Operasyon öncesi sıcak gelişme! Münbiç'te, PKK'nın karargahı füzeyle vuruldu
Operasyon öncesi sıcak gelişme! Münbiç'te, PKK'nın karargahı füzeyle vuruldu TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin olası askeri harekatı ile gözlerin çevrildiği Suriye'nin Münbiç bölgesinde teröristlerin karargahı Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından füze ile vuruldu.
11.06.2022 Gündem
Tel Rıfat’a İHA’dan bildiriler atıldı! SMO’ya ‘hazır ol’ talimatı...
Tel Rıfat’a İHA’dan bildiriler atıldı! SMO’ya ‘hazır ol’ talimatı... Son dakika haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı DSG/YPG’ye yönelik olası kara harekatında son hazırlıkların yapıldığı belirtilirken Suriye Milli Ordusu’na da (SMO) “Harekata hazır ol” mesajı verildi. Olası harekatın odak noktası olarak görülen Tel Rıfat’a İHA’lardan Arapça yazılı bildiri atıldı. Bildiride halka hitaben, “Kentimizi geri alacağız. Çok geç olmadan güçlerimizle işbirliği yapın” denildi.
18.10.2021 Gündem
Şiddetli çatışma TSK olaya el attı!
Şiddetli çatışma TSK olaya el attı! Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenen Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi karşısındaki Suriye’nin Haseke iline bağlı Resulayn ilçesinde Suriye Milli Ordusu (SMO) grupları arasında yaşanan anlaşmazlık çatışmaya dönüştü. İki grup arasında çıkan ve TSK birlikleri tarafından sonlandırılan çatışma nedeniyle Ceylanpınar'da belediye ve cami hoparlöründen anonslar yapılarak pencere kenarında ve dışarıda durulmaması istendi.
21.04.2020 Yaşam
Barış Pınarı Harekatı Bölgesi'ne sızmaya çalışan 4 YPG/PKK'lı terörist  öldürüldü
Barış Pınarı Harekatı Bölgesi'ne sızmaya çalışan 4 YPG/PKK'lı terörist öldürüldü Terör örgütü YPG/PKK, Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Rasulayn ilçesinin güneyinden sızma girişiminde bulundu. Suriye Milli Ordusu ile YPG/PKK arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, Esed rejimi güçleri de terör örgütüne destek verdi. Olayın ardından ABD askerleri de çatışmaların yaşandığı bölgenin yakınındaki Tel Temır'e giderek, beldeyi çevreledi
2.04.2020 Dünya