Tapu  Ve Kadastro Genel Müdürlüğü

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü

Son dakika Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tapu ve kadastro genel müdürlüğü gelişmeleri de dahil olmak üzere 439 tapu ve kadastro genel müdürlüğü haberi bulunmuştur. Tüm tapu ve kadastro genel müdürlüğü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili belgeleriyle açıklama yaptı
Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili belgeleriyle açıklama yaptı Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Antalya'daki 600 dairesinin olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Altınok, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden alınan resmi yazı ile cevap verdi. Altınok, 'Kimin yalancı kimin dosdoğru olduğunun belgesidir. Yavaş'ın zerre onuru varsa istifa etmesi lazım.’ dedi.
28.03.2024 Gündem
Gelir İdaresi'nden kiracılara önemli uyarı
Gelir İdaresi'nden kiracılara önemli uyarı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) vergi kaybının önüne geçmek için kirada oturan vatandaşlara çağrıda bulundu. GİB, "Kira Bildirim Formu"nu doldurun dedi.
20.02.2024 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Sistem tamamen değişiyor, tarih belli oldu
Tapuda yeni dönem! Sistem tamamen değişiyor, tarih belli oldu Tapuda yeni dönem başlıyor. Tapuda yeni düzenlemenin işareti verildi. Ev, arsa, yazlık almak isteyen herkesi yakından ilgilendiriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Türkiye Tapu sistemi hayata geçiyor. Tarih belli oldu. İşte detaylar...
16.11.2023 Ekonomi
Boş ev vergisi ile ilgili dikkat çeken açıklama! 'Fiyatlara yansıyacak'
Boş ev vergisi ile ilgili dikkat çeken açıklama! 'Fiyatlara yansıyacak' Türkiye genelinde kira ve ev fiyatları yükselişe geçti. Geçen yıllara göre fiyatlarda yüzde 152 artış gerçekleşti. Bunun yanında yeni ortaya çıkan 'hayalet evler' sebebiyle fiyatlar bir miktar daha yükseldi. Vergi Hukuku Uzmanı Murat Batı, boş ev vergisi ile ilgili önerilerde bulundu. Batı, bu vergide de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce yapılacak değerleme sonucu ya da değerleme hizmeti sunan firmalarca düzenlenecek ekspertiz raporunun esas alınmasını önerdi ve ancak bu şekilde boş ev vergisinin beklenen amaca uygun olacağını vurguladı.
25.09.2023 Ekonomi
‘Tosun Paşa’daki kavgalar bitecek! Arazi anlaşmazlıkları MİDAS ile sona eriyor
‘Tosun Paşa’daki kavgalar bitecek! Arazi anlaşmazlıkları MİDAS ile sona eriyor İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı MİDAS Projesiyle, idari sınırlar netleşiyor. Meraların, göletlerin hangi köy sınırları içinde kaldığı netleşecek, ‘Tosun Paşa’ filminde izlediğimiz mera kavgaları son bulacak.
15.09.2023 Gündem
Bakan Özhaseki açıkladı: Tapu ve Kadastro'dan hazineye 6 ayda 27,4 milyar lira katkı sağlandı
Bakan Özhaseki açıkladı: Tapu ve Kadastro'dan hazineye 6 ayda 27,4 milyar lira katkı sağlandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, bu yılın ilk 6 ayında gayrimenkul üzerine yapılan tüm işlemler vasıtasıyla hazineye 27,4 milyar liralık katkı sağladığını açıkladı. Özhaseki, “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'müzün son 2 yıl itibarıyla hazineye sağladığı katkı 96 milyar liraya ulaştı” dedi.
30.07.2023 Ekonomi
Ev alım-satımında yeni dönem! Noterlerde de yapılabilecek
Ev alım-satımında yeni dönem! Noterlerde de yapılabilecek Ev alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem resmen başlıyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Taşınmaz alım satım işlemleri, 1 Temmuz 2023 itibariyle tapu sicil müdürlüklerinin yanı sıra ek bir noter ücreti ödenerek noterlerce de yapılabilecek" dedi.
5.06.2023 Ekonomi
Konut ve arsa tapusu olan milyonları ilgilendiren 'önalım' uyarısı! 'Yetkisi yok, süresi  3 ay'
Konut ve arsa tapusu olan milyonları ilgilendiren 'önalım' uyarısı! 'Yetkisi yok, süresi 3 ay' Hisseli tapu sahiplerine, tapuda önalım hakkı için 90 gün süre tanındığı, yasal süre içerisinde başvuru yapmayanların haklarını kaybedeceği iddiaları sonrası art arda açıklama yapıldı. Konuyla ilgili haberler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yalanlanırken, avukatlardan paydaş ve hisse uyarısı geldi.
16.03.2023 Gündem
Depremden etkilenen 11 ildeki tapu işlemlerinde yeni dönem!
Depremden etkilenen 11 ildeki tapu işlemlerinde yeni dönem! Deprem nedeniyle OHAL ilan edilen illerde konut ve işlemleri gibi taşınmazlar ile ilgili tapu işlemlerinde kullanılan, resmi senet ve tescil istem belgesinde, “depremler sonrasında tarafların zemin durumunu bildiklerini, zemin ile tapu kaydı arasındaki olası farklılıktan doğacak hukuki sorumluluğun kendilerine ait olduğu” şeklinde beyana yer verilecek.
10.03.2023 Gündem
KPSS şartı yok! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı personel alacak! İşte personel alımı başvuru şartları!
KPSS şartı yok! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı personel alacak! İşte personel alımı başvuru şartları! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı duyurdu! İletişim uzman yardımcısı alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Sınava başvuru için KPSS şartı aranmıyor. Adayların, 35 yaşını doldurmamış, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakülteleri ile iletişim fakülteleri ve mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. Peki, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı personel alımı başvuru şartları!
13.12.2022 Personel Alımı
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü pek çok ilde personel alacak! En az lise mezunu olma şartı var!  İşte alım yapılacak iller ve kontenjanları!
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü pek çok ilde personel alacak! En az lise mezunu olma şartı var! İşte alım yapılacak iller ve kontenjanları! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü duyurdu! Pek çok ilde en az lise mezunu olmak üzere çok sayıda personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere, Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonlarına sözleşmeli personel alınacak. Peki, Tapu ve Kadastro personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü koruma ve güvenlik görevlisi alımı şartları ne? İşte detaylar…
12.12.2022 Personel Alımı
Tapuda yeni dönem! Ev alım satımlarında sistem değişiyor
Tapuda yeni dönem! Ev alım satımlarında sistem değişiyor Ev almak isteyenleri ve evini satanları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kuruldu, resmen hayata geçti. İşte vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak sistemin detayları...
28.11.2022 Ekonomi
Tapu ve Kadastro sözleşmeli personel alımı ilanı yayınlandı! 426 personel alınacak! İşte başvuru şartları!
Tapu ve Kadastro sözleşmeli personel alımı ilanı yayınlandı! 426 personel alınacak! İşte başvuru şartları! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü duyurdu! 426 personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, Tapu ve Kadastro’nun taşra hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere 1 sözleşmeli büro personeli ve 425 sözleşmeli tekniker istihdam edilecek. Peki, Tapu ve Kadastro personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro sözleşmeli personel alımı şartları ve E-Devlet başvuru ekranı!
14.11.2022 Personel Alımı
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 60 bin konutu tamamlayacağız
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 60 bin konutu tamamlayacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "81 ilimizin tamamında tam 750 şantiyemizde gece gündüz demeden çalışıyor, halihazırda 135 bin konut ve sosyal eserin inşasına devam ediyoruz. Bu yıl sonuna kadar 60 bin konutumuzu tamamlayarak, ailelerimizin 2023'e yeni yuvalarında girmelerinin mutluluğunu yaşayacağız" dedi.
9.11.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Kimlik kartı eski olanlar dikkat, tüm Türkiye'de resmen başladı
Tapuda yeni dönem! Kimlik kartı eski olanlar dikkat, tüm Türkiye'de resmen başladı Tapuda yeni dönem başladı. Artık Türkiye genelinde kullanılıyor. Yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) devreye alındı. Peki bu sistemin vatandaşa yansıması nasıl olacak, neler değişecek? Eski kimlikle işlem yapılabilecek mi? Tapu müdürlüklerine gidecek vatandaşlar için çok önemli uyarı geldi. İşte detaylar…
8.11.2022 Gündem
Tapuda yeni dönem! 81 ilde başladı, SMS ile uyarı gönderiliyor
Tapuda yeni dönem! 81 ilde başladı, SMS ile uyarı gönderiliyor Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve daha önce pilot uygulamaları yapılan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) artık Türkiye genelinde kullanılmaya başlandı. Yeni sistem ile tapuda sahteciliğin önüne geçilebilecek. İşte detaylar...
2.11.2022 Gündem
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor Tapu ve gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul sahibi olmak isteyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ev satın alırken vatandaşların en çok kafasını kurcalayan ve tedirginliğe neden olabilecek konulardan biri güven... Bunu ortadan kaldırmak amacıyla Tapu Kadastro’da '3 boyutlu' yeni dönemin çalışmaları bu yıl başlıyor. Uygulama bütün illerde yaygınlaştırılacak. İşte tüm detaylar…
13.09.2022 Gündem
Arsaya talep resmen patladı! Fiyatlar yüzde 83 arttı
Arsaya talep resmen patladı! Fiyatlar yüzde 83 arttı Konut fiyatlarındaki fahiş artış, özellikle ev almak için yeteri kadar birikimi bulunmayan vatandaşların farklı yatırım araçlarına yönelmesine yol açtı. Arsa fiyatlarının konut fiyatlarına göre daha ulaşılabilir olması talebin arsaya kaymasına neden oldu. Arsa fiyatları ise yoğun talebe paralel olarak artış gösterdi, son bir yılda yüzde 83 arttı. Arsa fiyatları en fazla sahil şeridindeki kentlerde arttı. Fiyatların en yüksek olduğu iller ise İstanbul, İzmir, Antalya, Rize ve Muğla oldu.
21.08.2022 Ekonomi
Arsa fiyatları yükseliyor! Yüzde 78 arttı, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa...
Arsa fiyatları yükseliyor! Yüzde 78 arttı, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa... Arsa fiyatları artıyor. Yükselen konut fiyatları ve pandemi karşısında arsa yatırımına olan talep artışı devam ederken, arsa fiyatları da hızlı yükseliyor. İmarlı arsada bir yıllık değer artışı yüzde 78 oldu. Öte yandan İstanbul’da Başakşehir, Kayaşehir, Arnavutköy, Çekmeköy, Beykoz-Riva; Ankara’da Çankaya, Etimesgut, Mamak, Sincan; İzmir’de Çiğli, Bornova, Menemen ve Bursa’da Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım ve Mudanya ilçeleri arsa yatırımına açık bölgeler olarak gösteriliyor.
6.08.2022 Ekonomi
İpotekle ev karşılığı huzurevi! Tapu'dan açıklama yapıldı
İpotekle ev karşılığı huzurevi! Tapu'dan açıklama yapıldı Sahip olunan eve karşılık huzurevlerinde ölene kadar bakılmak için ipotek hakkının kullanılabileceği bildirildi.
15.07.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Ek ücret ödenecek, resmen değişti, 4000 lira ve...
Tapuda yeni dönem! Ek ücret ödenecek, resmen değişti, 4000 lira ve... Tapu işlemlerinde yeni dönem! Yeni düzenleme ile birlikte resmen değişti. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tapu dairelerinde yaşanan yoğunluk sebebi ile harekete geçildi. Noterlik Kanunu’na yeni madde eklenmesiyle birlikte artık alım-satım işlemleri tapu müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar ve sürecin nasıl işleyeceği belli oldu. Yeni uygulama önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek. Teknik hazırlıklar devam ediyor. Tapu işlemleri eğer noterde yaptırılırsa, tapu harcına ek olarak noter ücreti ödenecek; tapu dairesinde ise yalnızca tapu harcı ödenecek. Ödenecek ücretler de belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesinin düzenlenmesinden dolayı oluşan zarardan noterler de sorumlu olacak.
15.07.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve...
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve... Noterlerde yeni dönem! Resmen değişti ve düzenleme duyuruldu. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 6. Yargı Paketi Meclis'ten geçti. Kabul edilen kanunda noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilmesi de yer alıyor. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesi noterler tarafından yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tapu kayıt örneği ve diğer belgeler, tapu bilişim sistemi aracılığıyla noterlerle paylaşılacak. Satışa engel hukuki durumun varlığı halinde satış işlemi yapılamayacak. Satış sözleşmelerinde sadece tapu harcı alınacak. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 liradan az, 4 bin liradan fazla olamayacak ve ücret tarifesinde gösterilecek.
24.06.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! İki bakanlığa atama yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! İki bakanlığa atama yapıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla iki bakanlıkta açık bulunan pozisyonlara atama yapıldı.
17.06.2022 Siyaset
Tapu sistemi ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, zorunlu olacak...
Tapu sistemi ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, zorunlu olacak... Tapu sistemi ile ilgili son dakika gelişmesi! Yeni karar devreye alındı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme milyonlarca kişiyi kapsıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü artık bu uygulamayı yapacak. Yeni yönetmeliğe göre tapu ve kadastro bilgilerinin yetkisi olmayan kişilerin eline geçmesi riskine karşı, bilgilerin kime ait olduğunun tespit edilmesini zorlaştıracak şekilde tedbir uygulanacak. Bilgiler üzerinde kısmi kimliksizleştirme veya maskeleme yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Paylaşım Sisteminde (TAKPAS) kurum ve kişilerin almaya yetkili olduğu bilgiler paylaşılacak ve yetki dahilinde olmayan bilgilerin paylaşımı engellenecek. Elektronik ortamda yapılan işlemler ile ilgili fiziki bir belge de üretilmeyecek. Kararın detayları tek tek açıklandı. Tapu ile ilgili son gelişmeler...
8.06.2022 Ekonomi
Noterlerde yeni dönem! Ve belli oldu, 4 bin lira...
Noterlerde yeni dönem! Ve belli oldu, 4 bin lira... Noterlerde yeni dönem! Gayrimenkul alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Yargı paketi Meclis'e sunuldu. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Satış sözleşmesi ile diğer belgeler, noter tarafından sisteme aktarılacak ve fiziki olarak arşivlenecek. Tapu kayıt örneği ve diğer belgelerden hak sahibinin belirlenememesi veya satışa engel hukuki bir durumun varlığı halinde noterlerce satış işlemi gerçekleştirilmeyecek. Noter ücreti taşınmazın değerine göre belirlenecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu.
7.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tapu ve kadastro genel müdürlüğü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.