Silüet

Silüet

Son dakika silüet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan silüet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını silüet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Silüet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan silüet gelişmeleri de dahil olmak üzere 193 silüet haberi bulunmuştur. Tüm silüet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Büyükçekmece’de 11 blok daha kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor
Büyükçekmece’de 11 blok daha kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan yapıları yıkmaya devam ediyor. Bugüne kadar 40 bine yakın konutun kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yenilendiği ilçede 66 bağımsız bölümden oluşan 11 blok daha yıkılıyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’de yıkılması gereken 2 bin 300 civarında bina kaldı. Bu depremden sonra aldığımız karar şu; vatandaşın keyfini beklemeyeceğiz. Kanunun bize verdiği yetkiye istinaden 2004 yönetmeliğinden daha eski deprem yönetmeliklerine göre yapılmış binaları yıkıyoruz” dedi.
15.02.2023 Yaşam
Falda İnsan Görmek Ne Demek? Kahve Falında İnsan Silüeti Nasıl Yorumlanır?
Falda İnsan Görmek Ne Demek? Kahve Falında İnsan Silüeti Nasıl Yorumlanır? Falların oldukça ilgi çeken yanları olduğunu herkes bilir. Zaten falların bakılması insanlara büyük avantajlar sağlar. Bunun için her yerde kahve falı baktıran kişiler olduğunu görmek mümkündür. Ayrıca kahve falında zaman zaman insan silüeti çıktığı da dikkat çeker. Bunun anlamı ise genellikle fal sahibinin hayatına birisi girecek demektir. Bir diğer anlama göre ise kişinin yeni bir arkadaşıyla beraber iş yapacağıdır.
23.08.2022 Yaşam
Cinci hoca emekli hakimi kandırıp kızlarına istismarda bulundu
Cinci hoca emekli hakimi kandırıp kızlarına istismarda bulundu Kendisini Hz. Ali’nin görevlendirdiğini söyleyen cinci hoca Uğur Akyol’a 550 bin liralarını kaptıran emekli Danıştay hâkimi S.Y.’nin avukat kızları duruşmada yaşadıklarını anlattı. Hakimin kızı S.Y., “Kiste iyi gelen macun için ortak olduk. Sanık babama ‘Aya bakar mısın?’ diyor. Babam aya baktığında Hz. Ali’nin silüetini görüyor. Anne ve babamı dini hassasiyetleriyle kandırdı” dedi.
28.09.2021 Yaşam
En tehlikeli görevlere hazır! Yenilendi, Cobra II...
En tehlikeli görevlere hazır! Yenilendi, Cobra II... Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticilerinden Otokar, Cobra II ürün ailesine "mayına karşı korumalı aracı" ekledi. Yeni nesil mayına karşı korumalı bir araç olan COBRA II MRAP, kullanıcıların yüksek balistik ve mayın koruma ile yüksek taşıma beklentilerini bu sınıf araçlardan farklı bir hareket kabiliyetiyle sunuyor. Dünyadaki benzer mayına karşı korumalı araçlara kıyasla COBRA II MRAP, ağırlık merkezinin alçak olması sebebiyle sadece stabilize yollarda değil, arazide de üstün bir hareket kabiliyeti ve eşsiz bir yol tutuşu sağlıyor.
3.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan  AİHM'in Demirtaş kararına sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına sert tepki! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Demirtaş kararı ile ilgili olarak "AİHM'in Demirtaş'ın tahliyesini istemiş olması resmen çifte standarttır hatta iki yüzlülüktür. AİHM bu kararı iç hukuk yolları tüketilmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır. Bunca çifte standarda daha fazla tahammül etmek mecburiyetinde olmadığımızın bilinmesini isterim. Tamamıyla bu adımlar siyasidir bunun da gerekçesini görüyoruz" dedi. Canlı yayında üniversite öğrencilerine müjdeyi veren Erdoğan, "2021'de lisan için burs ödemelerini 550 liradan 650 liraya, yüksek lisans için 1100 liradan 1300 liraya, doktora için 1650 liradan 1950 liraya çıkardık." dedi.
23.12.2020 Siyaset
Opel’den yeni görsel imaj!
Opel’den yeni görsel imaj! Daha modern çizgilere sahip marka logosu, yeni “Opel Next” yazı tipi ve parlak Opel sarısı gibi detaylar markanın yenilikçi yönünü ön plana çıkaracak.
6.12.2020 Otomobil
Yeni BMW R 18 315 bin TL'den geldi
Yeni BMW R 18 315 bin TL'den geldi BMW Motorrad’ın heritage cruiser segmentindeki ilk modeli Yeni BMW R 18, 315.270 TL’lik fiyatla Türkiye'de yollara çıkıyor.
9.10.2020 Otomobil
Resmen değişti! Yasak geldi ve yüzde 25...
Resmen değişti! Yasak geldi ve yüzde 25... Tüm Türkiye'de uygulanacak düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile yasak geldi. Evi, arsası olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeye göre imar planı değişikliğinde "değer artış payı" ödenecek. Yönetmeliğe göre, parsel bazında nüfusu, yapı yoğunluğunu ve kat adedini artıran plan değişiklikleri yapılamayacak. Parsel bazında yürürlükteki imar planının koşullarını değiştirmemek kaydıyla sadece fonksiyon değişikliği yapılabilecek ve bu değer artışına tabi olacak. 1000 metrekareden küçük imar adalarında plan değişikliği yapılamayacak. Değer artış payı, büyükşehir belediyesinin olduğu illerde yüzde 25'i büyükşehir belediyesine, yüzde 25'i ilgili ilçe belediyesine, yüzde 25'i bakanlığın Dönüşüm Projeleri Özel Hesabına, yüzde 25'i Hazineye aktarılacak. Büyükşehir belediyesi olmayan illerde ise bu dağılım yüzde 40'ı imar planı değişikliğini onaylayan idareye, yüzde 30'u bakanlığın Dönüşüm Projeleri Özel Hesabına, yüzde 30'u Hazineye aktarılacak şeklinde olacak.
15.09.2020 Ekonomi
Mustafa Varank robot müjdesi mi verdi? Twitter’da paylaşılan videoda 29 Ağustos 15.30 ayrıntısı!
Mustafa Varank robot müjdesi mi verdi? Twitter’da paylaşılan videoda 29 Ağustos 15.30 ayrıntısı! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabı twitter üzerinden merak uyandıran bir paylaşım yaptı. Bakan Varank paylaşımında 29 Ağustos saat 15.30’u işaret ediyor. Mesajla bilikte paylaşılan videoda karanlık bir koridorda iki gözün yaklaştığı görülüyor. Gözlerin yaklaşmasıyla bir robota ait siluet beliriyor. Videonun paylaşımının ardından vatandaşlar 29 Ağustos 15.30’da robot müjdesi mi verilecek, sorularını sormaya başladı.
28.08.2020 Gündem
"İnsansız mini tank" için seri üretim imzası
"İnsansız mini tank" için seri üretim imzası ASELSAN ile Katmerciler arasında imzalanan seri üretim sözleşmesi doğrultusunda "insansız mini tank" olarak da adlandırılan silahlı insansız kara araçları, 2021'de Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.
2.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Antalya'yı nem bulutları kapladı
Antalya'yı nem bulutları kapladı Antalya'da, nem bulutları kentin üzerini kapladı. Yüzde 73 ölçülen nem oranıyla birlikte sıcak hava etkisini gösterdi.
20.04.2020 Yaşam
Bayrağa ‘asılmış adam’ figürü çizen 6 kişi gözaltına alındı
Bayrağa ‘asılmış adam’ figürü çizen 6 kişi gözaltına alındı İstanbul Beyoğlu’nda, ünlü Sanatçı Devrim Erbil’in bir reklam panosunda bulunan eserinde yer alan ay yıldız üzerine boya ile iple asılmış bir insan silüeti çizen 6 şüpheli şahıs yakalanıp gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında, “Türk Bayrağını Alenen Aşağılamak” suçlamasıyla işlem yapıldı.
20.02.2020 Gündem
İmar Kanunu'nda değişiklik Resmi Gazete'de
İmar Kanunu'nda değişiklik Resmi Gazete'de Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
20.02.2020 Gündem
Kentlerin siluetinin korunması yasal hüküm oldu
Kentlerin siluetinin korunması yasal hüküm oldu Gökdelenlere olanak sağlayan ‘kat serbest’ hakkı mevzuattan çıkarılırken, kentlerin ‘siluetinin’ korunması yasal hüküm oldu. Belediyeler, mevcut planlarda serbest olarak belirlenmiş yükseklikleri 1 Temmuz 2021’e kadar düzeltecek. Kaçak yapının cezası, değerine göre her bölgede farklı olacak. Bayburt’ta birim başına örneğin 10 lira uygulanan ceza, Maslak’ta aynı birimde 900 liraya çıkacak.
15.02.2020 Ekonomi
İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi TBMM Genel Kurulunda, Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.
14.02.2020 Gündem
Meclis'te kabul edildi! Ücretsiz olacak...
Meclis'te kabul edildi! Ücretsiz olacak... Meclis'te kabul edilen düzenleme milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. İmar planlarında bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek. Ulusal Coğrafi Veri Sorumluluk Matrisinde yer alan coğrafi verilerin, Ulusal Coğrafi Veri Paylaşım Matrisine göre, kamu kurum ve kuruluşları arasında paylaşımı, erişimi ve kullanımı bedelsiz olacak.
1.02.2020 Ekonomi
Deprem riskine karşı mühendis gözetimi geliyor!
Deprem riskine karşı mühendis gözetimi geliyor! AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi. Yapılan değişikliğe göre, deprem riskine karşı ileri tasarım yöntemleri ve teknolojileri gerektiren binaların projeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca çıkarılan yönetmelik çerçevesinde yeterli uzmanlığı haiz mühendislerin gözetiminde yapılacak.
16.01.2020 Gündem
Yerli otomobilde kilometre detayı!
Yerli otomobilde kilometre detayı! Türkiye'nin Otomobili'nin görsellerinin tanıtımı devam ediyor. Bugün ise otomobilin iç mekanı gösterilirken kilometre detayı da gözlerden kaçmadı.
26.12.2019 Otomobil
Palandöken'de şaşırtan durum! İnsan silüeti ortaya çıktı
Palandöken'de şaşırtan durum! İnsan silüeti ortaya çıktı Türkiye'nin gözde kayak merkezlerinden Palandöken'de, gün batımı esnasında ortaya çıkan insan silüeti ilgi çekiyor.
17.12.2019 Gündem
Meme estetiğinde bunlara dikkat
Meme estetiğinde bunlara dikkat Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç. Dr. Karaca Başaran, meme implantı teknolojisi ve cerrahi tekniklerdeki gelişmelerin göğüs büyütmeyi çok güvenli ve etkili bir prosedür haline getirdiğini, hastaların hoş ve doğal gözüken sonuçlar almasını sağladığını söyledi.
9.11.2019 Sağlık
Kelebekler Vadisi ile ilgili flaş karar!
Kelebekler Vadisi ile ilgili flaş karar! Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Kelebekler Vadisi'nin sit alanından düşürülmesi sonrası birçok insan, kelebekler vadisi sit alanında çıkarıldı mı? çıkarılmadı mı diye soruyor?
5.10.2019 Yaşam
Kelebekler Vadisi için önemli karar
Kelebekler Vadisi için önemli karar Kelebekler Vadisi’nin Doğal Sit Alanı’nın koruma statüsü yeniden değerlendirildi ve Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil edildi.
5.10.2019 Gündem
LightSail 2, Dünyaya ilk fotoğrafları gönderdi
LightSail 2, Dünyaya ilk fotoğrafları gönderdi Planetary Society tarafından geliştirilen solar yelkenli uydu "Light Sail 2", yörüngeden çektiği ilk fotoğrafları Dünya'ya yolladı.
9.07.2019 Bilim ve Teknoloji
Bozcaada bin yıllık siluetine yeniden kavuşuyor
Bozcaada bin yıllık siluetine yeniden kavuşuyor Kuzey Ege'nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Bozcaada, kuzey ve güney cephelerinde yer alan yel değirmenlerinin yeniden inşa edilmesiyle bin yıllık siluetine tekrar kavuşuyor.
18.06.2019 Gündem
Korkunç talimat! Son anda kurtarıldı...
Korkunç talimat! Son anda kurtarıldı... Mavi Balina tuzağına düşen genç korkunç talimatı anlattı. Odanın bir köşede duran beyaz bir silüet olarak gözüktü ve talimatı verdi.
31.05.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Silüet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki silüet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.