Silahlandırma

Silahlandırma

Son dakika silahlandırma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan silahlandırma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını silahlandırma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Silahlandırma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan silahlandırma gelişmeleri de dahil olmak üzere 98 silahlandırma haberi bulunmuştur. Tüm silahlandırma haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD, Wagner’i resmi olarak “uluslararası suç örgütü” ilan etti
ABD, Wagner’i resmi olarak “uluslararası suç örgütü” ilan ettiABD, Rus paralı asker şirketi Wagner’i resmen uluslararası suç örgütü olarak ilan etti. ABD Hazine Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Rus kişi ve kuruluşlara yeni yaptırımlar uyguladı.
26.01.2023Dünya
Bakan Akar:  Deniz ve Hava Kuvvetleri talimatlandırıldı
Bakan Akar: Deniz ve Hava Kuvvetleri talimatlandırıldıMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Gayri Askeri Statüdeki Adaları silahlandırmaya 1956’da başladığını hatırlatarak, “1997’deki Kardak milat. Ondan sonra hiçbir şekilde ne arazide, ne masada bir milimetre geri adım atmak yok. Özellikle Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz bu konuda açık şekilde talimatlandırıldı” diye konuştu.
5.10.2022Dünya
Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar! Yunanistan'ın hamlesine çok sert yanıt
Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar! Yunanistan'ın hamlesine çok sert yanıtAK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Toplantı devam ederken AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Adaların silahsızlandırılmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Yunanistan'ın adaları silahlandırma hamlesiyle ilgili, "Efes Tatbikatı büyük bir katılımla dünyada büyük ses getirdi. Ege adalarının silahlandırılması konusunda Cumhurbaşkanımızın güçlü bir açıklaması oldu. Her zaman şunu söylüyoruz: Yunanistan bizim komşumuz, sorunları masada çözebileceğimize açığız. Ama Yunanistan sürekli olarak üçüncü ülkeleri işe katıyor. Paris Antlaşması, Meis adasının da dahil olarak 14 adanın silahsız olmasını teyit ediyor. Ne zaman hukuka davet etsek maalesef Yunanistan bunu 'Komşumuzun saldırganlığı, Türkiye'nin Yunanistan'ı tehdidi' gibisinden propagandalara çevirmeye çalışıyor." dedi.
14.06.2022Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE dönüşü açıkladı: Fiyatlar öyle veya böyle inecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE dönüşü açıkladı: Fiyatlar öyle veya böyle inecekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. KDV indiriminin fiyatlara yansımadığı eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "Fiyatlar belli oranlarda geri gelmiş görünüyor. Öyle veya böyle inecek" dedi. 6 muhalefet liderinin bir araya gelmesini "Manidar" olarak nitelendiren Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Sistemini milletin kendisi getirdi, bunu kabul etmeyenler millet iradesine saygısızlık yapıyor" diye konuştu. Cumhurbaşkanı'nın gündeminde Ukrayna-Rusya krizi başta olmak üzere dış gelişmeler de vardı.
16.02.2022Siyaset
Bakan Akar'dan flaş Yunanistan açıklaması
Bakan Akar'dan flaş Yunanistan açıklamasıMilli Savunma Bakanı Akar, "Yunanistan'ın yayılmacı tutum, yaklaşımlar ve provokatif davranışlarla bir yere varamayacağını, bu politikaların akıldan uzak olduğunu, boş hayal peşinde koşmaktan başka bir anlama gelmediğini görmesi lazım." dedi.
29.08.2021Siyaset
Yunanistan'ın adımları uluslararası antlaşma ve hukuka aykırı
Yunanistan'ın adımları uluslararası antlaşma ve hukuka aykırıDoğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan son olayları değerlendiren uzmanlar, Yunanistan'ın, Lozan ve Paris Antlaşmalarına aykırı hareket ederek uluslararası hukuku hiçe saydığını vurguladı. Akademisyenler, Ege Adaları ve Oniki Ada'nın tarihsel süreçteki durumunu ve yaşanan son gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi.
5.09.2020Gündem
AK Parti'den Yunanistan'a sert tepki! 'Neticesi ağır başarısızlık olacak'
AK Parti'den Yunanistan'a sert tepki! 'Neticesi ağır başarısızlık olacak'AK Parti sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yunanistan'a tepki gösterdi. Çelik açıklamasında, " Yunanistan’ın Meis adasını silahlandırma girişimi yeni bir korsanlık örneğidir. Hukuk temelinde diplomasi yoluyla sorunları çözmek yerine, korsan anlaşmalarla diplomasiye sabotaj düzenleyen Yunanistan'dır. Yunanistan'ın bu adımlarının neticesi ağır başarısızlık olacaktır." dedi.
31.08.2020Siyaset
WSJ: Ankara'nın YPG tepkisini Kürt karşıtlığı olarak yorumlamak bilgisizliktir
WSJ: Ankara'nın YPG tepkisini Kürt karşıtlığı olarak yorumlamak bilgisizliktirWall Street Journal (WSJ) gazetesinde yayımlanan bir makalede, "Ankara'nın YPG'nin silahlandırılmasına tepki göstermesini, Kürt karşıtlığı olarak yorumlamak bilgisizliktir. Bu tıpkı El Kaide'ye karşı mücadeleyi İslamofobik olarak yorumlamaya benziyor." değerlendirmesinde bulunuldu.
9.10.2019Gündem
Sınırda ABD ile ortak devriye
Sınırda ABD ile ortak devriyeGüvenli Bölge çalışmaları kapsamında Türk ve ABD helikopterleri sınırda devriye uçuşu gerçekleştirdi. Bu arada Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Haseke iline bağlı Resulayn ilçesinde PKK/YPG'li teröristler iş makineleri ile hendek ve tünel kazarken görüntülendi.
5.09.2019Dünya
İran'dan şoke eden ABD iddiası: DEAŞ'ı silahlandırıyorlar
İran'dan şoke eden ABD iddiası: DEAŞ'ı silahlandırıyorlarİran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "ABD müttefiki" olarak nitelendirdiği ülkelerin terör örgütü DEAŞ'ı silahlandırdığını ileri sürdü.
31.07.2019Dünya
Amazon CEO'su: Çıplak fotoğraflarımı yayımlamakla tehdit ediliyorlar
Amazon CEO'su: Çıplak fotoğraflarımı yayımlamakla tehdit ediliyorlarAmazon'un patronu ve aynı zamanda dünyanın en zengin ismi olan Jeff Bezos, tabloid gazetesi National Enquirer'in, çıplak fotoğraflarını yayımlamakla kendisini tehdit ettiğini iddia etti. Kendisine gönderilen tehdit mektuplarını yayınlayan Bezoz, "Benim pozisyonumda bir kişi bu tür bir zorbalığa dayanamıyorsa, kaç kişi dayanabilir?" ifadesini kullandı.
8.02.2019Dünya
ABD'den Rusya ve Çin'e gözdağı: Zamanı geldi
ABD'den Rusya ve Çin'e gözdağı: Zamanı geldiABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, 2020'ye kadar "ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı'nı" kuracaklarını duyurdu.
9.08.2018Dünya
Bakan Çavuşoğlu: YPG'ye güvenmek ahmaklık!
Bakan Çavuşoğlu: YPG'ye güvenmek ahmaklık!Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Foreign Policy dergisinde 'Zeytin Dalı Harekatı’nın Anlamı' başlıklı bir makale kaleme aldı. Bakan Çavuşoğlu, 'YPG’li teröristler Türk ordusunun ilerlemesine karşı koymaya odaklandığı için harekatımızın DEAŞ’a karşı yürütülen mücadeleyi sekteye uğrattığı iddia edildi. YPG’nin bu tercihinin, onlara güvenme stratejisinin ahmaklığının bizatihi emaresi olduğunu düşünüyorum. Ancak, sizi temin ederim Türkiye DEAŞ’ın bir şekilde yeniden bir araya gelmesine izin vermeyecek ve bu hususta ABD ile birlikte çalışacaktır.' dedi.
6.04.2018Gündem
Çocuk savaşçılar hafıza kartında!
Çocuk savaşçılar hafıza kartında!YPG/PKK’nın savaştırdığı çocuklara ait görüntüler, Afrin’de ele geçirilen fotoğraf makinelerinin hafıza kartlarıyla belgelendi
7.03.2018Gündem
ABD Başkanı Trump'tan "öğretmenleri silahlandırma" teklifi!
ABD Başkanı Trump'tan "öğretmenleri silahlandırma" teklifi!Florida'da bir lisede 17 kişinin öldüğü silahlı saldırıdan kurtulan öğrenciler ve ailelerini Beyaz Saray'da kabul eden Trump, okullardaki eğitim görevlilerinin yüzde 20'sine silah taşıma yetkisi verme konusunu değerlendireceklerini açıkladı
22.02.2018Dünya
Washington'daki panelde PYD "itirafı"
Washington'daki panelde PYD "itirafı"ABD'de bir panele katılan Ortadoğu uzmanı Michael Doran, ABD'nin Suriye'de yeni bir düzen kurma arayışında Türkiye yerine terör örgütü PYD/PKK ile çalışmasını eleştirerek, "Barack Obama döneminden itibaren PYD'nin PKK'dan farklı bir şey olduğu söylendi. Kendimizi kandırıyor olmalıyız. Bunu hiçbir Türk'e anlatamazsınız." dedi.
24.01.2018Dünya
Pentagon'dan PYD/PKK'dan toplanacak silahlara ilişkin flaş açıklama!
Pentagon'dan PYD/PKK'dan toplanacak silahlara ilişkin flaş açıklama!Pentagon Ortadoğu Masası Sözcüsü Pahon, "Kategorik olarak, müttefikimiz Türkiye’yi tehdit edebilecek silahları toplayacağız. Bunların envanteri Türklerde var" açıklamasında bulundu.
30.11.2017Dünya
Trump'a tek destek Netanyahu'dan geldi!
Trump'a tek destek Netanyahu'dan geldi!Başbakan Netanyahu, "İran'ın anlaşma koşullarına uyduğunu" kabul etmediğini bildiren ABD Başkanı Trump'ı tebrik etti
13.10.2017Dünya
ABD'den flaş İran kararı!
ABD'den flaş İran kararı!ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin İran'la nükleer anlaşmadan şimdilik ayrılmayacağını belirterek, "Eğer Kongre ve müttefiklerimizle bir çözüme ulaşamazsak o zaman anlaşma iptal edilecek. Anlaşma inceleme altındadır ve herhangi bir zamanda bizim katılımımız, Başkan olarak tarafımdan iptal edilebilir." dedi.
13.10.2017Dünya
Fransa İHA'ları silahlandıracak
Fransa İHA'ları silahlandıracakFransa, insansız hava araçlarını (İHA) silahlandırarak saldırı için de kullanmaya karar verdi.
5.09.2017Dünya
'Rusya orayı silahlandırdı!'
'Rusya orayı silahlandırdı!'Ukrayna Başbakan Yardımcısı İvanna Klimpuş, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’ı her Avrupa ülkesinin sahip olmadığı silahlarla doldurduğunu açıkladı.
30.08.2017Dünya
‘PKK’ya silah vermek tehlikeli’
‘PKK’ya silah vermek tehlikeli’Ortadoğu uzmanı Peter Neumann, Suriye ve Irak’ta DEAŞ’ın ardından PKK kaynaklı daha büyük çatışmalar yaşanabileceği uyarısında bulundu
20.07.2017Dünya
'Suudi Arabistan'a silah satışı yasalara uygun'
'Suudi Arabistan'a silah satışı yasalara uygun'Londra Yüksek Mahkemesi, İngiltere'nin Suudi Arabistan'a yönelik silah satışının ‘yasalara uygun' olduğuna hükmetti.
10.07.2017Dünya
Fırat Kalkanı'na saldıracaklar
Fırat Kalkanı'na saldıracaklarABD’nin Rakka operasyonu bahanesiyle silahlandırdığı PYD’nin kirli planı deşifre oldu. PYD’li teröristler arasında dolaşan bir videoda “Asıl hedefimiz Fırat Kalkanı, ÖSO ve Türk Ordusu ” sloganları atılıyor.
29.09.2021Gündem
ABD'den PYD/PKK'ya 130 tır!
ABD'den PYD/PKK'ya 130 tır!ABD'nin, terör örgütü PYD/PKK’ya DEAŞ ile mücadele adı altında askeri sevkiyatları sürüyor. Üç ayrı sevkiyatta askeri araç gereç ile mühimmat taşıyan toplam 130 tır, Rakka'nın kuzeyinde konuşlu PYD/PKK unsurlarına gönderildi
16.06.2017Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Silahlandırma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki silahlandırma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.