Gazete Vatan Logo

Trabzon'un neyi meşhur? Trabzon'un en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Trabzon doğal güzellikleri, havası ve yöreye özgü yemeklerde Türkiye’nin her dönem ziyaret edilen şehirlerinden biri. Trabzon'da farklı bir yemek kültürü bulunuyor. Şehirde bulunan tarihi yapılar da turistlerin hayli ilgisini çekiyor. Peki, Trabzon'un neyi meşhur? Trabzon'un en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Trabzon'un neyi meşhur? Trabzon'un en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Türkiye'nin her bölgesi çok değerlidir ve bu yüzden bölgeler arasında ayrım yapmak mümkün değildir. Özellikle Karadeniz Bölgesi sahip olduğu şehirler ile büyük bir ilgi görmeyi başarmaktadır. Bu bölgede yer alan Trabzon şehrinde meşhur olan birçok unsur bulunmaktadır.

TRABZON'UN NEYİ MEŞHUR?

Birçok popüler özelliğe sahip olan Trabzon'da farklı bir yemek kültürü bulunmaktadır. Daha çok hamsi ile adından söz ettiren bu şehir diğer özellikleriyle de dikkat çekmektedir. Özellikle gezilecek yerler açısından Trabzon'un ideal bir şehir olduğunu görmekteyiz. Şehirde yer alan bazı özel yapılar ise Dünya çapında bir ünün sahibidir.

TRABZON'UN EN MEŞHUR YİYECEKLERİ VE YERLERİ

Farklı ve lezzetli ürünleri arayan kişiler sıkça Trabzon'u tercih etmektedir. Tabi şehirdeki yiyecekler kimisinin zevkine uyarken kimisinin zevkine ise uymamaktadır. Ancak ne olursa olsun Trabzon'un yiyecek kültürü oldukça çok gelişmiştir.

TRABZON'DA EN MEŞHUR OLAN YİYECEKLER

Hamsi

Trabzon'un temel yiyeceklerinden birisi hamsidir. Hatta şehirdeki birçok insan hamsiyi balık olarak görmez. Yani hamsi onlar için oldukça değerlidir.

Haberin Devamı

Hamsi Çorbası

Trabzon ve çevre yörelerde hamsinin birçok yemeğin içinde yer aldığı görülmektedir. Trabzon'da meşhur olan bir yiyecekte hamsi çorbasıdır. Lezzetli ve sağlıklı olan bu çorbayı tüketmek oldukça keyiflidir.

Peynirli Trabzon Pidesi

Şehrin ismi ile anılan bu lezzetli pide oldukça doyurucu bir yiyecektir. Peynirli Trabzon pidesi meşhur olan bir yiyecek olarak her yerde bilinmektedir.

Kuymak

Karadeniz bölgesine ait olan bu yiyecek neredeyse her Karadeniz şehrinde yapılmaktadır. Tabi Trabzon'da yapılan kuymağın tadı oldukça farklıdır.

Hamsiköy Sütlacı

Trabzon'un Hamsiköy yöresinde yapılan bu tatlı nefis bir tadı içerisinde barındırmaktadır. 2017 yılında coğrafi işaret belgesi alan bu ürün çok popülerdir.

TRABZON'UN EN MEŞHUR YERLERİ

Uzungöl

Trabzon sınırları içerisinde yer alan bu yer büyük bir kitleye hitap etmektedir. Çünkü yerli ve yabancı çok sayıda turist bu yeri ziyaret etmektedir. Uzungöl'ün Trabzon'un en özel yerlerinden birisi olduğu görülmektedir.

Haberin Devamı

Hamsiköy

Ünlü Hamsiköy sütlacının yapıldığı bu yer görülmeye değer bir yer olarak dikkat çekmektedir. Özellikle son yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde burası önemli bir turistik alan olmayı başarmıştır.

Sümela Manastırı

Şehrin sembol yerlerinden birisi olan Sümela Manastırı çok dikkat çekici bir yerdir. Hatta Türkiye'de en çok merak edilen yerlerden birisi olarak bilinmektedir. Manastır ile alakalı olan birçok hikaye bulunmaktadır. Zaten Manastırı görmeye gidenler oldukça çok şaşırmaktadırlar.

Trabzon Kalesi

Çok sayıda şehirde bulunan kalelerin büyük bir önemi bulunmaktadır. Trabzon Kalesi'de Trabzon için çok önemlidir. Çünkü bu kaleden şehri görmek oldukça keyif vericidir. Bunun yanında kalenin bu şehir için sembol yerlerden birisi olduğu da dikkat çekmektedir.

Boztepe

Trabzon'a oldukça yakın olan Boztepe'de günün önemli bir kısmını zevkle geçirme şansı bulunmaktadır. Çünkü Boztepe'de harika kahvaltı salonları, restoranlar ve daha birçok ilgi çeken yer bulunmaktadır.

Haberin Devamı