Koronavirüs stres bozukluğuna yol açıyor!
Koronavirüs stres bozukluğuna yol açıyor! Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, sadece fiziki sağlığımızı değil, ruhsal ve zihinsel sağlığımızı da tehdit altına aldı. İngiltere’ de yapılan bir araştırmada Covid-19 atlatan hastaların yüzde 41’in de stres bozukluğu olduğu ortaya çıktı. Tedavi sürecini ağır atlatan kişilerde sıklıkla görülen bu hastalık, eğer tedavi edilemezse uzun yıllar kalıcı olabilir.
22.02.2021 Sağlık
Tedirgin eden araştırma: Koronavirüsü atlatanlarda bu hastalık çıkıyor
Tedirgin eden araştırma: Koronavirüsü atlatanlarda bu hastalık çıkıyor İngiltere'de yapılan bir araştırma, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananların yüzde 41'inin sağlığına kavuşmasının ardından travma sonrası stres bozukluğu yaşadığını ortaya koydu.
11.02.2021 Sağlık
Koronavirüs rüyalarımıza giriyor!
Koronavirüs rüyalarımıza giriyor! Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını pek çok kişininin yaşamında değişikliğe neden oldu. Virüs ile ilgili belirsizliklerin sürmesi çoğu insanda çaresizlik, kontrol kaybı ve felaketleştirme gibi düşüncelerin artmasına neden oldu. Koronavirüs sürecinde psikiyatrik rahatsızlıkların alevlendiğini ifade eden uzmanlar, endişelere bağlı olarak bireylerde görülen anksiyete bozukluklarının doğru ve zamanında müdahale edilmez ise travma sonrası stres bozukluğuna dönüşebileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, koronavirüs sürecinde kurallara sıkı sıkıya uymanın kişiyi güvende hissettirdiğini vurguluyor.
16.12.2020 Sağlık
Zerdeçal kötü anıları siliyor!
Zerdeçal kötü anıları siliyor! ABD'deki New York Üniversitesi'nden bilim adamlarının fareler üzerindeki araştırması, köri yapımında kullanılan zerdeçalın korkuya dair kötü anıların ortadan kalkmasını sağladığını gösterdi...
20.01.2015 Sağlık