Srebrenitsa

Srebrenitsa

Son dakika Srebrenitsa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Srebrenitsa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Srebrenitsa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Srebrenitsa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan srebrenitsa gelişmeleri de dahil olmak üzere 212 srebrenitsa haberi bulunmuştur. Tüm srebrenitsa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Fidan: Vahim olan Batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmesi
Bakan Fidan: Vahim olan Batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmesi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki saldırıların halen devam etmesinin utanç verici olduğunu belirterek, "Daha da vahim olan İsrail üzerinde nüfus sahibi Batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmeleridir. Batı dünyasını Gazze'de alenen işlenen insanlık suçuna ortak olmamaya çağırıyorum" dedi.
16.11.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Gazze'de Srebrenitsa benzeri soykırım yapılıyor
AK Parti Sözcüsü Çelik: Gazze'de Srebrenitsa benzeri soykırım yapılıyor İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Gazze'de Srebrenitsa benzeri soykırım yapılıyor." ifadelerini kullandı.
7.11.2023 Gündem
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Temel hedefimiz Balkanlarda istikrarın sağlanması
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Temel hedefimiz Balkanlarda istikrarın sağlanması TBMM Başkanı Kurtulmuş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, içinde bulunan üniversitenin kuruluş günlerini, hatta kuruluşundan önceki günlerini hatırlayan birisi olarak 20 yılda ne kadar büyük mesafe alındığını ne kadar verimli sonuç elde edildiğini görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.
2.11.2023 Gündem
NATO zirvesi başladı! Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
NATO zirvesi başladı! Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. bugünkü temasları çerçevesinde önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ardından da İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na katıldı. Erdoğan daha sonra Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir araya geldi. Öte yandan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, zirvenin açılışında kürsüye çıktı, "Bugün birçok karar alacağız, ittifakımızı daha da güçlendirmek için" dedi.
11.07.2023 Gündem
Erdoğan'dan Srebrenitsa katliamı mesajı:  İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçti
Erdoğan'dan Srebrenitsa katliamı mesajı: İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa katliamının 28. yılı dolayısıyla videomesaj gösterdi. Erdoğan, "Bu matem günümüzde şehitlerimizi kederli aileleri bir kez daha en içten taziyelerimizi sunuyorum. Unutulan soykırım tekrarlanır. Srebrenitsa'yı unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.
11.07.2023 Gündem
Emine Erdoğan'dan Srebrenitsa Katliamı mesajı
Emine Erdoğan'dan Srebrenitsa Katliamı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Srebrenitsa Katliamı'nın yirmi sekizinci yılı nedeniyle Twitter'dan mesaj paylaştı.
11.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa Soykırımı paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa Soykırımı paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa katliamının 28’inci yıl dönümünde paylaşımda bulunarak, “Bir daha benzer vahşetler yaşamamak için Srebrenitsa’yı asla unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.
11.07.2023 Gündem
Aliya İzetbegoviç kimdir, Aliya ne demek? İşte Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hayatı
Aliya İzetbegoviç kimdir, Aliya ne demek? İşte Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hayatı Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 28 Mayıs için bir mesaj paylaştı. Erdoğan, "İnşallah 28 Mayıs’tan sonra da merhum Aliya’nın emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. Söz konusu paylaşımın ardından Aliya İzetbegoviç hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç kimdir?
23.05.2023 Gündem
Bakan Soylu: İlk kez yerli İHA'larımızı ve SİHA'larımızı yapıyoruz
Bakan Soylu: İlk kez yerli İHA'larımızı ve SİHA'larımızı yapıyoruz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Beşiktaş Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuştu. Soylu, her seçimin kıymetli olduğunu ifade ederek "Seçimin kıymetli olmasının bir tek sebebi vardır. Seçime katılan vatandaşlar bir kişi dahi olsa, gider oyunu seçilecek kişiye yönelik bir emanet olarak verir" dedi.
16.04.2023 Gündem
Bakan Soylu: 9 aylık Asım'ı denizin ortasında ölüme terk ettiler
Bakan Soylu: 9 aylık Asım'ı denizin ortasında ölüme terk ettiler Kırklareli'nde düzenlenen programda gençler ile bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batı'nın her seferinde insan haklarından dem vurduğunu belirterek, "İnsanların canlı canlı öldürüldüklerine ses çıkarmadılar. Nasıl bugün Suriye'de milyonlarca insan yerlerini değiştirmişse ses çıkarmamışlar. Nasıl geçen gün Asım diye bir çocuk, 9 aylık, 4 yaşında Abdülvahap diye bir ağabeyi denizin ortasında Yunanistan'ın sahil güvenlik görevlilerinin onların botlarını batırıp, onları ölüme terk ettikleri gibi ses çıkarmadılar" dedi.
16.09.2022 Siyaset
"Bosna Kasabı" lakaplı eski Sırp komutan Mladiç hastaneye kaldırıldı
"Bosna Kasabı" lakaplı eski Sırp komutan Mladiç hastaneye kaldırıldı "Bosna Kasabı" olarak tanınan, soykırım, savaş ve insanlığa karşı suçlardan ömür boyu hapse mahkum edilen eski Sırp komutan Ratko Mladiç'in Hollanda'nın Lahey kentinde bulunduğu cezaevinde sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
10.09.2022 Gündem
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan 'seçim anketi' açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan 'seçim anketi' açıklaması AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Seçim anketleriyle ilgili de konuşan Kurtulmuş önemli açıklamalara imza attı. İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamaları...
13.07.2022 Siyaset
Hollanda’dan 27 yıl sonra Srebrenitsa kurbanlarının ailelerinden özür
Hollanda’dan 27 yıl sonra Srebrenitsa kurbanlarının ailelerinden özür Hollanda Savunma Bakanı Kajsa Ollogren, Srebrenitsa soykırımında katledilenlerin ailelerinden özür diledi. Hollanda, o dönem bölgede Birleşmiş Milletler'in (BM) barış gücü olarak bulunuyordu. Binlerce Bosnalıyı katleden Sırp komutan Ratko Mladiç, Hollandalı komutanla anlaşmasından sonra Hollandalı askerler bölgeyi terk etmişti.
11.07.2022 Dünya
Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu?
Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu? Balkan tarihin en acı olayı Srebrenitsa Katliamı 27. yılında anılıyor. En az 8.372 Bosnalı'nın hayatını kaybettiği Srebranitsa Katliamı Yugoslavya'nın çöküşü üzerine 1992 yılında Sırplar tarafından Bosna'da başladı. Peki, Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu?
11.07.2022 Dünya
Bakan Soylu: PKK'ya geçen yıl katılım sadece 51 kişi
Bakan Soylu: PKK'ya geçen yıl katılım sadece 51 kişi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terör örgütüne katılım yılda 5 bin 550 kişiydi. PKK'ya geçen yıl katılım sadece 51 kişi oldu. Bu yıl 3 aya yaklaşıyoruz, 2 kişi o da yurt dışından. Yurt içinde terör örgütünün sayısının sadece 150 olduğu bir fotoğrafla karşınızda duruyoruz" dedi.
17.03.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş seçim açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş seçim açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek ve Karadağ ziyaretinin ardından uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, seçim barajı ile ilgili konuşarak, "Şu anda belirgin hale gelen 7. MHP de 7'ye olumlu bakıyor. Bunun altında bir şey olur mu olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil." ifadelerini kullandı.
29.08.2021 Siyaset
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polislere hitap ederken gözyaşlarını tutamadı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polislere hitap ederken gözyaşlarını tutamadı! Son dakika haberi; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde bulunan Afrin ve Azez'de güvenlik güçleriyle bayramlaştı. Afrin Şehit Emniyet Müdürü Murat Ertekin Polis Özel Harekat Karargahından polislere hitabında gözyaşlarını tutamayan Soylu, "Allah sizden razı olsun. Allah hepinize uzun ömürler versin. Ak saçlı olasınız. Ak sakallı olasınız. Torunlarınızı okşayasınız. Onlara kahramanlık türkülerinizi anlatasınız. Duamız sizin için budur" dedi.
20.07.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki: Utanç lekeleri birer birer ortaya dökülüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki: Utanç lekeleri birer birer ortaya dökülüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, "Avrupa'sından Kanada'sına her fırsatta bize insan hakları, demokrasi, özgürlük nasihati verenlerin tarihindeki utanç lekeleri birer birer ortaya dökülüyor." dedi.
12.07.2021 Siyaset
Emine Erdoğan Srebrenitsa Soykırımı kurbanlarını andı
Emine Erdoğan Srebrenitsa Soykırımı kurbanlarını andı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı'nda hayatını kaybedenleri andı.
11.07.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı'nın 26. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine video mesaj gönderdi.
11.07.2021 Siyaset
Acılar yeniden hatırlandı! 19 soykırım kurbanı 26 yıl sonra tespit edildi
Acılar yeniden hatırlandı! 19 soykırım kurbanı 26 yıl sonra tespit edildi Srebrenitsa’da Temmuz 1995'te yaşanan soykırımda hayatını kaybedenler 26. yıl dönümü kapsamında anılıyor. Katledilen ve kimlik tespiti yeni yapılan 19 soykırım kurbanı daha bugün törenle toprağa verilecek.
11.07.2021 Dünya
Türkiye'den Mladiç'in müebbet hapis cezasının onanmasıyla ilgili 'doğru karar' açıklaması
Türkiye'den Mladiç'in müebbet hapis cezasının onanmasıyla ilgili 'doğru karar' açıklaması Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması'nın (IRMCT) "Bosna Kasabı" lakaplı Ratko Mladic'in müebbet hapis cezasını onamasıyla ilgili, "Söz konusu karar Srebrenitsa soykırımının kurbanlarının yakınlarının acılarını dindirmese de adaletin tecellisi bakımından doğru bir karar olmuştur." açıklamasında bulundu.
8.06.2021 Gündem
"Bosna Kasabı"nın müebbet hapis cezası onandı
"Bosna Kasabı"nın müebbet hapis cezası onandı Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması, "Bosna Kasabı" lakaplı Ratko Mladic'in müebbet hapis cezasını onadı.
8.06.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Soykırım: Srebrenitsa'dan Alınan Dersler" başlıklı Liderler Zirvesine bir videomesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsan hakları ve demokrasi konusunda dünyaya ders veren ülkelerin, bugün İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığında başı çektiğini görüyoruz. Irkçı terörizm birçok Batı ülkesinde veba gibi yayılmakta kimi zaman devlet başkanlığı seviyesinde himaye görmektedir." dedi.
1.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Srebrenitsa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki srebrenitsa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.