Tekbir

Tekbir

Son dakika tekbir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tekbir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tekbir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tekbir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tekbir gelişmeleri de dahil olmak üzere 813 tekbir haberi bulunmuştur. Tüm tekbir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Teşrik tekbirinün hükmü
Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Teşrik tekbirinün hükmü Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle Müslümanlar teşrik tekbiri konusunu sorguluyor. Hz. Peygamber'in (s.a.s.) uyguladığı ibadetlerden biri olarak arefe gününden bayramın son gününe kadar sürer. Tekbirler farz namazlardan sonra getirilir ve bayramın son günü ikindi namazına kadar devam eder. Söz konusu bilgiler ışığında Ramazan Bayramı’nda teşrik tekbiri var mı, teşrik tekbiri Ramazan Bayramı'nda getirilir mi? Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Sorusuna yanıt aranıyor.
12.04.2024 Yaşam
Bayram namazında kaç tekbir vardır (kaç tekbir getirilir)? Bayram namazında tekbir nasıl getirilir, bayram namazı kılarken kaç tekbir alınır?
Bayram namazında kaç tekbir vardır (kaç tekbir getirilir)? Bayram namazında tekbir nasıl getirilir, bayram namazı kılarken kaç tekbir alınır? Bayram namazı Hanefî mezhebinde, cuma namazının vücûb şartlarını taşıyan kimselere vâciptir. Şâfiî ve Mâlikîler'e göre müekked sünnet, Hanbelîler'e göre ise farz-ı kifâyedir. Ramazanı uğurlamaya sayılı günler kala, bayramı karşılayacak vatandaşlar bayram namazına dair detayları sorgulamaya başladı. Bayram namazına dair merak edilen detaylardan biri ise bayram namazında kaç tekbir getirildiği oldu. Peki, Bayram namazında kaç tekbir vardır? Tekbir bayram namazında kaç defa getirilir, İmam Fatiha Ve Zammı Sûreyi içinden mi okunur?
4.04.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Murat Kurum'dan Ayasofya'da akşam namazı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Murat Kurum'dan Ayasofya'da akşam namazı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki mitinglerinin ardından Fatih'e geçerek Ayasofya Camii'nde Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ile akşam namazını kıldı.
30.03.2024 Gündem
Namaz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Namaz İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Namaz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Namaz İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam'ın farzlarından biri olan namaz 5 ayrı zaman diliminde kılınır. Her Müslüman için namaz kılmak dini bir görevdir. 
1.02.2024 Dini Bilgiler
Fatih'te öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın 2 hafta önceki paylaşımı ortaya çıktı! Bakan Yerlikaya katil zanlısının yakalandığını duyurdu
Fatih'te öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın 2 hafta önceki paylaşımı ortaya çıktı! Bakan Yerlikaya katil zanlısının yakalandığını duyurdu Ssoyal medyada, ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ olarak tanınan ve dün İstanbul Fatih’te bıçaklanarak öldürülen Ramazan Pişkin’in 2 hafta önce paylaştığı görüntüde, tarikatlarla ilgili söylediği sözlerden dolayı iş yerine gelen bazı kişiler tarafından rahatsız edildiğini söylediği ortaya çıktı. Bakan Yerlikaya, Ramazan Hoca’nın katil zanlısının yakalandığını açıkladı. Şüphelinin Beyoğlu'nda oturduğu, 'Kasten yaralama', 'Tehdit', 'Mala zarar verme', 'Hırsızlık' suçlarından 9 kaydı olduğu öğrenildi.
1.02.2024 Gündem
Fatih Camii imamını bıçaklayan şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı! İşte istenen ceza
Fatih Camii imamını bıçaklayan şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı! İşte istenen ceza Fatih Camii'nde slogan atarak imam Galip Usta ile Bilal Erdem'i bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan Ömer Salgın hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, şüpheli Ömer Salgın hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Kasten yaralama" suçlarından toplam 34 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açtı.
25.01.2024 Gündem
Fatih'te imama saldıran şüphelinin ifadesi ortaya çıktı
Fatih'te imama saldıran şüphelinin ifadesi ortaya çıktı Fatih Camii’nde imam ile bir kişinin ağır yaralandığı bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren ve tutuklanarak cezaevine gönderilen şüpheli Ömer S.'nin savcılıktaki ifadesinde, "Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir" dediği öğrenildi.
9.01.2024 Gündem
İstanbul'da Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş!
İstanbul'da Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş! Milli İrade Platformu'nun 308 üye kuruluşu, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, yeni yılın ilk gününde 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' yürüyüşü için Galata Köprüsü'nde buluştu. Binlerce kişi sabah namazının ardından köprüye akın etti. Programda konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, "Biz Türkiye'nin terörle mücadelesinde verdiği şehitlerin de, Filistin'de düşen şehitlerin de, öldürülen çocukların da katillerinin aynı odaklar olduğunu biliyoruz. Bizler Amerika'nın arkasında durduğu Siyonist düzene karşı birliğimizi sağlayacağımıza söz veriyoruz. Boykota devam edeceğimize söz veriyoruz. Bu iş ateşkesle bitmeyecek" dedi.
1.01.2024 Gündem
Yağmur yağdığında okunacak dua! Yağmur yağarken dilek duası nasıl okunur, dilek dilerken hangi dualar okunmalı?
Yağmur yağdığında okunacak dua! Yağmur yağarken dilek duası nasıl okunur, dilek dilerken hangi dualar okunmalı? Yağmur yağarken okunacak dilek duası ile ilgili aramalar arttı. Yağmur yağarken Allah’a şükür etmek, bu doğa olayı karşısında istedikleri dileklerin kabul olacağına inanlar yağmur yağdığında okunacak duanın ne olduğunu arama motorları aracılığıyla sorgulamaya başladı. Peki, Yağmur yağarken dilek duası nasıl okunur, dilek dilerken hangi dualar okunmalı?
18.11.2023 Yaşam
İsrail'in hastane katliamı Türkiye'yi ayağa kaldırdı!
İsrail'in hastane katliamı Türkiye'yi ayağa kaldırdı! İsrail'in Gazze'de sivilleri öldürmesine ABD ve Avrupa sessiz kalırken, İsrail savaş uçaklarının bir hastaneyi bombalaması dünyayı şok etti. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, İsrail'in Gazze'de hastaneye düzenlediği ve 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı lanetledi. ABD'nin Kürecik Radar Üssü önünde de toplanan vatandaşlar saldırıya tepki gösterdi. İstanbul Valiliği dün akşam İsrail Başkonsolosluğu önünde yapılan protesto eylemleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada protesto eylemleri sırasında kalp krizi geçiren bir kişinin hayatını kaybettiği, olaylarda taşkınlık çıkaran 5 kişinin ise gözaltına alındığı ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca 43'ü polis 63 kişinin de yaralandığı belirtildi.
18.10.2023 Gündem
Annesi ve anneannesini öldürüp parçalara ayırdı: Mehdi olduğumu hissettim, onlar şeytandı
Annesi ve anneannesini öldürüp parçalara ayırdı: Mehdi olduğumu hissettim, onlar şeytandı Zonguldak'ta annesi Şeyda Çataklı (56) ve anneannesi Medine Küçükkaya'yı (77) bıçakla öldürdükten sonra cesetlerini parçalara ayıran Rabia Çataklı (31)'nın ifadesine ulaşıldı. Çataklı ifadesinde 'Mehdi olduğumu hissettim' diyerek yaptığı vahşeti anlattı. İşte detaylar...
14.08.2023 Yaşam
Annesi ve anneannesini canice katletmişti! Dehşete düşüren detay ortaya çıktı
Annesi ve anneannesini canice katletmişti! Dehşete düşüren detay ortaya çıktı Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Rabia Çataklı (31), uyuyan annesi Şeyda Çataklı (56) ile anneannesi Medine Küçükkuyu'yu (77) bıçakla öldürdükten sonra ceset parçalarını camdan dışarı attı. Cenazelere yapılan otopsilerde cesetleri parçalamak için bıçak kullanıldığı tespit edildi. Şeyda Çataklı'nın bedeninden 110 parça, anneaane Medine Küçükkaya'nın bedeninden ise 6 parça kesildiği belirlendi.
13.08.2023 Gündem
(Kurban duası) Kurban kesilirken okunan dualar! Kurban keserken hangi dua okunur, hayvan keserken ne söylenir? İşte kurbanda okunacak dua ve Arapça Türkçe Kurban kesimi duası...
(Kurban duası) Kurban kesilirken okunan dualar! Kurban keserken hangi dua okunur, hayvan keserken ne söylenir? İşte kurbanda okunacak dua ve Arapça Türkçe Kurban kesimi duası... "Kurban keserken hangi dualar okunur, hayvan keserken ne söylenir? sorusunun yanıtı araştırılıyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala dini vazifesini yerine getirecek olan vatandaşlar, kurban kesilirken okunacak duaları araştırıyor. Peki, Kurban kesilirken okunan dua nedir, kurbanda okunacak dua ve Arapça Türkçe okunuşu…
26.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'da konuşacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'da konuşacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sonuçlarına ilişkin ilk konuşmasını Kısıklı'da yapacak. Öte yandan Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti’de seçim kutlaması başladı.
28.05.2023 Gündem
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri Birinci ayette geçen ‘isra’ kelimesinden adını alan sure 111 ayetten oluşuyor. Kuran-ı Kerim’in 17’inci suresidir. İsra’nın anlamı ‘göğe yükseliş’ veya ‘gece yürüyüşü’ olarak tabir edilmektedir. Bu olay Hicret’ten önce meydana gelmiştir. Mekke döneminde indirilen son sure ‘İsra’ suresidir.
3.05.2023 Sureler
Camide namaz kılarken depreme böyle yakalandılar
Camide namaz kılarken depreme böyle yakalandılar Kahramanmaraş Elbistan ilçesindeki deprem, Aksaray'da da hissedildi. Armutlu köyündeki camide namaza gelenler depremle sarsılırken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
9.02.2023 Yaşam
Soylu: Ey Amerika bırak şimdi Akıncıları, başına daha büyük bir bela geliyor, Kızılelma geliyor
Soylu: Ey Amerika bırak şimdi Akıncıları, başına daha büyük bir bela geliyor, Kızılelma geliyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdi ne diyorlar, 'İHA'ları, SİHA'ları ortadan kaldıracağız, yok edeceğiz.' Sizin kralınız gelse bunu yapmaz, Amerikanız gelse bunu yapamaz. Dünyada hangi ülkedeki muhatabımla karşı karşıya kalırsam, 'Bizi şu Bayraktar'a götürür müsünüz, orayı görmek istiyoruz' diyorlar. Ey Amerika bırak şimdi Akıncıları, başına daha büyük bir bela geliyor, Kızılelma geliyor" dedi.
28.01.2023 Gündem
Burhan Çaçan'a büyük saygısızlık! 'Yapılan bu karalamaya itirazım var'
Burhan Çaçan'a büyük saygısızlık! 'Yapılan bu karalamaya itirazım var' Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, 13 Ocak'ta Bakırköy'de bulunan evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Vefat haberiyle sanat dünyasını yasa boğan ünlü isimler, sanatçıya veda etmek için Fatih Camisi’nde hazır bulundu. Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu, Çaçan'ın ölüm haberinin ardından yapılan büyük saygısızlığı kaleme aldı.
15.01.2023 Magazin
Ünlü müzisyen Burhan Çaçan'ın cenazesinde kahreden detay ortaya çıktı!
Ünlü müzisyen Burhan Çaçan'ın cenazesinde kahreden detay ortaya çıktı! Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan dün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 62 yaşında vefat eden ünlü sanatçı bugün Fatih Camisi’nde son yolculuğuna uğurlandı. Çaçan'ın sevenleri cenazeye akın etti. Sanatçının oğulları Kutsal ve Furkan Çaçan, gözyaşlarına boğuldu. Oyuncu Nuri Alço ise yakın arkadaşıyla ilgili acı gerçeği cenazede açıkladı.
13.01.2023 Magazin
Cuma namazı saati 13 Ocak 2023 vakitleri! Diyanet Cuma ezanı kaçta okunacak, İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerde bugün Cuma namazı saat kaçta kılınacak?
Cuma namazı saati 13 Ocak 2023 vakitleri! Diyanet Cuma ezanı kaçta okunacak, İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerde bugün Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Cuma namazı saati namaz kılacak vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı sitesi ziyaret edilerek “Cuma namazı saat kaçta, cuma namazı saati kaçta bitiyor?” sorusuna yanıt aranıyor. 81 ilin Cuma namazı vakitleri Diyanet’in sitesinde yer alıyor. Peki, Cuma ezanı kaçta okunacak? İşte 13 Ocak 2023 il il ezan vakitleri ile Cuma namazı saati...
13.01.2023 Gündem
Cuma namazı saati 6 Ocak 2023 vakitleri! Diyanet Cuma ezanı kaçta okunacak, İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerde bugün Cuma namazı saat kaçta kılınacak?
Cuma namazı saati 6 Ocak 2023 vakitleri! Diyanet Cuma ezanı kaçta okunacak, İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerde bugün Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Cuma namazı saati namaz kılacak vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı sitesi ziyaret edilerek “Cuma namazı saat kaçta, cuma namazı saati kaçta bitiyor?” sorusuna yanıt aranıyor. 81 ilin Cuma namazı vakitleri Diyanet’in sitesinde yer alıyor. Peki, Cuma ezanı kaçta okunacak? İşte 06 Ocak 2023 il il ezan vakitleri ile Cuma namazı saati...
6.01.2023 Gündem
Cuma namazı sırasıyla nasıl kılınır ve kaç rekattır? Detaylı resimli Cuma namazı kılınışı ile namaz zamanı okunacak dualar…
Cuma namazı sırasıyla nasıl kılınır ve kaç rekattır? Detaylı resimli Cuma namazı kılınışı ile namaz zamanı okunacak dualar… Diyanete göre Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, hangi dualar okunur? Cuma namazı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan saatlerde kılınır. Farz olan Cuma namazı ibadetini gerçekleştirecek olan vatandaşlar arama motorlarına yönelerek cuma namazı kılınışı araştırmalarına başladı. İşte Diyanet bilgilerine göre sırasıyla resimli Cuma namazı kılınışı…
16.12.2022 Gündem
Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, saat kaçta? Adım adım resimli Cuma namazı kılınışı...
Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, saat kaçta? Adım adım resimli Cuma namazı kılınışı... Cuma namazı ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar Cuma namazı kılınışı için araştırma yapmaya başladı. Peki, Cuma namazı nasıl, kaç rekat kılınır, cuma namazında hangi dualar okunur, cuma namazına nasıl niyet edilir? İşte adım adım resimli cuma namazı kılınışı…
9.12.2022 Gündem
Resimli cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, hangi dualar okunur? Detaylı adım adım Diyanet ile Cuma namazı kılınışı…
Resimli cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, hangi dualar okunur? Detaylı adım adım Diyanet ile Cuma namazı kılınışı… Cuma namazı nasıl kılınır, sorusuna 2 Aralık Cuma günü ile birlikte yanıt aranmaya başlandı. İslam dünyasının kutsal kabul ettiği Cuma gününde kılınacak namaz, okunacak dua ve sureler ile namaz kılacak vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki, cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, hangi dualar okunur? İşte Adım adım Cuma namazı kılınışı…
2.12.2022 Gündem
Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat, namaz kılınırken hangi dualar okunur? Cuma namazına nasıl niyet edilir? İşte Diyanet ile resimli Cuma namazı kılınışı tarifi…
Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat, namaz kılınırken hangi dualar okunur? Cuma namazına nasıl niyet edilir? İşte Diyanet ile resimli Cuma namazı kılınışı tarifi… Cuma namazı ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar camilere gitmeden önce Cuma namazı kılınışı araştırmalarına başladı. Cemaatle kılınması farz olan Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat, cuma namazında hangi dualar okunur, cuma namazına nasıl niyet edilir? İşte Diyanet adım adım resimli cuma namazı kılınışı…
25.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tekbir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tekbir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.