Sosyal Destek

Sosyal Destek

Son dakika sosyal destek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyal destek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyal destek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Destek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal destek gelişmeleri de dahil olmak üzere 13.920 sosyal destek haberi bulunmuştur. Tüm sosyal destek haberleri aşağıda listelenmiştir.
10 bin TL pazar desteği verilecek mi, hane başına 10 bin TL Pazar desteği ne zaman yatacak?
10 bin TL pazar desteği verilecek mi, hane başına 10 bin TL Pazar desteği ne zaman yatacak? Seçim öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Tek maaşla geçinen emekli vatandaşımıza hane başına yıllık 10 bin lira pazar desteği sağlayacağız. Tek emekli maaşı ile geçinen hanelere Halk Ekmek büfelerinden ücretsiz olarak günde 1 ekmek alma hakkı getireceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Yerel seçimlerin sona ermesinin ardından emekliler hane başına verilecek 10 bin TL Pazar desteğinin verilip verilmeyeceğini sorgulamaya başladı. Peki, 10 bin TL pazar desteği verilecek mi, hane başına 10 bin TL Pazar desteği ne zaman yatacak?
14.04.2024 Ekonomi
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
Kadın Akademisi açıldı, Kent Meydanı 5. Etap’ın temeli atıldı! "Turist sayımız artıyor"
Kadın Akademisi açıldı, Kent Meydanı 5. Etap’ın temeli atıldı! "Turist sayımız artıyor" Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kadınların mesleki eğitim ve psiko-sosyal destek alacağı Kadın Akademisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarak Kent Meydanı'nda, içerisinde ofisler ve dükkanların yer alacağı 5. Etap binasının temeli de atıldı. Açılış ve temel atma programının coşkusu, Kolpa müzik grubunun şarkılarıyla arttı. Adanalılar hem hizmetin sevincini yaşadı hem de konserle eğlendi.
10.03.2024 Adana
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
Büyükşehir'den psiko-sosyal destek! KADES hakkında önemli bilgilendirme
Büyükşehir'den psiko-sosyal destek! KADES hakkında önemli bilgilendirme Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı meslek elemanları, Yüreğir ilçesi Karacaoğlan Mahallesi’nde kadınlarla bir araya gelerek Karacaoğlan Kadın Sohbet Evi’nde verilen hizmetleri anlattı.
23.02.2024 Adana
PTT'de sıra bekleme yok! Ödemeler hesaplara aktarılabiliyor: Tüm işlemler e devlet'te...
PTT'de sıra bekleme yok! Ödemeler hesaplara aktarılabiliyor: Tüm işlemler e devlet'te... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardım ve destek ödemelerini PTT'den alan vatandaşlara büyük avantaj sağlayan değişiklik yapıldı.
18.02.2024 Ekonomi
Sol bacağı dizinden kesilip protez takılan Emine: Benim için yeniden yürümek hayal gibiydi
Sol bacağı dizinden kesilip protez takılan Emine: Benim için yeniden yürümek hayal gibiydi Hatay'da, depremlerde evleri yıkılınca sıkıştığı enkazdan 14 saat sonra çıkarılan ve sol bacağı dizinden kesilip ampute edilen Emine Barıtçi (21), protez takılıp fizik tedaviler aldığı 1 yıllık sürecin ardından eskisi gibi yürüyebildiğini kaydetti. Barıtçi, "Benim için yeniden yürümek hayal gibiydi. Şimdi üniversiteye hazırlanıyorum, hayata kaldığı yerden devam edeceğim" dedi.
5.02.2024 Adana
Enkazdan 3 gün sonra çıkarılan Büşra, avukat olup depremzedelerin hakkını savunmak istiyor
Enkazdan 3 gün sonra çıkarılan Büşra, avukat olup depremzedelerin hakkını savunmak istiyor Kahramanmaraş'ta yakalandığı büyük depremlerde sıkıştığı enkazdan 3'üncü günde çıkarılıp, kolu ampute edildikten sonra Adana'da tedavisi süren Büşra Sarıgüzel (18), üniversite sınavına hazırlanıyor. Sarıgüzel, "Hukuk fakültesini kazanıp, avukat olacağım. Bu güvensiz yapıları inşa edenlere büyük bir ders vermek için mücadele edeceğim. Depremden etkilenen ve mağdur olan insanlara destek vereceğim" dedi.
1.02.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 bini hemşire, toplam 35 bin sağlık çalışanı alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 bini hemşire, toplam 35 bin sağlık çalışanı alacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personelini daha kamuya alıyoruz" dedi.
27.01.2024 Gündem
Memur ve emekli zammı sonrası büyük artış! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni destek tutarları...
Memur ve emekli zammı sonrası büyük artış! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni destek tutarları... Devletin vatandaşlara ödediği sosyal yardımlardan yararlanma şartları yeniden belirlendi. Asgari ücretin artışıyla birlikte eve giren gelir yeniden hesaplanacak ve daha çok vatandaş sosyal yardımlardan yararlanabilecek. Memur zammı katsayısı ile 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, kronik hastalık yardımı, engelli aylığı, SED ödemeleri gibi sosyal yardım ödemeleri de yüzde 49,25 oranında artacak. Türkiye'de sosyal destek ödemelerinden faydalanan 2,4 milyon vatandaş bulunuyor.
4.01.2024 Ekonomi
Çalışmayan kadınlara 4.000 TL devlet desteği hakkında açıklama geldi: Ev kadınlarına 4.000 TL karşılıksız ödeme gerçek mi, verilecek mi?
Çalışmayan kadınlara 4.000 TL devlet desteği hakkında açıklama geldi: Ev kadınlarına 4.000 TL karşılıksız ödeme gerçek mi, verilecek mi? Türkiye genelinde cevabı aranan soruların başında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal destek ödemeleri geliyor. Ancak son günlerde "Kadınlara 4.000 TL devlet desteği verilecek" haberleri sosyal medyanın da gündeminde yer alıyor. Ev hanımlarına karşılıksız 4.000 TL ödeme yapılacağı iddiası heyecan yarattı.
18.12.2023 Ekonomi
Kadınlara 4000 TL devlet desteği mi verilecek? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı
Kadınlara 4000 TL devlet desteği mi verilecek? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı Sosyal medya üzerinde kadınlara 4000 TL devlet desteği verileceği iddiaları birçok kadını heyecanlandırdı. Çalışan ve ev hanımı kadınlara 4.000 TL geri ödemesiz destek verileceği iddiası sonrası araştırmalar yoğunlaştı. Arama motorları üzerinden “Kadınlara 4000 TL destek başvurusu nasıl yapılır, Kadınlara 4000 TL devlet desteği şartları nelerdir, Kadınlara 4000 TL devlet desteği e devlet üzerinden mi yapılacak?
13.12.2023 Ekonomi
Herkesin geliri artacak! Asgari ücretli, memur, emekli, özel sektör çalışanı milyonları ilgilendiriyor, zam geliyor, işte artış oranları...
Herkesin geliri artacak! Asgari ücretli, memur, emekli, özel sektör çalışanı milyonları ilgilendiriyor, zam geliyor, işte artış oranları... Maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmesi! Ocak zammı ile birlikte emekli maaşı, memur maaşları ve asgari ücret ile özel sektörde tüm maaşlar yükselecek. Ödemesini önden alanlar Ocak ayında, sonradan alanlar ise Şubat'ta zamlı maaşlarını hesaplarında görecek. Emekli ve memur zammmı ile birlikte sosyal destek ödemeleri de artacak. Böylece toplumun tüm kesimlerinin alım gücü artacak.
30.10.2023 Emekli
Emeklilik ile ilgili yeni fırsat! Refah payı detayı ortaya çıktı
Emeklilik ile ilgili yeni fırsat! Refah payı detayı ortaya çıktı Emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Emeklilere 5 bin liralık ikramiye müjdesinin ardından 85 milyonun hayatına dokunan, ev kadınlarına emeklilik, yeni istihdam fırsatları, çalışma hayatında yeni uygulamalar devreye giriyor. Tek seferlik, dul ve yetimlerin de yararlanacağı 5 bin liralık ikramiye 15 Kasım'dan önce emeklilerin hesabında olacak. Emeklilere sosyal destek projeleri yaşama geçecek, kültür sanat etkinliklerinde indirim yapılacak, kamu yararına çalışma imkanı sunulacak. Ev kadınlarına emeklilik imkanı sağlanacak, sigorta priminin üçte birini devlet ödeyecek, emeklilik yaşı çocuk sayısına göre esnetilecek.
12.10.2023 Emekli
Ev hanımlarına aylık 6 bin TL sosyal destek geliyor! Ödemeler iki ayda bir PTT'den alınıyor! İşte başvuru şartları
Ev hanımlarına aylık 6 bin TL sosyal destek geliyor! Ödemeler iki ayda bir PTT'den alınıyor! İşte başvuru şartları Ev hanımlarına yönelik devlet desteği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılıyor. Maddi zorluk yaşayan ailelere yönelik destek projelerine devam eden bakanlık, kadınların sosyal refahını artırmaya yönelik adımlar atmayı sürdürüyor. Başvuru şartlarını sağlayan tüm kadınlar aylık 6 bin TL yardımdan faydalanabiliyor. Dul kadınlar için nakit ödemeler iki ayda bir yapılıyor. 12 bin TL sosyal yardım ev kadınının banka hesabında, banka hesabı yoksa PTT şubesine adına yatıyor.
10.10.2023 Emekli
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil bir durum değil
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil bir durum değil Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Süresiz nafaka gibi bir durum adil bir durum değil" dedi.
26.07.2023 Gündem
Aynı aileden birkaç kişi faydalanıyor! Dar gelirlilere vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşı başvurusu nereden yapılır?
Aynı aileden birkaç kişi faydalanıyor! Dar gelirlilere vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşı başvurusu nereden yapılır? Vatandaşlık maaşı araştırmaları başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın göreve başlamasıyla birlikte sosyal yardımlar da hızlandı. Temmuz ayına kısa bir süre kala sosyal destek yardımı başvuru tarihi, ödeme tutarları da araştırılmaya başlandı. "Vatandaşlık maaşı kimlere verilecek, başvurular ne zaman başlayacak?" sorusu da gündemdeki yerini aldı. Söz konusu vatandaşlık maaşının dar gelirli ailelere verileceği belirtildi. 2023 yılında sosyal yardımların büyüyerek devam ettiği ülkemizde son olarak vatandaşlık maaşıyla ihtiyaç sahipleri gözetildi. Peki vatandaşlık maaşı kimlere, ne zaman verilecek? İşte detaylar...
24.07.2023 Ekonomi
Destek ödemelerine büyük zam! Kalem kalem açıklandı, işte yeni rakamlar
Destek ödemelerine büyük zam! Kalem kalem açıklandı, işte yeni rakamlar En düşük memur maaşı 22 bin lirayı, ortalama maaş da 25 bin lirayı aşarken ilave zam tutarı ek bordro olarak yansıyacak. Tüm kamu personeline 15 bin 965 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda (8077 TL) ilave ödeme yapılacak. Memur maaşlarına yapılan artış pek çok ödeme kaleminde de artış sağlayacak. Memur zammıu sosyal destek ödemelerine de yansıyacak.
7.07.2023 Ekonomi
Bakan Göktaş: Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahipleri için 450,8 milyon TL ek kaynak aktardık
Bakan Göktaş: Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahipleri için 450,8 milyon TL ek kaynak aktardık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) toplam 450,8 milyon TL ek kaynak aktardıklarını açıkladı.
21.06.2023 Gündem
Bakan Göktaş: Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezleri tüm illerimizde yaygınlaşacak
Bakan Göktaş: Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezleri tüm illerimizde yaygınlaşacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Rehberlik ve danışmanlık, gündüz bakım ve psiko- sosyal destek hizmetlerinin verildiği Gündüz Bakım ve Aktif Yaşam Merkezleri'nin tüm illerimizde yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hatay dahil olmak üzere 6 ilimizde; Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa, Hatay, Bursa ve Adana'da yaşlılarımıza yönelik Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi açılması planlandı" dedi.
10.06.2023 Gündem
Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek programı zamlı mı yatacak, aile destek ödemesi ne kadar oldu 2023, aile destek paketi uzatıldı mı?
Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek programı zamlı mı yatacak, aile destek ödemesi ne kadar oldu 2023, aile destek paketi uzatıldı mı? Mayıs ayı Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak 2023, aile destek paketi uzatıldı mı? sorularının yanıtı yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen Aile Destek ödemeleri her ayın ilk 10 gününde yatırılıyor. Hanedeki gelir durumuna göre 850-1250 TL arasında yapılan ödemelerin yapılacağı tarih merak konusu oldu.
24.05.2023 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'dan duyurdu: Savunma sanayi tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'dan duyurdu: Savunma sanayi tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'da gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, "Savunma Sanayii sektörünün üretim tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz. Mesela Adıyaman'da kablo ve konektör üretim tesis kuruyoruz" ifadelerini kullandı.
21.05.2023 Gündem
Bakan Yanık: Avrupa'dan Amerika'ya kadar aile ataşeliklerimizi kuracağız
Bakan Yanık: Avrupa'dan Amerika'ya kadar aile ataşeliklerimizi kuracağız Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türk nüfusunun bulunduğu ülkelere aile ataşelikleri kurulmaya başlandığını belirterek, "Almanya'da 1 müşavirlik, 4 aile ataşeliği olmak üzere 5 birim kurduk. Nüfusumuzun yoğun olduğu yerler Avrupa ülkelerinden Amerika'ya kadar ataşeliklerimizi kuracağız" dedi.
3.05.2023 Yaşam
Doğumdan sonra lohusa sendromunu nasıl atlatabilirsiniz?
Doğumdan sonra lohusa sendromunu nasıl atlatabilirsiniz? Anneliğin gelecek planlarını, yaşamı, düzeni ve hatta kişiyi değiştirebileceğini düşünüyor musunuz? Psikolog Dilek Memnun, lohusa sendromu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
2.05.2023 Sağlık
Emekliye, çiftçiye, gençlere kadınlara büyük destek! Tek tek açıklandı, hesaba yatacak
Emekliye, çiftçiye, gençlere kadınlara büyük destek! Tek tek açıklandı, hesaba yatacak Emekliye, çiftçiye gençlere ve kadınlara büyük destek.AK Parti hükümeti vatandaşa 4 koldan destek vermeyi sürdürüyor. Kamuda 3600 ek gösterge sorunu çözülürken, EYT'lilere yönelik emeklilik hakkı sağlayan AK Parti öğrenciler için KYK kredi faizlerini de silmişti. AK Parti, sosyal destek adımlarını yeni dönemde de her kesime yansıtmaya devam edecek.
27.04.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Destek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal destek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.