Tiroit

Tiroit

Son dakika tiroit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tiroit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tiroit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tiroit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tiroit gelişmeleri de dahil olmak üzere 316 tiroit haberi bulunmuştur. Tüm tiroit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları...
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları... Lapis lazuli taşı, Antik Mısır döneminden beri kullanılan değerli bir taştır ve rengi de genelde lacivert olur. Lapis lazuli taşı renginden dolayı lacivert taşı olarak da isimlendirilir. 
3.02.2024 Yaşam
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Selenyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Selenyum Barındıran Gıdalar Listesi... Selenyum, birçok gıdada doğal olarak bulunan, diğerlerine eklenen ve besin takviyesi olarak bulunan bir eser elementtir. Selenyum insan vücudu için gerekli olan elementlerden biridir.
4.01.2024 Sağlık
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı Boynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için 50 yıldır hastanenin kapısından geçmeyen 67 yaşındaki kadının boynunda oluşan 2 kiloluk guatrı ameliyatla alındı.
22.12.2023 Gündem
Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor
Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor Göz çevresindeki mor halkalar hem kadın hem de erkeklerde sıklıkla görülüyor. Bu durumu yaşayan bireyler öncelikle kozmetik çözümler arıyor. Ancak sorunun asıl nedeni ortadan kaldırılmazsa dışardan yapılacak müdahaleler yetersiz kalıyor. Az su tüketenlerde cilt sorunları daha fazla görülüyor. Ancak Göz çevresi sorunları pek çok nedenle ortaya çıkabiliyor. Geçmeyen gözaltı morlukları ise bazı hastalıkların habercisi olabiliyor.
20.08.2023 Sağlık
Hem kolon kanserini hem de tiroit kanserini yendi! 'Hastalıklar bize ders vermek için başımıza geliyor'
Hem kolon kanserini hem de tiroit kanserini yendi! 'Hastalıklar bize ders vermek için başımıza geliyor' İzmir'de 1 çocuk annesi Nazife Selçuk (41), kolon kanseri tedavisinin ardından tiroit kanserini de yendi. Tedavinin başarısında olumlu ruh halinin etkili olduğunu söyleyen Selçuk, "Hastalıklar bize ders vermek için başımıza geliyor. 'Bu kaderim' demek kolaya kaçmaktır. Kanseri 2 kez yenmem, bu mücadelem benim gibi kanser hastalarına motivasyon ve umut olsun" dedi.
2.08.2023 Yaşam
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
Tam bir şifa deposu: Doğunun muzu 'ışkın' tezgahlarda yerini aldı
Tam bir şifa deposu: Doğunun muzu 'ışkın' tezgahlarda yerini aldı Birçok sağlıkçı tarafından beyin, tiroit, kalp, karaciğer dostu ve tam bir şifa deposu olarak anılan 'doğunun muzu' diye adlandırılan 'ışkın', Elazığ'da tezgahlarda yerini aldı.
2.05.2023 Ekonomi
Kanser ile ilgili korkutan açıklama: 'Koronavirüs tetikledi' dedi ve yaş grubunu açıkladı
Kanser ile ilgili korkutan açıklama: 'Koronavirüs tetikledi' dedi ve yaş grubunu açıkladı Dünya Cerrahi Gastroenteroloji ve Onkoloji Derneği Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ender Dulundu, kolon, pankreas, meme, tiroit kanseri gibi normalde 40-50'li yaşlardan sonra riski yüksek olan kanserlerin 30'lu yaşlarda daha sık ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Dulundu, özellikle Kovid pandemisi sonrası, 40 yaş altı kanser teşhisi alan hastalarda artış gözlemlediklerine de dikkat çekti.
26.04.2023 Sağlık
Anksiyete Nasıl Geçer? Anksiyete Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Anksiyete Nasıl Geçer? Anksiyete Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Anksiyete, kaygı bozukluğu olarak tıp literatürüne geçmiş psikolojik ir rahatsızlıktır. Anksiyete atakları, günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen kaygı nöbetleri yaşanmasına sebebiyet verir. Tedavi edilmesi mümkün olan anksiyete, önlem alınmazsa yerini farklı psikolojik rahatsızlıklara bırakabilir.
24.03.2023 Sağlık
Nefes darlığı şikayetiyle gitti, boynundan 800 gram kitle çıktı
Nefes darlığı şikayetiyle gitti, boynundan 800 gram kitle çıktı Diyarbakır'da nefes darlığı nedeniyle uyumakta zorlanan ve ameliyat korkusu yaşadığı için yıllardır doktora da gitmeyen 65 yaşındaki hastanın boğazındaki 800 gram ağırlığındaki kitle, şikayetleri artınca gittiği hastanede kendisini ikna eden doktorun yaptığı ameliyatla çıkartıldı. Operasyonu yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Toker, "Yıllarca hastalar ya doktora gelmekten korktukları için ya da ameliyattan koktukları için devasa büyüklüğe erişen kitleler şeklinde boyun ön bölgesinde görülebilir" dedi.
6.01.2023 Yaşam
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu!
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu! Göz çevresindeki morlukların hem kadınlar hem de erkeklerde sık görülen bir kozmetik problem olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bulut, "Susuz kalma, göz altı morluğunun en sık görülen nedenidir. Vücutta yeterince sıvı bulunmaması veya vücudumuzun uygun miktarda su alamadığının işaretidir. Bunun sonucunda gözler çöker ve cilt kemiğe daha yakın bir pozisyon aldığından daha mat veya donuk bir görünüm sergiler" dedi.
22.12.2022 Sağlık
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor Panik atağın tek başına bir ruhsal sorun olmadığını ve çeşitli ruh sağlığı ya da fiziksel sağlık sorunlarıyla ortaya çıkabileceğini belirten Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Panik ataklar tipik olarak aniden başlar ve birkaç dakikada doruk noktasına ulaşır. Ataklar genelde yaklaşık 15-20 dakika sürer ancak bazen yalnızca birkaç dakika, bazen de bir veya birkaç saat da sürebilir. Panik bozukluğun yaşam boyu görülme yaygınlığı yüzde 2-3’dür. Toplumda yaşayanların yüzde 25’inin ise yaşamlarında en az bir kez panik atak deneyimledikleri düşünülmektedir” dedi.
2.12.2022 Sağlık
Sperm kalitesini düşürüyor! Cinselliği bitiriyor
Sperm kalitesini düşürüyor! Cinselliği bitiriyor Alkol, sigara tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalarla beslenme, keyif verici madde kullanımı, uyku düzensizlikleri, stres, obezite, yüksek ısı altında çalışma ve sauna gibi sıcak ortamlarda uzun süreler bulunma, aşırı egzersiz yapmak, dar pantolon giymek de sperm sayısını bozan etkenler olarak sıralanıyor.
10.03.2022 Sağlık
Covid-19 saçları döküyor mu? Saç dökülmelerinde 4 etkili yöntem
Covid-19 saçları döküyor mu? Saç dökülmelerinde 4 etkili yöntem Sağlıklı saç derisinde ortalama 100 bin adet saç yer alıyor ve tararken ya da yıkamaya bağlı olarak günde 100–150 adet saç teli dökülmesi olağan kabul ediliyor. Ancak günde 300-500 adet saç teli dökülüyorsa ve bu durum kronikleşmişse, altta yatabilecek etkenlerin mutlaka araştırılması ve tedavi edilmesi gerekiyor. Hızlı kilo kaybetmekten tiroit hastalığına, hormonal değişimlerden doğum yapmaya, dengesiz beslenmekten ateşli enfeksiyon geçirmeye kadar pek çok etken sorumlu oluyor saçlarımızın dökülmesinden. Uzmanlar son zamanlarda saç dökülmesinde etkili olan bir başka faktöre daha dikkat çekiyor; çağımızın önemli bir sorunu olan Covid-19 enfeksiyonunun saçlarda yarattığı tahribata! Peki, Covid-19 saçları döküyor mu? Gür, sağlıklı ve volümlü saçlar için ne yapmalı? Çok aşırı saç dökülmesi neden olur? İşte detaylar…
7.03.2022 Sağlık
Nükleer bomba nedir? Nükleer bombanın etkisi nedir? Nükleer bombalar ilk ne zaman kullanıldı?
Nükleer bomba nedir? Nükleer bombanın etkisi nedir? Nükleer bombalar ilk ne zaman kullanıldı? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin emir erdi. Putin’in Rus ordusunun nükleer caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesi emri vermesi, gözleri Rusya’nın nükleer silahları ve hipersonik füzelerine çevirdi. Pek çok kişi nükleer bombanın etkilerini ve olası sonuçlarını araştırıyor. Peki, Nükleer bomba nedir? Nükleer bombanın etkisi nedir? Nükleer bombalar ilk ne zaman kullanıldı? Nükleer bombanın etki çapı ne? Nükleer silah etkisi ne? Nükleer bombalar kullanılırsa ne olur? İşte nükleer bombanın etkilerini ve olası sonuçları…
28.02.2022 Dünya
Saç dökülmesiyle ilgili dikkat çeken açıklama!
Saç dökülmesiyle ilgili dikkat çeken açıklama! Dermatoloji Uzmanı Dr. Enkhjargal Losol, “Yapılan bilimsel çalışmalarda Kovid-19 enfeksiyonu sonrası geç dönemde inatçı öksürük, nefes darlığı, halsizlik, koku ve tat almada bozukluk ve ciddi saç dökülmesi görülebileceğini ortaya koydu” dedi.
25.02.2022 Sağlık
Kadınlarda iki kat fazla görülüyor
Kadınlarda iki kat fazla görülüyor Kronik Yorgunluk Sendromu’nun kadınlarda erkeklere kıyasla yaklaşık iki kat daha fazla görüldüğünü söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Kaya, “6 aydır geçmeyen yorgunluk, uyku bozuklukları, ağrı, kaygı bozuklukları, hafıza ve konsantrasyon güçlükleri, baş dönmesi ve sersemlik gibi şikayetler yaşıyorsanız Kronik Yorgunluk Sendromu hastası olabilirsiniz” dedi.
24.02.2022 Sağlık
Sağlıklı bir kalp için spor yapın ve aşık olun!
Sağlıklı bir kalp için spor yapın ve aşık olun! Siz kalbinizi terk edemezsiniz ama maalesef o sizi terk edebilir. ‘Kendiniz için’, kalbiniz ve tüm sağlığınız için stresi yönetmenin zamanı geldi! 2022’de spora başlayın, olumlu düşünün ve aşık olun! Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak kalp sağlığını iyileştirmenin yollarını anlattı.
4.01.2022 Sağlık
Lohusa depresyonu ciddi sonuçlara sebep olabilir
Lohusa depresyonu ciddi sonuçlara sebep olabilir Yeni doğum yapan annelerin yüzde 70’inde görülebilen lohusa depresyonu ile ilgili Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, "Tedavi edilmezse ciddi sonuçlara sebep olabilir" dedi.
19.12.2021 Sağlık
Stresli yaşam donuk omuz sendromunu tetikliyor!
Stresli yaşam donuk omuz sendromunu tetikliyor! Donuk omuz sendromunun, omuz ekleminde meydana gelen sertlik ve ağrı ile belirti verdiğini dile getiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği’nden Uzm. Dr. Emine Bukan Arıca, “Yaşam kalitesini ileri derecede bozabilen, kişinin hareketlerini kısıtlayabilen veya ağrı semptomlarıyla kendini gösteren donuk omuz sendromu, ciddi bir sağlık problemidir. Omuz eklem kapsülünün daralması, kalınlaşması, iltihaplanması ve eklem içi sıvının azalmasına bağlı olarak eklem hareketinin sınırlanması sonucunda meydana gelir” dedi.
13.12.2021 Sağlık
19 Kasım 2021 ay tutulması saat kaçta, etkileri nelerdir? En uzun ay tutulması nerede olacak, Türkiye’den görülecek mi?
19 Kasım 2021 ay tutulması saat kaçta, etkileri nelerdir? En uzun ay tutulması nerede olacak, Türkiye’den görülecek mi? Astroloji meraklıları ay tutulması ile ilgili aramalarını yoğunlaştırdı. Gök olaylarının yaşamımızı etkilediğini düşünen vatandaşlar 19 Kasım ay tutulmasının ne zaman başlayacağını, etkilerinin neler olacağını sorguluyor. Peki ,19 Kasım ay tutulması saat kaçta? Ay tutulmasının etkileri nelerdir? Ay tutulması nerede olacak, Türkiye’den görülecek mi? 19 Kasım ay tutulması etkileri ve süresi…
18.11.2021 Gündem
“Kemik erimesi sakatlık ve deformitelere neden oluyor”
“Kemik erimesi sakatlık ve deformitelere neden oluyor” Yaşlılık ile ortaya çıkan problemlerin başında gelen osteoporoz ya da halk arasındaki adıyla kemik erimesinin ileri yaş grubunda ciddi komplikasyonlara yol açtığının altını çizen Fizik Tedavi Uzmanı Uzm. Dr. Gül Erden Hocaoğlu, ‘’Kemik erimesine bağlı kırıklardan, sakatlıklardan, deformitelerden korunmak mümkün” dedi.
9.11.2021 Sağlık
Çarpıntı ihmale gelmez!
Çarpıntı ihmale gelmez! Atriyal fibrilasyon denilen ritm bozukluğunun kalp içerisinde pıhtı oluşturabildiğini ve bu pıhtının beyine atarak felce sebep olabildiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, çarpıntı yaşayan hastalara uyarılarda bulundu.
19.10.2021 Sağlık
Dr Ebru Akçakanat: Ağır metaller kronik hastalığa neden olabilir!
Dr Ebru Akçakanat: Ağır metaller kronik hastalığa neden olabilir! Ağır metaller vücudumuza pek çok farklı yolla girebiliyor ve birikerek çeşitli sağlık sorunlarına yol açıyor. “Kronik hastalıklarınız varsa, ağır metal toksin birikiminiz olabilir” diyen Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ebru Akçakanat, vücudu ağır metallerden temizlemenin yollarını anlattı.
11.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Tiroit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tiroit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.