Türkiye Varlık Fonu

Türkiye Varlık Fonu

Son dakika Türkiye Varlık Fonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiye Varlık Fonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiye Varlık Fonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Varlık Fonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye varlık fonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 429 türkiye varlık fonu haberi bulunmuştur. Tüm türkiye varlık fonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kurum, Finans Merkezi’nin ekonomiye katkısını değerlendirdi: 15 Mayıs’ta fonlar kapınızda
Bakan Kurum, Finans Merkezi’nin ekonomiye katkısını değerlendirdi: 15 Mayıs’ta fonlar kapınızda İstanbul Finans Merkezi’nin Türkiye ekonomisi için önemli bir proje olduğunu belirten Bakan Murat Kurum, “İFM projesi sayesinde, güven ve istikrar ortamıyla birlikte global çapta kuruluşlar, uluslararası fonlar Türkiye’ye gelecek. 15 Mayıs sabahı fonlar kapınızda olacak” dedi.
20.04.2023 Ekonomi
İstanbul Finans Merkezi nerede? Finans Merkezi hangi ilçede? İşte özellikleri
İstanbul Finans Merkezi nerede? Finans Merkezi hangi ilçede? İşte özellikleri İstanbul Finans Merkezi nerede hangi ilçede sorusunun yanıtı merak ediliyor. Finans Merkezi, Türkiye Varlık Fonu sahipliğindedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yapımı tamamlanmıştır. 1,3 milyon metrakarelik alanı olan İstanbul Finans Merkezi günlük 100 bin kişiye ev sahipliği yapacaktır. İçerisinde 5 yıldızlı oteli de barındıran Finans merkezi nerededir?
16.04.2023 Gündem
İstanbul Finans Merkezi açılıyor: Berat Albayrak'ın sözleri yeniden gündem oldu
İstanbul Finans Merkezi açılıyor: Berat Albayrak'ın sözleri yeniden gündem oldu Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanan, 50 bin kişilik istihdam oluşturacak İstanbul Finans Merkezi projesinin bankalar etabı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılıyor. 20 Nisan'da ise 35 yıl süreyle tüm konutların doğalgazını sağlayacak ve Mayıs ayında kullanılabilecek Karadeniz gazı devreye alınacak. Türkiye için tarihi öneme sahip iki projenin arkasında ise Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ın imzası var.
16.04.2023 Ekonomi
İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı açılıyor
İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı açılıyor Ekonomi ve iş dünyasının heyecanla beklediği İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabının açılış tarihi belli oldu.
15.04.2023 Ekonomi
Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı
Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
6.01.2023 Gündem
Kardemir kimin? Kardemir ortaklık yapısı!
Kardemir kimin? Kardemir ortaklık yapısı! Türkiye Varlık Fonu, Kardemir'in sermayesinin yüzde 4,4'ünü hisse başına 13,05 liradan satın almak için anlaştı. Toplam bedel 656 milyon lirayı bulacak. Peki, Kardemir kimin?
6.12.2022 Ekonomi
Finansal İstikrar Komitesi'nin 3. toplantısı Bakan Nebati başkanlığında toplandı
Finansal İstikrar Komitesi'nin 3. toplantısı Bakan Nebati başkanlığında toplandı  Finansal İstikrar Komitesi’nin 3. Toplantısı bugün İstanbul’da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında İstanbul'da toplandı.
11.03.2022 Ekonomi
Ocak ayı sanayi üretimi açıklandı
Ocak ayı sanayi üretimi açıklandı Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayına ilişkin sanayi üretimi verilerini açıkladı. Sanayi üretimi ocak ayında yıllık bazda yüzde 7,6 artış sağladı.
11.03.2022 Ekonomi
Türkiye Varlık Fonu'ndan Türk Telekom hamlesi! İmzalar atıldı
Türkiye Varlık Fonu'ndan Türk Telekom hamlesi! İmzalar atıldı Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında, Türk Telekomünikasyon AŞ’nin toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandı.
10.03.2022 Ekonomi
Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu, Erdoğan başkanlığında toplandı
Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu, Erdoğan başkanlığında toplandı Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Vahdettin Köşkü’nde toplandı.
5.03.2022 Ekonomi
Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tek tek duyurdu! Flaş karar...
Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tek tek duyurdu! Flaş karar... Kamu bankaları harekete geçti. Resmen açıklandı. Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank toplamda 48,6 milyar liralık sermaye artırımı gerçekleştireceklerini kamuoyu ile paylaştı.
17.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni oyun ortaya çıktı, TRT payı kalktı ama...
Elektrik faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni oyun ortaya çıktı, TRT payı kalktı ama... Elektrik faturalarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Yeni oyun ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçen TRT payının faturalardan kaldırılmasına yönelik düzenleme sonrası harekete geçen dolandırıcılar vatandaşları arayıp alacaklı olduklarını belirterek tuzağa düşürmeye çalışıyor. Yetkililer ise böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını belirterek vatandaşları olası bir dolandırılma girişimine karşı uyarıyor.
26.11.2021 Ekonomi
Abu Dabi Prensi El Nahyan Ankara'da! Anlaşmalar imzalandı: BAE'den Türkiye'ye yatırım kararı...
Abu Dabi Prensi El Nahyan Ankara'da! Anlaşmalar imzalandı: BAE'den Türkiye'ye yatırım kararı... Cumhurbaşkanı Erdoğan - BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed arasındaki görüşme sona erdi. İki ülke arasında doğrudan yatırımları kapsayan anlaşmalar imzalandı. Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Hasan Al Suwaidi yaptığı açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye’ye yatırım yapmak üzere, 10 milyar dolarlık bir fon ayırmıştır." açıklamasında bulundu. Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, aralık ayında Abu Dabi'ye bir ziyaret gerçekleştirecek.
24.11.2021 Siyaset
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Japonya Devlet Nişanı aldı
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Japonya Devlet Nişanı aldı Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, Japonya İmparatoru Naruhito tarafından "Altın Işıklar Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı Yüce Kordonu" ile taltif edildi.
12.11.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Varlık Fonu toplantısına katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Varlık Fonu toplantısına katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı.
2.10.2021 Gündem
Çılgın Sayısal Loto,  Milli Piyango tarihinin rekor ikramiyesini kazandırdı!
Çılgın Sayısal Loto, Milli Piyango tarihinin rekor ikramiyesini kazandırdı! 13 Eylül Pazartesi gecesi düzenlenen Çılgın Sayısal Loto çekilişinde şans, Denizli Pamukkale’den bir talihliye güldü. 13 Eylül’de oynanan Çılgın Sayısal Loto kuponuna 212.285.211 TL’lik rekor ikramiye isabet etti. Sisal Şans tarafından yapılan açıklamada ikramiyenin “Gelmiş geçmiş en çılgın ikramiye” olduğunun altı çizildi. Biletin oynandığı Denizli’deki Milli Piyango bayi işletmecisi Emrah Onaç, “Sayısal sürekli devrettiği için 'kimseye çıkmaz' diye bir algı yaratılmıştı. Ancak büyük ikramiyenin çıkmasıyla bu algı yıkıldı” dedi.
14.09.2021 Gündem
Süper Loto, rekor ikramiye kazandırdı!
Süper Loto, rekor ikramiye kazandırdı! 6 Temmuz Salı gecesi düzenlenen Süper Loto çekilişinde şans, Sakarya’nın Hendek ilçesinden bir talihliye güldü. Hendek’te oynanan Süper Loto kuponuna 45 milyon 177 bin 773 TL’lik ikramiye isabet etti.
8.07.2021 Ekonomi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığına Adnan Ertem atandı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığına Adnan Ertem atandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi ve Rekabet Kuruluna ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığına ise Adnan Ertem atandı.
27.05.2021 Gündem
Kredi kararı! 4 banka daha katıldı, 2 yıllık vadede...
Kredi kararı! 4 banka daha katıldı, 2 yıllık vadede... Türkiye Varlık Fonu resmen duyurdu. Kredi ile ilgili flaş karar! 4 yeni banka daha dahil oldu. Türkiye Varlık Fonu, Asya, Avrupa, Kuzey Amerika ve Orta Doğu’dan 11 ülkeden 14 bankanın katılımıyla 1,25 milyar avro tutarındaki sendikasyon kredisi işlemini başarıyla tamamladı.
24.03.2021 Ekonomi
Vergide yüzde 100 indirim! Yüz binlerce kişiyi kapsıyor
Vergide yüzde 100 indirim! Yüz binlerce kişiyi kapsıyor Vergi ve harçlarla ilgili flaş karar! Detaylar ortaya çıktı. İstanbul ekonominin merkezi oluyor, bu ekonomi seferberliğine katılan şirketler de kazancına kazanç ekliyor. Atılacak adımlar kapsamında İFM'de yer alan şirketler 10 yıl boyunca Kurumlar Vergisi’nde yüzde 100 indirim alacak, damga ve harçlardan muaf olacak. Belli koşullarda vergi kesintisi yapılmayacak. İFM şirketlerinin istihdam ettiği ve yurt dışında en az 5 yıl tecrübesi olan personeline yüzde 60, 10 yıl tecrübesi olan personeline de yüzde 80 gelir vergisi istisnası sağlanacak.
19.03.2021 Ekonomi
Ziraat Bankası, Halkbank Vakıfbank... Yeni dönem başlıyor! Tarih belli oldu
Ziraat Bankası, Halkbank Vakıfbank... Yeni dönem başlıyor! Tarih belli oldu Kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili flaş gelişme! Ve değişti. 31 Ekim itibarıyla başlayacak. Resmi Gazete'de yayımlanan konuya ilişkin tebliğ, sermayesinin yarısından fazlası kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan veya faaliyet alanı itibarıyla ticari nitelik taşıyıp Sayıştay tarafından denetlenen işletmeleri kapsıyor. Kamu işletmeleri, tabi oldukları mevzuata göre hazırlamakla yükümlü oldukları mali ve mali olmayan tabloları, belirlenen iş takvimine uygun olarak zamanında gönderecek. İşletmelerce yıl sonuna ilişkin olarak gönderilen veriler, Hazine ve Maliye Bakanlığınca her yıl en geç 31 Ekim itibarıyla yayımlanacak kamu işletmeleri raporuyla kamuoyuna duyurulacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında başlayan yeni düzenleme bankaları da kapsıyor. Ziraat Bankası, Halkbank Vakıfbank için de geçerli.
9.03.2021 Ekonomi
Türkiye Varlık Fonu yönetimine Salim Arda Ermut getirildi
Türkiye Varlık Fonu yönetimine Salim Arda Ermut getirildi Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne Salim Arda Ermut atandı.
9.03.2021 Gündem
Faizsiz bankacılık! Yeni düzenleme, değişti
Faizsiz bankacılık! Yeni düzenleme, değişti Faizsiz bankacılıkla ilgili flaş karar! Kapsama dahil edildi. Faizsiz bankacılık düzenlemesi ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklik Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından duyuruldu. Faizsiz repo ve ters repo kapsamına dahil edildi.
10.02.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O isme kritik görev
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O isme kritik görev Cumhurbaşkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Maden Tetkik ve Arama (MTA) ve Devlet Malzeme Ofisi'ne (DMO) ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
30.01.2021 Gündem
Whatsapp için son gün 8 Şubat! Tepki yağıyor
Whatsapp için son gün 8 Şubat! Tepki yağıyor Whatsapp güvenlik sözleşmesi çok fazla tepki çekti. Pek çok kişi ve kurum hesaplarını silerek alternatif uygulamalara geçiyor. WhatsApp yetkilileri ise gizliliklerinin değişmediğini iddia ediyor
11.01.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Varlık Fonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye varlık fonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.