Teis

Teis

Son dakika TEİS haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TEİS ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TEİS haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Teis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan teis gelişmeleri de dahil olmak üzere 75 teis haberi bulunmuştur. Tüm teis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hepsi imha edildi! 115 kozmetik ürününün 100’ü uygunsuz çıktı
Hepsi imha edildi! 115 kozmetik ürününün 100’ü uygunsuz çıktı Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) denetim sonuçlarını açıkladı. Denetlenen 115 kozmetik ürününün 100’ü uygunsuz şartlarda piyasaya sunulduğu belirlendi. Ürünlerle ilgili para cezası uygulandı.
12.05.2023 Ekonomi
Sağlık Bakanlığı sonuçları açıkladı! Sekiz üründen üçü ruhsatsız
Sağlık Bakanlığı sonuçları açıkladı! Sekiz üründen üçü ruhsatsız Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 2023’ün ilk üç ayında denetlediği el dezenfektanı, antibakteriyel sıvı sabunların da içinde olduğu ‘biyosidal ürünler’in risk analizleriyle ilgili sonuçları açıkladı.
11.05.2023 Gündem
34 ilaç geri ödeme listesine alınacak
34 ilaç geri ödeme listesine alınacak Tüm Eczacı İşverenler Sendikası’nın (TEİS) açtığı dava sonucu 2021 yılında SGK ödemesinden çıkan 34 ilaç için Danıştay Yürütmeyi durdurma kararı verdi. İlaçların tekrar geri ödeme listesine alınmasının önü açıldı.
30.01.2023 Ekonomi
İlaç satışıyla ilgili korkutan 'ikinci el' uyarısı!
İlaç satışıyla ilgili korkutan 'ikinci el' uyarısı! Bulunmayan ilaçların yerini sahte ilaçların aldığını söyleyen TEİS Başkanı Nurten Saydan, “Bulunamayan ilaç sorunu sahte ilaç problemini de ortaya çıkardı. En büyük endişemiz eczanelerimizde ilaç bulamayan hastalarımızın çareyi yasa dışı ilaç satan yerlerde veya internet üzerinden satılan sahte ilaçları alarak şifa araması. Pek yakında ilaç hırsızlıklarına ve internette ikinci el ilaç satışlarına rastlamaktan endişe duyuyoruz” diye konuştu.
13.12.2022 Ekonomi
Sahte ilaç satışı ile ilgili flaş açıklama! 'Endişe verici boyuta ulaştı'
Sahte ilaç satışı ile ilgili flaş açıklama! 'Endişe verici boyuta ulaştı' Zayıflama ilaçları, afrodizyak etkili ilaçlar, saç ürünleri ve hormon ilaçları ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca kişi kullanıyor. İlaç pazarının yüzde 10’undan fazla bir kısmının sahte ilaç piyasasının elinde olduğunu söyleyen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, her yıl bir milyonu aşkın kişi sahte ilaç nedeniyle hayatını kaybediyor.
5.05.2022 Ekonomi
İlaç fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Reçetesiz üç katı fiyatına satılıyor
İlaç fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Reçetesiz üç katı fiyatına satılıyor Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, ambalajı açılmış, az kullanılmış ikinci el ilaç satışı yapılmasının yanı sıra şimdi de karekodlu ve reçeteli satılması gereken ilaçların yasal olmayan şekilde internette satılmaya başlandığını söyledi. Saydan, “İnternet üzerinden satılan ilaçlar halk sağlığına ciddi bir tehdit oluşturuyor” şeklinde konuştu.
31.03.2022 Ekonomi
SGK'dan ilaç alanlar dikkat! Geçersiz sayılacak, son gün 30 Nisan...
SGK'dan ilaç alanlar dikkat! Geçersiz sayılacak, son gün 30 Nisan... SGK resmen duyurdu. Süre daralıyor, geçersiz sayılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uyarıldı. 30 Nisan 2022 tarihine kadar raporlarını yenilemeyen kişilerin raporları geçersiz sayılacak ve raporlu ilaçlar alınamayacak. Ancak TEİS tarafından yapılan açıklamada hastaların rapor sürelerini uzatabilmeleri için 1.5 - 2 aydan önce randevu alamadığı bu durumunda hastalar için sorun yarattığı kaydedildi.
23.03.2022 Gündem
Serenay Sarıkaya: 'Bergen', Farah Zeynep Abdullah'a kısmetmiş
Serenay Sarıkaya: 'Bergen', Farah Zeynep Abdullah'a kısmetmiş Serenay Sarıkaya, önceki gün Etiler’de bir kuafördeydi. Çıkışta kendisini bekleyen araca binen oyuncu, Ulus’ta bir mekana geçerek menajeriyle buluştu. Muhabirlerle ayaküstü sohbet eden Sarıkaya, uzun süre hazırlık yaptığı, ancak kendi çekim takvimine uymadığı için ayrılmak zorunda kaldığı 'Bergen' projesiyle ilgili konuştu.
5.03.2022 Magazin
SGK yazı ile bildirdi! 28 Şubat sonrası geçersiz sayılacak, rapor...
SGK yazı ile bildirdi! 28 Şubat sonrası geçersiz sayılacak, rapor... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. SGK yazı ile bildirdi. Son gün 28 Şubat. Yenilenmesi gerekiyor. kanser, kan sulandırıcı, pulmoner (akciğer), tansiyon, göz, renkli reçeteye (narkotik, psikotrop, kan ürünü) tabii çok sayıda ilacı kapsıyor. Bu ilaçların raporlarının yenilenmemesi halinde 28 Şubat sonrası hastalar SGK'dan ilaçlarını temin edemeyecek.
22.02.2022 Gündem
Vitaminler için kritik uyarı: Şifa yerine zehir olabilir
Vitaminler için kritik uyarı: Şifa yerine zehir olabilir TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, Kovid-19 salgını ve havaların soğuması gibi nedenlerle rağbet gören vitaminler için, "Gıda takviyesi olsalar bile saklanma koşullarına riayet edilmeden eczane dışında satışları, fayda yerine zarar getirir ve zehirlenme riskini arttırır" uyarısında bulundu.
26.10.2021 Sağlık
Kadınların sağlığını bozuyor! Bakanlıktan ceza yağdı
Kadınların sağlığını bozuyor! Bakanlıktan ceza yağdı Sağlık Bakanlığı, piyasada denetimini yaptığı 532 kozmetik ürününden 438’inin teknik düzenlemeye aykırı (uygunsuz), 5’inin ise güvensiz olduğunu açıkladı.
23.10.2021 Sağlık
Homeopati nedir, Homeopati tedavisi bilimsel bir yöntem mi?
Homeopati nedir, Homeopati tedavisi bilimsel bir yöntem mi? Sosyal medyada dolaşan homeopati görüntüleri sonrası hakkında yapılan araştırmalar arttı. Homeopati 2014'teki Resmi Gazete'de "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği’’ kapsamında kabul edildi. Peki, Homeopati nedir, Homeopati tedavisi bilimsel bir yöntem mi?
19.10.2021 Gündem
Grip aşısı ücretsiz mi? Grip aşısını SGK karşılıyor mu? Kimler grip aşısı yaptırabilecek?
Grip aşısı ücretsiz mi? Grip aşısını SGK karşılıyor mu? Kimler grip aşısı yaptırabilecek? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eylül-şubat dönemi içerisindeki grip aşıları ile ilgili açıklama yaptı. SGK'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, vatandaşların yılda bir defaya mahsus grip aşıları SGK tarafından karşılanacak. Peki, Grip aşısı ücretsiz mi? Kimler grip aşısı yaptırabilecek? Grip aşısı randevuları açıldı mı? İşte 2021 grip aşısı ile ilgili tüm detaylar...
4.10.2021 Gündem
65 yaş ve üzerine ücretsiz olacak! Flaş açıklama!
65 yaş ve üzerine ücretsiz olacak! Flaş açıklama! 65 yaş ve üstü vatandaşları ilgilendiriyor. Son dakika açıklaması geldi. Bir defaya mahsus ücretsiz olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, bir defalığına mahsus olmak üzere grip aşısının fiyatını karşılayacaklarını sosyal medya hesabından açıkladı. Grip aşısı bedelinin ödendiği ilk grup olan 65 yaş ve üzerindeki kişilerde herhangi bir belge aranmaksızın grip aşılarının karşılanacağı belirtildi.
4.10.2021 Gündem
Çöpe atılan ilaçlar zehir saçıyor! Yediğimize içtiğimize böyle karışıyor
Çöpe atılan ilaçlar zehir saçıyor! Yediğimize içtiğimize böyle karışıyor Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı araştırmalar, ilaç israfının ciddi boyutlara ulaştığını gözler önüne serdi. İlaçların yaklaşık yüzde 50’si yanlış ya da gereksiz kullanılıyor, hatta kutusu bile açılmadan çöpe atılıyor. Çöpe atılan ilaçların ise yiyecek ve içeceklere karıştığı ortaya çıktı. Sadece sağlık sektörünü değil, pek çok alanı etkileyen ilaç israfının altında yatan bilinçsiz ilaç kullanımına karşı uzmanlardan hayati tavsiyeler geldi.
3.10.2021 Gündem
SGK harekete geçti sosyal medyadan duyurdu! Ücretsiz...
SGK harekete geçti sosyal medyadan duyurdu! Ücretsiz... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti ve resmen duyurdu. Ücretsiz olduğu bildirildi. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama geldi. SGK sosyal medya hesabından açıkladı. Grip aşısı ücretlerini SGK karşılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu yılda bir defaya mahsus milyonlarca vatandaşın eylül-şubat dönemi içerisindeki grip aşılarını karşılayacak. Kimlerin grip aşısı ücretleri ödenecek? İşte SGK'nın duyurusu...
2.10.2021 Ekonomi
Doğal gaz keşfi! Flaş açıklama! 2027 yılında...
Doğal gaz keşfi! Flaş açıklama! 2027 yılında... Doğal gaz keşfi ile ilgili flaş açıklama! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz rezervinin, 2027 yılında en yüksek üretim kapasitesine ulaştığında, Türkiye’nin yıllık iç ihtiyacının yaklaşık üçte birini karşılar hale geleceğini söyledi.
27.09.2021 Ekonomi
Grip aşısı sorgulama! Grip aşısı ücretli mi, SGK geri ödeme listesinde mi? Grip aşısı fiyat bilgisi…
Grip aşısı sorgulama! Grip aşısı ücretli mi, SGK geri ödeme listesinde mi? Grip aşısı fiyat bilgisi… Grip mevsimi geldi. Soğuk havalar kendini göstermeye başlayınca grip aşısı sorgulama da başladı. Grip aşısı olmak isteyenler aşıların eczanelere gelip gelmediğini araştırıyor. Peki, grip aşısı geldi mi, grip aşısı fiyatı ne kadar, ücretli mi?
22.09.2021 Gündem
Aşı fiyatıyla ilgili flaş gelişme! 85 lira oldu
Aşı fiyatıyla ilgili flaş gelişme! 85 lira oldu Grip aşısının fiyatıyla ilgili son dakika açıklaması! Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, Kovid-19 salgını nedeniyle her zamankinden daha önemli hale gelen grip aşısının eczanelere gelmeye başladığını belirterek, SGK’nın ödemediği aşının fiyatının 85.12 TL olduğunu söyledi
21.09.2021 Sağlık
İlaçları saklarken dikkat! Etkileşime girebilir! Eczacılar uyarıyor!
İlaçları saklarken dikkat! Etkileşime girebilir! Eczacılar uyarıyor! Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, "İlacın kutusunun korunması, son kullanma tarihinin takip edilmesi ve ilaçların karıştırılmaması için çok önemli" uyarısında bulundu. Saydan, "Buzdolabında saklanması gerekenler dışında ilaçlarınızı asla buzdolabında saklamayın" dedi.
11.06.2021 Sağlık
SGK’da rapor krizi! Hastaneye giden herkesi ilgilendiriyor...
SGK’da rapor krizi! Hastaneye giden herkesi ilgilendiriyor... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme. SGK, 6 Mayıs’ta yaptığı bir tebliğ değişikliğiyle, prostat büyümesinde birden fazla ilaç kullanan hastalar için ilaçları birlikte kullanmayı engelledi. TEİS Başkanı “Değişiklikle antibiyotik ihtiyacı duyan kanser hastalarına da 10 günde bir hastane yolu görünüyor. Oluşacak kuyruklar büyük bir risk” dedi.
12.05.2021 Çalışan Hakları
Sahte dezenfektan uyarısı!
Sahte dezenfektan uyarısı! Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sağlık Bakanlığı’nın, piyasada bulunan el dezenfektanları, antibakteriyel sıvı sabunları ve sinek kovucuların da içinde bulunduğu 297 ürünün denetimini yaparak, 111 biyosidal ürünü teknik düzenlemeye aykırı bulduğunu açıkladı. Saydan, “Birçok sağlık kuruluşunda dahi, bilmeden sahte dezenfektan kullanılıyor” dedi.
18.03.2021 Sağlık
TEİAŞ işçi alımı 2021! TEİAŞ İŞKUR üzerinden işçi alacak!
TEİAŞ işçi alımı 2021! TEİAŞ İŞKUR üzerinden işçi alacak! TEİAŞ Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere eski hükümlü ve engelli sürekli işçi alınacak. TEİŞ kadroları için yapılacak eleman alımı ile ilgili duyuru yayımlandı. Peki, TEİAŞ işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? TEİAŞ işçi alımı 2021 başvuru şartları ve İŞKUR başvuru ekranı...
24.02.2021 Personel Alımı
Bakanlık, internette 'ikinci el' ilaç satışına el koydu!
Bakanlık, internette 'ikinci el' ilaç satışına el koydu! SAĞLIK Bakanlığı, internet üzerinden 'ikinci el' ilaç satışı yapılan hesapların engellenerek, savcılıklara suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, internet üzerinden yasal olmayan şekilde ambalajı açılmış, kırmızı reçeteli ilaçların dahi satışının yapıldığını, bunların zehir olduğunu söyledi.
18.11.2020 Sağlık
Hastalara ilaç var eczacılara ödeme yok!
Hastalara ilaç var eczacılara ödeme yok! Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların ilaç ihtiyaçlarını karşılayan eczacıların ödemelerini alamadıkları için hizmet veremez duruma geldiklerini belirtti.
11.11.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Teis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki teis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.