Tonga

Tonga

Son dakika Tonga haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tonga ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tonga haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tonga

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tonga gelişmeleri de dahil olmak üzere 66 tonga haberi bulunmuştur. Tüm tonga haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tonga açıklarında 7.2 büyüklüğünde deprem
Tonga açıklarında 7.2 büyüklüğünde deprem Tonga açıklarında 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
15.06.2023 Dünya
2022'deki Tonga yanardağ patlaması dünyada nelere sebep oldu?
2022'deki Tonga yanardağ patlaması dünyada nelere sebep oldu? Bilim insanları keşfettikçe şaşırıyor... Deniz altında patlayan volkan öyle güçlüydü ki...
1.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Dünya 2023'e 'merhaba' diyor! Yeni Zelanda yeni yıla girdi
Dünya 2023'e 'merhaba' diyor! Yeni Zelanda yeni yıla girdi Yeni Zelanda her sene olduğu gibi yeni yılı ilk karşılayan ülke oldu, Yeni Zelanda ile birlikte bölge ülkeleri Samoa ve Tonga da 2023'e girdi. Avustralya Sydney'de takvimler değişmeden üç saat önce gökyüzünü havai fişekler aydınlattı.
31.12.2022 Dünya
Meghan Markle Prenses Diana detayıyla dikkat çekti!
Meghan Markle Prenses Diana detayıyla dikkat çekti! Prenses Diana'nın mirasını gelinleri sürdürüyor. Galler Prensesi unvanını alan Kate Middleton, bunu kayınvalidesinin tacını takarak kutlamıştı. Prens Harry'nin eşi Meghan Markle ise dün katıldığı davette Prenses Diana detayıyla dikkat çekti.
7.12.2022 Magazin
Tonga açıklarında 6.7 büyüklüğünde deprem
Tonga açıklarında 6.7 büyüklüğünde deprem Tonga açıklarında Büyük Okyanus'ta 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
4.12.2022 Dünya
Tonga'da 7.3 büyüklüğünde deprem
Tonga'da 7.3 büyüklüğünde deprem Tonga açıklarında meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.
11.11.2022 Dünya
Dünya yüzeyinin ısınmasına sebep olacak! NASA duyurdu, eşi görülmemiş miktarda su buharı...
Dünya yüzeyinin ısınmasına sebep olacak! NASA duyurdu, eşi görülmemiş miktarda su buharı... NASA’dan yapılan açıklamada, Ocak’ta Tonga’da meydana gelen yanardağ patlamasıyla 58 binden fazla olimpik yüzme havuzunu doldurmaya yetecek kadar büyük bir su buharı bulutunun Dünya yüzeyinden 12 ila 53 kilometrede bulunan stratosfere püskürtüldüğü ve bu büyük miktarda su buharının, Dünya’nın küresel ortalama sıcaklığını geçici olarak etkileyebileceği belirtildi.
4.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Çarpıcı renklerdeki gün doğumu ve gün batımının sebebi belli oldu
Çarpıcı renklerdeki gün doğumu ve gün batımının sebebi belli oldu Yeni Zelanda Ulusal Su ve Atmosfer Enstitüsü (Niwa), bugün açıklama yaparak kendilerine ülkenin birçok yerinden son günlerde yaşanan ‘çarpıcı renklerdeki’ gün batımı ve gün doğumu hakkında sorular soran bir çok mesaj aldıklarını duyurdu. NIWA bilim insanları gökyüzünde mavi, mor ve menekşe tonlarındaki parıltının sebebinin, Ocak ayında patlayan Tonga Yanardağı’ndan atmosfere yayılan aerosoller olduğunu ifade etti.
15.06.2022 Dünya
Çin Pasifik'te tarihi adım! Gizli anlaşma sızdı: ABD ve müttefikleri diken üstünde...
Çin Pasifik'te tarihi adım! Gizli anlaşma sızdı: ABD ve müttefikleri diken üstünde... Pasifik'te tansiyonu yükselten Tayvan geriliminden sonra Pekin yönetiminin liderlik ettiği 10 ülke bugün buluştu, zirveye çağrılmayan ülkeyi tahmin etmek hiç zor olmadı. ABD ve müttefiklerinin tüyleri diken diken, gizli anlaşmanın taslağını ele geçiren AFP altı ya da yedi sıfırlı dolar teklifleri olduğunu bildiriyor.
30.05.2022 Dünya
Kanlı Ay Tutulması ne zaman, nereden görülecek? Kanlı Ay Tutulması’nın etkileri nelerdir?
Kanlı Ay Tutulması ne zaman, nereden görülecek? Kanlı Ay Tutulması’nın etkileri nelerdir? 2022 yılının ilk Ay Tutulması gerçekleşecek. Gökyüzü meraklıları bu nadir gök olayıyla ilgili detayları merak ediyor. Peki, Kanlı Ay Tutulması ne zaman, nereden görülecek? Kanlı Ay Tutulması saat kaçta? Kanlı Ay Tutulması’nın etkileri nelerdir? Kanlı Ay Tutulmasında ne olur? İşte detaylar…
15.05.2022 Gündem
Tonga'da 6.2 büyüklüğünde deprem
Tonga'da 6.2 büyüklüğünde deprem Ada ülkesi Tonga'da 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
27.01.2022 Dünya
Korkunç felaket sonrası yaşam tehlikede! Peru'da acil durum ilan edildi, 6 bin varil...
Korkunç felaket sonrası yaşam tehlikede! Peru'da acil durum ilan edildi, 6 bin varil... Peru’da petrol sızıntısının neden olduğu çevre felaketinin ardından 90 günlük ‘çevresel acil durum’ ilan edildi.
23.01.2022 Dünya
Rusya dünyaya fotoğrafla duyurdu: O adanın büyük kısmı haritadan silindi
Rusya dünyaya fotoğrafla duyurdu: O adanın büyük kısmı haritadan silindi Tonga'da geçtiğimiz hafta meydana gelen yanardağ patlamasının ardından Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), patlamanın meydana geldiği Hunga Ha'apai Adası’nı uzaydan fotoğraflayarak adanın büyük kısmının haritadan silindiğini ortaya çıkardı.
22.01.2022 Dünya
Kovid vakası olmayan Tonga’ya 'temassız' insani yardım teslimatı
Kovid vakası olmayan Tonga’ya 'temassız' insani yardım teslimatı Yeni Zelanda hükümeti bugün yaptığı açıklamada şiddetli yanardağ patlamasının ardından adalar ülkesi Tonga'ya insani yardım taşıyan hava kuvvetlerine ait kargo uçağını gönderdiğini açıkladı. Yetkililer, Tonga’da hali hazırda Kovid-19 vakası olmadığı için tüm teslimatların temassız yapılacağını vurguladı.
20.01.2022 Dünya
BM, Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından uydu görüntüleri paylaştı
BM, Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından uydu görüntüleri paylaştı Birleşmiş Milletler’e bağlı Eğitim ve Araştırma Enstitüsü UNITAR'ın, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ile iş birliği içinde yürüttüğü Operasyonel Uydu Uygulamaları Programı olan UNOSAT, Tonga'nın Hunga Ha'apai Adası'ndaki yanardağdaki patlamanın ardından oluşan hasarın uydu görüntülerini paylaştı.
18.01.2022 Dünya
ABD istedi, Rusya hemen harekete geçti! Büyük darbe vuruldu
ABD istedi, Rusya hemen harekete geçti! Büyük darbe vuruldu ABD’nin talebi üzerine "REvil" isimli uluslararası Rus hacker grubuna Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından operasyon düzenlendi.
15.01.2022 Dünya
Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından alarma geçildi! Birçok ülkede acil durum...
Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından alarma geçildi! Birçok ülkede acil durum... Dünya şokta. Ajanslar son dakika duyurdu. ABD Ulusal Tsunami Uyarı Merkezi, Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından ABD’nin Kaliforniya'dan Alaska'ya kadar olan batı kıyısı ile Kanada'daki Britanya Kolumbiyası eyaleti için tsunami uyarısında bulundu.
15.01.2022 Dünya
Pasifik'teki patlama 800 km'den duyuldu! Tsunami dalgaları kıyıyı vurdu
Pasifik'teki patlama 800 km'den duyuldu! Tsunami dalgaları kıyıyı vurdu Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi Tonga'da patlayan Hunga Tonga volkanı tsunamiye yol açtı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Cumartesi günü gerçekleşen patlamanın ardından tsunami uyarısı verildiğini bildiriyor.
15.01.2022 Dünya
Hunga Tonga volkanı patladı Pasifik Okyanusu'nda tsunamiye yol açtı
Hunga Tonga volkanı patladı Pasifik Okyanusu'nda tsunamiye yol açtı Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi Tonga'da patlayan Hunga Tonga volkanı tsunamiye yol açtı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Cumartesi günü gerçekleşen patlamanın ardından tsunami uyarısı verildiğini bildiriyor.
15.01.2022 Dünya
Hafta sonu ve hafta içi kapanma kararı! Ülkede korkutan gelişme bir hafta sürecek resmen duyurdular…
Hafta sonu ve hafta içi kapanma kararı! Ülkede korkutan gelişme bir hafta sürecek resmen duyurdular… Herkes şaşkın. Vaka sayısı resmen patladı. Hafta sonu ve hafta içi kapama kararı geldi. Rusya’nın başkenti Moskova’da yarından itibaren bir hafta süre ile kısmi kapanmaya geçiliyor. Temel işlerde çalışmayan kişilere zorunlu ücretli izin uygulanacak. Öte yandan koronavirüs ile mücadele tüm dünyada güçlü bir şekilde sürerken, kötü haberler art arda geldi. Delta, Beta ve Mu varyantları tedirginlik yaratmaya devam ederken, virüs daha önce görülmeyen bir bölgeye daha sıçradı.
29.10.2021 Dünya
Tonga Başbakanı Akilisi Pohiva hayatını kaybetti
Tonga Başbakanı Akilisi Pohiva hayatını kaybetti Tonga Başbakanı Akilisi Pohiva'nın (78), zatürre şikayetiyle tedavi gördüğü Yeni Zelanda’nın Auckland kentindeki hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.
12.09.2019 Dünya
Pasaporta ihtiyacı olmayan tek insan! Her yere gidebiliyor...
Pasaporta ihtiyacı olmayan tek insan! Her yere gidebiliyor... Uluslararası bir seyahate çıkmadan önce, pasaportunun geçerlilik süresini kontrol eden milyonlarca insan var. Peki kim buna ihtiyaç duymuyor? İşte pasaportlara dair pek bilinmeyen 13 gerçek...
9.01.2019 Dünya
Tonga'da 6.4 büyüklüğünde deprem
Tonga'da 6.4 büyüklüğünde deprem Büyük Okyanus'ta yer alan ada ülkesi Tonga'da 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
24.12.2018 Dünya
Son dakika: FETÖ davasında karar! 31 sanığa hapis cezası
Son dakika: FETÖ davasında karar! 31 sanığa hapis cezası FETÖ/PDY'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ortaya çıkan sözde 'Sıkıyönetim Mahkemelerinde Görevlendirme Listesi'nde adı geçen 31 eski askeri hakim ve savcının yargılandığı davada mahkeme, sanıklardan 26'sına 6 yıl 3'er ay ile 7 yıl 6'şar ay arasında değişen hapis cezası verdi.
26.09.2018 Gündem
AB ükelerine vizesiz seyahatte izin belgesi alınacak
AB ükelerine vizesiz seyahatte izin belgesi alınacak AB Konseyi, 26 ülkeden oluşan Schengen bölgesi hakkındaki yeni düzenlemeyi onayladı. Buna göre, girişlerinde vize uygulanmayan ülke vatandaşlarına seyahat izin belgesi zorunluluğu getirildi. Seyahat edecek tüm yolcuların 7 avro karşılığında internetten kayıt yaptırmaları zorunlu olacak
6.09.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Tonga ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tonga haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.