Tbmm İnsan Hakları Komisyonu

Tbmm İnsan Hakları Komisyonu

Son dakika TBMM İnsan Hakları Komisyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TBMM İnsan Hakları Komisyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TBMM İnsan Hakları Komisyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tbmm İnsan Hakları Komisyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tbmm insan hakları komisyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 204 tbmm insan hakları komisyonu haberi bulunmuştur. Tüm tbmm insan hakları komisyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
‘Eksikleri şimdi söylüyorsunuz!’
‘Eksikleri şimdi söylüyorsunuz!’ Başbuğ, cezaevinde AK Partili vekillere şöyle dedi:
29.09.2021 Gündem
'Türk camileri hedefte'
'Türk camileri hedefte' TBMM İnsan Hakları Komisyonu Avrupa'daki Türklerin karşılaştığı saldırıları konu aldı
26.12.2013 Yaşam
‘Uludere’ye  emsal değil’
‘Uludere’ye emsal değil’ AİHM’in Şırnak kararı
29.09.2021 Gündem
'Masumane bir operasyon'
'Masumane bir operasyon' TBMM, Uludere katliamına son noktayı koymaya hazırlanıyor
29.09.2021 Gündem
İdam cezası geri gelmez!
İdam cezası geri gelmez! İdam cezasının bir daha geri gelmesinin söz konusu olamaz
27.08.2012 Siyaset
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında merak edilenleri yanıtladı. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık nasıl çözülecek? 8. Yargı Paketi hangi düzenlemeleri içeriyor, ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda süreç nasıl işleyecek? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli başlıklar CNN TÜRK canlı yayınında değerlendiriliyor.
20.01.2024 Gündem
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası AB’nin vize muafiyeti için istediği 72 kriterden 66’sını tamamlayan Türkiye geri kalan 6 kriterin tamamlanması için düğmeye basıyor. En kritik başlıklardan olan ‘terörle mücadele’ konusunda taviz verilmeden ifade özgürlüğü esnetilecek.
22.07.2023 Gündem
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
Merve Safa Kavakçı kimdir? Merkeze alınan Merve Kavakçı kaç yaşında, nereli, kiminle evli? İşte hayatı hakkında merak edilenler…
Merve Safa Kavakçı kimdir? Merkeze alınan Merve Kavakçı kaç yaşında, nereli, kiminle evli? İşte hayatı hakkında merak edilenler… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 23 dış temsilcilikteki büyükelçi merkeze alınırken, 25 dış temsilciliğe yeni büyükelçilerin atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Merkeze alınan isimlerden biri de Merve Kavakçı oldu. Peki, Merve Safa Kavakçı kimdir? Merkeze alınan Merve Kavakçı kaç yaşında, nereli, kiminle evli? İşte hayatı hakkında merak edilenler…
2.06.2022 Gündem
Facebook temsilcilerinden açıklama! 'Facebook'u güvenli yer haline getirmeye kararlıyız'
Facebook temsilcilerinden açıklama! 'Facebook'u güvenli yer haline getirmeye kararlıyız' Sosyal medya platformlarından Facebook temsilcilerinin TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na gönderdikleri raporda, "Şu anda Facebook'ta, ekiplerimizin içerik değerlendirme çabalarını destekleyen Türkçe konuşan büyük bir ekibimiz var. Facebook'u güvenli bir yer haline getirmeye kararlıyız. Facebook'ta insanları tehdit eden, başkalarını dışlayan veya susturan içeriklere izin verilmez" denildi.
27.01.2022 Bilim ve Teknoloji
AK Parti'li Kurtulmuş: Kadınları ısrarlı takip suç kapsamına alınacak
AK Parti'li Kurtulmuş: Kadınları ısrarlı takip suç kapsamına alınacak AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Kadınların ısrarlı şekilde takip edilmesi suç kapsamına alınacak. Suç yok, taciz ve saldırı yok ama birisi tarafından ısrarla takip ediliyor. Sosyal medya üzerinden, yolda yürürken takip ediliyor. Hukuki tabir olarak kullandığımız ısrarlı takibin de bir suç unsuru haline gelmesi ve 'Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu' kapsamı içine girmesini inşallah bu paketle gerçekleştireceğiz” dedi.
11.12.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop'tan 10 büyükelçi açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan 10 büyükelçi açıklaması TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 10 büyükelçinin tutuklu Osman Kavala'ya ilişkin açıklamasıyla ilgili, "TBMM'de bu büyükelçilerin konuşmuş olduğu davayla ilgili konuşamazken, anayasa bunu bize yasaklamışken, bizim milletvekillerimize yasaklamışken kalkıp yabancı ülkelerin büyükelçilerinin yargıya talimat verir bir şekilde 'derhal serbest bırakılmasının sağlanması' şeklinde bir ifadeyle bir bildiri kaleme almaları Türkiye'de iç işlerine çok açık ve çok terbiyesizce bir müdahaledir" dedi.
25.10.2021 Siyaset
Ömer Çelik'ten Biden'a sert tepki: Sabote etti
Ömer Çelik'ten Biden'a sert tepki: Sabote etti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) sona erdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine ilişkin "Sorumsuz, hukuki temeli, tarihsel dayanağı olmayan bir yaklaşımdır." ifadelerini kullandı. Çelik, 'Açıklamanın zamanlaması da açıklama gibi yanlış olmuştur. Normalleşme çalışmalarını sabote etmiştir' dedi.
27.04.2021 Siyaset
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Biden'ın sözlerine sert tepki!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Biden'ın sözlerine sert tepki! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Biden hakikaten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır. Türk milletine sözde soykırım gölgesi düşürmek, mazisi toplu cinayetlerle, katliamlarla ve neden olduğu insani felaketlerle dolu bir ülkenin harcı değildir, haddi değildir, hakkı değildir." dedi.
27.04.2021 Siyaset
RTÜK'ten flaş Netflix açıklaması
RTÜK'ten flaş Netflix açıklaması Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Netflix ile ilişkilerimiz iyi. Son dönemde bütün uyarılarımızı dikkate aldılar. Nihayetinde ticari bir kuruluş. Türkiye'den kar ederken, regülasyon kurumuyla kötü olmak istemezler. Bizim onlardan milli ve manevi değerlerimize saygı ya da milli güvenliğe ilişkin taleplerimizin olması doğaldır." dedi.
25.10.2020 Gündem
TBMM Başkanı Şentop'tan idam cezası açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan idam cezası açıklaması TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 'Taammüden adam öldürme suçları, küçüklere, kadınlara karşı işlenen cinsel suçlarla ilgili idam cezasının düşünülebileceği kanaatindeyim' dedi.
29.09.2020 Siyaset
Af haberleri son dakika 2020 | Af yasası 2020 yılında çıkacak mı, çıkmayacak mı?
Af haberleri son dakika 2020 | Af yasası 2020 yılında çıkacak mı, çıkmayacak mı? Af yasası 2020 yılında çıkacak mı, çıkmayacak mı? Ceza İnfaz düzenlemesi ne zaman Meclis’e gidecek? Af yasası son durum nedir? soruları tartışılmaya devam ediyor. Mahkûm ve mahkum yakınları tarafından dört gözle beklenen haberde yeni gelişmeler yaşandı. MHP ‘’af yasası’’ teklifini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adalet Bakanı’na ‘’altı suçta asla indirim yapılmayacak’’ talimatının ardından geri çekmiş ve af tartışmalarının daha da artmasına sebep olmuştu. Af yasası çıkacak mı, çıkmayacak mı? derken Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir açıklama yaptı. Af yasası 2020 yılında çıkar mı? İşte Af yasası konusunda yaşanan gelişmeler…
17.01.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, canlı yayında öğrencilere müjdeyi vererek, "Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 adet yurdu daha hizmete açıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca infaz düzenlemesiyle ilgili konuşarak, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.
16.01.2020 Gündem
Af Yasası 2020 yılında çıkacak mı? Ceza infaz düzenlemesi ne zaman Meclis’e gidecek?
Af Yasası 2020 yılında çıkacak mı? Ceza infaz düzenlemesi ne zaman Meclis’e gidecek? Af yasası 2020 yılında çıkacak mı? Ceza infaz düzenlemesi ne zaman Meclis’e gidecek? Af yasası ne durumda, 2020 son dakika gelişmesi var mı? soruları tartışması hala devam ediyor. Mahkum ve yakınlarının af yasası hakkında meraklı bekleyişi sürüyor. MHP ‘’af yasası’’ teklifini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adalet Bakanı’na ‘’altı suçta asla indirim yapılmayacak’’ talimatının ardından geri çekmiş ve af tartışmalarının daha da artmasına sebep olmuştu. Peki, af yasası çıkacak mı çıkmayacak mı? Af yasası 2020 yılında çıkar mı? İşte Af yasası konusunda yaşanan gelişmeler…
16.01.2020 Gündem
AK Parti'de kritik toplantı!
AK Parti'de kritik toplantı! AK Parti’nin hukukçu milletvekilleri insan hakları, demokrasi ve yargıya güven konularındaki eleştirileri ortadan kaldıracak bir çalışma için toplandı. Muhalefet, akademisyenler ve sivil toplum örgütlerinden de görüş alındıktan sonra çalışma kamuoyuyla paylaşılacak.
21.12.2019 Siyaset
Meclis harekete geçti! Şikayetler tek çatı altında toplanacak
Meclis harekete geçti! Şikayetler tek çatı altında toplanacak Vatandaşların kurumlara ayrı ayrı yaptığı başvurular nedeniyle oluşan zaman, efor ve maddi kaynak kayıplarının önlenmesi için yeni sisteme geçilecek. Meclis Komisyonu, CİMER, Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Bilgi Edinme Birimi gibi kurumlara gelen şikayetler tek çatı altında toplanacak.
2.12.2019 Gündem
Eski bakanlardan Mümtaz Soysal hayatını kaybetti
Eski bakanlardan Mümtaz Soysal hayatını kaybetti Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal hayatını kaybetti.
11.11.2019 Yaşam
Türkiye'de doğurganlık alarm veriyor!
Türkiye'de doğurganlık alarm veriyor! Aile Bakanlığı’nın TBMM’ye sunduğu kapsamlı rapora göre son 12 yılda çocuk nüfusu oranı yüzde 31.60’tan yüzde 28’e düştü. Kritik uyarıların yer aldığı raporda, “AB’den iyiyiz ama çocuk nüfusundaki düşüş alarm verici” denildi
5.10.2019 Yaşam
Resmi Gazete'de yayımlandı! Yeni dönem başladı
Resmi Gazete'de yayımlandı! Yeni dönem başladı Terörle mücadelede yeni düzenlemeler içeren "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun ile valiler, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde, 15 günü geçmemek üzere belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzenini, kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilecek.
31.07.2018 Gündem
OHAL sonrası için yeni düzenleme! Kabul edildi...
OHAL sonrası için yeni düzenleme! Kabul edildi... OHAL sonrası 'terörle mücadeleye ilişkin düzenlemeyi' de içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.
25.07.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tbmm İnsan Hakları Komisyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tbmm insan hakları komisyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.