Tarım Arazileri

Tarım Arazileri

Son dakika tarım arazileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tarım arazileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tarım arazileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarım Arazileri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarım arazileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 383 tarım arazileri haberi bulunmuştur. Tüm tarım arazileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Devlet desteği aldı, paraya para demiyor! 'Kârlı bir iş, bu yıl 75 tona çıkardım'
Devlet desteği aldı, paraya para demiyor! 'Kârlı bir iş, bu yıl 75 tona çıkardım' Devlet desteği ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor. Pek çok kişi aldığı devlet desteği ile kendi işinin patronu oluyor. Denize kıyısı olmayan ve bozkırın ortasında yer alan Yozgat’ın Çekerek ilçesinde bulunan barajda ağ kafes sistemi ile alabalık üreten girişimci Tuncay Erol, yıllık 25 ton olan kapasitesini devlet desteği ile 75 tona çıkardı.
30.01.2024 Ekonomi
Annesi gerçek babasını itiraf etti, 100 milyon liralık servete ortak oldu!
Annesi gerçek babasını itiraf etti, 100 milyon liralık servete ortak oldu! Eşi benzeri görülmemiş olay Muğla'da yaşandı. Orhan Bozkurt annesi Melek Bozkurt'un "Gerçek baban Halil Bozkurt değil, Hasip Bozkurt. Benim babam da Mehmet Bozkurt olabilir" itirafıyla hayatının şokunu yaşadı. Soluğu savcılıkta aldı. Seneler sonra yapılan incelemede, annesinin sözlerinin doğru olduğu ortaya çıktı. 100 milyonluk mirasa ortak olan anne oğul hukuk mücadelesiyle tarih yazdı: Dünyada bir ilk!
18.12.2023 Gündem
Özbekistan Bayrağı Anlamı Nedir? Özbekistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Özbekistan Bayrağı Anlamı Nedir? Özbekistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Orta Asya'da bir ülke olan Özbekistan aynı zamanda bir cumhuriyettir. 7 bağımsız Türk devletinden biri olmakla beraber, bölgenin en önemli ülkeleri içerisinde yer aldığını söylemek mümkündür. Kuzeydoğuda Kırgızistan, kuzeyde Kazakistan ve Güneydoğu'da Tacikistan ile Güneybatıda Türkmenistan komşusu bulunmaktadır.
12.09.2023 Eğitim
Tarım arazileriyle ilgili korkutan rapor! Kritik seviyenin altına düştü
Tarım arazileriyle ilgili korkutan rapor! Kritik seviyenin altına düştü Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Müdahir Özgül, yaklaşık 30 yıl önce Türkiye'de var olan 27 milyon hektar tarım arazisinin bugün 23 milyon hektarın altına düştüğünü söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 450'nin üzerinde 'Büyükova Koruma Alanı' adı altında ilan ettiği yaklaşık 10 milyon hektarın, koruma altına alındığını belirten Prof. Dr. Özgül, "Geri kalan alanların tamamında çeşitli şekillerde yerleşim, iskan veya sanayi tesisleri veya yollar olsun başka amaçlarla tarımın dışına çıkarılıyor. Bu rakamlar büyük rakamlar” dedi.
7.09.2023 Yaşam
Stratejik üründe yüksek rekolte!
Stratejik üründe yüksek rekolte! Kırıkkale'de, birçok gıda ürünün hammaddesi olan ve stratejik öneme sahip buğdayın hasadı başladı. Rekoltenin ise geçen yıla oranla yüksek olacağı tahmin ediliyor.
20.07.2023 Ekonomi
Gizemli yangının nedeni ortaya çıktı! 60 dönüm tarım arazisi kül olmuştu
Gizemli yangının nedeni ortaya çıktı! 60 dönüm tarım arazisi kül olmuştu Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde 60 dönüm tarım arazisini küle çeviren sır yangının nedeni ortaya çıktı. Tepebaşı İlçe Tarım Müdürü Zeki Sert, "Başımıza gelmiş bir şey değildi. İlk defa karşılaştık” dedi.
12.07.2023 Yaşam
Amasya ve Samsun'dan acı haber! Sele kapılan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Amasya ve Samsun'dan acı haber! Sele kapılan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Amasya'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak sele yol açtı. Sele kapılan otomobildeki 1 kişi kurtuldu, kayıp 2 kişiden birinin ise sabah saatlerinde cesedine ulaşıldı. Samsun'un Ladik ilçesinde de 1 kişi sele kapılarak hayatını kaybetti. Meteoroloji'den bölge için kritik uyarı geldi.
5.06.2023 Gündem
Adana'da 45 dakika sağanak! Yollar göle döndü, ağaçlar araçların üzerine devrildi
Adana'da 45 dakika sağanak! Yollar göle döndü, ağaçlar araçların üzerine devrildi Adana'da sabahın ilk saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış nedeniyle bazı caddeler göle döndü, kökü zayıf ağaçlar ise araçların üzerine devrildi. Öte yandan Mersin'de de gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur hayatı felç etti. Tarsus ilçesinde araçlar suya gömülürken tarım alanları zarar gördü.
23.05.2023 Gündem
Yağış artışları nedeniyle tahılda 'sarı pas' riski! 'Mücadele edilmezse verim düşer'
Yağış artışları nedeniyle tahılda 'sarı pas' riski! 'Mücadele edilmezse verim düşer' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Organik Tarım Programı öğretim görevlisi Volkan Yörük, bu yıl baharda görülen yağış fazlalığı nedeniyle tahıl çeşitlerinde 'sarı pas' hastalığı riski bulunduğunu belirtti. Tahıl yaprakları üzerinde sarı çizgiler görüldüğünde ve tarladaki oranı yüzde 30'a ulaştığında çiftçilerin kimyasal mücadeleye başlamaları gerektiğini belirten Yörük "Mücadele edilmezse verim düşer" dedi. 
20.05.2023 Yaşam
Depremzedelere imar yalanı ile tuzak! Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı
Depremzedelere imar yalanı ile tuzak! Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, vatandaşların yüksek katlı binalardan çok müstakil dubleks için arazi arayışına girmesi dolandırıcıların iştahını kabarttı. Deprem fırsatçıları, imara açılmayacak tarım arazileri satmaya başladı.
6.04.2023 Ekonomi
Talep yüzde 200 arttı! İşte en çok tercih edilen ilçeler
Talep yüzde 200 arttı! İşte en çok tercih edilen ilçeler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Trakya bölgesinde arsalara ilgi yüzde 200'e varan oranlarda artarken, uzmanlar yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Peki arsa talebi en çok hangi bölgelerde yoğunlukta? İşte detaylar...
16.03.2023 Ekonomi
Çiftçiye teşvik geliyor! Atıl tarım arazileri kalmayacak
Çiftçiye teşvik geliyor! Atıl tarım arazileri kalmayacak Orman Kanunu, Meclis’te görüşülmeye başlandı. Tarımsal üretimde suya göre planlama yapılması, verimli tarımın teşvikle desteklenmesi, atıl arazilerin üretime kazandırılması gibi başlıkların yer aldığı yasa teklifinde “ilaç amaçlı” kenevir yetiştiriciliğine ilişkin düzenleme de gündemde.
9.03.2023 Ekonomi
Kar suları heyelanlara neden oldu: 3 ev hasar gördü, 1,5 metrelik yarıklar oluştu
Kar suları heyelanlara neden oldu: 3 ev hasar gördü, 1,5 metrelik yarıklar oluştu Ordu’da son günlerde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte karların erimesi sonucu heyelanlar meydana geldi. Heyelan nedeniyle yollar ve tarım arazileri zarar görürken, 3 evde de hasar oluştu. Yaklaşık 1,5 metrelik yarıkların oluştuğu heyelanda evlerden biri için yıkım kararı verilirken, 2’si ise tedbir amacıyla boşaltıldı.
25.02.2023 Gündem
Bakan Kirişci: Kimyasal tespit edildi, yargıya intikal etti
Bakan Kirişci: Kimyasal tespit edildi, yargıya intikal etti Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci bir markanın Singapur'a ihraç ettiği baharatlarda kanserojen madde olduğuna ilişkin soruya yanıt olarak "Bizim ülkemizden bu ürünün ihracatı yapılmadı" dedi. Su rezervlerine ilişkin olarak Kirişci "İstanbul için hiçbir yağış olmasa 4 aylık suyumuz var. Ankara için 8 aylık rezervlerimiz var. Yeraltı depolarıyla ilgili olarak şu ana kadar 102 adet yeraltı depolamaları sayesinde 70 milyon metreküp suyu tutabilir hale geldik. 22 milyon metreküplük de içme suyu rezervimiz oluşuyor" değerlendirmesinde bulundu.
9.11.2022 Ekonomi
Kılıçdaroğlu: Gerekirse 85 milyonla helalleşeceğiz
Kılıçdaroğlu: Gerekirse 85 milyonla helalleşeceğiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye yeni bir iklim getirme hedefindeyiz. Türkiye’ye yeni bir iklim gelmeli, kucaklaşma iklimi gelmeli. İlk adımı attım, ‘helalleşeceğiz’ dedim. Gerekirse 85 milyon insanla helalleşeceğiz” dedi.
6.09.2022 Siyaset
Ete gelen yüzde 25'lik indirimin süresi uzatılıyor! Bakan Kirişci açıkladı
Ete gelen yüzde 25'lik indirimin süresi uzatılıyor! Bakan Kirişci açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan MKYK'da bir sunum yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, küçükbaş hayvan etindeki yüzde 25’lik indirimin süresinin uzayacağını bildirdi. Öte yandan Bakan Kirişci, hayvancılıkla uğraşan insanların teşvik kalemlerinin artacağını da belirtti.
10.08.2022 Ekonomi
Bakan Kirişci: Marketlerimizde bir ürünün kıtlığı yaşanmadı
Bakan Kirişci: Marketlerimizde bir ürünün kıtlığı yaşanmadı Tarım  ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, dünyada yaşanan gıda krizine değinerek, ''Almış olduğumuz tedbirler sayesinde hamdolsun ülke olarak marketlerimizde bir ürünün kıtlığı yaşanmadı. Provokatif amaçlı, maksadı farklı olan birtakım  girişimler oldu ama onlara ilişkin de anında almış olduğumuz aksiyonlarla, bunlar da geri çevrildi. Tabir yerindeyse püskürtülmüş oldu" dedi. 
7.08.2022 Siyaset
Gıda fiyatlarına zam! Yeni kriz geliyor, işte gıda fiyatlarındaki artışın perde arkası...
Gıda fiyatlarına zam! Yeni kriz geliyor, işte gıda fiyatlarındaki artışın perde arkası... Gıda fiyatlarıdaki fahiş fiyat artışı vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Yapılan zamlar özellikle alt ve orta gelir seviyesindeki kişileri ekonomik olarak zorlarken uzmanlardan art arda endişelendiren açıklamalar geliyor. Avrupa'nın ‘ekmek sepeti’ ve dünyanın ‘tahıl ambarı’ olarak anılan Ukrayna’daki savaşın ardından ‘gıda krizi derinleşiyor’ uyarıları çok daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Uluslararası toplum, limanlarda bekleyen milyonlarca ton tahılın küresel pazara nasıl güvenli bir şekilde taşınacağına yönelik çareler arıyor. Tarımsal güç merkezi iki ülkenin arasındaki çatışmaların yanı sıra küresel ticarette yeni eğilimler de gözlemleniyor.
4.07.2022 Ekonomi
Bakan Kirişci'den selin vurduğu Zonguldak'ta inceleme
Bakan Kirişci'den selin vurduğu Zonguldak'ta inceleme Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, selden etkilenen Zonguldak’ta incelemelerde bulunarak, tarım arazileri zarar görenlere tarım sigortasının önemini anlattı.
28.06.2022 Gündem
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok Gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Hiçbir geçerliliği olmadığı duyuruldu. Pandemi sonrası kendi evini yapmak isteyenlerin arsa alımına yöneldiğini belirten Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı, tarım arazilerinde mantar gibi kaçak evler türediğini, bazı uyanıkların tarım arazilerini arsa gibi satarak vatandaşı kandırdığını söyledi. Adlı, noterdeki sözleşmelerin geçerliliği olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini vurguladı. Yabancıya konut satışına da değinen Adlı her isteyenin gayrimenkul almasının mümkün olmadığının altını çizerek, bir kişinin Türkiye'den ev ya da arsa alması için Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde yasaklı olmayan ülkeler listesinde yer almak gerekiyor. Örneğin Suriyeli gerçek kişiler, Türkiye’de gayrimenkul alamıyor. Çünkü yasak ülke listesindeler. Suriyeliler tüzel kişi olarak yani şirket olarak Türkiye’de yatırım yaparlarsa gayrimenkul edinebilirler ama bunun için de öncelikle bulundukları ilin valiliğine başvuruyorlar, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra uygun görülürse satışa izin veriliyor.
18.05.2022 Ekonomi
Yarım saat süren yağmur cadde ve sokakları göle çevirdi
Yarım saat süren yağmur cadde ve sokakları göle çevirdi Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde yağan ve yaklaşık yarım saat süren sağanak yağış sonrası cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı evleri de su bastı.
17.05.2022 Yaşam
Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili flaş adım! Düğmeye basıldı
Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili flaş adım! Düğmeye basıldı Küçükbaş hayvancılıkta Avrupa'nın lideri Türkiye kırmızı et arzı için destekleme politikalarını artırarak sürdürüyor. Küçükbaş hayvancılık sektöründe sürü yenileme, büyütme çalışması yaparak çoban istihdam eden 210 binin üzerinde işletmeye yaklaşık 800 milyon TL ödeme yapıldı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan rapora göre, çoban desteğiyle küçükbaş hayvan varlığının artırılarak 75 milyona çıkarılması hedefleniyor. Planlama sayesinde koyun sayısı geçen yıl yüzde 7.2 artarak 45.1 milyona, keçi sayısı yüzde 3 artarak 12.3 milyona ulaştı. Çoban istihdamı desteği kapsamında 100 baş ve üzeri koyun keçi varlığına sahip işletmelerden sertifika sahibi çoban istihdam eden, yıl içinde 5 ay prim yatıranlara yılda 6 bin lira destekleme ödemesi yapılıyor.
26.04.2022 Ekonomi
Kırmızı alarm verildi! Yoğun olarak bekleniyor
Kırmızı alarm verildi! Yoğun olarak bekleniyor Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sıcaklık artışı ile başlayan ani kar erimeleri sürüyor. Heyelan ve taşkınların yaşandığı bölgede yapılar yıkılıyor, tarım arazileri zarar görüyor, altyapı ve üstyapıda hasarlar oluşuyor. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi, ekoloji ve ekosistem uzmanı Prof. Dr. Turan Yüksek, “Havanın ısınması ve karların hızla erimesi, hava güneşli bile olsa heyelan tehlikesinin daha da artmasına sebep olabilir. Vadi içlerinde yol güzergahlarını kullanacakların dikkatli olması gerekiyor. Mayıs ve sonrasında vadilerin iç bölgelerinde daha yoğun heyelan olmasını öngörüyoruz” dedi.
25.04.2022 Yaşam
Çay taştı; tarım arazileri ile ev ve ahırları su bastı
Çay taştı; tarım arazileri ile ev ve ahırları su bastı Bingöl'ün Karlıova ilçesinde hava sıcaklığının artmasıyla birlikte karların erimesi sonucu Peri Çayı taşınca Çatak köyünde bazı ev ve ahırlar ile Yedisu ilçesinde binlerce dönüm tarım arazisini su bastı.
22.04.2022 Yaşam
Müjdeli haber geldi! 3 bölgeyi birbirine bağlayacak, artık sadece 3 saat sürecek
Müjdeli haber geldi! 3 bölgeyi birbirine bağlayacak, artık sadece 3 saat sürecek Türkiye’nin Ulaşım ve Lojistik Master Planında yer alan ve Ege’nin önemli projelerinden birisi olan 163 kilometrelik Denizli - Aydın Otoyolu inşası tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti heyetiyle birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, otoban inşasının yarıyı aşmış durumda olduğunu müjdeledi. Öte yandan projenin 2 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. İzmir'den başlayarak Aydın, Denizli ve Burdur illerinden Antalya'ya uzanacak olan otoyolun, Ege ve Akdeniz'in turizmini güçlendirmesi bekleniyor. Projenin tamamlanmasıyla halen 7 saat olan İzmir-Antalya arasının 3 saate ineceği belirtiliyor.
17.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tarım Arazileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarım arazileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.