Tapu Ve Kadastro

Tapu Ve Kadastro

Son dakika Tapu ve kadastro haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tapu ve kadastro ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tapu ve kadastro haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tapu Ve Kadastro

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tapu ve kadastro gelişmeleri de dahil olmak üzere 816 tapu ve kadastro haberi bulunmuştur. Tüm tapu ve kadastro haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili belgeleriyle açıklama yaptı
Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili belgeleriyle açıklama yaptı Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Antalya'daki 600 dairesinin olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Altınok, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden alınan resmi yazı ile cevap verdi. Altınok, 'Kimin yalancı kimin dosdoğru olduğunun belgesidir. Yavaş'ın zerre onuru varsa istifa etmesi lazım.’ dedi.
28.03.2024 Gündem
Kadir Özkaya kimdir? Yeni AYM Başkanı nereli, kaç yaşında? İşte AYM Başkanı Kadir Özkaya'nın biyografisi
Kadir Özkaya kimdir? Yeni AYM Başkanı nereli, kaç yaşında? İşte AYM Başkanı Kadir Özkaya'nın biyografisi AYM Başkanlığına Kadir Özkaya seçildi. Seçimde, görev süresi dolan Zühtü Arslan aday olmamıştı. Peki, Kadir Özkaya kimdir, nereli, kaç yaşında?
21.03.2024 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle yeni başkan seçildi. AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu.
21.03.2024 Gündem
Tapuda yeni dönem başlıyor! Dolandırılma riskine son
Tapuda yeni dönem başlıyor! Dolandırılma riskine son Tapu ve Kadastro ile Takasbank ve kamu bankalarının uygulamaya aldığı “Tapu Güvenilir Hesap” ile 70’er TL’lik işlem ücreti karşılığında vatandaşlar devlet güvencesiyle tapusunu devredip parasını alabiliyor. Böylece iki tarafın da dolandırılma riski ortadan kalkıyor
21.03.2024 Ekonomi
Gelir İdaresi'nden kiracılara önemli uyarı
Gelir İdaresi'nden kiracılara önemli uyarı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) vergi kaybının önüne geçmek için kirada oturan vatandaşlara çağrıda bulundu. GİB, "Kira Bildirim Formu"nu doldurun dedi.
20.02.2024 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Sistem tamamen değişiyor, tarih belli oldu
Tapuda yeni dönem! Sistem tamamen değişiyor, tarih belli oldu Tapuda yeni dönem başlıyor. Tapuda yeni düzenlemenin işareti verildi. Ev, arsa, yazlık almak isteyen herkesi yakından ilgilendiriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Türkiye Tapu sistemi hayata geçiyor. Tarih belli oldu. İşte detaylar...
16.11.2023 Ekonomi
Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz İYİ Parti’den ayrıldı mı, neden istifa etti, Durmuş Yılmaz milletvekili mi? İşte biyografisi
Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz İYİ Parti’den ayrıldı mı, neden istifa etti, Durmuş Yılmaz milletvekili mi? İşte biyografisi Durmuş Yılmaz istifa mı etti, Durmuş Yılmaz kimdir? Son zamanlarda gündeme gelen haberlerin ardından, eski Merkez Bankası Başkanı ve 27. Dönem İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın istifa ettiği merak ediliyordu. Yılmaz, parti üyeliğinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Peki, Durmuş Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli? Durmuş Yılmaz milletvekili mi?
10.11.2023 Gündem
Boş ev vergisi ile ilgili dikkat çeken açıklama! 'Fiyatlara yansıyacak'
Boş ev vergisi ile ilgili dikkat çeken açıklama! 'Fiyatlara yansıyacak' Türkiye genelinde kira ve ev fiyatları yükselişe geçti. Geçen yıllara göre fiyatlarda yüzde 152 artış gerçekleşti. Bunun yanında yeni ortaya çıkan 'hayalet evler' sebebiyle fiyatlar bir miktar daha yükseldi. Vergi Hukuku Uzmanı Murat Batı, boş ev vergisi ile ilgili önerilerde bulundu. Batı, bu vergide de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce yapılacak değerleme sonucu ya da değerleme hizmeti sunan firmalarca düzenlenecek ekspertiz raporunun esas alınmasını önerdi ve ancak bu şekilde boş ev vergisinin beklenen amaca uygun olacağını vurguladı.
25.09.2023 Ekonomi
‘Tosun Paşa’daki kavgalar bitecek! Arazi anlaşmazlıkları MİDAS ile sona eriyor
‘Tosun Paşa’daki kavgalar bitecek! Arazi anlaşmazlıkları MİDAS ile sona eriyor İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı MİDAS Projesiyle, idari sınırlar netleşiyor. Meraların, göletlerin hangi köy sınırları içinde kaldığı netleşecek, ‘Tosun Paşa’ filminde izlediğimiz mera kavgaları son bulacak.
15.09.2023 Gündem
Bakan Özhaseki açıkladı: Tapu ve Kadastro'dan hazineye 6 ayda 27,4 milyar lira katkı sağlandı
Bakan Özhaseki açıkladı: Tapu ve Kadastro'dan hazineye 6 ayda 27,4 milyar lira katkı sağlandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, bu yılın ilk 6 ayında gayrimenkul üzerine yapılan tüm işlemler vasıtasıyla hazineye 27,4 milyar liralık katkı sağladığını açıkladı. Özhaseki, “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'müzün son 2 yıl itibarıyla hazineye sağladığı katkı 96 milyar liraya ulaştı” dedi.
30.07.2023 Ekonomi
ALO 181'e 6 ayda 640 bin çağrı! Bakan Özhaseki: İşlemleri kolaylaştırıyoruz
ALO 181'e 6 ayda 640 bin çağrı! Bakan Özhaseki: İşlemleri kolaylaştırıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın çağrı merkezi ALO 181 hattı ile bu yılın ilk 6 ayında 640 bin 795 çağrıya cevap verildi. Bakan Mehmet Özhaseki, “ALO 181 Çağrı Merkezi ile tapu randevusu, Web tapu başvurusu işlemlerini kolaylaştırıyor, ‘Yerinde Dönüşüm’ projemize ilişkin soruları cevaplıyoruz.” dedi.
22.07.2023 Ekonomi
Noter, pasaport ve vize harçlarında yüzde 50 artış
Noter, pasaport ve vize harçlarında yüzde 50 artış Resmi Gazete yayımlanan karara göre; 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarlarında artış yaşandı.
7.07.2023 Gündem
Gayrimenkul sahibi herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor
Gayrimenkul sahibi herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 4 Temmuz’dan itibaren noterlerde gayrimenkul satışı ve taşınmaz satışı yapılabileceğini söyledi. Uygulama kapsamında taşınmaz satış sözleşmesi işlemleri noterliklerde de gerçekleştirilebilecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan sektör temsilcisi Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Taşınmaz alım satım işlemleri tapu sicil müdürlüklerinin yanı sıra artık ek bir noter ücreti ödenerek noterliklerde de yapılabilecek” diyerek detayları açıkladı.
3.07.2023 Gündem
26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı?
26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? Pazartesi tapu daireleri açık m, bayramda tapu daireleri çalışacak mı? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlükleri'nde işleri olanlar Kurban Bayramı nedeniyle, tapu dairelerinin açık olup olmadığını sorguluyor. Kamu bünyesinde hizmet veren kurumların izin günleri ve resmi tatilleri önceden bellidir. Peki, 26 Haziran tapu açık mı, Arefe günü tapu dairesi açık mı? Bayramda tapu daireleri kapalı mı?
24.06.2023 Gündem
Ev alım-satımında yeni dönem! Noterlerde de yapılabilecek
Ev alım-satımında yeni dönem! Noterlerde de yapılabilecek Ev alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem resmen başlıyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Taşınmaz alım satım işlemleri, 1 Temmuz 2023 itibariyle tapu sicil müdürlüklerinin yanı sıra ek bir noter ücreti ödenerek noterlerce de yapılabilecek" dedi.
5.06.2023 Ekonomi
Bakan Kurum'dan 'Adalar'a 12 müjde: Hiçbir tapu problemi olmayacak!
Bakan Kurum'dan 'Adalar'a 12 müjde: Hiçbir tapu problemi olmayacak! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Bundan sonra Adalar’da hiçbir tapu problemi olmayacak! Sorunu kökten çözmüş olacağız!” dedi.
6.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Bundan sonra Adalar'da hiçbir tapu problemi kalmayacak
Bakan Kurum: Bundan sonra Adalar'da hiçbir tapu problemi kalmayacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Büyükada'da vatandaşlar ile bir araya geldi. Bakan Kurum, "Adalarımızın doğal güzelliklerinin, kültür hazinelerinin korunacağı ve ilave bir yapılaşmaya meydan vermeyecek şekliyle adalardaki 1/5000 ölçekli nazım imar planını ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planını uzun zamandır takip ediyorduk ve çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarını önümüzdeki hafta askıya çıkarıyoruz. Böylece Adalar'da imar problem tamamen çözülüyor. Bundan sonra Adalar'da hiçbir tapu problemi kalmayacak" dedi.
5.05.2023 Gündem
Bakan Kurum açıkladı: Çavuşoğlu Sanayi Sitesi hazine arazisine taşınacak
Bakan Kurum açıkladı: Çavuşoğlu Sanayi Sitesi hazine arazisine taşınacak Kartal’daki Çavuşoğlu Sanayi Sitesi esnafıyla kentsel dönüşüm toplantısı yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, yeni dükkan müjdesi verdi. Bakan Kurum, “Tuzla’daki hazineye ait araziyi Çavuşoğlu Sanayi Sitesi’ne tahsis edeceğiz. Nasıl ki evlerimizi Yarısı Bizden kampanyasıyla dönüştürüyorsak sanayi sitemizin de yarısını devletimiz verir, dönüştürürüz. Hiçbir hak kaybına, hiçbir mağduriyete izin vermeden sizleri yeni dükkânlarınıza kavuşturacağız” dedi.
1.05.2023 Gündem
Konut ve arsa tapusu olan milyonları ilgilendiren 'önalım' uyarısı! 'Yetkisi yok, süresi  3 ay'
Konut ve arsa tapusu olan milyonları ilgilendiren 'önalım' uyarısı! 'Yetkisi yok, süresi 3 ay' Hisseli tapu sahiplerine, tapuda önalım hakkı için 90 gün süre tanındığı, yasal süre içerisinde başvuru yapmayanların haklarını kaybedeceği iddiaları sonrası art arda açıklama yapıldı. Konuyla ilgili haberler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yalanlanırken, avukatlardan paydaş ve hisse uyarısı geldi.
16.03.2023 Gündem
Depremden etkilenen 11 ildeki tapu işlemlerinde yeni dönem!
Depremden etkilenen 11 ildeki tapu işlemlerinde yeni dönem! Deprem nedeniyle OHAL ilan edilen illerde konut ve işlemleri gibi taşınmazlar ile ilgili tapu işlemlerinde kullanılan, resmi senet ve tescil istem belgesinde, “depremler sonrasında tarafların zemin durumunu bildiklerini, zemin ile tapu kaydı arasındaki olası farklılıktan doğacak hukuki sorumluluğun kendilerine ait olduğu” şeklinde beyana yer verilecek.
10.03.2023 Gündem
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi?
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular başladı. Sınav az bir süre kala adaylar başvurularını yapmadan önce sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ye girip tercih yapılıp yapılamayacağını sorguluyor. Peki, Sadece YKS’nin 1. oturumu (TYT)’ye girip tercih yapılabilir mi, Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler? TYT ile üniversiteye gidilir mi? İşte TYT ile alan bölümler ve puanlar…
8.03.2023 Eğitim
Dolandırıcıların oyununu tapuda fark etti! Müteahhide sahte vekalet tuzağı
Dolandırıcıların oyununu tapuda fark etti! Müteahhide sahte vekalet tuzağı Mersin'de yurt dışında yaşayan kişiye ait araziyi müteahhide satmaya çalışan 3 kişi, gözaltına alındı. Arsa sahibine benzeyen şüphelilerinden birinin, sahte vekaletname çıkarıp, ön ödeme için müteahhitten 400 bin euro ile 2 milyon TL istediği belirlendi.
3.03.2023 Yaşam
KPSS şartı yok! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı personel alacak! İşte personel alımı başvuru şartları!
KPSS şartı yok! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı personel alacak! İşte personel alımı başvuru şartları! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı duyurdu! İletişim uzman yardımcısı alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Sınava başvuru için KPSS şartı aranmıyor. Adayların, 35 yaşını doldurmamış, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakülteleri ile iletişim fakülteleri ve mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. Peki, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı personel alımı başvuru şartları!
13.12.2022 Personel Alımı
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü pek çok ilde personel alacak! En az lise mezunu olma şartı var!  İşte alım yapılacak iller ve kontenjanları!
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü pek çok ilde personel alacak! En az lise mezunu olma şartı var! İşte alım yapılacak iller ve kontenjanları! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü duyurdu! Pek çok ilde en az lise mezunu olmak üzere çok sayıda personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere, Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonlarına sözleşmeli personel alınacak. Peki, Tapu ve Kadastro personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü koruma ve güvenlik görevlisi alımı şartları ne? İşte detaylar…
12.12.2022 Personel Alımı
Tapuda yeni dönem! Ev alım satımlarında sistem değişiyor
Tapuda yeni dönem! Ev alım satımlarında sistem değişiyor Ev almak isteyenleri ve evini satanları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kuruldu, resmen hayata geçti. İşte vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak sistemin detayları...
28.11.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tapu Ve Kadastro ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tapu ve kadastro haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.