Sümela Manastırı

Sümela Manastırı

Son dakika Sümela Manastırı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sümela Manastırı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sümela Manastırı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sümela Manastırı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sümela manastırı gelişmeleri de dahil olmak üzere 122 sümela manastırı haberi bulunmuştur. Tüm sümela manastırı haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, "2023’e kadar her alanda ve her komşumuzla normalleşme atmosferinin hakim olması samimi arzumuz ve umudumuzdur." açıklamasında bulundu. Bahçeli ayrıca, 'Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir. Bu ülkede yaşayan hiç kimse, kökeni ve mezhebi ne olursa olsun ülkemizin ötekisi veya hasmı değildir.' ifadelerini kullandı.
15.08.2022 Siyaset
Trabzon'da 'turizm göçü' ile nüfus arttı
Trabzon'da 'turizm göçü' ile nüfus arttı Doğa ve kültür turizminde Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi birçok destinasyonu bünyesinde barından Trabzon'da, yaz turizm sezonu hareketliliği yaşanıyor. Sayısı günlük 25'e çıkarılan 'charter' uçak seferleriyle Suudi Arabistan, Bahreyn, Umman ve İsrail gibi Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden günlük 3 bin 500 turistin geldiği kentin nüfusu turizm göçüyle arttı; otel, pansiyon, bungalov evlerle araç kiralama ve tur acentelerinde tam kapasite hizmet sunuluyor.
30.07.2022 Yaşam
Sümela Manastırı'na gidilen patikada taş düştü; 2 yaralı
Sümela Manastırı'na gidilen patikada taş düştü; 2 yaralı Trabzon'un Maçka ilçesinde, tarihi Sümela Manastırı'na yaya ulaşım sağlanan sarp arazideki patika yolda, yamaçtan kopan taşların isabet ettiği Emine Doster (43) ve Ayşe Dursun (24) yaralandı.
16.07.2022 Yaşam
Bakan Ersoy: Müzecilik alanında dünyaya yön veren öncü ülkelerden biri haline geldik
Bakan Ersoy: Müzecilik alanında dünyaya yön veren öncü ülkelerden biri haline geldik Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kültür sanat fuarı Heritage İstanbul'un açılışında konuştu. Bakan Ersoy, "Kazılar sonucu ortaya çıkan eserler, çağdaş müzecilik anlayışıyla yapılan müzelerimizde sergileniyor. Son yıllarda attığımız adımlarla, müzecilik alanında da dünyaya yön veren, hedefler gösteren öncü ülkelerden biri haline geldik. Türkiye'miz 'kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadele' konusunda da rol model olma yolunda ilerliyor" diye konuştu.
11.05.2022 Kültür Sanat
Ehliyet, pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu...
Ehliyet, pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu... Ehliyet, pasaportta bir dönem sona eriyor. Yerli ve milli pasaport ile ilgili detaylar belli oluyor. Bakan Soylu ayrıntıları paylaştı. Geçerlilik süresi değişiyor. 5 yıl olan süre 10 yıla çıkartılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Yerli e-pasaport, Yerli e-mavi kart ve Yerli e-sürücü belgesi tanıtım toplantısında konuşuyor. Bakan Soylu, yeni e-sürücü belgesi ve yeni e-pasaportlarda 'Turkey' yerine ilk kez 'Türkiye' ifadesi kullanılacağını da açıkladı. Konuşmasında vatandaşlık verilen Suriyeli sayısını da duyuran Soylu, "Bugüne kadar kriterleri sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950'di" dedi.
10.05.2022 Gündem
Sümela'da gün yüzüne çıkan saklı mekanlara akın
Sümela'da gün yüzüne çıkan saklı mekanlara akın Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Sümela Manastırı’nda 6 yıldır süren yamaç ıslahı ve restorasyon sırasında gün yüzüne çıkarılan şapeller, keşiş ve öğrenci odaları, çan kulesi, çilehane, misafirhaneler ve mahzenlerden oluşan saklı mekanlar, manastır tarihinde ilk kez tüm alanları ile ziyarete açıldı. Yerli-yabancı ziyaretçilerin ağırlandığı manastırda restorasyon sırasında keşfedilen gizli şapele ise ulaşma çalışmaları sürüyor.
10.05.2022 Yaşam
Trabzon'un neyi meşhur? Trabzon'un en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Trabzon'un neyi meşhur? Trabzon'un en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Trabzon doğal güzellikleri, havası ve yöreye özgü yemeklerde Türkiye’nin her dönem ziyaret edilen şehirlerinden biri. Trabzon'da farklı bir yemek kültürü bulunuyor. Şehirde bulunan tarihi yapılar da turistlerin hayli ilgisini çekiyor. Peki, Trabzon'un neyi meşhur? Trabzon'un en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
9.02.2022 Kültür Sanat
Sümela'da DJ'lerin izinsiz klip çekimine soruşturma
Sümela'da DJ'lerin izinsiz klip çekimine soruşturma Trabzon'da, yamaç ıslahı ve restorasyon için ziyarete kapalı Sümela Manastırı'nda, DJ'lerin klip çekimine müsaade eden Valilik ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri hakkında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca soruşturma başlatıldı. Çekimin, bakanlık izni olmadan gerçekleştirildiği; müfettişlerin ise yarın kente geleceği öğrenildi.
8.02.2022 Gündem
İletişim Başkanlığı'ndan Anadolu'nun kültürel miraslarının tanıtımı için belgesel
İletişim Başkanlığı'ndan Anadolu'nun kültürel miraslarının tanıtımı için belgesel İletişim Başkanlığı, Anadolu'nun önemli kültürel miraslarını tanıtmak amacıyla 'Medeniyetler Beşiği Anadolu' projesi kapsamında, 7 bölümden oluşan belgesel serisi ile kamu diplomasisi kitabı hazırladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Anadolu coğrafyasında yer alan farklı medeniyetlerin mirasını ve değerlerini tüm dünyaya tanıtmaya, bu büyük kültür hazinesini gelecek nesillere aktarmaya büyük önem veriyoruz" dedi.
20.01.2022 Gündem
Fener Rum Patriği Bartholomeos'tan Türkiye için dua
Fener Rum Patriği Bartholomeos'tan Türkiye için dua Fener Rum Patriği Bartholomeos, Sümela Manastırında yarın yapılacak ayini yönetmek üzere Trabzona geldi. Bartholomeos, kentte ziyaret ettiği Santa Maria Kilisesinde düzenlenen akşam duasına katıldı, Türkiyede yaşanan sel ve yangın afetlerinden korunmak için de dua etti.
14.08.2021 Gündem
Sümela Manastırı 5 yıl sonra ziyarete açıldı
Sümela Manastırı 5 yıl sonra ziyarete açıldı Trabzon'un Maçka ilçesindeki Sümela Manastırının tüm alanları, 5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla ziyarete açıldı. Manastırın açılışı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası özel Karadeniz ezgileriyle konser verdi.
1.07.2021 Kültür Sanat
Sümela Manastırı 5 yıl sonra açılıyor
Sümela Manastırı 5 yıl sonra açılıyor Trabzon'un Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı’nın tüm alanları, 5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla yarın ziyarete açılacak. Restorasyonunun yüzde 90'ının tamamlandığı manastırda, Ana Kaya Kilisesi’nin kuzeyinde yer alan 10 şapel, Çan Kulesi, misafirhane, keşiş ve öğrenci odaları ve mahzenler 5 yıl sonra ilk kez gezilecek.
30.06.2021 Gündem
Turistlere uyarı: 'Ayıyı görünce bağırıp şarkı söyleyin'
Turistlere uyarı: 'Ayıyı görünce bağırıp şarkı söyleyin' Doğu Karadeniz’de popülasyonu gittikçe artan ayılar, yiyecek arayışı için indikleri yerleşim yerlerinde tehlike oluşturuyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Mühendisliği Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şağdan Başkaya, doğada tek başına dolaşmamak gerektiğini belirterek, "Ormanda 'Güzel manzara buldum, kafamı dinleyeyim' diye tek başına gezintiye çıkıp, aynı yerde saatlerce oturup, hayal alemine dalmasın insanlar. Doğada sessiz olun, doğayı rahatsız etmeyin. Eğer ayı karşılaşması söz konusu ise gürültülü olunmasını ve hatta bağırarak şarkı söylemelerini öneriyorum" dedi.
22.06.2021 Yaşam
Bakan duyurdu! Tarih belli oldu
Bakan duyurdu! Tarih belli oldu Pandemi sürecindevaka sayılarının azalması ile birlikte birçok kişi turizm sektörünün ne zaman açılacağını merak ediyordu. Bakan Ersoy tarih verdi. Ersoy, "Etkinlikler mart ayı itibariyle başlayabilir. Turizm sezonunun nisanda başlayacağını umuyoruz” açıklamasını yaptı.
12.01.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl öncesi bir mesaj yayınladı. Erdoğan, "2020 senesini geride bırakıyor, yeni ümitler ve beklentilerle 2021 yılına giriyoruz." dedi. Erdoğan, Kovid-19 salgınına da değindi, önemli ifadeler kullandı.
31.12.2020 Gündem
KDV desteği uzuyor! Bakan duyurdu
KDV desteği uzuyor! Bakan duyurdu Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Süre uzuyor. İndirim devam edecek. KDV'de yıl sonuna kadar geçerli olan indimim sürecek.
10.12.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Müslümanlara seslendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Müslümanlara seslendi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Müslüman Cemiyeti Kongresi'ne video mesaj gönderdi. Tüm insanlığın koronavirüsle mücadele ettiğini belirten Erdoğan, "Yeise kapılmayı, ümitsizliğe düşmeyi küfürle eş değer gören bir dinin mensupları olarak umudumuzu asla yitirmedik, yitirmiyoruz" dedi. İslamafobinin devlet politikasına yön veren bir akıma dönüştüğünü belirten Erdoğan, "Bu sene sadece Kovid-19 virüsüyle değil ondan daha hızlı yayılan İslam düşmanlığı virüsü ile de mücadele etmek zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.
28.11.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına uyarı: Konuştuklarımız aramızda kalsın
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına uyarı: Konuştuklarımız aramızda kalsın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MYK ve MKYK toplantılarında kurmaylarını uyardı: “Herkes düşüncelerini kendine saklasın. Konuştuklarımız aile içinde kalsın. Enerjimizi kendi içimizde değil, muhalefet ve dış mihraklar için harcamalıyız.” Erdoğan corona virüsle ilgili ise “Sağlık Bakanlığımız gereken çalışmaları yapıyor. Gerekli tedbirleri alacak” diye konuştu.
19.08.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan yaklaşım tarzını sürdürürse gereğini yaparız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan yaklaşım tarzını sürdürürse gereğini yaparız Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Rize İl Teşkilatı ile yemek programında bir araya geldi. Erdoğan, "Yunanistan yaklaşım tarzını sürdürürse geregini yaparız. Oruç Reis 23 Ağustos'a kadar faaliyetlerine devam edecek. En küçük tacizde bulunulması halinde gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz." dedi.
15.08.2020 Siyaset
Sümela Manastırı’nda 5 yıl aradan sonra ilk ayin
Sümela Manastırı’nda 5 yıl aradan sonra ilk ayin Trabzon’da, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılışı yapılan ve ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Sümela Manastırı’nda, restorasyon nedeniyle ara verilen ayin, 5 yılın ardından ilk kez gerçekleştirildi. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, corona virüs nedeniyle katılmadığı ve Gelibolu Metropoliti İstanbul patrikliğine bağlı Stefanos Dinidis'in yönettiği ayine, yurt dışından gelen az sayıda turist katıldı.
15.08.2020 Gündem
Kapatılmıştı... Sümela Manastırı’nda 5 yıl sonra ilk ayin
Kapatılmıştı... Sümela Manastırı’nda 5 yıl sonra ilk ayin Trabzon’da, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılışı yapılan ve ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Sümela Manastırı’nda, restorasyon nedeniyle ara verilen ayin, yarın 5 yılın ardından ilk kez gerçekleştirilecek. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, koronavirüs nedeniyle katılmayacağı ayine, yurt dışından gelen az sayıda turist katılacak.
14.08.2020 Yaşam
Sümela Manastırı'nın tanıtımı için internet sitesi hazırlandı
Sümela Manastırı'nın tanıtımı için internet sitesi hazırlandı İletişim Başkanlığı, Sümela Manastırı'nın tanıtımı amacıyla internet sitesi hazırladı.
29.07.2020 Gündem
Sümela Manastırı, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı
Sümela Manastırı, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı Trabzon’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, telekonferans bağlantısıyla tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından açılışı yapılan Sümela Manastırı, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
29.07.2020 Gündem
Fener Rum Patriği'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
Fener Rum Patriği'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür Fener Rum Patriği Bartholomeos, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, Sümela Manastırı'nın restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ziyarete açılması dolayısıyla teşekkür etti.
28.07.2020 Gündem
Sümela Manastırı nerede? Sümela Manastırı tarihi...
Sümela Manastırı nerede? Sümela Manastırı tarihi... Restorasyon çalışmaları tamamlanan Sümela Manastırı ve Ayasofya Camii, ziyarete açıldı. Peki, Sümela Manastırı nerede? Sümela Manastırı tarihi...
28.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sümela Manastırı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sümela manastırı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.