Sperm Kalitesi

Sperm Kalitesi

Son dakika Sperm kalitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sperm kalitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sperm kalitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sperm Kalitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sperm kalitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 118 sperm kalitesi haberi bulunmuştur. Tüm sperm kalitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı Türkiye'de 150'nin üzerinde tüp bebek merkezi var ve her sene Türkiye'de 80 ile 100 bin arasında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Kadınlarda fallop tüplerinin tıkanması, enfeksiyon, erkeklerde düşük sperm kalitesi, ileri yaş, polikistik over sendromu çocuk oluşumunu engellese de tüp bebek yöntemi imdada yetişiyor. Çocuk sahibi olamayan kadın ve erkekler için tüp bebek tedavisi umut olmayı sürdürüyor. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de tüp bebek tedavisinin aşamalarını sizler için derleyerek, tüp bebek yapmayı düşünen çiftlere rehber oldu.
22.10.2023 Sağlık
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi Sıcak havaların birçok sağlık sorununun yanında kısırlığa da neden olabileceğine dikkat çekildi. Uyarı Dr. Ertan Cevizci, "Sıcak hava sperm üretimini etkileyerek kalite ve sayıyı düşürebiliyor. Erkekler sıcakta dar jean giymesin, bol su içsin." ifadelerini kullandı.
25.08.2023 Sağlık
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler!
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler! Çocuk sahibi olma hayali kuran çiftlerin pek çoğunda doğurganlık sorunları olabiliyor. Anne-Baba olmaya giden yolda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Son Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2 milyon çift çocuk sahibi olamıyor ya da zorlanıyor. Ancak, tedaviler ve yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi ile doğurganlığı arttırabilirsiniz. Yiyecek seçimleri ve yaşam tarzı değişiklikleri doğurganlığı artırmaya yardımcı olabilen birkaç adımdan biri. Peki, Hamile kalmak için ne yapılmalı? Hamile kalmak için hangi yiyecekler tüketilmeli? Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler neler? Doğurganlığı artırmanın ve daha hızlı hamile kalmanın yollarını Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner anlattı.
23.05.2022 Sağlık
İkinci tüp bebek denemesi ne zaman yapılır?
İkinci tüp bebek denemesi ne zaman yapılır? Tüp bebek neden başarısız olur ve doğurganlık kliniği ikinci bir tüp bebekte başarı şansını artırmak için ne yapabilir? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Turgut Aydın, ilk tüp bebek denemesi başarısız olduğunda ikinci tüp tedavisinin ne zaman yapılması ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizler için anlattı.
8.02.2022 Sağlık
Koronavirüs geçiren erkekler için flaş uyarı: Baba olamayabilirsiniz!
Koronavirüs geçiren erkekler için flaş uyarı: Baba olamayabilirsiniz! Koronavirüsle ilgili korkutan bir gerçek daha ortaya çıktı. Özellikle hamile kadınlar ve erkekler için kritik bir uyarı geldi. Belçika'da yapılan yeni bir araştırma koronavirüsün spermlere aylarca zarar vererek bebek sahibi olmayı zorlaştırabileceğini ortaya koydu.
22.12.2021 Sağlık
Erkeklerde görülen kısırlık hakkında her şey!
Erkeklerde görülen kısırlık hakkında her şey! Kısırlık (interfelite) çiftlerin düzenli ve korunmasız ilişkiye girmelerine rağmen 1 yıl içinde gebeliğin gerçekleşmemesi olarak tanımlanıyor. Üreme çağındaki her 100 çiftten 10 ile 15'inde kısırlık görülebiliyor ve yaş ilerledikçe de görülme sıklığı artıyor. Çevresel koşulların da olumsuz etkilerine bağlı olarak önemi giderek artan erkek kısırlığı, günümüzde modern yöntemlerle tedavi edilebiliyor.
23.08.2021 Sağlık
Tüp bebekte anne yaşı ilerledikçe başarı oranı azalıyor!
Tüp bebekte anne yaşı ilerledikçe başarı oranı azalıyor! Normal koşullar altında çocuk sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu tüp bebek tedavisinin son dönemde sıklıkla tercih edildiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Düzgün Korkmaz, annenin yaşı konusunda uyarılarda bulundu. Korkmaz, "Annenin yaşı ilerledikçe başarılı gebelik oranı azalır. 35 yaş altı anne adaylarında başarı şansı yüzde 68-70, 42 yaşından büyük kadınlarda başarılı gebelik oranları yüzde 10’lara kadar gerilemektedir" dedi.
28.01.2021 Sağlık
"Tüp bebek tedavisini ertelemeyin"
"Tüp bebek tedavisini ertelemeyin" Tüp bebek tedavisinde her ayın, her geçen haftanın ve her geçen günün çok önemli olduğunu söyleyen Tüp Bebek Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, “Doğru önlemlerle Kovid-19 döneminde tüp bebek tedavisi mümkündür, ertelemeyin” dedi.
11.12.2020 Sağlık
"İnfertilite nedenlerinin yüzde 40’ı erkeğe bağlı"
"İnfertilite nedenlerinin yüzde 40’ı erkeğe bağlı" Üroloji Uzmanı Dr. Yusuf Gençten; “Bebek sahibi olamayan çiftlerin yüzde 40’ında erkek infertilite neden olabiliyor. Bu tanıyı alan erkekler, infertilitenin bir eksiklik hatta erkekliğin kaybı olduğunu zannediyor. Oysa böyle bir durum yok" dedi.
25.11.2020 Sağlık
Sperm kalitesini artıran besinler
Sperm kalitesini artıran besinler Uzmanından Sperm Sayısını Artıran 8 Önemli Besin
12.10.2020 Sağlık
Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını artırmanın yolları
Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını artırmanın yolları Günümüzde milyonlarca çift doğurganlık sorunları yaşıyor. Bu sorunlar dünyada her altı çiftten yaklaşık birini etkiliyor. Araştırmalar, her üç vakadan birinin yalnızca erkekteki doğurganlık sorunlarından kaynaklandığını gösteriyor. Kısırlık ile ilgili tedavi yöntemleri günümüzde yaygın olsa da, hamile kalma şansınızı artırmak için günlük hayatta dikkat etmeniz gereken bazı durumlar da bulunuyor. Doğurganlığı sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı ile korumak mümkün. Peki, Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını arttırma ne yapılmalı? Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay, sperm sayısını artırmanın yollarını anlattı.
28.09.2020 Sağlık
'Nar ve domates kısırlık riskini azaltıyor'
'Nar ve domates kısırlık riskini azaltıyor' Kısırlık sorununun toplumda erkek ve kadında eşit oranda görüldüğünü söyleyen Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Çağcıl Yetim, “Sperm hareketlerini hızlandıran besinlerden nar ve domates kısırlık riskini azaltır. Araştırmalar düzensiz beslenen erkeklerde kısırlık riskinin fazla olduğunu göstermiştir.” dedi.
12.08.2020 Sağlık
“Nar ve domates kısırlık riskini azaltıyor”
“Nar ve domates kısırlık riskini azaltıyor” Kısırlık sorununun toplumda erkek ve kadında eşit oranda görüldüğünü söyleyen Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Çağcıl Yetim, “Sperm hareketlerini hızlandıran besinlerden nar ve domates kısırlık riskini azaltır. Araştırmalar düzensiz beslenen erkeklerde kısırlık riskinin fazla olduğunu göstermiştir.” dedi.
11.08.2020 Sağlık
Doğurganlığı artıran besinler nelerdir? Gebelikte beslenme nasıl olmalı?
Doğurganlığı artıran besinler nelerdir? Gebelikte beslenme nasıl olmalı? Günümüz iş hayatında sağlıklı ve dengeli beslenmeden ödün vermek vitamin ve minerallerin yetersiz alımına neden olabiliyor. İş hayatının içinde bebek planlayan kadınlar için hamilelik öncesi vücudun doğru hazırlanması, dengeli beslenme ve uygun takviyelerin alınması önem taşıyor. Peki, Hamilelik öncesi nelere dikkat edilmeli? Doğurganlığı artıran besinler nelerdir? Gebelikte beslenme nasıl olmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu hem erkekte hem de kadında doğurganlığı artıran besinler ve gebelikte beslenme ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri anlattı
8.08.2020 Sağlık
Pandemi sürecinde alınan kilolar tüp bebek sürecini olumsuz etkiler mi?
Pandemi sürecinde alınan kilolar tüp bebek sürecini olumsuz etkiler mi? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, pandemi sürecinde alınan kiloların tüp bebek tedavisinin başarıyla sonuçlanmasını olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtti.
24.06.2020 Sağlık
Sperm kalitesini artıran besinler ve bitkiler
Sperm kalitesini artıran besinler ve bitkiler Erkeklerde 50 yıl öncesine oranla sperm sayısı yüzde 50 azaldı. Üroloji Uzmanı Op.Dr. Serdar Geyik, bazı besinlerin ve bitkilerin sperm kalitesini artırdığını söyleyerek anne-baba olmak isteyenlere önemli tavsiyelerde bulundu.
11.11.2019 Sağlık
Dikkat! Cinsel yaşamı bitiriyor...
Dikkat! Cinsel yaşamı bitiriyor... Obezitenin her iki cinste de cinsel yaşamı olumsuz etkilediği bir gerçek. Hormonal bozukluklar, cinsel istek ve aktivitede azalma ayrıca kişinin cinsel yönden tatmin olamaması da obezitenin olumsuz sonuçları arasında.
22.11.2018 Sağlık
Bu besinler baba olma şansını artırıyor!
Bu besinler baba olma şansını artırıyor! Baba olmak hiç kuşkusuz hemen her erkeğin isteği. Bunun için de spermin kaliteli ve yeterli sayıda olması şart. Ancak günümüzde değişen çevre şartları, beslenme alışkanlıkları, hayat tarzı ve sosyal koşullar nedeniyle spermin kalitesinde ve sayısında sorunlar yaşanabiliyor. Kısırlık (infertilite) üreme çağındaki 6 çiftten birinde görülen önemli bir problem. Sperm kalitesindeki ve sayısındaki sorunlar da infertilitenin yüzde 25’inden sorumlu oluyor.
11.09.2018 Sağlık
Kaliteli sperm için ceviz şart
Kaliteli sperm için ceviz şart İngiltere’de yapılan bir araştırma, sperm kalitesi ile kabuklu yemişlerin doğrudan ilişkili olduğunu ortaya koydu.
5.07.2018 Sağlık
Kısır erkeklere baba olma umudu!
Kısır erkeklere baba olma umudu! Son yıllarda kullanılan ROSI yöntemi (Round Spermatid Enjeksiyonu) spermi bulunmadığı için baba olamayan erkekler için umut oluyor.
30.10.2017 Sağlık
Eşi sigara içen kadınlara kötü haber!
Eşi sigara içen kadınlara kötü haber! Bebek sahibi olabilmekle ilgili olarak “Yaşam tarzınız belirleyici oluyor” diyen Op. Dr. Seval Taşdemir, sigara ve alkolden uzak durulması konusunda özellikle uyarıyor.
18.09.2017 Sağlık
D vitamini eksikliği üreme fonksiyonunu bozuyor
D vitamini eksikliği üreme fonksiyonunu bozuyor Avusturyalı bilim insanlarının çalışması, D vitamini eksikliğinin üreme fonksiyonlarında etkili olduğunu ortaya koydu.
1.06.2017 Sağlık
20.00-22.00 arası uyuyanların sperm kalitesi yüksek
20.00-22.00 arası uyuyanların sperm kalitesi yüksek Çin’deki Harbin Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bir araştırma, akşam saat 20.00 ila 22.00 arasında uyuyan erkeklerin spermlerinin daha kaliteli olduğunu ortaya koydu.
13.05.2017 Sağlık
Kısırlık babadan oğula miras!
Kısırlık babadan oğula miras! Belçika'da yapılan araştırmada, erkekteki kısırlık sorununun yüksek oranda babadan oğluna aktarıldığı kanıtlandı.
13.03.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sperm Kalitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sperm kalitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.