Tam kapanma geri mi geliyor?
Tam kapanma geri mi geliyor? Tam kapanma ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Koronavirüs salgınında yeni varyatların görülmesi ve vaka sayılarının yukarı yönlü hareket etmesi 'Tam kapanma yeniden mi gelecek?' sorularını akıllara getirdi. Tam kapanma ile ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da vaka sayılarında son haftalarda bir durgunluğa girildiğini, Ekim-Kasım aylarında vaka sayılarında bir artış yaşansa da aşılamalar sayesinde, bu artışın önceki piklerdeki kadar hastanelere yansıyacağını düşünmediğini söyledi. Prof. Dr. Memişoğlu, yeni bir kapanmanın gündeme geleceğini düşünmediğini de belirleterek "Zaten dünyada da gösterildi ki okullar ya da hareketli yaşamda kapanmalara gittiğinizde, ev içi bulaşlar artıyor. Ben, aşılanma oranlarımızın artması ve insanlarımızın da uyumu ile yeni bir kapanmaya gitmeden bu süreci aşacağımızı düşünüyorum" dedi.
5.09.2021 Sağlık
Kapanma olacak mı? Kabine Toplantısında 3 haftalık tam kapanma kararı alınır mı?
Kapanma olacak mı? Kabine Toplantısında 3 haftalık tam kapanma kararı alınır mı? Koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle tam kapanma iddiaları yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin bugün toplanılması kapanma iddialarını kuvvetlendirdi. En son gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası Ramazan boyunca kısmi kapanma kararı alınmıştı. Bugün yapılacak kabine toplantısında kısmı kapanmanın devam mı edeceği, yoksa Ramazan Bayramı’nı da içine alarak tam kapanmanın mı geleceği konuşuluyor. Peki, tam kapanma olacak mı?
26.04.2021 Gündem
Tam kapanma olacak mı, ne zaman? Kabine Toplantısı bugün: Tam kapanma kararı konuşuluyor! Ramazan’da tam kapanma olur mu?
Tam kapanma olacak mı, ne zaman? Kabine Toplantısı bugün: Tam kapanma kararı konuşuluyor! Ramazan’da tam kapanma olur mu? Koronavirüs vaka sayılarında her geçen gün artarak devam ederken gözler Kabine toplantısına, ek önlemlerin alınıp alınmayacağına çevrildi. Kabine Toplantısı öncesi dün Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuşan Bakan Koca, "Yakın temas ve hareketliliği azaltıcı bir döneme girmek durumundayız" dedi.
13.04.2021 Gündem