Tema Vakfı

Tema Vakfı

Son dakika TEMA Vakfı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TEMA Vakfı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TEMA Vakfı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tema Vakfı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tema vakfı gelişmeleri de dahil olmak üzere 242 tema vakfı haberi bulunmuştur. Tüm tema vakfı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da dereyi kirleten fabrikaya para cezası uygulandı! Büyük tepki çekmişti
Adana'da dereyi kirleten fabrikaya para cezası uygulandı! Büyük tepki çekmişti Adana'nın Kozan ilçesinde Deliçay Deresi fabrika atıkları nedeniyle siyah ve mor aktı. Yapılan incelemeden sonra dereyi kirleten fabrika belirlenerek para cezası uygulandı.
15.02.2024 Adana
Ali Nihat Gökyiğit kimdir, öldü mü, neden? TEMA’nın kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman?
Ali Nihat Gökyiğit kimdir, öldü mü, neden? TEMA’nın kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman? Tekfen ve TEMA'nın kurucularından olan Ali Nihat Gökyiğit 97 yaşında hayata veda etti. Peki, Ali Nihat Gökyiğit kimdir, kaç yaşında, nereli, Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman?
25.01.2023 Ekonomi
Tekfen'in kurucusu Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti
Tekfen'in kurucusu Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti Tekfen ve TEMA'nın kurucularından olan Ali Nihat Gökyiğit 97 yaşında hayata veda etti.
25.01.2023 Ekonomi
Yargı, romantik ve heyecan dolu sahneleriyle izleyiciyi ekrana kilitledi!
Yargı, romantik ve heyecan dolu sahneleriyle izleyiciyi ekrana kilitledi! Kanal D’nin Ay Yapım imzalı dizisi Yargı, dün gece yayınlanan 47’nci bölümündeki hem heyecan hem de romantik sahneleri ile yine çok izlendi.
12.12.2022 Televizyon
Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan "Dünya Ortak Evimiz" kitabı okuyucuyla buluşuyor
Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan "Dünya Ortak Evimiz" kitabı okuyucuyla buluşuyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan ve 28 çevre gönüllüsünün ilham veren hikayelerinin yer aldığı "Dünya Ortak Evimiz" kitabının tanıtımı yarın yapılacak.
31.05.2022 Siyaset
Dünya günü nedir, ne zaman, neden kutlanır? 22 Nisan Dünya Günü mesajları (Google “Dünya Günü 2022” için doodle hazırladı)
Dünya günü nedir, ne zaman, neden kutlanır? 22 Nisan Dünya Günü mesajları (Google “Dünya Günü 2022” için doodle hazırladı) Google, iklim değişikliğine özel “Dünya Günü 2022” doodle hazırladı. Google, iklim değişikliği için hazırladığı doodle ile Dünya Günü'ne destek verdi. “Bugün Dünya Günü. Google'ın iklim değişikliğiyle nasıl mücadele ettiğine göz atın' açıklamasının yer aldığı tasarımda Google iklim değişikliği ile ilgili projelerine de kullanıcılarla paylaştı. Peki, Dünya günü nedir, ne demek? İşte Dünya günü ile ilgili merak edilenler ve 22 Nisan Dünya Günü mesajları…
22.04.2022 Gündem
Öğrenciler, 1,5 yıl sonra mezuniyet törenlerinde bir araya geldi
Öğrenciler, 1,5 yıl sonra mezuniyet törenlerinde bir araya geldi Küresel salgın döneminde uzaktan yapılan mezuniyet törenleri telafi ediliyor. Normalleşme döneminin gelmesiyle binlerce öğrenci üniversitelerden mezun olmaya devam ediyor.
13.09.2021 Eğitim
Etiketlerde yer alan tohumlar toprakla buluşacak
Etiketlerde yer alan tohumlar toprakla buluşacak Okula dönüş heyecanı yaşayan öğrenciler için Doğa Kalp Ben temalı bir ‘Okula Dönüş’ koleksiyonu hazırlandı.
27.08.2021 Ekonomi
İş dünyasından fidan kampanyasına büyük destek
İş dünyasından fidan kampanyasına büyük destek Orman yangınları ile mücadele devam ederken şirketler de yardım kampanyaları ile mücadeleye destek olmaya başladı. Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri bölgede ihtiyaç duyulan malzemelerin tedarik edileceğini açıklarken, TOBB maddi yardımda bulunulacağını, TİM ve TESK de ağaçlandırma kampanyaları başlatılacağını ifade etti.
31.07.2021 Ekonomi
İş Bankası resmen duyurdu! Ön ödemeli kart ile...
İş Bankası resmen duyurdu! Ön ödemeli kart ile... İş Bankası harekete geçti. Banka tarafından müşterilere duyuruldu. İsteyen herkes yararlanabiliyor. Başvurular internetten yapılıyor. Türkiye İş Bankası ve TEMA Vakfı’nın iş birliği kapsamında geliştirilen Doğasever MaxiPara kartla başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları koruma faaliyetlerine destek olunacağı kaydedildi.
20.05.2021 Ekonomi
Emine Erdoğan, BM'nin Küresel Amaçlar Eylem Ödülü'ne layık görüldü
Emine Erdoğan, BM'nin Küresel Amaçlar Eylem Ödülü'ne layık görüldü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi ve çevreye ilişkin diğer çalışmalara katkıları nedeniyle Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi tarafından bu yıl ilki verilen 'Küresel Amaçlar Eylem Ödülü'ne layık görüldü.
25.03.2021 Gündem
'Gri Su Tek' sistemiyle yüzde 40 su tasarrufu!
'Gri Su Tek' sistemiyle yüzde 40 su tasarrufu! Lavabo ile banyoda kullanılan atık suyu, filtre ve mor ışık teknolojilerinden yararlanarak tuvalet temizliğinde kullanılabilir gri su haline getiren öğrenciler, hanelerdeki temiz su tüketiminde yüzde 40 tasarruf sağlamayı hedefliyor.
21.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Kanal D ekranında TV'de ilk kez çok özel bir belgesel!
Kanal D ekranında TV'de ilk kez çok özel bir belgesel! Kıvanç Tatlıtuğ’un seslendirip sunduğu “Tarım Bizim Geleceğimiz” belgeseli 30 Eylül Çarşamba akşamı saat 20.00’de Kanal D'de!
29.09.2020 Televizyon
Meke Gölü kurudu! Meke Gölü nerede, nasıl oluşmuştur? Meke Gölü son hali!
Meke Gölü kurudu! Meke Gölü nerede, nasıl oluşmuştur? Meke Gölü son hali! 5 milyon yıl önce volkanik patlamayla meydana gelen kraterin, zamanla suyla dolması, 9 bin yıl önce ise gölün ortasında ikinci patlamanın olması ve buranın da suyla dolması sonucu oluşan Konya'nın Karapınar ilçesindeki Meke Gölü'nde bir damla bile su kalmadı. Dünyanın nazar boncuğu olarak bilinen Meke Gölü’nün son hali büyük üzüntüye neden oldu. Habere inanmayanlar arama motorlarından Meke Gölü kurudu mu, Meke Gölü nasıl kurudu, sorularına yanıt aramaya başladı. İşte Meke Gölü son hali…
8.07.2020 Gündem
Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü nasıl ortaya çıktı? İşte Babalar Günü hediye önerileri
Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü nasıl ortaya çıktı? İşte Babalar Günü hediye önerileri Babalar Günü, Orta Çağ'a dayanan yüzyıllık bir gelenek, ancak o zamandan bu yana her şey çok değişti. Her yıl Haziran ayının ortalarında gerçekleşen Babalar Günü'nü 7'den 70'e pek çok kişi kutluyor. Babanıza veya hayatınızdaki diğer önemli babalara ne tür bir hediye vereceğinizi düşünmeye başlama zamanı. Peki, Babalar Günü nasıl ortaya çıktı? Babalar Günü ne zaman kutlanıyor? Babalar Günü'nde ne yapsam, babama ne alsam diyorsanız işte babanıza alabileceğiniz en güzel Babalar Günü hediyeleri...
14.06.2020 Gündem
Babalar Günü ne zaman? Babalar günü tarihçesi ve Babalar Günü hediye fikirleri
Babalar Günü ne zaman? Babalar günü tarihçesi ve Babalar Günü hediye fikirleri Babalar Günü sadece birkaç hafta uzakta. Babanıza veya hayatınızdaki diğer önemli babalara ne tür bir hediye vereceğinizi düşünmeye başlama zamanı. Babalar Günü'ne az bir süre kala pek çok kişi internette babalara alınacak en özel hediyeyi araştırıyor. Her ne kadar eşiniz veya babanız omuz silkiyor ve hiçbir şey istemediğini söylüyorsa da almaktan mutluluk duyacakları Babalar Günü hediye fikirlerini sizin için bulduk. Peki, Babalar Günü ne zaman? İşte Babalar Günü fikri nasıl ortaya çıktı? İşte Babalar Günü tarihçesi ve babanıza alabileceğiniz en güzel Babalar Günü hediye fikirleri...
7.06.2020 Gündem
Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü için hediye önerileri
Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü için hediye önerileri Corona virüs nedeniyle bu yıl Anneler Günü buruk kutlandı. Mayıs ayında kutlanan Anneler Günü'nün ardından pek çok kişi Babalar Günü için gün sayıyor. Babalar Günü için çok az bir süre kaldı. Bu anlamlı günde büyük küçük herkes Babalar Günü'nü kutlayarak çeşitli hediyeler alacak. Peki, Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü'nde ne hediye alınır? İlk Babalar Günü hediyesi nasıl olmalı? İşte Babalar Günü tarihi ve Babalar Günü için hediye önerileri...
4.06.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Toprak Dede' için taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Toprak Dede' için taziye telefonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEMA Vakfı Kurucularından Hayrettin Karaca'nın vefatı dolayısıyla TEMA Vakfı Onursal Başkanlarından Nihat Gökyiğit ile Hayrettin Karaca'nın torunu Yeşne Karaca İren'i telefonla arayarak taziyelerini iletti.
22.01.2020 Siyaset
TEMA Vakfı ne zaman, neden kuruldu?
TEMA Vakfı ne zaman, neden kuruldu? Toprak Dede diye bilinen TEMA Vakfı'nın kurucusu Hayrettin Karaca 97 yaşında hayatını kaybetti. TEMA Vakfı'ndan yapılan açıklamada, "Kurucu onursal başkanımız ve Toprak Dedemiz Sayın Hayrettin Karaca'yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz" denildi. Karaca’nın hayatını kaybetmesinin ardından TEMA vakfı ne zaman, neden kuruldu? Soruları da merak edildi.
20.01.2020 Gündem
TEMA’nın kurucu Toprak Dede lakaplı Hayrettin Karaca kimdir?
TEMA’nın kurucu Toprak Dede lakaplı Hayrettin Karaca kimdir? 'Toprak dede' diye bilinen Hayrettin Karaca 97 yaşında yaşamını kaybetti. TEMA Vakfı'nın kurucusu, sayısız ödülün sahibi Hayrettin Karaca Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da 'Orman Kahramanı' unvanına da layık görülmüştü. İşte, Hayrettin Karaca hakkında tüm ayrıntılar...
20.01.2020 Gündem
Hayrettin Karaca hayatını kaybetti
Hayrettin Karaca hayatını kaybetti 'Toprak dede' diye bilinen Hayrettin Karaca 97 yaşında yaşamını kaybetti.
20.01.2020 Yaşam
Dünya her yıl 24 milyar ton toprak kaybediyor
Dünya her yıl 24 milyar ton toprak kaybediyor TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Özer, bir yılda bütün ülkelerin kaybettiği toprak miktarının 23-24 milyar ton olduğunu belirterek, "Dünyada en büyük toprak kayıpları ise Asya'da meydana geliyor." dedi.
5.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Emine Erdoğan: Ne su savaşları, ne de kıtlık, kaderimiz değil
Emine Erdoğan: Ne su savaşları, ne de kıtlık, kaderimiz değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Bugünkü eylemlerimizle de, geleceği şekillendiriyoruz. Yerküremiz, çevresel açıdan çeşitli yaralar almış olabilir. Fakat, bugün yapacağımız davranış tarzı değişiklikleriyle, bu yaranın kabuk tutmasını, sonra da iyileşmesini sağlayabiliriz. Ne plastik işgaline uğramış okyanuslar, ne su savaşları, ne de kıtlık, kaderimiz değil." dedi.
1.11.2019 Siyaset
123 yıl sonra yerinde açmıştı! Dolu vurdu...
123 yıl sonra yerinde açmıştı! Dolu vurdu... Amasya'da tükendiği rapor edilen 'yitik lale'nin ana yurduna tekrar kazandırılması için yürütülen proje kapsamında İngiltere'den getirilen tohumlar, ekildiği botanik bahçesinde çiçek açtı. Türkiye'ye özgü tür olan ve 123 yıl sonra asıl yeri Amasya'da çiçek veren 'yitik laleler'in kentte etkili olan doluda yaprakları döküldü. Endemik bitki türünün gelecek yıl çoğaltılması hedefleniyor.
24.06.2019 Yaşam
Hayrettin Karaca'nın eski şoförü ölü bulundu
Hayrettin Karaca'nın eski şoförü ölü bulundu TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın bir dönem makam şoförlüğünü yapan Şaban Çelen, Karabük'teki evinde ölü bulundu.
21.06.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Tema Vakfı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tema vakfı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.