Şiiler

Şiiler

Son dakika Şiiler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Şiiler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Şiiler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şiiler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şiiler gelişmeleri de dahil olmak üzere 497 şiiler haberi bulunmuştur. Tüm şiiler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevlit Kandili nedir, Mevlit Kandili’nin anlamı ve önemi ne? Mevlid Kandilinde ne oldu, Mevlid Kandili ne demek, peygamberimizin doğum günü mü?
Mevlit Kandili nedir, Mevlit Kandili’nin anlamı ve önemi ne? Mevlid Kandilinde ne oldu, Mevlid Kandili ne demek, peygamberimizin doğum günü mü? Mevlid Kandili yılın son kandili olarak 7 Ekim, yani bugün idrak ediliyor. İslam alemi için önemli olan Mevlid Kandili rebiyülevvel ayının 12'nci günü olan peygamberimizin de doğum günüdür. Müslümanlar, her sene bu geceyi namazlarla, dualarla, zikir ve teşbihlerle kutluyor. Peki, Mevlit Kandili nedir, Mevlit Kandili’nin anlamı ve önemi ne? Mevlid Kandilinde ne oldu, Mevlid Kandili ne demek, kutlu doğum haftasından farkı ne?
7.10.2022 Gündem
Bugün kandil mi, 6 Ekim ne kandili, Mevlid Kandili ne zaman 2022? Diyanet Kandil günleri takvimi 2022
Bugün kandil mi, 6 Ekim ne kandili, Mevlid Kandili ne zaman 2022? Diyanet Kandil günleri takvimi 2022 Mevlid Kandili ne zaman 2022, bugün kandil mi, 6 Ekim ne kandili? Sorularına yanıt arayan vatandaşlar arama motorlarına yöneldi. Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hicri Takvim’e göre belirlediği kandil günleri de merak ediliyor. Mevlid Kandili Rebiülevvel ayı içerisinde idrak ediliyor. İşte Diyanet Kandil günleri takvimi 2022…
6.10.2022 Gündem
En yakın kandil ne zaman? 2022 Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili önemi ve yapılması gereken ibadetler!
En yakın kandil ne zaman? 2022 Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili önemi ve yapılması gereken ibadetler! Kandil günleri Müslümanlarca mübarek sayılıp kutlanan ve ibadetler geçirilen özel gecelerdir. Diyanet İşleri Başkanlığı da 2022 kandil günlerinin de içinde olduğu dini günler takvimini her yıl yayımlıyor. 2022 yılı içinde Regaip, Miraç ve Berat kandilleri idrak edildi. Hz. Peygamber’in doğumu münasebetiyle kutlanana Mevlid kandili de ekim ayında idrak edilecek. Peki, En yakın kandil ne zaman? Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili neden kutlanır? Mevlit kandilinde neler yapılır? İşte detaylar…
5.10.2022 Gündem
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek? Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının üzerinden birkaç saat geçmeden, Sadr Grubu destekçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı. Başkent Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
30.08.2022 Dünya
İran'da 2 din görevlisini öldüren Afgan idam edildi
İran'da 2 din görevlisini öldüren Afgan idam edildi İran'ın Meşhed kentinde İmam Rıza Türbesi'nde 2 Şii din görevlisini öldüren Afganistan uyruklu Abdullatif Muradi’nin sabah saatlerinde idam edildiği açıklandı.
20.06.2022 Dünya
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Göçmen meselesini çözeceğiz
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Göçmen meselesini çözeceğiz AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Bu göçmen meselesini de inşallah artan ırkçılığın, gelişen faşizmin bir aracı haline döndürmeden makul ve gerçekten elverişli politikalar kullanarak çözeceğiz” dedi.
9.05.2022 Siyaset
20 Nisan 571 peygamber efendimizin doğumu! Hz. Muhammed doğum günü sözleri ve resimli, kısa Kutlu Doğum Haftası mesajları
20 Nisan 571 peygamber efendimizin doğumu! Hz. Muhammed doğum günü sözleri ve resimli, kısa Kutlu Doğum Haftası mesajları Peygamber efendimizin doğumu için Kutlu Doğum Haftası mesajları araması başladı. Hz. Muhammed’in doğum günü kabul edilen 20 Nisan geldi. Kutlu Doğum Haftası Peygamber Efendimizin hayatının ve hadislerinin anlatıldığı, onu anmak için çeşitli etkinliklerin ve ibadetlerin yapıldığı bir haftadır. Biz de 20 Nisan 571 peygamber efendimizin doğumu nedeniyle Hz. Muhammed doğum günü sözleri ve resimli, kısa Kutlu Doğum Haftası mesajları derledik. İşte Peygamber efendimizin doğum günü mesajları…
20.04.2022 Gündem
Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman? Kutlu Doğum Haftası nedir, ne zaman? Peygamber efendimizin doğum günü 2022!
Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman? Kutlu Doğum Haftası nedir, ne zaman? Peygamber efendimizin doğum günü 2022! İslam aleminde Kutlu Doğum Haftası olarak da bilinen, Peygamber Efendimizin doğduğu hafta kutlanan Mevlidi Nebi hafta devam ederken, Peygamber Efendimizin doğum günü için yapılan aramalar arttı. Peki, Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman? Kutlu Doğum Haftası nedir, ne zaman? Peygamber efendimizin doğum günü 2022…
20.04.2022 Gündem
Saddam’ı yargılayan hakim Irak Cumhurbaşkanlığına aday!
Saddam’ı yargılayan hakim Irak Cumhurbaşkanlığına aday! Irak'ta 2006 yılında idam edilen eski Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin’i yargılayan Kürt hakim Rızgar Emin, cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı.
11.01.2022 Dünya
Yarın kandil mi? Pazar günü (yarın) hangi kandil idrak edilecek?
Yarın kandil mi? Pazar günü (yarın) hangi kandil idrak edilecek? Pazar günü kandil mi? Kandil günü merak ediliyor. 2021 dini takvime göre 17 Ekim’de yılın son kandili idrak edilecek. Senenin son kandilini oruç tutarak, namaz kılarak geçirmek isteyenler, yarın kandil mi,pazar günü hangi kandil? gibi sorulara yanıt arıyor.
16.10.2021 Gündem
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan 'harita skandalı' açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan 'harita skandalı' açıklaması AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Irak ziyareti vesilesiyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında, Türkiye, İran, Irak ve Suriye topraklarını da içeren bir haritanın resmedilmesine ilişkin, "Asla o gösterilen haritanın bölgenin gerçeklerini yansıtmadığı, Kuzey Irak'ta yaşayan kardeşlerimizin de menfaatine olmadığı ve Türkiye ile Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi arasında fitne sokmaktan başka hiçbir amacının olmadığını çok açık söylüyorum." dedi.
11.03.2021 Gündem
Yarın ne kandili? Mevlid Kandili ne zaman başlar ve biter?
Yarın ne kandili? Mevlid Kandili ne zaman başlar ve biter? Mevlid Kandili idrak edilecek. Müslüman alemi tarafından ibadetlerle idrak edilecek Mevlid Kandili tarihini unutan vatandaşlar, ‘’Mevlid Kandili ne zaman?’’ sorusuna yanıt arıyor. Diyanet İşleri, resmi dini günler takviminde 2020 yılının Mevlid Kandili’nin tarihi belirtildi. Peki, yarın ne kandili, Mevlid mi?
27.10.2020 Gündem
Mevlid Kandili 2020: Mevlid Kandili 2020 ne zaman, hangi gün, 28 Ekim mi? Mevlid Kandili orucu tutulur mu, kandilin fazileti ve önemi nedir?
Mevlid Kandili 2020: Mevlid Kandili 2020 ne zaman, hangi gün, 28 Ekim mi? Mevlid Kandili orucu tutulur mu, kandilin fazileti ve önemi nedir? Mevlid kandili nedir? Mevlid kandili fazileti, önemi ve anlamı hakkındaki araştırmalar kandil gününün yaklaşmasıyla arttı. İslam aleminin en önemli günlerinden biri olarak atfedilen Mevlid Kandili günü dualarla, namazlarla idrak edilecek. Peygamber Efendimiz’in doğum yıl dönümü olarak her yıl Rebiülevvel ayının Onbirinci gecesini Onikinci'ye bağlayan gece Mevlid Kandili olarak idrak edilir. Peki, Mevlid Kandili 2020 ne zaman, 28 Ekim mi? Mevlid Kandili’nde neler yapılır, oruç tutulur mu?
18.10.2020 Gündem
Mevlid Kandili ne zaman? Diyanet dini günler takvimi 2020…
Mevlid Kandili ne zaman? Diyanet dini günler takvimi 2020… Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek 2020? Safer ayından sonraki Rebiülevvel ayı içinde idrak edilecek Mevlid Kandili araştırmalar arttı. Namazlarla, dualarla idrak edecek Mevlid Kandili’nin ne zaman?
1.10.2020 Gündem
İran ramazana bir gün geç başlayacak
İran ramazana bir gün geç başlayacak İran'da ramazan hilalinin görünmemesi nedeniyle cumartesi günü oruç tutulacağı duyuruldu.
24.04.2020 Dünya
Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Rusya ve Çin'den ilk açıklama!
Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Rusya ve Çin'den ilk açıklama! İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin Çin'den ilk açıklama geldi. Çin Dışişleri'nden yapılan açıklamada 'itidal' çağrısında bulunuldu. Rusya ise generalin öldürülmesinin Amerikalılar ile Irak'taki Şiiler arasındaki çatışmaların habercisi olduğunu söyledi.
3.01.2020 Gündem
Kasım Süleymani kimdir? İranlı generali Süleymani neden hedefti?
Kasım Süleymani kimdir? İranlı generali Süleymani neden hedefti? İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü. Süleymanii İran'ın Ortadoğu'daki kılıcı olarak biliniyordu. Dünyada son dakika haberi olan olay sonrası herkes Kasım Süleymani kimdir? Kasım Süleymani neden öldürüldü? Süleymani neden ABD'nin hedefindeydi? sorularını sormaya başladı.
3.01.2020 Dünya
ABD basını gizli belgeleri yayınladı! İstihbaratın özel arşivinden sızdırıldı
ABD basını gizli belgeleri yayınladı! İstihbaratın özel arşivinden sızdırıldı ABD basını İran'ın Irak'taki "siyasi hegemonyası"yla ilgili gizli belgeleri yayınladı. 700 sayfalık belgelerde yer alan iddialarla yer yerinden oynayacak...
18.11.2019 Dünya
İran'dan vatandaşlarına Irak uyarısı!
İran'dan vatandaşlarına Irak uyarısı! İran Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını sükunet sağlanana kadar Erbain törenleri için Irak'a gitmemeleri konusunda uyardı.
3.10.2019 Dünya
Nijerya İslami Hareketi liderinin serbest bırakılma talebi reddedildi
Nijerya İslami Hareketi liderinin serbest bırakılma talebi reddedildi Kaduna Yüksek Mahkemesi, Nijerya İslami Hareketi lideri Zakzaki'nin serbest bırakılması talebini reddetti.
7.11.2018 Dünya
400 "Nijerya İslami Hareketi" üyesi terörizmle yargılanacak
400 "Nijerya İslami Hareketi" üyesi terörizmle yargılanacak Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın başkenti Abuja'da tutuklanan 400 Nijerya İslami Hareketi (IMN) üyesinin terörizmle yargılanacağı bildirildi.
31.10.2018 Dünya
IKBY Başbakanı Barzani: Bu tehlikeli bir başlangıç
IKBY Başbakanı Barzani: Bu tehlikeli bir başlangıç Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, cumhurbaşkanı seçiminde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile yaşanan anlaşmazlıklarla ilgili, "Bu tehlikeli bir başlangıç. Bu makam IKBY halkı ve siyasi tarafların iradesinin dışında verildi. KYB'nin yaptığı IKBY'nin geleceği için tehlikeli." dedi.
4.10.2018 Dünya
Afganistan'da Kerbela şehitleri anıldı
Afganistan'da Kerbela şehitleri anıldı Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilişinin bin 379. yılı dolayısıyla Afganistan'da düzenlenen anma etkinliklerine yüz binlerce kişi katıldı. Erken saatlerden itibaren camilere akın etmeye başlayan Hazara Şiileri, Kerbela şehitleri için gözyaşı döküp ağıt yaktı.
20.09.2018 Dünya
İran'ın elektrik kesintisi Irak'ta gösterileri alevlendirdi
İran'ın elektrik kesintisi Irak'ta gösterileri alevlendirdi İran'ın elektrik akışını durdurmasıyla alevlenen Irak'taki gösteriler, sokağa çıkma yasağı ve internet erişim engelinin gölgesinde 9'uncu gününe girdi.
16.07.2018 Dünya
'İç savaş ile birlikte bölgesel bir savaşın eşiğindeler!'
'İç savaş ile birlikte bölgesel bir savaşın eşiğindeler!' Hem tarihsel dini/mezhebi bölünmüşlüğü hem de siyasi karmaşıklığı, Lübnan’ı adeta Orta Doğu’nun bir minyatürü haline getirdi.
4.05.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Şiiler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şiiler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.