Tabip

Tabip

Son dakika tabip haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tabip ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tabip haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tabip

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tabip gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.159 tabip haberi bulunmuştur. Tüm tabip haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman? Branş dağılımı nasıl, ÖSYM Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayımlandı mı?
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman? Branş dağılımı nasıl, ÖSYM Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayımlandı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 başvuru tarihi, kılavuz ve branş dağılımı ile ilgili aramalar arttı. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 36 bin sağlık personeli alımı ilanına göre 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek. Başvuru yapacak adaylar ÖSYM tarafından açıklanacak tercih kılavuzunu bekliyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman, Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 başvuru tarihi açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayımlandı mı?
26.04.2024 Çalışma Hayatı
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alımı yapacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alımı yapacak Sağlık Bakanlığı, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alacak.
25.04.2024 Çalışma Hayatı
Doktoru hastanede darp etmişti! Mahkeme tahliye kararını verdi
Doktoru hastanede darp etmişti! Mahkeme tahliye kararını verdi Edirne'nin Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Dahili Yoğun Bakım Servisinde kanser tedavisi gördüğü esnada çoklu organ yetmezliği nedeniyle annesinin hayatını kaybetmesi üzerine Volkan Kuşçu, doldurulması gereken belgeler konusunda kendisini bilgilendirmek isteyen doktoru darp etti.İkinci duruşmasında tahliye edilip itiraz üzerine tutuklandığı davanın üçüncü duruşmasında yine tahliye edildi.
22.04.2024 Gündem
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü!
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü! Adana'da çok sayıda sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı'nda şiddetsiz, güvenli, güvenceli, demokratik bir yaşam talebi ile 'Beyaz Yürüyüş' düzenledi. Parkinson hastalığı nedeniyle 11 yıl önce çocuk cerrahlığını bırakan Dr. Saadettin Güney (59) de Adana Tabip Odası'nın flaması ile 1 kilometre yürüyerek meslektaşlarına destek verdi.
14.03.2024 Adana
Diş hekimi atamaları 2024! Diş hekimi atamaları ne zaman olacak? Sağlık Bakanlığı diş hekimi atama 2024
Diş hekimi atamaları 2024! Diş hekimi atamaları ne zaman olacak? Sağlık Bakanlığı diş hekimi atama 2024 Sağlık Bakanlığı, tabip, diş hekimi, eczacılar için 2024 yılı ilk defa ve yeniden atama kurası ilanına çıktı. Kura başvuruları, "https://ekip.saglik.gov.tr" adresinden erişim sağlanan Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) üzerinden giriş yapılarak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacak. Peki, Diş hekimi atamaları ne zaman olacak? İşte Sağlık Bakanlığı diş hekimi atama 2024…
28.02.2024 Çalışma Hayatı
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı yapacak!
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı yapacak! Sağlık alanında eleman temininde sıkıntı çekilen yerlerde sözleşmeli pozisyon sayısının 27 binden 36 bine çıkarılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
5.02.2024 Çalışma Hayatı
Sağlık Bakanlığı atama kurası ne zaman? Sağlık Bakanlığı yeniden atama kurası nedir, nasıl çekiliyor? Sağlık Bakanlığı talep toplama tarihi…
Sağlık Bakanlığı atama kurası ne zaman? Sağlık Bakanlığı yeniden atama kurası nedir, nasıl çekiliyor? Sağlık Bakanlığı talep toplama tarihi… Sağlık Bakanlığı yeniden atama kurası nedir, Sağlık Bakanlığı atama kurası ne zaman? Sağlık Bakanlığı, 2024 yılı ilk defa ve yeniden atama kurası için talep toplanacağını duyurdu. Talep bildirimi https://ekip.saglik.gov.tr adresinden erişim sağlanan Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) üzerinden yapılacaktır.
31.01.2024 Çalışma Hayatı
Divan Edebiyatı Özellikleri Nelerdir? Divan Edebiyatının Temsilcileri Ve Örnekleri Nelerdir?
Divan Edebiyatı Özellikleri Nelerdir? Divan Edebiyatının Temsilcileri Ve Örnekleri Nelerdir? Divan edebiyatı 11. yüzyılda Anadolu'da tasavvuf ile ortaya çıkmış bir edebiyat türüdür. Bu edebiyat türünün gelişmesinde Aşık ve Tekke Edebiyatı temsilcilerinden Mevlana, Kaygusuz Abdal ve Yunus Emre'nin payı büyüktür. Yaklaşık 600 yıl boyunca hüküm süren Osmanlı Devleti'nde etkili olan divan edebiyatı, Tanzimat Dönemi ile birlikte eski gücünü yitirmiştir. 
27.01.2024 Gündem
Candan Yüceer kimdir? CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer nereli, kaç yaşında?
Candan Yüceer kimdir? CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer nereli, kaç yaşında? 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer'in hayatı merak konusu oldu. Aslen Malatyalı olan Candan Yüceer, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Tekirdağ'da değişikliğe gitmesinin ardından adı geçen isimlerin başında gelmişti. Peki CHP Tekirdağ Belediye Başkan adayı Candan Yüceer kimdir?
11.01.2024 Gündem
Resmen duyuruldu! 27 bin sözleşmeli personel alınacak
Resmen duyuruldu! 27 bin sözleşmeli personel alınacak Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sağlık hizmetlerinin yürütülebilmesi için 27 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek.
26.12.2023 Çalışma Hayatı
Bakan Koca’dan Gazze’den hasta transferi açıklaması
Bakan Koca’dan Gazze’den hasta transferi açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’den şu ana kadar Türkiye’ye 114 hasta, 84 ise refakatçi getirildiği söyledi. Hasta transferiyle ilgili Türkiye, İsrail ve Mısır’dan oluşan 3’lü koordinasyon ekibinin çalıştığını belirten Bakan Koca, ekibin hasta transferi için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Bölgede kurulacak sahra hastanesine yönelik ise Koca, “İlgili ekibimiz Gazze’de üç yerleşim yeri incelemişti. Üç yerleşim yerinin de altyapı açısında uygun olmadığını gördük. Dördüncü bir yerleşim yeri için yeniden fizibilite çalışmaları yapıldı. Refah Sınır Kapısı’na daha yakın olan dördüncü noktanın uygun olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
7.12.2023 Gündem
DGY 112. atama sonuçları > DHY kura sonuçlarına nereden bakılır, 112. Dönem Devlet Hizmet Hükümlülüğü kura sonuçları nasıl sorgulanır? DHY kura sonuçları 2023
DGY 112. atama sonuçları > DHY kura sonuçlarına nereden bakılır, 112. Dönem Devlet Hizmet Hükümlülüğü kura sonuçları nasıl sorgulanır? DHY kura sonuçları 2023 DHY atama kura tarihi ve saati 2023 ile ilgili aramalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Tıp fakültelerinden yeni mezun olan doktorlar ve uzmanlık eğitimini tamamlayan uzmanlar, Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) için kura saati için araştırma yapıyor. Sağlık Bakanlığı 112. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) Kurası için tercih başvuruları 11 Eylül tarihinde sona erdi. Sağlık Bakanlığı 112. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası noter huzurunda bugün yapılacak. Peki, DHY kurası saat kaçta, 112. DHY kurası ne zaman? İşte DHY 112. dönem isim listesi ve DHY kura saati…
13.09.2023 Personel Alımı
Otizmli kadın kanepede erimiş halde bulundu! ‘Bir hafta yemek yiyemedim’ dedi ve korkunç detayları anlattı
Otizmli kadın kanepede erimiş halde bulundu! ‘Bir hafta yemek yiyemedim’ dedi ve korkunç detayları anlattı 3 Ocak 2022'de polis korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. 36 yaşındaki Lacey Fletcher'ın idrar, dışkı, böcek ve şiddetli ülserle kaplı cesedi, kanepede 'erimiş' halde bulundu. Kadının ebeveynleri 'ihmalle' suçlanırken davada şoke eden bir gelişme yaşandı.
16.06.2023 Dünya
Kızamık tehlikesi! Hızla yayılıyor, aşı yaptırın
Kızamık tehlikesi! Hızla yayılıyor, aşı yaptırın İstanbul Tabip Odası, ilin çeşitli ilçelerindeki hastanelere, kızamık nedeniyle yapılan başvuru sayılarındaki ve hastane yatışlarındaki artışa dikkat çekerek kızamık salgını nedeniyle çocukların hayatını kaybettiği duyurdu.
14.06.2023 Sağlık
AYM'den Canan Karatay kararı! Verilen ceza 'hak ihlali' sayıldı
AYM'den Canan Karatay kararı! Verilen ceza 'hak ihlali' sayıldı Anayasa Mahkemesi (AYM), kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'a, televizyon programlarındaki tıbbi içerikli açıklamaları nedeniyle İstanbul Tabip Odası tarafından para cezası verilmesini ifade özgürlüğünün ihlali saydı.
1.06.2023 Gündem
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi 14 Mayıs seçimlerinde, Giresun’un ilk kadın vekili CHP adayı Elvan Işık Gezmiş, Nevşehir’in ilk kadın vekili MHP adayı Filiz Kılıç olurken, AK Parti adayı Derya Yanık ve CHP adayı Asu Kaya Gedik de Osmaniye’nin ilk kadın vekilleri olmayı başardı.
22.05.2023 Gündem
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
Doktorlar için yeni genelge! Sözleşmeli pozisyona geçebilecekler
Doktorlar için yeni genelge! Sözleşmeli pozisyona geçebilecekler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yükümlülük sürelerinin bitimine 6 ay kalan hekimlerin sözleşmeli pozisyona geçebileceğini duyurdu.
24.03.2023 Gündem
Depremde 100’e yakın hekim hayatını kaybetti
Depremde 100’e yakın hekim hayatını kaybetti Depremin vurduğu 10 kentte ölen 10 binlerce kişinin içinde 100’e yakın doktor da vardı. Sevdikleriyle yaşadıkları evlerin yıkılması sonucu ölen doktorların kimi rezidansta kimi de güvenli bulduğu sitelerde yaşıyordu.
16.02.2023 Gündem
Hastaları çarşaflarla sarkıtarak indirdiler! Zamanla yarıştılar
Hastaları çarşaflarla sarkıtarak indirdiler! Zamanla yarıştılar Antakya’da yarısı göçen Özel Akademi Hastanesi’nde deprem sırasında nöbetçi olan Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, deprem anında yarısı göçen hastaneden hastaları nasıl tahliye ettiklerini anlattı.
14.02.2023 Gündem
Türkiye’de tıp okudu, doktor olarak depremzedelerin yardımına koştu
Türkiye’de tıp okudu, doktor olarak depremzedelerin yardımına koştu Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye’ye gelen yabancı arama kurtarma ekipleri arasında Arnavutluk ekibi de bulunuyor. 80 kişilik ekibin 5’i kadın doktordan oluşuyor. Gönüllü olarak Türkiye’deki arama kurtarma çalışmalarına katılan doktorların dördünün hikayesi dikkat çekti.
11.02.2023 Gündem
Doktorlar arasında ‘hastayı uyandır’ kavgası! Dehşet veren olay
Doktorlar arasında ‘hastayı uyandır’ kavgası! Dehşet veren olay Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktorlar arasında çıkan kriz kavgaya dönüştü. Doktorlar arasında çıkan kavgada darbedilen anestezi asistanı Muhammed Ali Ertan ile Dr. İsmail Şayan arasında ameliyattan çıkan hastanın çabuk uyandırılması talebi nedeniyle tartışma yaşandı. Bu olaydan sonra ise dehşeti yaşadı...
26.01.2023 Yaşam
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu?
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu? TSK'ya yönelik açıklamaları nedeniyle, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi. Peki, Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı?
11.01.2023 Gündem
Yer: Trabzon... 'Öldüm, dirildim' 62 yaşında hayatının şokunu yaşadı
Yer: Trabzon... 'Öldüm, dirildim' 62 yaşında hayatının şokunu yaşadı Trabzon'da 62 yaşındaki Sebahattin Aydın, katarakt şikayetiyle bir özel hastaneye gitti ve 4 defa ameliyat geçirdi. Bu ameliyatlarından ardından sol gözünün enfeksiyon kaptığını, görme yetisini kaybettiğini ve gözünden alınan numunelerin de incelenmek üzere başka hasta ismiyle devlet hastanesine gönderildiğini iddia eden Aydın suç duyurusunda bulundu. Hastanelere adli ve idari soruşturma başlatılırken özel göz hastanesi ve devlet hastanesinden açıklama geldi.
10.12.2022 Yaşam
Sağlık Bakanlığı’na 27 bin sağlık personeli alımı yapılacak! Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte alınacak kadrolar ve hizmet yerleri!
Sağlık Bakanlığı’na 27 bin sağlık personeli alımı yapılacak! Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte alınacak kadrolar ve hizmet yerleri! Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alacak. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek. Peki, Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı’na 27 bin sağlık personeli hangi kadrolarda alınacak? İşte istihdam edilecek kadrolar ve yerleri!
6.12.2022 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Tabip ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tabip haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.