Spd

Spd

Son dakika spd haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan spd ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını spd haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Spd

haberleri sayfasında son dakika yaşanan spd gelişmeleri de dahil olmak üzere 423 spd haberi bulunmuştur. Tüm spd haberleri aşağıda listelenmiştir.
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi Almanya Federal Meclisi, vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılmasını ve çifte vatandaşlık yolunun açılmasını içeren yasayı onayladı.
19.01.2024 Dünya
Almanya'daki Türklerin rüyası gerçek oluyor! Flaş hamle, çifte vatandaşlık geliyor
Almanya'daki Türklerin rüyası gerçek oluyor! Flaş hamle, çifte vatandaşlık geliyor Almanya'da yaşayan Türklerin yıllardır beklediği haber geldi. Milyonlarca kişiyi etkileyecek ‘çifte vatandaşlık’ için geri sayıma geçildi. Koalisyon hükümetini oluşturan SPD, Yeşiller ve FDP’nin Alman Vatandaşlık Yasası’nda reformda uzlaşmaya varmasıyla çifte vatandaşlık yolu açıldı
22.05.2023 Dünya
Almanya'da milyonların beklediği adım atıldı! Hükümet yabancı işçiler kararını verdi: Puan sistemi ve fırsat kartı...
Almanya'da milyonların beklediği adım atıldı! Hükümet yabancı işçiler kararını verdi: Puan sistemi ve fırsat kartı... Yabancı işçiler için beklenen kararlar Alman hükümeti tarafından açıklandı. Hükümet, ülkeyi nitelikli iş gücü için daha cazip hale getirmeyi hedefleyen yasa tasarısını onayladı. Puanlama sistemine dayalı Fırsat Kartı’yla Almanya’ya geldikten sonra da iş aranabilecek.
30.03.2023 Dünya
Çifte vatandaşlık geliyor! 40 yıllık rüya gerçek oluyor
Çifte vatandaşlık geliyor! 40 yıllık rüya gerçek oluyor Almanya’daki Türkler yaklaşık 40 yılı aşkın süredir bekledikleri çifte vatandaşlık rüyasına ilk defa bu kadar yaklaştı. Vatandaşlık Yasası’nı hazırlayan vekillerden olan SPD milletvekili Hakan Demir, yaptığı açıklamada bu defa yasanın geçme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.
3.12.2022 Gündem
Almanya'da Scholz’a anket şoku: Yüzde 62’si memnun değil
Almanya'da Scholz’a anket şoku: Yüzde 62’si memnun değil Almanya’da Insa fikir araştırma enstitüsü tarafından yapılan ankete göre, katılımcıların yüzde 62’si Başbakan Olaf Scholz’dan memnun olmadığını belirtti.
21.08.2022 Dünya
Almanya'da doğalgaz sıkıntısına 'Türkiye' önerisi! Emeklilere 500 Euro prim desteği vererek...
Almanya'da doğalgaz sıkıntısına 'Türkiye' önerisi! Emeklilere 500 Euro prim desteği vererek... 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Almanya’nın kış aylarında doğalgazda sıkıntı yaşayacağı tahmin ediliyor. Bu sıkıntının aşılması için bir öneride bulunan Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (VUSR) Başkanı Marija Linnhoff, Alman emeklilerin kış aylarında Türkiye’de tatil yaparak, doğalgaz tüketiminin düşmesinde faydası olabileceğini söyledi. Türkiye’deki turizmciler de kış aylarında gelecek turistlerin turizme büyük faydası olacağına dikkat çekti.
10.05.2022 Ekonomi
Almanya Federal Meclisi Ukrayna'ya ağır silah sevkiyatını onayladı
Almanya Federal Meclisi Ukrayna'ya ağır silah sevkiyatını onayladı Almanya Federal Meclisi’nde Ukrayna'ya ağır silah göndermek için sunulan önerge, iktidardaki Sosyal Demokratlar (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) koalisyon ortaklarının yanı sıra Hristiyan Birlik partilerinin (CDU/CSU) destekleriyle onaylandı.
28.04.2022 Dünya
Cem Özdemir kimdir, aslen nereli? Cem Özdemir Almanya’da Tarım Bakanı mı oldu?
Cem Özdemir kimdir, aslen nereli? Cem Özdemir Almanya’da Tarım Bakanı mı oldu? Almanya’da Yeşiller partisinin en deneyimli siyasetçilerinden 55 yaşındaki Cem Özdemir’in kurulma aşamasında olan yeni koalisyon hükümetinde tarım bakanı olarak görev alacağı açıklandı. Angela Merkel’in yerine başbakanlık koltuğuna oturacak olan SDP üyesi Olaf Scholz, koalisyona katılacak partilere üye delegelerin 10 gün içinde ortak hükümet programına onay vereceklerini açıkladı. Peki, Cem Özdemir kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?
26.11.2021 Gündem
Almanya'da yeni dönem! Resmen kuruldu, işte Merkel'in yerine gelecek isim
Almanya'da yeni dönem! Resmen kuruldu, işte Merkel'in yerine gelecek isim Almanya'da yeni dönem başlıyor. Koalisyon kuruldu. Almanya'da seçim sonrası uzun görüşmeler gerçekleştiren Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti arasındaki koalisyon protokolü açıklandı. Açıklanan kararla Almanya'da Merkel dönemi resmen sona erdi, Olaf Scholz'un 5 Aralıkta yeni kabineyi açıklayıp başbakan olarak göreve başlaması bekleniyor.
24.11.2021 Dünya
SPD'li Aydan Özoğuz, Alman Federal Meclisi Başkanvekili seçildi
SPD'li Aydan Özoğuz, Alman Federal Meclisi Başkanvekili seçildi Almanya'da Sosyal Demokrat Partili (SPD) Aydan Özoğuz, Federal Meclis (Bundestag) Başkanvekilliğine ilk kez seçilen Türk kökenli milletvekili oldu.
26.10.2021 Dünya
Aydan Özoğuz kimdir, aslen nerelidir? Almanya parlamentosu başkanlığı için ismi geçen Aydan Özoğuz’a linç kampanyası!
Aydan Özoğuz kimdir, aslen nerelidir? Almanya parlamentosu başkanlığı için ismi geçen Aydan Özoğuz’a linç kampanyası! Almanya parlamentosu başkanlığı için ismi geçen Türk kadın vekil Aydan Özoğuz’a karşı sosyal medyada linç kampanyası başlattı. Irkçı parti AfD yanlıları, Twitter hesaplarında adı meclis başkanlığı için gündeme gelen Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Aydan Özoğuz’a hakaretler ve tehditler yağdırdı. Söz konusu gelişmenin ardından Aydan Özoğuz hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Aydan Özoğuz kimdir, aslen nerelidir?
19.10.2021 Gündem
Angela Merkel'den veda ziyareti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi
Angela Merkel'den veda ziyareti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
16.10.2021 Siyaset
Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP arasında koalisyon görüşmeleri  başladı
Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP arasında koalisyon görüşmeleri başladı Almanya'da 26 Eylül'de düzenlenen genel seçimlerin ardından Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) arasında yeni hükümeti kurma hedefiyle ön görüşmelere başlandı.
7.10.2021 Dünya
Almanya'da seçim sonrası şok! 'Türk Armin' partisinden istifa etti
Almanya'da seçim sonrası şok! 'Türk Armin' partisinden istifa etti Almanya'da Başkanlık yarışını kaybeden Hristiyan Demokrat Armin Laschet, CDU Genel Başkanlığı'ndan istifa etti.
7.10.2021 Dünya
Seçimlerden sonra SPD'li Aydan Özoğuz ‘Alman Meclisi’ne başkan adayı
Seçimlerden sonra SPD'li Aydan Özoğuz ‘Alman Meclisi’ne başkan adayı Son dakika haberine göre; Almanya’da kulislerde Federal Meclis Başkanlığı için Türk kökenli milletvekili SPD’li Aydan Özoğuz’un ismi konuşuluyor. Özoğuz’ın göçmen ve kadınları temsilen bu göreve getirileceği iddia ediliyor.
30.09.2021 Dünya
Almanya'da seçimleri kazanan belli oldu! Angela Merkel'in partisine büyük şok: Gelmiş geçmiş en kötü sonuç...
Almanya'da seçimleri kazanan belli oldu! Angela Merkel'in partisine büyük şok: Gelmiş geçmiş en kötü sonuç... Son dakika haberine göre; Federal Seçim Kurulu, 20. Dönem Federal Meclisin oluşması için yapılan genel seçimlerin geçici resmi sonuçlarını açıkladı. Almanya'da yapılan genel seçimlerde Sosyal Demokrat Parti (SPD) oyların yüzde 25,7'sini alarak birinci oldu.
27.09.2021 Dünya
Olaf Scholz kimdir? Almanya'nın yeni başbakanı Olay Scholz'in siyasi hayatı…
Olaf Scholz kimdir? Almanya'nın yeni başbakanı Olay Scholz'in siyasi hayatı… 'Scholzomat' diye anılan SPD'li siyasetçi Olaf Scholz, Almanya'da yapılaan federal seçimleri kazanarak Almanya’nın yeni başbakanı oldu. Peki, Olaf Scholz kimdir? İşte Almanya'nın yeni başbakanı...
27.09.2021 Gündem
Almanya seçim sonuçları! Almanya başbakanı kim oldu, Almanya’da seçimi kim kazandı?
Almanya seçim sonuçları! Almanya başbakanı kim oldu, Almanya’da seçimi kim kazandı? Almanya'da Merkel dönemi sona erdi. 60 milyon 400 bin seçmenin sandığa gittiği seçimde oyların yüzde 25,8'ini alan Sosyal Demokrat Parti (SPD) kazanan taraf oldu. Peki, Almanya başbakanı kim oldu, Almanya’da seçimi kim kazandı? İşte Almanya seçim sonuçları 2021…
27.09.2021 Gündem
Almanya'da genel seçimde ilk sonuçlar açıklandı!
Almanya'da genel seçimde ilk sonuçlar açıklandı! Almanya’da seçmenler bugün Federal Meclis’in yeni üyelerini belirlemek için oy verdi. Almanya'da federal meclis seçimlerinde sandıklar kapandı. Ülkede oy verme işlemi tamamlanırken, ilk sonuçlar gelmeye başladı. Buna göre; Sosyal Demokrat Parti (SPD), en yakın takipçisi Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile arasındaki farkı açmaya başladı. Yeşiller/Birlik 90 partisinin oy oranı ise yüzde 15 düzeyinde. Hür Demokrat Parti (FDP) ve Almanya İçin Alternatif (AfD) yüzde 11, Sol Parti ise yüzde 5 oranında oy aldı.
26.09.2021 Dünya
Almanya'da tarihi gün! Seçmenler sandık başında...
Almanya'da tarihi gün! Seçmenler sandık başında... Son dakika haberi... 16 yıl boyunca Almanya ve AB’ye bugünkü şeklini veren Şansölye Angela Merkel’in halefinin kim olacağı bugün belli oluyor. SPD’nin adayı Olaf Scholz, başbakanlığa daha yakın gözüküyor. Ancak CDU/CSU’nun adayı Armin Laschet’in farkı kapatması sıkı bir yarış olacağına işaret ediyor.
26.09.2021 Dünya
Almanya’da tarihi seçim: Türkler kime oy verecek?
Almanya’da tarihi seçim: Türkler kime oy verecek? Yarın gerçekleştirilecek seçimlerle Almanya hatta tüm Avrupa siyaseti için bir devir sona erecek. Peki Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlar kime oy verecek?
25.09.2021 Siyaset
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in veda turunda zor anları
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in veda turunda zor anları Almanya Başbakanı Angela Merkel görevine veda etmesine sayılı günler kala veda turu kapsamında ülkenin kuzeyindeki kuş parkını ziyaret etti. Kuşlar ile vakit geçiren Merkel hayvanlara yem verdiği sırada zor anlar yaşadı.
24.09.2021 Dünya
Almanya'da seçime iki hafta kaldı! Başkan Türklerle buluştu
Almanya'da seçime iki hafta kaldı! Başkan Türklerle buluştu Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Norbert Walter-Borjans, Almanya'ya göç eden Türklerin ülkelerinin bugünkü mevcut ekonomik güce kavuşmasında büyük katkıları olduğunu söyledi.
12.09.2021 Dünya
Taziyede büyük skandal! Kahkahalar attılar!
Taziyede büyük skandal! Kahkahalar attılar! Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ve başbakan adayı Laschet’in sel felaketinden afet bölgesine ziyareti sosyal medyada tartışılıyor. Bölgede değerlendirmelerde bulunan ve halka destek mesajı veren siyasetçilerin Steinmeier konuşma yaparken arka tarafta neşe içinde güldükleri anlar adeta infial yarattı.
18.07.2021 Gündem
Emeklilik yaşı 68’e çıkarılsın önerisi! 'Bir an önce geri çekilmeli'
Emeklilik yaşı 68’e çıkarılsın önerisi! 'Bir an önce geri çekilmeli' Çalışmaya başlayan hemen herkes erken yaşta emekli olmanın hayalini kuruyor. Dolayısıyla emeklilik yaşı her zaman gündemde yer alan konular arasında oluyor. Tüm dünyada olduğu gibi Almanya'da da emeklilik yaşı ile ilgili tartışmalar yaşanıyor. Federal hükümetin Danışma Kurulu, emeklilik yaşının 68’e yükseltilmesini önerdi. Genel seçimlere yaklaşık 3 ay kala hazırlanan raporu, Federal Ekonomi Bakanlığı Bilimsel Kurulu hazırladı.
8.06.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Spd ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki spd haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.