Türk Firması

Türk Firması

Son dakika türk firması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türk firması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türk firması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Firması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk firması gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.458 türk firması haberi bulunmuştur. Tüm türk firması haberleri aşağıda listelenmiştir.
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul'da sanayi arsası konusunda bir çalışma yapıyoruz. Şöyle bir hedefimiz var. İstanbul'da sanayi arsası satın almak artık çok kolay değil. Var olan çok pahalı. Biz bütün Trakya'yı, Çanakkale, Bursa, Sakarya ve bütün çevredeki Organize Sanayi Bölgeleri'ni canlı izleyen, OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguluyoruz” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
Arnavutluk'la anlaşmalar imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk'un FETÖ ile mücadelesini biliyoruz
Arnavutluk'la anlaşmalar imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk'un FETÖ ile mücadelesini biliyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Sayın Başbakanın FETÖ konusundaki hassasiyetine biliyor ve samimiyetine inanıyoruz. Karşılıklı anlayış çerçevesinde örgütle mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
20.02.2024 Gündem
Türk firmasından Dubai'ye Müzik Müzesi
Türk firmasından Dubai'ye Müzik Müzesi İlki İstanbul’da 2 yıl önce açılan Türk Müziği Müzesi’nin ikincisi Arap Müziği Müzesi adıyla Dubai’de Türk firması Outdoor Factory tarafından hayata geçirildi.  Emaar Entertainment LLC için tasarım ve uygulaması yapılan proje Orta Doğu’da ilk olma özelliği taşıyor.
26.01.2024 Vitrin
Dünyanın en büyükleri belli oldu! Dev listeye 4 Türk firması girdi
Dünyanın en büyükleri belli oldu! Dev listeye 4 Türk firması girdi Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI), 2022 gelirlerine göre küresel askeri harcamalar raporunu açıkladı. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayisi firması listesine 4 Türk firması girdi. Listede ASELSAN 60, Baykar 76, Türk Havacılık Uzay Sanayii 82 ve Roketsan 100. sırada yer aldı.
4.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Bayraktar TB2 Ukrayna Ulusal Askeri Tarih Müzesi’nde! 'Zaferimizin tarihinde önemli bir yer tutacak'
Bayraktar TB2 Ukrayna Ulusal Askeri Tarih Müzesi’nde! 'Zaferimizin tarihinde önemli bir yer tutacak' Bayraktar TB2 SİHA'lar Ukrayna ordusunun gücüne güç kattı. Hakkında şarkılar yapılan TB2 model SİHA'lar Ukrayna Ulusal Askeri Tarih Müzesi’nde yerin aldı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, Türk firması Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 model SİHA için 'Zaferimizin tarihinde önemli bir yer tutacak' ifadelerini kullandı.
24.08.2023 Dünya
Murathan Kalyoncu: Romanya'nın doğal gaz ihtiyacının yüzde 45'ini karşılayacak
Murathan Kalyoncu: Romanya'nın doğal gaz ihtiyacının yüzde 45'ini karşılayacak Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murathan Kalyoncu, Romanya'da ihalesini kazandıkları Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'yle ilgili, "Bu projenin önemi Romanya'nın doğal gaz ihtiyacının yüzde 45'ini karşılıyor olması. Aynı şekilde şu anda Avrupa Birliği'nin desteklediği projeler altında Avrupa'da yapılmış en büyük enerji altyapı yatırım projesi" dedi.
19.06.2023 Ekonomi
Bayraktar TB2'yi bir ülke daha istedi! 370 milyon dolarlık sözleşme imzalandı
Bayraktar TB2'yi bir ülke daha istedi! 370 milyon dolarlık sözleşme imzalandı Baykar ile Kuveyt Savunma Bakanlığı arasında Bayraktar TB2 ihracatına yönelik sözleşme imzalandı. 2019 Temmuz ayından bu yana devam eden süreçte, Amerika, Avrupa ve Çin’den önemli firmaların yer aldığı rekabetin kazananı Türk firması Baykar oldu.
18.01.2023 Ekonomi
Milli Muharip Uçak dünyanın yeni gözdesi! Yurt dışından yoğun talep var
Milli Muharip Uçak dünyanın yeni gözdesi! Yurt dışından yoğun talep var Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak (MMU) projesiyle ilgili, "Bu konuda yurt dışından talepler var, şu anda bizle beraber çalışan mühendisleri de var. Bunlar devletten devlete yapılması gereken bir anlaşma. Şu anda devlet tarafından açıklanmış bir anlaşma yok" dedi.
11.01.2023 Ekonomi
Türk firması yurt dışında çalışacak 3 bin 500 personel arıyor
Türk firması yurt dışında çalışacak 3 bin 500 personel arıyor Yurt dışında İsrail başta olmak üzere Romanya ve Kuzey Afrika’da faaliyet gösteren Türk firması, 2023 yılı için 3 bin 500 yeni personel alacağını duyurdu. Şirket, yurt dışı projeleri için Türkiye’den mühendis, forman ve kalifiye işçi alımı yapacak.
4.01.2023 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ve ABD'ye gereken cevabı verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ve ABD'ye gereken cevabı verdik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in özel davetiyle Şanhay İşbirliği Teşkilatı 22. Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan zirvede Rusya, Çin, Hindistan, Azerbaycan, Hindistan, Özbekistan devlet başkanlarıyla görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanhay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nin ardından ABD'ye gitti. Erdoğan, Özbekistan ziyareti sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin Şanhay İşbirliği Örgütü’ne üyeliği hakkındaki soruya Erdoğan 'Tabii, hedef o' cevabını verdi. Sosyal Konut Projesi'yle ilgili de seçim sonrasını işaret eden Erdoğan; 'Allah nasip ederse seçimden sonra yeni bir etabı inşallah başlatacağız' dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluş yıl dönümünde söylediği sözler hakkında Erdoğan, 'Bu adamın istikameti filan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz' ifadelerini kullandı.
17.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net İsveç ve Finlandiya mesajı: Kusura bakmasınlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net İsveç ve Finlandiya mesajı: Kusura bakmasınlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ortak basın toplantısında konuştu. İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye ziyareti ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık, net bir tavrı söz konusu değil. Pazartesi geleceklermiş, bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar yorulmasınlar. Türkiye’ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde bir güvenlik örgütü olan NATO’ya girmelerine biz evet demeyiz." dedi.
16.05.2022 Siyaset
10.000 TL maaşla eleman bulunamıyor!  Ücretler ikiye katlandı, İstanbul ve...
10.000 TL maaşla eleman bulunamıyor! Ücretler ikiye katlandı, İstanbul ve... Maaşlarda yüzde 100 artış yapıldı. Ortalama 10 bin lira ile işe başlamak mümkün. İstanbul'da çalışacak işçi bulmakta zorluk çekiliyor. Cilacı, mumcu, kalıpçı, monturcuen çok aranan elemanlar arasında yer alıyor. Pek çok kişi pandemi sürecinde işini kaybetti ve yeniden iş arama sürecine girdi. Bazı sektörlerde ise yüksek maaş ödemesi yapılmasına rağmen eleman bulmakta zorluk çekiliyor. Onlardan biri mücevher sektörü. Türk mücevherciler, İtalya'daki Vicenzaoro fuarında gövde gösterisi yaptı. Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar, "Fuarlarda öne çıkıyoruz. İhracatta patlama var. 11 milyar doları yakaladık" dedi. Kamar ayrıca sektördeki eleman sıkıntısına dikkat çekerek, “Elemanlar gruplar halinde transfer oluyor. Maaşları iki katına çıktı. Cilacı, mumcu, kalıpçı, monturcu, hepsine ihtiyaç var. Maaşlarda yüzde 100 artış var. 6 bin üretici ve 35 bin perakendecinin faaliyet gösterdiği sektörde 300 bin kişi çalışıyor. Çalışan açığını kapatmak için de üretimi İstanbul dışına kaydırmak lazım." diye konuştu.
23.03.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Kalıcı barış için en fazla adım atan ülke Türkiye
Bakan Varank: Kalıcı barış için en fazla adım atan ülke Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Tarafların dışında Rusya-Ukrayna savaşından en fazla etkilenen ülke Türkiye'dir. Dolayısıyla bir an önce kalıcı barışın sağlanması için en fazla adım atan ülke de yine Türkiye olmuştur. Birinci önceliğimiz Ukrayna'daki savaşın bir an önce sona ermesi ve bölgesel istikrarın yeniden tesis edilmesidir" dedi.
22.03.2022 Siyaset
Hayrettin Eren kimdir, nasıl şehit oldu? Cumhurbaşkanlığı Özel Harekat Şube Müdürlüğü nedir?
Hayrettin Eren kimdir, nasıl şehit oldu? Cumhurbaşkanlığı Özel Harekat Şube Müdürlüğü nedir? Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren Senegal'de kalp krizi geçirerek şehit oldu. Peki, Hayrettin Eren kimdir? Cumhurbaşkanlığı Özel Harekat Şube Müdürlüğü nedir?
23.02.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Senegal'de duyurdu: Ticaret hacmimiz 540 milyon doları aşmış durumda
Cumhurbaşkanı Erdoğan Senegal'de duyurdu: Ticaret hacmimiz 540 milyon doları aşmış durumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Senegal'de Cumhurbaşkanı Mack Sall ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Senegal ile aramızdaki yakın dostluğun en güzel tezahürünü bilhassa ticaret ve yatırımlarda görüyoruz. Karşılıklı yatırımların yanı sıra ticaret hacmimiz günden güne çok daha fazlasıyla artıyor" dedi.
21.02.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kongo, Senegal ve Gine'ye gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kongo, Senegal ve Gine'ye gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20-23 Şubat 2022 tarihlerinde mevkidaşlarının davetlerine icabeten, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Senegal Cumhuriyeti ve Gine Bissau Cumhuriyeti’ni ziyaret edecek.
19.02.2022 Siyaset
46 kişinin hayatını kaybettiği faciada on numara yağ ve sabotaj şüphesi
46 kişinin hayatını kaybettiği faciada on numara yağ ve sabotaj şüphesi  Bulgaristan'da alev alarak infilak eden otobüste 46 kişi hayatını kaybetti. Otobüs yangınını uzman isimler değerlendirdi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, "İnsanın aklına ilk olarak on numara yağ ve beraberinde tiner gibi karışımların kullanılması geliyor. Yangın hızına bakıldığı zaman böyle bir şüphe uyandırıyor" diye konuştu. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Zekeriya Çelik ise, "Yolcuların birinde patlayıcı malzeme de olabilir. El yapımı patlayıcı olabilir, sabotaj olmuş olabilir. Uçaklardaki gibi otobüslerde de bu tehditle karşı karşıyayız. Bir yolcu tarafından sabotaj da söz konusu olabilir" dedi.
23.11.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan dönüşü çarpıcı mesajlar: Benim kitabımda geri adım atmak yok...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan dönüşü çarpıcı mesajlar: Benim kitabımda geri adım atmak yok... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan büyükleçilerin skandal bildirisi ve geri adım atmalarına yönelik soruları cevapladı. Erdoğan, "Ben nasıl geri adım attım? Ben taarruzdayım. Benim kitabımda geri adım atmak yok." dedi.
27.10.2021 Siyaset
Yerli savaş uçağında son dakika açıklaması! Tarih belli oldu
Yerli savaş uçağında son dakika açıklaması! Tarih belli oldu IDEF Fuarı’nda Türkiye’nin beşinci nesil savaş uçağı projesi görücüye çıktı. Milli Muharip Uçağı, 18 Mart 2023 tarihinde hangardan çıkacak. Bekâ projesi olan, F-35’ten daha üstün özellikli yerli savaş uçağı projesiyle Türkiye, teknolojide bir üst lige çıkmış olacak.
19.08.2021 Gündem
Yerli uçaksavara 'CANiK' adı verildi
Yerli uçaksavara 'CANiK' adı verildi Türkiye’nin hafif silah ihracatının yüzde 75’ini tek başına gerçekleştirdiği belirtilen CANiK’in yerli ve milli uçaksavara da adını vereceği kaydedildi. Samsun Yurt Savunma Genel Müdürü C. Utku Aral, “23 yıl önce Karadeniz’in kalbi Samsun’da 500 metrekarelik atölyede başlayan üretim serüvenimiz, gelişerek sürüyor. 150 milyon dolarlık yeni yatırım projemiz devam ederken, pandemi döneminde de ihracatımızı hız kesmeden sürdürdük” dedi.
15.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'den flaş F-35 açıklaması!
Türkiye'den flaş F-35 açıklaması! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "F-35 programından hiçbir ülke tek taraflı çıkartılamaz demiştik. ABD’nin son mektubu bizi haklı çıkardı." ifadelerini kullandı.
7.05.2021 Gündem
Somali'de Türk firmasının şantiyesine intihar saldırısı! Çok sayıda ölü ve yaralı var...
Somali'de Türk firmasının şantiyesine intihar saldırısı! Çok sayıda ölü ve yaralı var... Somali'de yol yapan Türk firmasına ait şantiyeye motosikletli bir saldırgan tarafından intihar saldırısı düzenlendi, 2 Türk vatandaşı hayatını kaybederken, 3 vatandaşımız da yaralandı. Sağlık Bakanı Fahyrettin Koca, "Somali'de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 2ye yükseldi" dedi.
2.01.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Önemli bir başarıya imza attılar' dedi ve tebrik etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Önemli bir başarıya imza attılar' dedi ve tebrik etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Kovid-19’la Mücadele Özel Oturumuna gönderdiği video mesajında, uluslararası toplumun 21’inci yüzyılın en büyük küresel imtihanıyla karşı karşıya olduğunu belirtti; Dünyanın aşı üretimi kapsamında gelen haberlere ümit bağladığına dikkat çekerek, "Aşı çalışmalarında önemli bir başarıya imza atan, oturuma da çevrimiçi iştirak eden Biyontek firmasının kurucuları Prof. Uğur Şahin’i ve Dr. Özlem Türeci’yi huzurlarınızda tebrik ederim." ifadelerini kullandı
3.12.2020 Siyaset
Ukrayna Türkiye'ye 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacak
Ukrayna Türkiye'ye 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacak Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Ukrayna'nın 5 yıl içinde 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı gerçekleştireceğini, yatırım miktarının, özellikle inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından ciddi bir fırsat olduğunu belirtti.
6.11.2020 Ekonomi
Yerli ve milli silah parçaları törenle teslim edildi
Yerli ve milli silah parçaları törenle teslim edildi ASELSAN Sivas Fabrikasında üretilen yerli ve milli zırhlı araç periskopları ve tabanca refleks nişangahları düzenlenen törenle yerli silah üreticisi firmalara teslim edildi.
22.08.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Türk Firması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk firması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.