Cinsel ilişki sırasında ağrı yaşıyorsanız dikkat! Sessizce ilerliyor!
Cinsel ilişki sırasında ağrı yaşıyorsanız dikkat! Sessizce ilerliyor! Her 5 kadından birinde görülen miyomlar, uzun süreli adet kanamalarından, kabızlığa hatta cinsel ilişki sırasında ağrıya varana kadar pek çok soruna neden olabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bilgi Uslu Aybar, miyom belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
27.10.2021 Sağlık
Yaz mevsiminde tetiklenen 4 hastalık!
Yaz mevsiminde tetiklenen 4 hastalık! Güneş, deniz, kumsal… Yaz mevsimi denildiğinde aklımıza ilk olarak zihnimiz ile bedenimizi dinlendirebildiğimiz ‘tatil’ geliyor kuşkusuz. Ancak sıcak hava, hijyen şartlarındaki olumsuzluklar ve terlemek, bazı jinekolojik problemlerin tetiklenmesine neden olabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Jale Dal Ağca, tatilde sağlığınızı riske atmamak için bazı kurallara mutlaka uymanız gerektiğine dikkat çekerek, “Aşırı kalabalık ve su sirkülasyonunun iyi olmadığı havuzlara girilmemeli. Havuz öncesi ve sonrası mutlaka duş alınmalı. Genital bölgenin nemli kalmaması için pamuklu iç çamaşırları tercih edilmeli. Ayrıca nemli iç çamaşırları, ıslak mayo veya bikininin değiştirilmesi de çok önemli. Sağlıkla ilgili bir problem geliştiğinde ise kendi kendini tedavi etmeye çalışmak yerine, en kısa sürede bir uzmana başvurulmalı” diyor.
21.07.2021 Sağlık
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? İşte erken hamilelik belirtileri!
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? İşte erken hamilelik belirtileri! Hamile olup olmadığınızı gebelik testi veya ultrasonla muayeneden önce anlamanın yollarından biri de kendinizi gözlemlemekten geçiyor. Bazı hamilelik belirtileri ve bulgularını takip ederek hamile olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Peki, Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Erken hamilelik belirtileri nelerdir? İşte hamilelik belirtileri ile ilgili bilmeniz gerekenler...
17.03.2021 Sağlık