Tuzhurmatu

Tuzhurmatu

Son dakika tuzhurmatu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tuzhurmatu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tuzhurmatu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tuzhurmatu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tuzhurmatu gelişmeleri de dahil olmak üzere 183 tuzhurmatu haberi bulunmuştur. Tüm tuzhurmatu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak’ta DEAŞ saldırısı: 3 ölü, 5 yaralı
Irak’ta DEAŞ saldırısı: 3 ölü, 5 yaralı Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinin kuzey batısında terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda 3 kişinin öldüğü ve 5 kişinin yaralandığı belirtildi.
9.04.2020 Dünya
Kerkük’ü işgal planı
Kerkük’ü işgal planı Irak yönetimi Basra olaylarıyla meşgulken, Barzani ve Talabani geçen yıl çıkarıldıkları Kerkük’e kanlı bir dönüş planı yapıyor. Kerkük, Musul, Tuzhurmatu, Telafer gibi bölgelere PKK'lı taşınıyor. Türkmen Cephesi Kerkük Teşkilat Sorumlusu Mehmet Seman Ağaoğlu, ABD-Peşmerge ortaklığıyla yeni işgal süreci başladığını ve teröristlerin Türkmen derneklerine yakın yerleştirildiğini söyledi.
17.09.2018 Dünya
Uçakla geldiler tabutla döndüler!
Uçakla geldiler tabutla döndüler! Dalal, Farah ve Nakhan, daha iyi bir yaşam için aileleriyle birlikte Süleymaniye’den Türkiye’ye gelmek üzere bindikleri uçakta neşe doluydu. Ancak Ege denizinin azgın sularında can veren minik kızlar, umutla bindikleri uçağa tabutla konuldu
15.08.2018 Gündem
Türkiye’deki 45 bin Iraklı Türkmene ‘sandık’ çağrısı
Türkiye’deki 45 bin Iraklı Türkmene ‘sandık’ çağrısı Irak’ta yarın yapılacak seçimlerde oy kullanacak Türkiye’deki Türkmenler için İstanbul, Ankara, Yalova, Sakarya, Çorum ve Mersin’de sandık kuruldu...
10.05.2018 Gündem
DEAŞ'tan silahlı saldırı! 5 polis kayıp
DEAŞ'tan silahlı saldırı! 5 polis kayıp Terör örgütü DEAŞ militanları tarafından Hamrin Dağları’nda bulunan Allas Petrol Kuyusu’nu koruyan polislere silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 5 polisin kayıp olduğu bildirildi
20.03.2018 Dünya
Tuzhurmatu'ya havan saldırısı
Tuzhurmatu'ya havan saldırısı Irak'ın Salahaddin iline bağlı ve Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı Turhurmatu ilçe merkezine düzenlenen havan saldırısında 1 çocuk hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.
12.12.2017 Dünya
Başbakan Yıldırım, İbadi ile telefonda görüştü
Başbakan Yıldırım, İbadi ile telefonda görüştü Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı İbadi ile telefonda görüştü.
25.11.2017 Siyaset
Son dakika... Türkmenlerin ilçesinde patlama! Çok sayıda ölü!
Son dakika... Türkmenlerin ilçesinde patlama! Çok sayıda ölü! Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu'da bomba yüklü kamyon infilak etti. Onlarca ölünün ve yaralının olduğu bildirildi.
21.11.2017 Dünya
'20 yılın hesabı sorulmalı!'
'20 yılın hesabı sorulmalı!' Iraklı Milletvekili Feyha Bayatlı, 20 yıldaki faili meçhuller için de Barzani’den hesap sorulması gerektiğini söyledi: Peşmerge yüzlerce sivili katletti. 700 mağdur aile bulunuyor.
30.10.2017 Dünya
Irak ordusu peşmergeleri yakaladı! Diz çöktürülen fotoğraflar geldi
Irak ordusu peşmergeleri yakaladı! Diz çöktürülen fotoğraflar geldi Türkiye sınırına doğru ilerleyen ordu birlikleri, Fırat Nehri üstündeki Zumar'da Peşmerge ile çatışmaya girdi. Askerlerin gözaltına aldığı sekiz peşmergeyi diz çöktürdüğü görülüyor. Yerel kaynaklar, bölgeye ordunun tanklar, zırhlı araçlar ve topçu birlikleri sevk ettiğini bildiriyor. Sınıra hayli yakın Feys Habur'a kadar gelen Irak askerleri ilk kez fotoğraflandı.
26.10.2017 Dünya
Son dakika... Haberler art arda geliyor! Terk ediyorlar!
Son dakika... Haberler art arda geliyor! Terk ediyorlar! Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu İlçesi'nde Irak ordusunun başlattığı saldırılar sonrasında 30 bin Kürt'ün göç etmek zorunda kaldığı bildirildi.
25.10.2017 Dünya
Son dakika... Irak Kuzey Irak'a asker gönderiyor
Son dakika... Irak Kuzey Irak'a asker gönderiyor Reuters haber ajansından Irak ile ilgili bir son dakika gelişmesi geldi. Irak yönetimi, IKBY sınırında bulunan petrol boru hattının yakınına asker yığıyor.
23.10.2017 Dünya
Irak güçlerinin "tartışmalı bölgelere" operasyonu
Irak güçlerinin "tartışmalı bölgelere" operasyonu Irak güçlerinin "tartışmalı bölgeler" arasında yer alan Musul'un Zummar kasabası ile iki petrol sahasını Peşmerge'den aldığı bildirildi.
20.10.2017 Dünya
Son dakika... 'İhanete uğradık! Kuzey Irak'ta...'
Son dakika... 'İhanete uğradık! Kuzey Irak'ta...' Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul Kuzey Irak'taki yenilginin ardından, Kerkük'ün Irak güvenlik güçlerine bırakılmasını 'kendi partisindeki bazı kişilerin şahsi çıkarları için karşı tarafla' anlaşmasına bağladı.
18.10.2017 Dünya
Son dakika haberler: ' Ve çekildiler!'
Son dakika haberler: ' Ve çekildiler!' Reuters haber ajansının geçtiği son dakika haberine göre, Irak ordu komutanı, Kürtlerin Haziran 2014 sınırlarına geri çekildiğini duyurdu.
18.10.2017 Dünya
Irak ordusu iki bölgeyi daha aldı
Irak ordusu iki bölgeyi daha aldı Irak ordusu Ninova vilayeti ve Musul Barajı'nın kontrolünü aldı. Irak'ta ordu birlikleriyle birlikte ilerleyen Şii milisler Haşdi Şabi, kentin doğusundaki baraj çevresini bırakmayan peşmergelerle çatışmaya girdi. En az dokuz can kaybının gerçekleştiği çatışmalarda, 11 de yaralı var. Taraflar henüz bölgeden çekilmiş değil, eller tetikte.
18.10.2017 Dünya
Irak hükümeti Kerkük'ün tamamında kontrolü sağladı!
Irak hükümeti Kerkük'ün tamamında kontrolü sağladı! Irak merkezi hükümetine bağlı güçlerin Kerkük kentinin tamamında kontrolü sağladığı bildirildi.
16.10.2017 Dünya
Son dakika... Haberler peş peşe geliyor! Büyük savaş! Kaçtılar
Son dakika... Haberler peş peşe geliyor! Büyük savaş! Kaçtılar Kuzey Irak'tan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Irak güvenlik güçleri, Kerkük'teki askeri üs ve petrol kuyularını almak üzere operasyon başlattı. Iraklı güçlerin Kerkük yakınlarındaki yolları ve alt yapı tesislerini ele geçirdiği duyuruldu. Peşmerge Kerkük'ün batısından geri çekildi. Irak Petrol Bakanlığı yetkilisi, Kürt liderlerin çatışmaları petrol tesislerinden uzak tutma konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. Irak ordusu ayrıca Kerkük havaalanını ele geçirdiklerini duyurdu. Güneydeki çekilmenin KYP ve KDP'ye bağlı peşmergeler arasında kriz yarattığı iddia ediliyor. Bir peşmerge binbaşı "Savaştığımız mevzilerden neden geri çekildiğimizi anlamıyorum. Halkın, bu emri veren komutandan bunu sorması gerekiyor” dedi. Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Kerkük'e Rakan al-Jbourri'yi vali olarak atadı. Bazı aileler Kerkük'ü terk etmeye başladı. İbadi, Kerkük ve diğer bölgelerde Irak bayrağının asılması emrini verdikten sonra, Bağdat hükümeti, Kerkük'ün tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.
17.10.2017 Dünya
Irak güçleri Kerkük'te operasyon başlattı! Peşmerge geri çekiliyor
Irak güçleri Kerkük'te operasyon başlattı! Peşmerge geri çekiliyor Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Iraklı güvenlik güçlerinin Kerkük kent merkezindeki askeri üs ve petrol kuyularını Peşmerge'den almak için harekete geçtiğini açıkladı. Reuters haber ajansından gelen son dakika bilgisine göre Peşmerge güçleri Kerkük'ün güneyindeki mevzilerinden geri çekilmeye başladı.
16.10.2017 Dünya
Yüzlerce PKK'lı Kerkük'e girdi
Yüzlerce PKK'lı Kerkük'e girdi Kerkük’teki varlığı ısrarla gizlenen PKK, 13 Eylül gecesi Kerkük’te sokaklara indi. Yüzlerce PKK’lı silahlarıyla peşmergeye ait kontrol noktalarında görüntülendi.
29.09.2021 Gündem
Tuzhurmatu'da Türkmen milletvekilinin evine saldırı!
Tuzhurmatu'da Türkmen milletvekilinin evine saldırı! Irak'ın Salahattin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde, Irak Parlamentosu Türkmen Milletvekili Niyazi Mimaroğlu'nun evine hava topuyla saldırı düzenlendiği ve ailesinden 3 kişinin yaralandığı bildirildi.
15.10.2017 Dünya
Kerkük patlamak üzere
Kerkük patlamak üzere Barzani ve PKK işgali altındaki Türkmen yurdu Kerkük, büyük bir savaşın eşiğinde. Irak ordusu ve Haşdi Şabi milisleri kontrolü ele almak için kenti batıdan kuşattı. Peşmergeler bazı temas noktalarından çekilirken IKBY ABD, AB ve BM’yi yardıma çağırdı.
14.10.2017 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İl başkanları toplantısında katılımcılara seslendi.
29.09.2021 Gündem
50 bin kişilik ordu harekete geçti!
50 bin kişilik ordu harekete geçti! 50 bin kişilik Irak ordusu, Ovaköy’ün karşısındaki Dayrabun ve Bacid’de operasyona hazırlanıyor. Peşmerge, “Burası bizim ve bölgeye yaklaşanı vururuz” tehdidinde bulunurken Bağdat’tan cevap gecikmedi: “Tehditlere boyun eğmeyeceğiz, tartışmalı bölgelerden çekilin!” Bölgedeki kaynaklar çatışmanın kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.
12.10.2017 Dünya
Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu
Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.
3.10.2017 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Tuzhurmatu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tuzhurmatu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.