Turunçgil

Turunçgil

Son dakika turunçgil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan turunçgil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını turunçgil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Turunçgil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan turunçgil gelişmeleri de dahil olmak üzere 81 turunçgil haberi bulunmuştur. Tüm turunçgil haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da bal hasadı başladı! Üretimde Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor
Adana'da bal hasadı başladı! Üretimde Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor Adana, zengin bitki örtüsü ve verilen desteklerle bal üretiminde üst sıralardaki yerini koruyor. Kentte yaklaşık 2 bin 470 arıcının 495 bin kovanda bal üretimi yapılmasıyla geçen yıl 12 bin 280 ton bal üretildi. Adana bölgesindeki arıcılar yılın ilk balını da peteklerden sağmaya başladı.
30.04.2024 Adana
Çukurova’nın narenciye gen kaynakları yenileniyor
Çukurova’nın narenciye gen kaynakları yenileniyor Çukurova Üniversitesi Suptropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde bulunan ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı. Çukurova Bölgesi’nin narenciye gen kaynaklarını koruyan merkez bünyesinde bulunup ekonomik ömrünü tamamlamış, yaşlanmış, gelişimleri durmuş olan ağaçlar sökülerek yerine yeni fidanlar dikiliyor.
14.03.2024 Adana
Gen kaynakları yenilendi: ÇÜ'de ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı
Gen kaynakları yenilendi: ÇÜ'de ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı Çukurova Üniversitesi Suptropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde bulunan ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı.
12.03.2024 Adana
Narenciyede tehlike kapıda! ''Acil önlem alınmalı''
Narenciyede tehlike kapıda! ''Acil önlem alınmalı'' Milletvekili Barut, narenciye üretimini bitirecek Yeşillenme Hastalığı'nı yayan zararlıya karşı acil, kapsamlı ve topyekün mücadele çağrısı yaptı
7.02.2024 Adana
Limonda servet değerinde israf! 4 dolardan satılıyor...
Limonda servet değerinde israf! 4 dolardan satılıyor... Türkiye bir yandan endüstride kullanmak için limon kabuğu lifi ithal ederken üreticiler limonun kendisini “para etmediği” için çöpe döküyor. Uzmanlar, bu verimsizlik ve kaynak israfının önüne geçilmesi gerektiğini belirtiyor.
7.12.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci: Tahıl koridorundan 10 milyon ton üzerinde tahıl taşındı
Bakan Kirişci: Tahıl koridorundan 10 milyon ton üzerinde tahıl taşındı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Tahıl koridorundan 10 milyon tonun üzerinde tahıl taşınmıştır. Bu tahılın 6 milyon tonu yani yüzde 60'ı Avrupa ülkelerine gitmiştir; Asya ülkelerine yüzde 27'si, Afrika ülkelerine ise yüzde 13'ü ulaşmıştır" dedi.
7.11.2022 Ekonomi
Tahıl, meyve ve sebzede flaş tahmin!
Tahıl, meyve ve sebzede flaş tahmin! Türkiye'de üretim miktarlarının önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 10,4; meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde yüzde 4,6 oranında artacağı, sebzelerde ise yüzde 1 azalacağı öngörüldü.
27.05.2022 Ekonomi
Türkiye'nin limon ihracatı 7 ayda yüzde 59 arttı
Türkiye'nin limon ihracatı 7 ayda yüzde 59 arttı Türkiye'den ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen limon ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 artarak 147 milyon 964 bin dolara ulaştı.
11.08.2021 Ekonomi
İstanbul'da tehlike! İstila ettiler, hızla ilçelere yayılıyor...
İstanbul'da tehlike! İstila ettiler, hızla ilçelere yayılıyor... İstanbul'da akçaağaç, çınar gibi birçok ağaç türü istilacı bir tür olan teke böceği nedeniyle tehlike altında. Eğer erken tespit edilmezse ağaçların kesilmesi gerekiyor. İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin Sultangazi’de yaptıkları ağaç kesimleri havadan fotoğraflandı.
25.02.2021 Gündem
Ağaçlar yakılıyor! Drakula her yeri sardı
Ağaçlar yakılıyor! Drakula her yeri sardı İstanbul'dan Trabzon'a süs bitkileri içerisinde geldiği düşünülen ve dadandığı bazı bahçelerde, fındık ağaçlarının dallarının kurumasına neden olan, 'Drakula' olarak bilinen 'Turunçgil Uzun Antenli Teke Böceği'nin hızla yayılmasının önüne geçilemeyince sökülen fındık ağaçları yakılarak önlem alınıyor. Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Sebahattin Arslantürk yaptığı açıklamada böceğin son derece tehlikeli olduğunu belirterek "Başka alanlara da sıçraması söz konusu. Önlem alıyoruz" dedi.
4.02.2021 Yaşam
Bakan Pakdemirli: 2020'de birçok üründe Cumhuriyet tarihinin rekor üretimlerine ulaştık
Bakan Pakdemirli: 2020'de birçok üründe Cumhuriyet tarihinin rekor üretimlerine ulaştık Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu yıl birçok üründe Cumhuriyet tarihinin rekor üretim rakamlarına ulaşıldığını belirterek, "Bu başarı, pandemiye rağmen tarladan, bahçeden ayrılmayan, üretime kesintisiz devam eden çiftçimizin ve tarım sektörümüzün başarısıdır." ifadelerini kullandı.
28.12.2020 Ekonomi
Portakal fiyatlarında koronavirüs etkisi! Tanesi 2.5 lira...
Portakal fiyatlarında koronavirüs etkisi! Tanesi 2.5 lira... Koronavirüs hayatımızın her alanında etkisi göstermeye başladı. Salgına karşı dünya çapında ‘savaşçı’ doğal gıdalar arasında gösterilen narenciye fiyatındaki artış sürüyor. Bu yıl rekoltesi yüzde 20’nin üzerinde düşen portakal ise fiyatı en hızlı artan narenciye ürün. Üreticiler, “8 liranın altını görmesi zor” diyor.
16.12.2020 Ekonomi
Resmen yürürlüğe girdi! 520 lira ödeme yapılacak...
Resmen yürürlüğe girdi! 520 lira ödeme yapılacak... Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarım ve Orman Bakanlığı örtü altı üretimde biyolojik ve biyoteknik mücadele uygulayan üreticilere dekara toplamda 520 lira destek sağlayacak.
18.11.2020 Ekonomi
Yaz aylarında sıklığı artan hastalık: Böbrek taşı
Yaz aylarında sıklığı artan hastalık: Böbrek taşı Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Ömer Faruk Bozkurt, yaz aylarında böbrek taşı hastalığına sıklıkla rastlandığını belirterek, “Dünyada sıklık oranları coğrafi bölgelere göre değişmekle birlikte ülkemizde bu oran oldukça yüksektir. Hemen hemen çocuklar da dahil olmak üzere her yaşta görülmesine rağmen en sık 30-60 yaş arasında görülmektedir. Erkeklerde daha sık görülmektedir” dedi.
29.07.2020 Sağlık
Sağlıklı yaşam için GAPS diyeti önerisi
Sağlıklı yaşam için GAPS diyeti önerisi Medicana Avcılar Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Havva Kılınç, Gut ve Psikoloji Sendromu'ndan (GAPS) korunmak için bağırsaklardaki sızdırmayı önlemeye yönelik geliştirilen GAPS diyetinin tercih edilebileceğini belirterek, "GAPS protokolü bağırsakları iyileştirmek için tasarlanmıştır. Toksinlerin kan dolaşımına girmesini önler ve vücuttaki 'toksisiteyi' azaltır. Sızıntılı bir bağırsağa katkıda bulunduğu düşünülen tüm besinleri kesmenizi gerektirir." dedi.
4.07.2020 Sağlık
Bakan Pakdemirli müjdeyi verdi! Tazminat ödenecek
Bakan Pakdemirli müjdeyi verdi! Tazminat ödenecek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "2020 yılı içinde meydana gelen doğal afetler 57 ilde 63 bin 850 üreticiye ait 4 milyon dekarın üzerinde tarımsal alanı etkiledi Tarım sigortası poliçesi olan üreticilere 780 milyon lira hasar tazminatı ödenecek." ifadelerini kullandı.
11.06.2020 Ekonomi
Limonda 10 bin tonluk dış satım izni ihracatçıları ve üreticileri sevindirdi
Limonda 10 bin tonluk dış satım izni ihracatçıları ve üreticileri sevindirdi Tarım ve Orman Bakanlığınca, limonda dış satıma 10 bin ton izin verilmesi üreticileri ve ihracatçıları mutlu etti.
15.05.2020 Ekonomi
Corona virüse karşı bu sebze ve meyveleri tüketin!
Corona virüse karşı bu sebze ve meyveleri tüketin! Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, corona virüsten korunmak için C vitamini ve antioksidan açısından zengin meyve ve sebzeleri önerdi. Prof. Dr. Yalçın, portakal, limon, greyfurt, kivi, mandalina, kuşburnu, çilek, nar, böğürtlen, yeşil biber ve domatesi sıraladı.
30.03.2020 Sağlık
Corona virüs nedeniyle satışlar patladı! Limonun kilosu...
Corona virüs nedeniyle satışlar patladı! Limonun kilosu... Corona virüs salgını limon fiyatlarını da vurdu. Uzmanların 'C vitamini tüketin' çağrısından sonra limon talebi arttı, kilosu 5 liraya yükseldi.
24.03.2020 Ekonomi
Koronavirüse karşı beslenme reçetesi
Koronavirüse karşı beslenme reçetesi Koronavirüsten korunmak için öncelikle bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğini belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Berkin Özyılmaz Kırcalı, önemli tavsiyelerde bulundu. Kırcalı, "Havuç, turunçgiller, balık, tuzsuz kuruyemiş tüketilmeli. Özellikle çocukların kahvaltılarında yumurta ve süt ihmal edilmemeli" dedi.
12.03.2020 Sağlık
Kayısı ve kuru soğan üretimi "güldürdü", sarımsak ve Antep fıstığı "üzdü"
Kayısı ve kuru soğan üretimi "güldürdü", sarımsak ve Antep fıstığı "üzdü" Türkiye'de geçen yıl 2018'e kıyasla kayısıda üretim yüzde 12,9, kuru soğanda yüzde 13,9 artarken, sarımsakta yüzde 12,4, Antep fıstığında yüzde 64,6 azaldı. Bu dönemde kenevir üretimindeki yüzde 171'lik yükseliş dikkati çekti.
17.01.2020 Ekonomi
Okul döneminde bağışıklığı güçlendirecek 5 besin
Okul döneminde bağışıklığı güçlendirecek 5 besin Uzman Diyetisyeni Pakize Gizem Akgül, çocukların bağışıklığını güçlendirip dengeli beslenmesini sağlayarak okul başarısına katkı sağlamanın çok önemli olduğunu belirterek, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için 5 besin grubuyla ilgili bilgiler verdi.
30.10.2019 Sağlık
9 ayda 2,2 milyon ton yaş sebze meyve ihraç edildi
9 ayda 2,2 milyon ton yaş sebze meyve ihraç edildi Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, yılın ocak-eylül döneminde 1 milyar 355 milyon dolar tutarında 2 milyon 200 bin ton yaş meyve sebzenin ihraç edildiğini söyledi.
16.10.2019 Ekonomi
Şimdi de ‘Drakula böceği’ tehlikesi
Şimdi de ‘Drakula böceği’ tehlikesi İstanbul, Antalya, Sakarya ve Trabzon’da görülen ‘Turunçgil Uzun Antenli Böceği’ özellikle Karadeniz’deki fındık ağaçlarına büyük zarar veriyor.
24.08.2019 Gündem
'Dünya fındık ihracatının yüzde 85-90'ını ülkemiz yapmaktadır'
'Dünya fındık ihracatının yüzde 85-90'ını ülkemiz yapmaktadır' Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, dünya genelinde fındık ihracatının yüzde 85-90'ını Türkiye'nin gerçekleştirdiğini belirterek, "Üreticimizin gayretiyle üretilen fındıktan ülkemiz, 2016-2017 sezonunda 1,9 milyar dolar, 2017-2018 sezonunda ise 1,8 milyar dolar ihracat geliri sağlamıştır." dedi.
26.06.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Turunçgil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki turunçgil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.