Sincar Dağı

Sincar Dağı

Son dakika sincar dağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sincar dağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sincar dağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sincar Dağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sincar dağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 219 sincar dağı haberi bulunmuştur. Tüm sincar dağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çavuşoğlu Suriye meselesiyle ilgili konuşarak, "Elimiz kolumuz bağlı kalamayız. Bugüne kadar yaptığımız harekatlarda kimseden icazet almadık doğrusu. Almayız da" dedi.
21.07.2022 Siyaset
Terör örgütü PKK hakkında bomba peşmerge iddiası!
Terör örgütü PKK hakkında bomba peşmerge iddiası! Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesinde, 51 terör örgütü PKK mensubunun örgütten ayrıldığı ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerine katıldığı iddia edildi.
25.09.2021 Dünya
Terör örgütü PKK Sincar'ı işgal etti
Terör örgütü PKK Sincar'ı işgal etti Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesini işgal ettiğini ve Irak'ta bazı grupların PKK ile iş birliği içinde olduğunu söyledi.
19.12.2020 Gündem
IKBY Başbakanı Barzani'den açıklama: PKK Sincar'dan çekilmedi
IKBY Başbakanı Barzani'den açıklama: PKK Sincar'dan çekilmedi IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, "PKK, Sincar'dan çekilmedi. Sadece birkaç saatliğine kıyafet değiştirip Sincar Dağı'na çekildi" dedi.
9.12.2020 Dünya
PKK Sincar'dan çıkarıldı
PKK Sincar'dan çıkarıldı Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, tüm silahlı yapıların Sincar'ı terk ettiğini açıkladı. Bağdat ve Erbil arasında terör örgütü PKK'nın da bölgeden çıkarılmasını öngören Sincar Anlaşması imzalanmıştı.
3.12.2020 Gündem
AA görüntüledi! İşte terör örgütü PKK'nın Sincar'daki kampları
AA görüntüledi! İşte terör örgütü PKK'nın Sincar'daki kampları Bağdat-Erbil anlaşmasında Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesindeki varlığının sonlandırılması öngörülen terör örgütü PKK, bölgedeki faaliyetlerine devam ediyor. AA muhabirinin çektiği görüntülere göre PKK ve ona bağlı yerel milislerin konuşlandığı Sincar'da örgüte ait eğitim kampları, sözde halk meclisleri ve kontrol noktaları yer alıyor. PKK'nın Sincar'da herhangi bir engelle karşılaşmadan hareket ettiği görülüyor.
13.10.2020 Gündem
Irak'ın kuzeyinde 2 günde 28 terörist etkisiz hale getirildi
Irak'ın kuzeyinde 2 günde 28 terörist etkisiz hale getirildi Türk savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyine düzenlediği hava harekatlarında, saldırı hazırlığında olduğu belirtilen 28 terörist etkisiz hale getirildi.
16.12.2018 Gündem
DEAŞ Irak'ta tarım arazilerini kasıtlı olarak tahrip etti
DEAŞ Irak'ta tarım arazilerini kasıtlı olarak tahrip etti Uluslararası Af Örgütü'nün raporuna göre, terör örgütü DEAŞ'ın Irak'taki tarım arazilerini kasıtlı olarak tahrip etmesinden dolayı binlerce çiftçi evlerine dönemiyor.
15.12.2018 Dünya
Bir haftada 21 terörist etkisiz hale getirildi
Bir haftada 21 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığınca, 7-13 Aralık'ta yürütülen operasyonlarda yurt içinde ve yurt dışında 21 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
14.12.2018 Gündem
"DEAŞ Irak'ta insanlık suçu işliyor"
"DEAŞ Irak'ta insanlık suçu işliyor" Uluslararası Af Örgütü, terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ın kuzeyinde Yezidileri hedef alarak ve tarım altyapısını tahrip ederek insanlık suçu işlediğini bildirdi.
13.12.2018 Dünya
Terör örgütü PKK, Sincar'da çocukları silah altına alıyor
Terör örgütü PKK, Sincar'da çocukları silah altına alıyor Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesinde yuvalanan terör örgütü PKK, Ezidi çocukları zorla silah altına alıyor.
10.12.2018 Dünya
ABD'den şoke eden hamle! Devlet kuruyorlar
ABD'den şoke eden hamle! Devlet kuruyorlar Türkiye, İdlib’deki krize yoğunlaşmışken ABD, Fırat’ın doğusunda adım adım terör devleti kuruyor. PYD/PKK’lı teröristlere 250 TIR dolusu daha ağır silah teslim eden ABD, örgütü “terörizm raporu”ndan da çıkardı. Bu son hamle Washington’un Suriye’yi parçalama hedefini alenileştirdiği anlamına geliyor.
21.09.2018 Gündem
TSK öldürmüştü! O teröristin fotoğrafını asmışlar...
TSK öldürmüştü! O teröristin fotoğrafını asmışlar... Sincar’da PKK varlığının devam ettiği görüntüler ortaya çıkarken TSK’nın operasyonuyla öldürülen terörist elebaşlarından İsmail Özden’in fotoğrafının da Sincar Dağı'na yerleştirilmesi dikkat çekti.
20.09.2018 Dünya
Terörist cenazesine Irak ordusu engeli
Terörist cenazesine Irak ordusu engeli MİT ve TSK’nın ortak operasyonuyla etkisiz hale getirilen Sincar’ın bir numarası ‘Mam Zeki Şengali’nin cenazesine Suriye’den katılmak isteyenleri Irak ordusu engelledi
20.08.2018 Gündem
TSK'dan açıklama: 52 terörist öldürüldü
TSK'dan açıklama: 52 terörist öldürüldü TSK: Terörle Mücadele Harekâtı kapsamında son bir haftada, yedisi sözde lider kadroda olmak üzere 52 terörist etkisiz hale getirildi. Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4 bin 573 olduğu bildirildi.
17.08.2018 Gündem
Kendisine bir yıl boyunca tecavüz eden teröristle...
Kendisine bir yıl boyunca tecavüz eden teröristle... 2014 yılında ailesiyle birlikte Irak'ın Sincar kentinde yaşarken DEAŞ tarafından kaçırılan ve teröristlerin yanında uzun bir süre tutsak olarak kalan Ezidi kadın kendisine bir yıl boyunca tecavüz eden DEAŞ'lı teröristle Almanya'da karşılaştı. Polise ve göçmenlik bürosuna şikayette bulunan genç kadın bir sonuç alamayınca ülkeyi terk ederek Irak'a geri döndü.
16.08.2018 Dünya
PKK ve Haşdi Şabi arasında çatışma
PKK ve Haşdi Şabi arasında çatışma Irak'ta Musul'un Sincar ilçesinde Haşdi Şabi ile terör örgütü PKK'ya bağlı YBŞ militanları arasında kısa süreli çatışma yaşandı
6.06.2018 Gündem
Son dakika: Kandil operasyonunda baş döndüren gelişme! Askeri yığınak yapıldı...
Son dakika: Kandil operasyonunda baş döndüren gelişme! Askeri yığınak yapıldı... Terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki lojistik ve eğitim kamplarına yönelik 2 aydan bu yana operasyonlar sürüyor. TSK’nın ilk hedefi, terör örgütünün 40 yıldan bu yana koruduğu iki arşiv ünitesinden biri olacak. ‘Barazgir’ arşiv ünitesinin ele geçmesi durumunda örgütün 40 yıllık kirli ilişkilerin deşifre olacak. Askeri kaynaklar, temmuzda Barazgir’e yönelik operasyonların başlayacağını belirtiyor.
5.06.2018 Gündem
"ABD askerleri Sincar Dağı'na konuşlandı"
"ABD askerleri Sincar Dağı'na konuşlandı" ABD ordusuna bağlı bir grup askerin Musul'un Sincar Dağı'na konuşlandığı ve bu adımla Washington yönetiminin Irak-Suriye sınırını kendi kontrolü altına almayı amaçladığı belirtildi.
4.06.2018 Dünya
'ABD askerleri Sincar Dağı'na konuşlandı' iddiası!
'ABD askerleri Sincar Dağı'na konuşlandı' iddiası! ABD ordusuna bağlı bir grup askerin, ağır silahlar ve zırhlı araçlarla Irak'ın Musul vilayetine bağlı Sincar ilçesinde konuşlandığı iddia edildi.
2.06.2018 Dünya
PKK'yı bitirecek operasyon! Türkiye ile Irak...
PKK'yı bitirecek operasyon! Türkiye ile Irak... Ankara-Bağdat arasında 7 aydır süren “PKK’ya operasyon” görüşmelerinde, Sincar’daki 7 kamp ve Mahmur bölgesi için harekât gündemde. Haziranda planlanan operasyon, Irak merkezi yönetimiyle ilk ortak operasyon olacak.
14.03.2018 Gündem
“Türkiye bunu kabul etmeyecektir!”
“Türkiye bunu kabul etmeyecektir!” Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Özel Birlikleri (Zerevani) Komutanı General Aziz Veysi, merkezi hükümetin terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığı konusunda sessiz kalmasını sert bir şekilde eleştirerek "Türkiye'nin güvenliğinin göz önünde tutulması gerektiğini" söyledi.
30.05.2017 Dünya
Erdoğan resti çekti hazırlıklar başladı!
Erdoğan resti çekti hazırlıklar başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki temaslarında iletilen, "YPG ve PYD'den Türkiye'ye herhangi bir saldırı olursa hiç kimseye sormadan angajman kurallarını uygularız" mesajı kapsamında, TSK olası bir saldırıya karşı her türlü operasyon hazırlığını tamamladı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı olası harekatlarına ilişkin çalışmalarını yaparken, kullanılacak üs komutanlıklarındaki hazırlıklarda da sona gelindi. Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlar da olası sınır ötesi harekatlara yönelik senaryolarını oluşturdu. Bununla ilgili sınıra zırhlı araç ve mühimmat takviyeleri yapılırken, bazı birlikler huduta yakın bölgelere kaydırıldı. Terör örgütü PKK/PYD/YPG unsurlarının bulunduğu Afrin, Telabyad, Kamışlı ile Irak'ın kuzeyindeki bölgelerin karşısındaki hudut hattı asker ve istihbarat birimlerince yakından takip ediliyor.
29.09.2021 Gündem
Pentagon’un Karaçok telaşı
Pentagon’un Karaçok telaşı Karaçok’u bombalayan Türk jetleri, ‘koalisyon’ menşeili silahlarla dolu cephanelikleri yerlebir etti. Küçük çaplı yangınlar 2 gün sürdü. Mühimmat açığını kapatmak isteyen Pentagon ise PKK için seferber oldu.
29.09.2021 Gündem
ABD'nin YPG'ye verdiği silahlarda dikkat çeken detay!
ABD'nin YPG'ye verdiği silahlarda dikkat çeken detay! ABD, Ankara’nın tepkisine rağmen Rakka operasyonunda kullanmayı planladığı terör örgütü YPG’ye ilk sevkiyatı iki hafta sonra yapacak. Örgüte şimdiye kadar teslim edilen silahların ilk 4 araç dışındaki hiçbirinin kaydı tutulmadı.
13.05.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sincar Dağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sincar dağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.