Sismik İzolatör

Sismik İzolatör

Son dakika Sismik izolatör haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sismik izolatör ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sismik izolatör haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sismik İzolatör

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sismik izolatör gelişmeleri de dahil olmak üzere 35 sismik izolatör haberi bulunmuştur. Tüm sismik izolatör haberleri aşağıda listelenmiştir.
Japon deprem uzmanı Marmara depremi için uyarıda bulundu! "Şimdi olacak gibi hazır olun"
Japon deprem uzmanı Marmara depremi için uyarıda bulundu! "Şimdi olacak gibi hazır olun" 32 yıldır Türkiye’de yaşayan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul depreminin ne zaman olacağını kimsenin yüzde 100 bilemeyeceğini söyleyerek, “Bir sene içinde de olabilir, on sene içinde de... Ama hemen şimdi hazır olunmalı” dedi.
22.08.2023 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu: Yüzyılda yapılabilecek işleri 21 yıla sığdırdık
Bakan Karaismailoğlu: Yüzyılda yapılabilecek işleri 21 yıla sığdırdık ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "AK Parti'nin hizmet ve eser siyaseti anlayışıyla hiç kimse ama hiç kimse yarışamaz. Bugün 2002 Türkiye'si ile kıyaslanmayacak bir konuma geldik; çok şükür. Yüzyılda yapılabilecek işleri 21 yıla sığdırdık" dedi.
24.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Kocaeli Şehir Hastanesi bugün açılıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Kocaeli Şehir Hastanesi bugün açılıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapımı tamamlanan 1218 yatak kapasiteli Kocaeli Şehir Hastanesi'nin açılışına katılacak.
15.04.2023 Gündem
Erdoğan'dan 'Karadeniz gazı' mesajı: 20 Nisan'da çıkarıyoruz
Erdoğan'dan 'Karadeniz gazı' mesajı: 20 Nisan'da çıkarıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Nasip olursa 20 Nisan Arefe, doğalgazımızı çıkarıyoruz. Şu anda bütün hesaplamalar buna göre ondan sonra da bunun elimizdeki mevcut doğalgazla entegre edip adımlarımızı atmış olacağız" dedi. 
14.04.2023 Gündem
Bakan Kurum, ‘Afetlere Karşı Önlem Modeli’ni açıkladı! 'Türkiye bina envanteri hazırlanacak'
Bakan Kurum, ‘Afetlere Karşı Önlem Modeli’ni açıkladı! 'Türkiye bina envanteri hazırlanacak' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli değerlendirme toplantısının üçüncüsü gerçekleştirildi. Bakan Kurum, toplantı sonrası ‘Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli’ ile inşaat sektöründe planlanan köklü değişiklikleri açıkladı.
9.04.2023 Gündem
Türkiye'de sismik üretimi başlıyor; maliyeti düşürecek
Türkiye'de sismik üretimi başlıyor; maliyeti düşürecek Deprem anında sarsıntıyı azaltarak binaların ayakta kalmasını sağlayan sismik izolatörlerin Türkiye'de üretilmesi ve anahtar teslim hizmet sunulması için harekete geçildi. Fago Teknoloji ile Çin'de deprem teknolojileri üzerine çalışan Zhejiang Earthquake şirketi ortaklık kurdu. Buna göre 50 milyon dolarlık yatırımla bu yılın sonuna doğru Çorlu'da kurulacak fabrikada sismik izolatör üretimine başlanacak. Konuyla ilgili bilgi veren şirketin Genel Müdürü Banu Aydın, “İnsanların güvenli bir şekilde depremden sonra da evlerinde yaşamalarını istiyoruz. Ülkemizde sismik izolatörün mühendislik hizmeti ile birlikte sunulacak şekilde üretilmesine ihtiyaç vardı. İnşa edilecek yeni konutlarda toplam maliyetin yüzde 5 ile 7 gibi bir seviyede artabileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca fabrikamız, yıllık 30 bin adet izolatör üretilecek kapasiteye sahip olacak” dedi.
8.04.2023 Gündem
Bakan Kurum: Millet bahçelerini afet toplanma alanı ve barınma alanı haline getireceğiz
Bakan Kurum: Millet bahçelerini afet toplanma alanı ve barınma alanı haline getireceğiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, İstanbul’da “Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Kurulu Değerlendirme Toplantısı”nda açıklamalarda bulundu.
7.04.2023 Gündem
Doç. Dr. Erdil: Sismik izolatör her binaya uygulanacak bir teknik değil
Doç. Dr. Erdil: Sismik izolatör her binaya uygulanacak bir teknik değil Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Erdil, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi ek bina inşaatının sismik izolatörünün çalıştığını, Malatya Doğanşehir Şehit Esra Köse Başaran Devlet Hastanesi'nde uygulamada bazı hatalar yapıldığı için duvarlarda hasar oluştuğunu belirtti. Sismik izolatörün önemli bir teknoloji olduğunu, özel tekniklerin konuyu bilen uzmanlar tarafından uygulanması gerektiğine dikkat çeken Erdil, "Kaş yaparken göz çıkartmamak gerekiyor. Her binaya uygulanacak bir teknik değil. Bunun sınırları var. Sismik izolatörlerde bina basınç altında durmak zorunda" dedi.
4.03.2023 Gündem
Hastaneler için kritik uyarı! 'Hepsi derinlemesine incelenmeli'
Hastaneler için kritik uyarı! 'Hepsi derinlemesine incelenmeli' Depremden sonra hastaneler için eski yapılı hastanelerin aciliyetle incelenmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Barış Sevim, “Mevcut hastanelerin derinlemesine incelenmesi gerekiyor, bu incelemelerden sonra ya güçlendirecek ya da yıkılıp yenisinin yapılması gerekiyor. Hastane binalarının tarihi yapıları varsa daha fazla önem gösterilmesi gerekiyor. Eski haline getirilmesi için maliyeti de bir kenara bırakarak ne gerekiyorsa yapılmalıdır” dedi.
2.03.2023 Gündem
Yerlisi üretildi, fiyatlar düştü! Deprem izolatörünün maliyeti ne kadar?
Yerlisi üretildi, fiyatlar düştü! Deprem izolatörünün maliyeti ne kadar? Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından gözler sismik izolatörlere çevrildi. Yakın bir geçmişe kadar ithal edilen, bu nedenle maliyetleri ciddi artıran deprem izolatörü yerli bir firma tarafından da üretilince fiyatlar ucuzladı. Mevcut şartlarda ortalama bir inşaatta deprem izolatörünün kurulumu toplam maliyetin yüzde 10’unu geçmiyor. İşte haberin detayları ve deprem izolatörünün maliyetiyle ilgili gelişmeler
27.02.2023 Gündem
Yerli sismik izolatör geliyor! Maliyeti ne kadar, her bina için uygun mu? İşte merak edilen cevaplar
Yerli sismik izolatör geliyor! Maliyeti ne kadar, her bina için uygun mu? İşte merak edilen cevaplar Yaşanan büyük yıkım sonrasında, depremin etkilerini önemli ölçüde azaltan sismik izolatörler gündeme geldi. Bu dönemde devlet desteğini alan yerli bir marka çalışmalarını hızlandırdı. İnşaat Mühendisi Adnan Doğan’ın geliştirdiği ‘Deprem Fatihi’ için bir ay içinde üretime geçilmesi planlanıyor. İşte yerli sismik izolatörler ile ilgili merak edilenler...
25.02.2023 Ekonomi
Depremde yıkılmayan binaların sırrı ne? İşte çürük ve sağlam beton farkı
Depremde yıkılmayan binaların sırrı ne? İşte çürük ve sağlam beton farkı Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yıkılan ve ayakta kalan binaların yapıları incelemeye alındı. Peki yıkılmayan binaların sırrı ne? Çürük ve sağlam beton farkı nedir? İnşaat ve Deprem Yüksek Mühendisi Mehmet Emre Özcanlı, yapı denetimi öncesi yapılan binalara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Geçmişte, yapı denetimi yokken, özellikle elle dökülen betonlarda göz kararı torbalar dahi beton dökümlerin içine girebiliyordu" dedi.
23.02.2023 Gündem
Depremde güçlendirme sayesinde kurtuldular
Depremde güçlendirme sayesinde kurtuldular Antakya’da Belediye Kooperatif Evleri’nde bulunan 3 bloktan birisi göçüp diğeri ağır hasar alırken, 14 yıl önce site sakinleri tarafından güçlendirmesi yapılan A2 Blok dimdik ayakta kaldı. Site sakinleri güçlendirme ile ilgili detayları anlattı.
21.02.2023 Gündem
Depreme kalkan: Sismik izolatör! Şiddetin üçte biri hissediliyor
Depreme kalkan: Sismik izolatör! Şiddetin üçte biri hissediliyor Depremin ardından gündeme gelen önemli konulardan biri de sismik izolatör oldu. Depremin şiddetini azaltan bu mekanizma sayesinde Adıyaman, Gaziantep, Adana ve Malatya’daki şehir hastaneleri ayakta kaldı. Bu gelişmeden sonra birçok insan, sismik izolatör ile yapılan ev ve okul arayışına girdi. Depremin şiddetini büyük derecede azaltan sistemin maliyeti de merak konusu oldu. İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü ve İnşaat Fakültesi öğretim görevlisi Fatih Sütçü, sismik izolatörler hakkında bilinmeyenleri anlattı.
21.02.2023 Gündem
Deprem izolatörü sonradan takılır mı? Sismik deprem izolatörü hangi binalara, hangi kata takılır?
Deprem izolatörü sonradan takılır mı? Sismik deprem izolatörü hangi binalara, hangi kata takılır? Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem 10 ili etkiledi. Binlerce can kaybına neden olan deprem sonrası sismik izolatör hakkında da araştırmalar başladı. Kolonlara yerleştirilen deprem izolatörü sonradan takılır mı sorusu da merak konusu oldu. Peki deprem izolatörü fiyatları ne kadar?
19.02.2023 Gündem
İzolatör ile ilgili kritik uyarı! Her binaya eklenemiyor
İzolatör ile ilgili kritik uyarı! Her binaya eklenemiyor Kahramanmaraş merkezli, 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerden sonra, binayı sarsan kuvveti minimuma indiren 'sismik izolatörler' gündeme geldi. Sistemin nasıl çalıştığını, maliyetini ve önemini anlatan inşaat mühendisi Ömer Faruk Şentürk, "Binada sismik izolatör varsa bu bina sağlamdır, yoksa değildir diyemeyiz." diyerek önemli uyarılarda bulundu.
19.02.2023 Gündem
THY'den depremzedelere iş imkanı
THY'den depremzedelere iş imkanı Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından bölgede 1000 konutluk bir mahalle kuracaklarını açıklayan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, afetten etkilenen 1000 aileden birer kişiye THY ve iştirak şirketlerinde iş imkanı sunacaklarını açıkladı.
15.02.2023 Gündem
Hatay'daki arama-kurtarma çalışmalarına katılan madencilerden duygusal satırlar
Hatay'daki arama-kurtarma çalışmalarına katılan madencilerden duygusal satırlar Zonguldaklı maden işçilerinin Hatay'daki arama kurtarma çalışmaları sırasında kaldıkları okulun sınıflarındaki tahtalarına yazdıkları yazılar okuyanları adeta ağlattı.
14.02.2023 Gündem
Depremden sonra önemi bir kez daha ortaya çıktı! Sismik izolatör ile ilgili çarpıcı gerçek
Depremden sonra önemi bir kez daha ortaya çıktı! Sismik izolatör ile ilgili çarpıcı gerçek Hatay'da büyük yıkıma yol açan depremde temelindeki yerli üretim 341 adet sismik izolatör sayesinde Dörtyol Devlet Hastanesi binasından taş bile düşmedi. Deprem anında hastane içerisindeki güvenlik kamera görüntülerinde 7.7 büyüklüğündeki depremin şiddetinin daha az derecede hissedildiği görüldü. Depremlerden sonra yeniden gündeme gelen sismik izolatörlerin eski binalara bile uygulanabileceği ortaya çıktı. Maliyeti ile ilgili ise çarpıcı bir açıklama geldi.
14.02.2023 Gündem
Sismik izolatör nedir? Sismik izolatör fiyatı ne kadar, eski binalara uygulanabilir mi?
Sismik izolatör nedir? Sismik izolatör fiyatı ne kadar, eski binalara uygulanabilir mi? Hatay'da deprem büyük bir felakete dönüşürken temelindeki yerli üretim 341 adet sismik izolatör sayesinde Dörtyol Devlet Hastanesi binasından taş bile düşmedi. Deprem anında hastane içerisindeki güvenlik kamera görüntülerinde 7.7 büyüklüğündeki depremin şiddetinin daha az derecede hissedildiği görüldü. Depremlerden sonra yeniden gündeme gelen sismik izolatörlerin eski binalara bile uygulanabileceği ortaya çıktı. Peki, Sismik izolatör nedir, nasıl çalışır? Sismik izolatör fiyatı ne kadar? Sismik izolatörü kim buldu?
14.02.2023 Gündem
Depremin etkisini yüzde 80 azaltan izolatörler can ve mal kaybını önlüyor
Depremin etkisini yüzde 80 azaltan izolatörler can ve mal kaybını önlüyor Depremlerden sonra yeniden gündeme gelen sismik izolatörler hakkında açıklamalarda bulunan ESTÜ Sismik İzolatör Test Laboratuvarı sorumlusu Prof. Dr. Gökhan Özdemir,” Sosyal medyada bu işin çok pahalıya mal olacağı ile ilgili ifadeler yer alıyor. Aslında bu durum hiç de böyle değil” dedi.
14.02.2023 Vatan TV
Deprem felaketinde 10. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 10. gün! Son durum açıklandı 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Depremde 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti.
14.02.2023 Gündem
Deprem anında hayat kurtaran 'izolatör!' "Sarsıntı sırasında ameliyat devam etti"
Deprem anında hayat kurtaran 'izolatör!' "Sarsıntı sırasında ameliyat devam etti" Yapısında kullanılan ‘sismik izolatör’ sayesinde Elbistan Devlet Hastanesi, Hatay Dörtyol Devlet Hastanesi, Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Battalgazi Devlet Hastanesi ise yıkıcı depreme rağmen dimdik ayakta kaldı...
12.02.2023 Gündem
İstanbul için korkutan açıklama! O tarihe işaret etti, 7.2 ve 7.6'lık deprem...
İstanbul için korkutan açıklama! O tarihe işaret etti, 7.2 ve 7.6'lık deprem... Beklenen büyük İstanbul depremi için yapılan araştırmalara göre 2024’e kadar Marmara’da deprem olma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu belirten Dr. Ömer Fatih Sak, olası bir depremin büyüklüğünün ise 7.2 ila 7.6 arasında tahmin edildiğini ve 5.8’lik deprem ile arasındaki enerji farkının bin kat fazla olacağını kaydetti.
24.12.2020 Gündem
Bakan Koca'dan kritik uyarı! 'Bulaşma hızı artıyor'
Bakan Koca'dan kritik uyarı! 'Bulaşma hızı artıyor' Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ülke genelinde farklılıklar olsa da özellikle İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerimizde hastalığın bulaşma hızının arttığını görüyoruz." dedi.
13.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sismik İzolatör ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sismik izolatör haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.