus güvenlik şirketi Wagner grubunun, Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi ile ülkenin başına yeniden geçmesi için görüştüğü ve Hafter’e siyasi danışmanlık yaptığı iddia edildi.
21.03.2020 Dünya
Sudan, Ömer el-Beşir'i Uluslararası Ceza Mahkemesine teslim edecek
Sudan, Ömer el-Beşir'i Uluslararası Ceza Mahkemesine teslim edecek Sudan, eski Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’i Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) teslim edeceğini açıkladı.
11.02.2020 Dünya
Uluslararası Adalet Divanı'ndan Myanmar kararı!
Uluslararası Adalet Divanı'ndan Myanmar kararı! Uluslararası Adalet Divanı, Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlara yönelik soykırımın engellenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına hükmetti.
23.01.2020 Dünya
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden önemli İsrail kararı
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden önemli İsrail kararı Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda, İsrail'in işlediği savaş suçlarıyla ilgili soruşturma başlatmak istediğini duyurdu.
20.12.2019 Dünya
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden 'Arakanlı Müslümanlar' kararı
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden 'Arakanlı Müslümanlar' kararı Uluslararası Ceza Mahkemesi, Arakanlı Müslümanlara karşı işlenen suçlarla ilgili soruşturma başlatılmasına izin verdi.
14.11.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ucm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ucm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.