Soru Önergesi

Soru Önergesi

Son dakika soru önergesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan soru önergesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını soru önergesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Soru Önergesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan soru önergesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 955 soru önergesi haberi bulunmuştur. Tüm soru önergesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler 6 yaşında bir kız çocuğunun imam nikahıyla evlendirip cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiası tepkilere neden oldu. Davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil olurken, AK Parti'den de peş peşe çok sert tepkiler geldi. Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Olayı şiddetle kınıyorum, sorumluların tamamı en ağır cezayı almalıdır, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor." dedi.
8.12.2022 Gündem
Tanrıkulu ve Kaftancıoğlu'nun paylaşımları CHP'de "kimyasal silah" krizi çıkardı!
Tanrıkulu ve Kaftancıoğlu'nun paylaşımları CHP'de "kimyasal silah" krizi çıkardı! CHP'li Sezgin Tanrıkulu, TSK'nın operasyonlarda kimyasal silah kullandığı iddiasına ilişkin Meclis'e araştırma önergesi vereceğini açıkladı. Bu konuda dikkat çeken bir açıklama da Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi. Peki CHP yönetimi, parti içinden gelen yorumlara ne dedi?
21.10.2022 Siyaset
Enerji Bakanlığı'ndan Abdullah Beyazıt Niyazoğlu açıklaması! Yasal yollara başvurulacak
Enerji Bakanlığı'ndan Abdullah Beyazıt Niyazoğlu açıklaması! Yasal yollara başvurulacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Abdullah Beyazıt Niyazoğlu'nun görevden alındığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada yasal yollara başvurulacağı belirtildi.
19.09.2022 Ekonomi
Twitch'te dev vurgunu! İnanılmaz detaylar ortaya çıktı: Google’a para ödediler...
Twitch'te dev vurgunu! İnanılmaz detaylar ortaya çıktı: Google’a para ödediler... Twitch son yılların en gözde sosyal paylaşım platformlarından biri… Platform geçtiğimiz aylarda Kara Para aklama olaylarıyla gündeme geldi. TRT Haber'den Murat Can Öztürk'ün haberine göre yürütülen soruşturmaya dair yeni detaylara ulaşıldı. Geçtiğimiz aylarda Twitch üzerinden kara para akladıkları iddiasıyla 38 şüpheli gözaltına alınmıştı.
30.04.2022 Gündem
Patates kanseri (siğili) nedir, insana zarar verir mi, hangi illerde var? Patates kanseri nasıl ve neden olur, belirtileri nelerdir?
Patates kanseri (siğili) nedir, insana zarar verir mi, hangi illerde var? Patates kanseri nasıl ve neden olur, belirtileri nelerdir? Patates kanseri konusu soru önergesiyle gündeme geldi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 'patates siğili' hastalığının yayılımıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye soru önergesi verdi. Kirişçi, patates siğili hastalığının yayılımını doğrulayarak, 2022 yılı itibarıyla 26 ilde karantina tedbirlerinin uygulandığını söyledi. Söz konusu gelişmenin ardından “Patates kanseri nedir, nasıl ve neden olur, hangi illerde var? Patates kanseri insana zarar verir mi, belirtileri nelerdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
27.04.2022 Gündem
İETT'nin 235 milyon tutarındaki iç borçlanma teklifi kabul edildi
İETT'nin 235 milyon tutarındaki iç borçlanma teklifi kabul edildi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, İETT'nin 235 milyon tutarındaki iç borçlanma teklifi oy birliğiyle kabul edildi.
16.03.2022 Gündem
Yunanistan'da Türk malı maske şoku: Rezil oldular...
Yunanistan'da Türk malı maske şoku: Rezil oldular... Yunanistan'da ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon’un (SYRİZA), pandemi ve geçen pazartesi günü Atina’daki kar fırtınasının yol açtığı kaos için hükümetin istifası talebiyle parlamentoya verdiği soru önergesi görüşmelerinin ikinci gününde yani cumartesi, milletvekillerine 10’ar adet yüksek korumalı Maske dağıtılacağı açıklandı.
31.01.2022 Dünya
Bakan Yanık: Çocukların sokakta çalıştırılma ve dilendirilme nedenleri araştırılıyor
Bakan Yanık: Çocukların sokakta çalıştırılma ve dilendirilme nedenleri araştırılıyor Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Mobil ekipler tarafından yapılan alan taraması ile tespit edilen çocukların sokakta çalıştırılma veya dilendirilme nedenleri araştırılarak, çocuk ve aile, uygun bulunan sosyal hizmetlere ve sosyal yardımlara yönlendirilmektedir" dedi.
28.01.2022 Gündem
İBB Meclisinde ’Hisar Üstü Konağı’ tartışması!
İBB Meclisinde ’Hisar Üstü Konağı’ tartışması! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde, Rumelihisarı’nda belediyeye ait tarihi yapının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na konut yapılması ele alındı.
10.01.2022 Gündem
Mustafa Fehmi Kubilay kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Asteğmen Kubilay Menemen Olayı…
Mustafa Fehmi Kubilay kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Asteğmen Kubilay Menemen Olayı… Atatürk’ün Cumhuriyete karşı bir suikast olarak tanımladığı, Mustafa Fehim Kubilay’ın şehit edilmesiyle sonuçlanan Menemen olayının üzerinden 31 yıl geçti. Kubilay 23 Aralık 1930’da İzmir’in Menemen ilçesinde öldürüldü. 92 yıldır, her 23 Aralık’ta Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Şevki Bey anılıyor. Peki, Mustafa Fehmi Kubilay kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Asteğmen Kubilay menemen olayı…
23.12.2021 Gündem
Bakan Dönmez: Bor ürünleri satış miktarı 2,1 milyon ton
Bakan Dönmez: Bor ürünleri satış miktarı 2,1 milyon ton Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (Eti Maden) 2021 yılının Ekim ayı itibarıyla bor ürünleri satış miktarının 2,1 milyon ton olduğunu açıkladı.
20.12.2021 Ekonomi
İBB Meclisi'nde "Terör örgütü üyesi çalışan" tartışması
İBB Meclisi'nde "Terör örgütü üyesi çalışan" tartışması İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Aralık ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "İBB'de 557 terör örgütleriyle ilintili çalışan olduğu" iddiası gündeme geldi.
13.12.2021 Siyaset
TBMM'den 'TÜGVA' açıklaması
TBMM'den 'TÜGVA' açıklaması TBMM Başkanlığı, ‘TÜGVA hakkında verilen bir soru önergesindeki 3 sorunun işleme alınmadığı' iddiasına ilişkin; söz konusu 3 sorunun, TBMM içtüzüğünün ilgili hükümlerine aykırılık taşıdığı için iade işlemine konu edildiğini açıkladı.
26.10.2021 Gündem
'Gençliğe Hitabe' skandalı! Valilik inceleme başlattı
'Gençliğe Hitabe' skandalı! Valilik inceleme başlattı Zonguldak Valiliği'nin 'Gençliği Hitabe' yazısının olduğu levha kaldırılarak yerine 2 yıl önce Gümeli beldesinde yer alan 4 bin 116 yaşındaki porsuk ağacının cam mozaiği konuldu. Levhanın ise kesilip ters çevrilerek valilik binası önündeki mazgalların kapatılmasında kullanıldığı ortaya çıktı. Valilik, konuyla ilgili inceleme başlattı.
17.10.2021 Gündem
Polisler için psikolojik danışma hattı kuruldu
Polisler için psikolojik danışma hattı kuruldu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyunda tartışmaları süren “polis intiharlarına” karşı hangi önlemlerin alındığını açıkladı. Tüm emniyet personelinin her yıl en az bir defa psikologla zorunlu görüşme yaptığını belirtti.
16.10.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop duyurdu! Flaş erken seçim açıklaması!
TBMM Başkanı Şentop duyurdu! Flaş erken seçim açıklaması! TBMM Başkanı Mustafa Şentop, erken seçim ile ilgili konuşarak, "Yeni sistemde Parlamento'nun erken seçim kararı alınması zorlaştırıldı. Erken seçim olmasın diye bir sistem var Türkiye'de." dedi.
30.09.2021 Siyaset
Kabine ile ilgili dikkat çeken detay! AK Parti yılbaşından önce sunacak
Kabine ile ilgili dikkat çeken detay! AK Parti yılbaşından önce sunacak AK Parti, sivil, özgürlükçü yeni anayasa çalışmalarında sona geldi. MHP'nin 120 maddeden oluşan anayasa teklifini geçtiğimiz aylarda kamuoyuna açıklamasının ardından gözler Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı AK Parti'ye çevrildi. AK Parti yeni anayasa çalışmasında sona gelirken, yeni anayasa teklifinin yılbaşından önce kamuoyuna açıklanacağı ifade edildi.
30.09.2021 Gündem
St Johnstone - Galatasaray maçı McDiarmid Park’ta oynanacak
St Johnstone - Galatasaray maçı McDiarmid Park’ta oynanacak UEFA, tarafsız sahada oynama dedikodularına son verdi ve St Johnstone - Galatasaray maçı için McDiarmid Park kararını açıkladı.
3.08.2021 Galatasaray
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Yeni siyaset anlayışına ihtiyacımız var
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Yeni siyaset anlayışına ihtiyacımız var Aydın'da kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız. Yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Sözüm var, bu ülkede yoksulluğu bitireceğiz" dedi.
3.06.2021 Siyaset
Hastaneye giden herkesi kapsıyor! Ek ücret ödemeyin
Hastaneye giden herkesi kapsıyor! Ek ücret ödemeyin Hastaneye giden herkes için flaş açıklama! Ek ücret ödemeyin. Özel hastanelerin COVID-19 hastalarını yüksek tedavi ücretleriyle kabul ettiği iddiası ortalığı karıştırdı. Sosyal medyada bazı kullanıcılar tepkilerini dile getirirken bir hasta yakını, “Bir özel hastane COVID hastamızı en az 4 gece yatıracaklarını söyleyip 18 bin TL’lik ücreti peşin istedi” diye isyan etti. Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre normalde belirlenen fiyatın 2 katına kadar özel hastanelerin ek ödeme alma hakkı var. Ancak bu COVID-19 için geçerli değil. Tebliğde (SUT) COVID-19 ilave ücret alınmayacak hastalıklar listesine alındı. Bu nedenle SGK anlaşmalı özel hastanelerin hiçbir ilave ücret almaması gerekiyor.
17.04.2021 Gündem
Mustafa Fehmi Kubilay kimdir (Şehit Kubilay)? 23 Aralık 1930 Menemen olayı nedir?
Mustafa Fehmi Kubilay kimdir (Şehit Kubilay)? 23 Aralık 1930 Menemen olayı nedir? Atatürk’ün Cumhuriyet karşı bir suikast olarak nitelediği, Mustafa Fehim Kubilay olayı ya da Menemen Kubilay olayının üzerinden 90 yıl geçti. Kubilay 23 Aralık 1930 günü İzmir’in Menemen ilçesinde öldürüldü. 90 yıl önceki ayaklanmada şehit edilen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Şevki Bey anılıyor. Menemen Kubilay olayı nedir? Mustafa Fehmi Kubilay kimdir?
23.12.2020 Gündem
Gülistan'ın kaybolmasından sorumlu tutulan kişinin üvey babasına dava açıldı
Gülistan'ın kaybolmasından sorumlu tutulan kişinin üvey babasına dava açıldı Tunceli'de 5 Ocak'tan bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasından sorumlu tutulan Rus uyruklu erkek arkadaşı Z.A.'nın polis memuru olan üvey babası E.Y. hakkında, kamu görevlisi sıfatıyla elde ettiği bilgileri paylaşmaktan kamu davası açıldı. Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, şüpheli E.Y. hakkında açılan davayla dosyada ilk defa olumlu bir gelişme yaşandığını belirterek, "Şüpheliler, Gülistan Doku'nun intihar ettiğine ilişkin bir algı çalışması yürüttüler. Gülistan'ın intihar etmediği resmi bilirkişi raporuyla ortaya çıktı. Şüpheli E.Y.'nin dosyaya erişimi var, direkt tutuklanması lazım" dedi.
30.11.2020 Gündem
EYT son durum: EYT torba yasaya girdi mi, Meclis’e geldi mi? EYT yeni yasama döneminde yasallaşır mı?
EYT son durum: EYT torba yasaya girdi mi, Meclis’e geldi mi? EYT yeni yasama döneminde yasallaşır mı? EYT torba yasaya girdi mi? Emeklilikte Yaşa Takılanlar, peş peşe çıkarılan yasaların ardından yeniden gündeme geldi. TBMM'nin yeni yasama dönemine girmesi ve birçok kişiyi kapsayan torba yasayı yürürlüğe koymasıyla, emekli olmak için prim ve gün şartlarını tamamlamış fakat yaş şartı nedeniyle emekli olamamış vatandaşlar umutlandı. Bugün vatandaşlar İşte EYT hakkında son gelişmeler…
7.11.2020 Emekli
KYK borcu silinecek mi? Meclis’e soru önergesi verildi! KYK faiz affı çıkacak mı?
KYK borcu silinecek mi? Meclis’e soru önergesi verildi! KYK faiz affı çıkacak mı? Üniversite hayatlarını sürdürmek için alınan öğrenim kredileri üniversite eğitiminin sona ermesinin ardından da araştırılan konuların başını çekiyor. 4 yıl boyunca alınan krediler mezun olduktan 2 yıl sonra faizli bir şekilde alınıyor. Milyonlarca kişinin gündeminde olan KYK borçları ile ilgili soru önergesi verildi. Peki, KYK borcu silinecek mi, faiz affı mı çıkıyor?
20.09.2020 Eğitim
Test edilen dezenfektanların yarısı etkisiz çıktı!
Test edilen dezenfektanların yarısı etkisiz çıktı! El dezenfektanları hepimizin çantasında, cebinde yer alıyor ve corona virüs salgını nedeniyle ellerimizi dezenfekte etmek için sıklıkla kullanıyoruz. Peki mart ayından bu yana vazgeçilmezimiz olan el dezenfektanları gerçekten etkili mi? İşte yanıtı...
28.08.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Soru Önergesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki soru önergesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.