Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Son dakika Türkiye Ziraat Odaları Birliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiye Ziraat Odaları Birliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye ziraat odaları birliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 378 türkiye ziraat odaları birliği haberi bulunmuştur. Tüm türkiye ziraat odaları birliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fiyatlar uçtu! 100 TL'den satılıyor
Fiyatlar uçtu! 100 TL'den satılıyor İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde salatalık 80-100 liradan satılıyor. Kış aylarında üretimin az olduğu belirtilirken, birkaç hafta içinde fiyatların düşmesi bekleniyor.
11.02.2024 Ekonomi
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile yeşil fasulye oldu. Yeşil fasulyedeki artışı yüzde 29,8 ile salatalık, yüzde 28,4 ile ıspanak, yüzde 22,9 ile pırasa takip etti” dedi.
1.02.2024 Ekonomi
Marketlerdeki fiyat farkı yüzde 683'ü buluyor! 5 TL'ye alınıp 45'TL'ye satıyorlar
Marketlerdeki fiyat farkı yüzde 683'ü buluyor! 5 TL'ye alınıp 45'TL'ye satıyorlar Marketlerdeki özellikle temel gıda maddelerindeki fahiş fiyat artışı vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanıyor. Özellikle bazı ürünlerdeki artış  yüzde 83'e kadar çıkıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar üretici ile market arasında fiyat farkı ile ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 5 TL'ye alınıp 45'TL'ye satılan ürünü açıkladı. Peki hangi ürünlerde fiyat yüksek? Zincir marketlerde yeni sistem nasıl olacak? İşte konunun ayrıntıları...
2.11.2023 Ekonomi
Fiyat farkı açıldıkça açıldı! Açıklama geldi
Fiyat farkı açıldıkça açıldı! Açıklama geldi Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, eylül ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, değişimlerin nedenlerini değerlendirdi.
2.10.2023 Eğitim
Ayçiçeğinde üretim düştü! Tehlike kapıda
Ayçiçeğinde üretim düştü! Tehlike kapıda Tekirdağ'da kuraklık edeniyle verim düşüklüğü yaşanan ayçiçeği tarlalarında incelemelerde bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Bölgede çok ciddi bir kuraklık var. Çok büyük bir üretim düşmesi var. Muhakkak surette bu bölgedeki çiftçilerimize kuraklık yardımının yapılması lazım" dedi.
13.08.2023 Ekonomi
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan vergi düzenlemesi taleplerine destek açıklaması geldi. Eylülde açıklanacak OVP çalışmaları kapsamında iş dünyası temsilcileriyle Ankara’da ikinci kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işçi ve işveren kesiminin vergiyle ilgili taleplerini desteklediğini açıkladı. Bu konuda yoğun talep geldiğini vurgulayan Yılmaz köklü değişimlere işaret ederek, “Bu konuda çalışma yapılmalı. Bunu vergi artacak ya da azalacak diye değerlendirmemek gerekiyor. Buna vergi sisteminin modernize edilmesi, sadeleştirilmesi, daha dengeli hale getirilmesi diyelim” diye konuştu.
9.08.2023 Ekonomi
Market fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! 5 ürünün fiyatları düştü
Market fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! 5 ürünün fiyatları düştü Market fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Marketlerde bazı ürünlerin fiyatları düşerken bazılarının ise arttı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Temmuz ayında 29 ürünün 15’inde fiyat artışı, 5’inde fiyat düşüşü yaşandığını, 9 ürünün fiyatlarında ise değişim olmadığını açıkladı.
1.08.2023 Ekonomi
Markette fiyat etiketleri değişti! Soğan, sıvı yağ, biber zirvede
Markette fiyat etiketleri değişti! Soğan, sıvı yağ, biber zirvede Market fiyatlarında değişim etikete yansıdı. Markette fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziran ayında marketlerde fiyatı değişen ürünleri açıkladı. İşte detaylar...
5.07.2023 Ekonomi
Üreticide yüzde 50, markette yüzde 24 düştü! Kuru soğan fiyatı ile ilgili yeni açıklama
Üreticide yüzde 50, markette yüzde 24 düştü! Kuru soğan fiyatı ile ilgili yeni açıklama Kuru soğan arzındaki artışla birlikte fiyatlar üreticide yüzde 50,8, markette yüzde 24,3 düştü. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla son günlerde yaşanan doğal afetleri, beklenen buğday alım fiyatını, mayıs ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimleri değerlendirdi. Artan nüfus karşısında üretimin sürdürülebilirliği için gerekli tedbirler alınarak süt üretiminin artarak devam etmesinin sağlanması gerektiğine dikkati çeken Bayraktar, “Bunun için süt fiyatlarını baskılamak yerine yem fiyatları kontrol altına alınmalı, yetiştiriciye makul fiyatlardan kaba ve kesif yem temin etmenin yolu bulunmalıdır” dedi.
1.06.2023 Ekonomi
TZOB Başkanı Bayraktar nisan ayı market fiyatlarını açıkladı
TZOB Başkanı Bayraktar nisan ayı market fiyatlarını açıkladı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayında fiyatı en fazla artan ürünün markette ve üreticide patates; fiyatı en fazla düşen ürünün ise markette kabak, üreticide sivri biber olduğunu açıkladı.
1.05.2023 Ekonomi
Et ve süt fiyatlarına yeni zam gelecek mi? Açıklama yapıldı
Et ve süt fiyatlarına yeni zam gelecek mi? Açıklama yapıldı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle damızlık hayvanların yine kesime gitme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Bayraktar, "Damızlık hayvan sayısının azalmasıyla et ve süt ürünlerini daha pahalı tüketmek zorunda kalırız" dedi.
19.04.2023 Ekonomi
Ramazan ayı öncesi üretici-market fiyatları açıklandı
Ramazan ayı öncesi üretici-market fiyatları açıklandı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan ayı öncesinde fiyatı en fazla artan ürünün markette lahana, üreticide sivri biber; fiyatı en fazla düşen ürünün ise market ve üreticide patlıcan olduğunu açıkladı.
20.03.2023 Ekonomi
Ordu'da serbest piyasada fındık fiyatları belli oldu
Ordu'da serbest piyasada fındık fiyatları belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, serbest piyasada şu anda fındığın 55-56 lira seviyelerinde işlem gördüğünü belirterek, “Üreticilerimiz artık fındığın geleceğini iyi görüyor, fındığımızda ihracat rakamları her yıl yükseliyor, talep çok ve ülkemize de önemli bir döviz girdisi var. Artık üreticimiz de kaliteli fındık üretiyor. Yeni sezonda iyi fiyat bekliyoruz” dedi.
28.02.2023 Ekonomi
Bu marketlerden alışveriş yapmayın! Tüketicilere önemli uyarı
Bu marketlerden alışveriş yapmayın! Tüketicilere önemli uyarı Ocak ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıkları ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimler hakkında açıklama geldi. Tüketicilerin, fahiş fiyattan ürün satıldığını tespit ettikleri marketlerden alışveriş yapmamaları, ürün fiyatlarına bu yolla müdahale ederek bu marketleri cezalandırmaları gerektiğine dikkat çekildi. İşte Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın uyarıları...
1.02.2023 Ekonomi
Ürünlerdeki fahiş fiyatlarla ilgili flaş açıklama geldi! "Tencere darbesi yapıyorlar"
Ürünlerdeki fahiş fiyatlarla ilgili flaş açıklama geldi! "Tencere darbesi yapıyorlar" Cumhurbaşkanı Erdoğan ürünlerdeki fahiş fiyat artışlarına ilişkin, "Para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor" diyerek para cezasının dışında atılacak adımlar konusunda yeni cezaların sinyalini verdi. Yaptırımlara ilişkin değişik öneriler var. Erdoğan'ın açıklamaları odağında fiyatları Türkiye Ziraat Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurul Başkanı Ömer Demir'le mercek altına aldık.
22.11.2022 Ekonomi
Kılıçdaroğlu: Gerekirse 85 milyonla helalleşeceğiz
Kılıçdaroğlu: Gerekirse 85 milyonla helalleşeceğiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye yeni bir iklim getirme hedefindeyiz. Türkiye’ye yeni bir iklim gelmeli, kucaklaşma iklimi gelmeli. İlk adımı attım, ‘helalleşeceğiz’ dedim. Gerekirse 85 milyon insanla helalleşeceğiz” dedi.
6.09.2022 Siyaset
Ayçiçek yağı, şeker, un, yumurta, sebze, meyve fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Tek tek açıklandı, yeni fiyatlar belli oldu
Ayçiçek yağı, şeker, un, yumurta, sebze, meyve fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Tek tek açıklandı, yeni fiyatlar belli oldu Ayçiçek yağı, şeker, un, sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Market fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Ayçiçek yağı, un, şeker, meyve ve sebze fiyatlarıyla fark belirtildi. Üretici ile market fiyatları arasında büyük fark göze çarptı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarını yaptığı görüntülü basın açıklamasında değerlendirdi. Ağustos ayında üretici ile market arasında en fazla fiyat farkının elmada görüldüğünü kaydeden Bayraktar, “Ağustos ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 719,5 ile elmada görüldü” dedi. Öte yandan Ayçiçek yağı, şeker, süt, yumurta, un, fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Ayçiçek yağı, şeker, süt, yumurta, un ve daha bir çok ürün fiyatlarında büyük indirim gerçekleşti. İşte market fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm gelişmeler...
1.09.2022 Ekonomi
Karadeniz'de fındık hasadı başladı
Karadeniz'de fındık hasadı başladı Karadeniz Bölgesi'nde fındık hasadı, bugün resmi olarak başladı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, "Ordu'da güzel verim artışı var. Geçen sene 167 bin ton olan rekolte, bu sene 240 bin ton tespit edilmiş. 70 bin ton civarında artış var. İlimiz ekonomisine ciddi kazanç sağlayacaktır" dedi.
13.08.2022 Ekonomi
Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk ve kırmızı et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 9 katına çıktı, yüzde 766,5...
Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk ve kırmızı et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 9 katına çıktı, yüzde 766,5... Gıda fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk, kırmızı et, domates, patates, limon, elma ve diğer pek çok ürünü kapsıyor. Büyük fark ortaya çıktı. Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkı 9 kata yaklaştı. Bu ayın da üretici ile market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 766,5 ile elmada gerçekleşti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarını değerlendirdiği bir açıklama yaptı.
1.08.2022 Ekonomi
Fındık fiyatını Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da açıklayacak
Fındık fiyatını Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da açıklayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Temmuz Cumartesi Ordu’ya gelecek ve Altınordu Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlar ile buluşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarından birisi olan ve Türkiye’de en çok Ordu’da üretimi yapılan fındığın fiyatını burada açıklayacak.
27.07.2022 Ekonomi
Fiyatlarla ilgili flaş gelişme! Markette etiketler değişti: Et, süt, yumurta, ayçiçek yağı...
Fiyatlarla ilgili flaş gelişme! Markette etiketler değişti: Et, süt, yumurta, ayçiçek yağı... Fiyatlarla ilgili son dakika gelişmesi. Markette etiketler değişti. Et, süt, yumurta ve ayçiçek yağı dahil birçok üründe geçerli olacak. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziran ayında marketteki 37 ürünün 16'sında fiyat artışı, 21'inde ise fiyat azalışı yaşandığını bildirdi. Markette fiyatı en çok azalan ürünün ise yüzde 46,1 ile domates olduğunu söyleyen Bayraktar, domatesteki fiyat düşüşünü yüzde 23,9 ile patatesin, yüzde 23,2 ile kabağın, yüzde 18,6 ile marulun, yüzde 17,8 ile kuru üzümün, yüzde 15,9 ile havucun, yüzde 14,8 ile tavuk etinin, yüzde 13,4 ile kırmızı mercimeğin ve yüzde 12,6 ile maydanozun izlediğini kaydetti. İşte son dakika haberinin detayları...
1.07.2022 Ekonomi
Buğday taban fiyatı açıklandı mı? TMO buğday alım fiyatları ne zaman açıklanacak?
Buğday taban fiyatı açıklandı mı? TMO buğday alım fiyatları ne zaman açıklanacak? Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, buğday alım fiyatının kilogram başına 8 lira 50 kuruş olmasını beklediklerini söyledi. Peki, Buğday taban fiyatı açıklandı mı? TMO buğday alım fiyatları ne zaman açıklanacak?
25.05.2022 Ekonomi
Sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! 5 kat fark var
Sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! 5 kat fark var Sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama. Nisan ayında elma 5.5 kat, salatalık 5 kat, kabak 3.8 kat, karnabahar ve pırasa 3.7 kat, yeşil mercimek 3.5 kat, patlıcan ve nohut 3.4 kat, kırmızı mercimek, kuru fasulye ve kuru incir ise 3.3 kat fazlaya tüketiciye satıldı. Dalında 2 lira olan elma markette 11 liraya, 3.2 lira olan salatalık 16.10 liraya, 3.80 lira olan kabak 14.20 liraya, 3.10 lira olan karnabahar 11.60 liraya çıktı. 1 litre süt ise üreticiden 5.4 liraya alınıp markette 14.1 liraya satıldı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) verilerine göre; sadece nisan ayında sebze ve meyve üretici fiyatları ile market fiyatları arasında 5.5 kata varan farklar görüldü.
2.05.2022 Ekonomi
Sebze ve meyve fiyatlarına görülmemiş zam! Nisan ayı şampiyonu belli oldu! Yüzde 400...
Sebze ve meyve fiyatlarına görülmemiş zam! Nisan ayı şampiyonu belli oldu! Yüzde 400... Market ve pazar fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Fiyat farkı ortaya çıktı, sebze ve meyveye görülmemiş zam. Elma, salatalık, kabak, karnabahar, pırasa, yeşil mercimek, patlıcan, nohut, kırmızı mercimek, kuru fasulye ve kuru incir... Tek tek açıklandı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Nisan ayında elma ve salatalıkta üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 400'ün üzerinde, 11 üründe yüzde 200'ün, 10 üründe ise yüzde 100'ün üzerinde gerçekleşti" dedi.
1.05.2022 Gündem
Çiftçiye büyük müjde! Düğmeye basıldı! Gübre ve mazot desteği...
Çiftçiye büyük müjde! Düğmeye basıldı! Gübre ve mazot desteği... Tarım Bakanlığı, çiftçiye verilen 5 ana program ve 64 alt destekte sadeleştirmeye gidiyor. Yeni destekleme modeliyle kafa karışıklığı ortadan kaldırılacak, çiftçi memnuniyeti artacak. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Darcan, "Çiftçiye birçok kalemde destek veriliyor. Ancak bu destekler artık çok sınırlı kalıyor. Farklı farklı destekleri parça parça ödemek yerine en büyük girdisi olan mazot ve gübrenin yüzde 50'si ödenmeli. Ve bu artan maliyetlere göre de revize edilmeli. Çiftçi o zaman rahatlar" diye konuştu.
18.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye ziraat odaları birliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.