Sigorta Bilgi

Sigorta Bilgi

Son dakika Sigorta Bilgi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sigorta Bilgi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sigorta Bilgi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sigorta Bilgi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sigorta bilgi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.921 sigorta bilgi haberi bulunmuştur. Tüm sigorta bilgi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Arabası olanlar dikkat! Hesap değişti, artık en ucuzu 3 bin 706 TL
Arabası olanlar dikkat! Hesap değişti, artık en ucuzu 3 bin 706 TL Zorunlu trafik sigortasında son yapılan değişiklikten sonra 1 Ocak’tan itibaren geçerli tavan tarifeler merak ediliyordu. Zorunlu trafik sigortasında 2024 yılı ücretleri güncellendi. Peki İstanbul ve Ankara'da en düşük ve en yüksek trafik sigortası ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar...
7.01.2024 Ekonomi
Araç sahipleri dikkat! Trafikte hesap değişti, artık en ucuzu 3 bin  706 TL
Araç sahipleri dikkat! Trafikte hesap değişti, artık en ucuzu 3 bin 706 TL Zorunlu trafik sigortasında son yapılan değişiklikten sonra 1 Ocak’tan itibaren geçerli tavan tarifeler merak ediliyordu. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi güncel tabloyu yayınladı. Buna göre; yeni sigorta bedellerinde aralık ayına göre yüzde 10 artış yapıldı. İstanbul’da en ucuz trafik sigortası 3 bin 706 liraya çıktı.
6.01.2024 Ekonomi
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı Otomobil dolandırıcılarının uyguladıkları ‘change’ yöntemi “Bu kadarına da pes” dedirtti. Depremde hasar gören araçların şase numaralarını sökerek, çalıntı veya yurt dışından kaçak yollarla getirilen araçlara monte eden dolandırıcılar, birçok vatandaşı tuzağa düşürdü. Peki dolandırıcıların oyununa gelmemek için nelere dikkat etmek gerekiyor?
8.12.2023 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Büyük tuzak, sakın düşmeyin
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Büyük tuzak, sakın düşmeyin Zorunlu trafik sigortalarında artan fiyatları kendilerince fırsata çeviren dolandırıcılar, sigorta yaptırmak isteyenlere gerçeklikten uzak düşük teklifler vererek mağduriyetlere sebep oluyor.
19.11.2022 Gündem
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Fiyatlar değişti, yeni ücretler tek tek açıklandı! Yapılması zorunlu ve...
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Fiyatlar değişti, yeni ücretler tek tek açıklandı! Yapılması zorunlu ve... Araba sahibi milyonları ilgilendiren son dakika kararı! ‘Zorunlu Trafik Sigortası’ ile ilgili kritik uyarı geldi. Tamamen zorunlu, fiyatlar değiş, yeni ücretler tek tek açıklandı. Son dönemde sigortacıların maliyeti gerekçe gösterip poliçe kesimini zorlaştırdığıyla ilgili şikayetler artmış, düzenleyici kurumdan da bu konuda uyarılar gelmişti. Şubat 2022 itibarıyla artış katsayısı, yüzde 1.50 olarak uygulanmaya başladı. Ayrıca 1 Şubat’ta tek seferlik yüzde 20 artış yapıldı. İşte tüm araç sahiplerini ilgilendiren trafik sigortasında güncel fiyatlar...
7.08.2022 Otomobil
Araç değer kaybında yeni dönem!
Araç değer kaybında yeni dönem! 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla hayata geçen platform, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi bünyesinde uygulamaya girmeye başladı.
8.07.2022 Otomobil
Trafik sigortasına zam geldi mi, ne kadar zam geldi? Trafik sigortası Resmi Gazete’de! Trafik sigortası haziran ayı primleri ne kadar oldu?
Trafik sigortasına zam geldi mi, ne kadar zam geldi? Trafik sigortası Resmi Gazete’de! Trafik sigortası haziran ayı primleri ne kadar oldu? Trafik sigortası zammı 2022 hakkında yapılan aramalar arttı. Trafik sigortasına yüzde kaç zam geldi, trafik sigortasına zam geldi mi? sorularına yanıt aranıyor. Trafik sigortası yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile trafik sigortası haziran ayı primleri zamlandı. Peki, Trafik sigortasına ne kadar zam geldi, haziran ayı primleri ne kadar?
17.05.2022 Ekonomi
Zorunlu araç sigortası fiyatlarıyla ilgili kritik öneri! Sabit fiyat ve indirim
Zorunlu araç sigortası fiyatlarıyla ilgili kritik öneri! Sabit fiyat ve indirim Zorunlu araç sigortası ile ilgili milyonları kapsayan açıklama! Zorunlu araç sigortasında sabit fiyat ve indirim önerisi geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Zorunlu araç sigortası fiyatları haftadan haftaya bile değişerek her şirkette farklı fiyattan sunuluyor. Kura göre de her hafta değişen bu araç sigorta fiyatları sabitlenmeli ve yeni yılda zam yapılmamalı" dedi.
11.12.2021 Ekonomi
Arabası olanları ilgilendiren flaş gelişme! Tazminat hakkı...
Arabası olanları ilgilendiren flaş gelişme! Tazminat hakkı... Arabası olanları ilgilendiren flaş gelişme! Trafik kazalarıyla ilgili kritik açıklama geldi. Pek çok kişi bu hakka sahip oluyor ama yanlış tespit ediliyor. Kusurlu gözükmek tazminat almaya engel değil. Sigorta hukuku ve sigortacılıkta tahkim alanında uzman avukat Hüseyin Onur Özer, konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
29.09.2021 Gündem
Maaş ödemesi yapılıyor! Resmen değişti, 9 yıl şartı...
Maaş ödemesi yapılıyor! Resmen değişti, 9 yıl şartı... Maaş ödemesi yapılıyor. 9 yıl şartı getirildi. Değişiklik yapıldı ve resmen duyuruldu. Yıllık gelir sigortaları yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. 56 yaş ve üzeri kişiler için irat ödemelerinde en fazla 9 yıl ertelenebilme şartı koşuldu. 56 yaş ve üzeri kişilere irat ödeme süresince, ödemelerin belirli bir süre ertelendiği ürünlerde erteleme dönemi içerisinde sigortalının vefatı halinde, lehtara vefat tazminatının ödendiği ya da süreli veya ömür boyu irat bağlandığı ürünlerin sunulması zorunlu kılındı.
16.07.2021 Ekonomi
Arabası olan herkesi kapsıyor! 2 gün içerisinde...
Arabası olan herkesi kapsıyor! 2 gün içerisinde... Arabası olan herkes için geçerli. Sadece 2 gün gerekli. 15 günde yapılıyordu. Artık o süre 2 güne indi. Büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle büyükşehirlerde araç kullananların daha sık yaşadığı küçük çaplı kazalarda, uzun süren işlemler can sıkıcı olabiliyordu. Tutanak tutulması ve sonrasında ödeme işleminin gerçekleşmesi uzun zaman alıyordu. Artık daha kolay bir şekilde halledilebiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin geliştirdiği ‘Mobil Kaza Tutanağı Uygulaması’ hem sigortalıların hem de sigorta şirketlerinin işini kolaylaştırdı. Cep telefonuna indirilebilen uygulama sayesinde Mobil Kaza Tutanağı 5 dakikada doldurulurken hasar ödeme süreçleri de 15 günden yaklaşık 2 güne kadar düştü.
19.04.2021 Ekonomi
Bade İşçil adına sahte vekaletname düzenlemiş!
Bade İşçil adına sahte vekaletname düzenlemiş! Sahte vekaletname düzenleyerek trafik kazasına karışan araçların sigorta parasını almaya çalışan bir kişi hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 37,5 yıla kadar dava açıldı. Hazırlanan iddianamede şüphelinin 2015 yılında bir trafik kazasına karışan oyuncu Bade İşçil adına da sahte vekaletname düzenleyerek sigorta parasını almaya çalıştığı anlatıldı.
20.03.2021 Magazin
Toplu ödeme yapılıyor! E-devlet'ten hemen kontrol edin, paranız...
Toplu ödeme yapılıyor! E-devlet'ten hemen kontrol edin, paranız... Bankalarda paranız kalmış olabilir. Hemen kontrol edin. Toplu ödeme yapılıyor. Türkiye'de yaşayan herkesi kapsıyor. Çoğu vatandaşın haberi yok, bu yüzden de paralar alınmıyor. Paralarını almayan kişi sayısı her geçen gün artıyor. 5 yıl içinde hak talep ediliyor. Sonrasında ise zaman aşımına uğruyor ve tutar devrediliyor. Hayat sigortası yaptırıldıktan sonra o kişinin mirasçıları bankalardan veya poliçe kesen kurumlardan ölüm, yaralanma ve ağır hastalık halleri durumunda toplu ödeme alabilir. E-devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Konuyla ilgili tüm detaylar...
19.02.2021 Ekonomi
Trafik sigortası ve kaskoda kazandıran tüyolar! Yüzde 50 daha ucuz
Trafik sigortası ve kaskoda kazandıran tüyolar! Yüzde 50 daha ucuz Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor. Trafik sigortasında ve kaskoda bunları yapan karlı çıkıyor. İşte araç sahiplerini cebinden daha az para çıkması için merak edilen tüyolar...
4.09.2020 Ekonomi
'Araç değer kaybı belgesi zorunlu olmalı'
'Araç değer kaybı belgesi zorunlu olmalı' İkinci el araç pazarında, bazı modellerdeki fahiş fiyatlar ve fiyatlardaki dengesizliğin önlenmesi hususunda Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği’nden (TÜSED) de bir açıklama geldi. TÜSED ve TOBB SEİK Başkanı Ahmet Nedim Erdem, “Araç değer kaybı belgesi zorunlu hale getirilirse ikinci el oto fiyatları dengelenir” dedi.
28.07.2020 Ekonomi
Mesafeli sigorta sözleşmelerine yeni düzenleme!
Mesafeli sigorta sözleşmelerine yeni düzenleme! Banka ve kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Mesafeli sigorta sözleşmelerine yeni düzenleme geldi. Mesafeli sigorta sözleşmesi akdedecek olanlar, banka veya kredi kartlarıyla yapılan ödemelerde 3D Secure uygulamasını kullanacak.
9.05.2020 Ekonomi
Trafik sigortasında önemli değişiklik! Milyonlarca sürücüyü kapsıyor...
Trafik sigortasında önemli değişiklik! Milyonlarca sürücüyü kapsıyor... Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasının uygulamasına ilişkin genelgede değişikliğe gidildi. Yeni çıkartılan genelgede uzun süredir yapılmaya çalışılan dolandırıcılıklar, mağduriyetler de engellenmiş olacak. İşte genelgenin detayları...
16.03.2020 Gündem
Soyadı değişikliğinde yeni dönem!
Soyadı değişikliğinde yeni dönem! Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne ait evli kadının kocasının soyadı ile birlikte önceki soyadını kullanması veya sadece eşinin soyadını kullanmasına ilişkin nüfus kayıt değişiklik başvuruları ile evli veya boşanmış kadınların kullandıkları veya kullanacakları soyadlarına ilişkin başvuruları e-başvuru sistemi kapsamında e-Devletten alınabiliyor.
22.02.2020 Yaşam
Ağır hasarlı araç konusunda kritik uyarı!
Ağır hasarlı araç konusunda kritik uyarı! Sıfır araçlarda görülen stok sorunu ve fiyat artışları ikinci el otomotiv piyasasına da etki etti. İkinci el otomotive ilgi artarken fiyatlarda da yükselişler görüldü. Türkiye Sigorta Birliği vatandaşları ağır hasarlı araçlar konusunda uyardı.
14.02.2020 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! 390 bin liraya cebinizden ödersiniz...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! 390 bin liraya cebinizden ödersiniz... Yollarda olan 4 milyondan fazla sürücünün trafik sigortası yok. Zorunlu trafik sigortasız polis çevirmesine yakalanırsanız hem aracınız bağlanır hem de 108 lira ceza ödersiniz. Eğer sigortanız yoksa ve bir kazaya karışırsanız, bu kazada da bir kişinin ölümüne neden olursanız, işte başınıza gelebilecek en büyük sorun bu. Sigorta olsaydı, sigorta şirketi vefat eden kişinin ailesine vefat tazminatı ödeyecekti.
2.12.2019 Ekonomi
e-Poliçe ile yılda 21 bin ağacın kesilmesi önlenecek
e-Poliçe ile yılda 21 bin ağacın kesilmesi önlenecek Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin (SBM) hayata geçireceği e-Poliçe projesi ile sigortalıların poliçelerine dijital ortamda istedikleri zaman ulaşabilmesinin yanı sıra yılda 21 bin ağacın kesilmesi de önlenecek.
17.11.2019 Ekonomi
1.7 milyon ağır hasarlı araç trafikte!
1.7 milyon ağır hasarlı araç trafikte! Türkiye'de 2 milyona yakın ağır hasarlı araç olduğu biliniyor. Bu kadar ağır hasarlı aracın trafikte olması güvenlik endişesi yaratsa da konun uzmanları yurtdışında, bir aracın çekme ağır hasarlı araç olması için araç rayiç bedelinin yüzde 70-80’i oranında ağır hasara uğramış olması gerektiğini, bizde ise bu oran yüzde 25-30 seviyelerinde olduğunu söylüyor.
11.11.2019 Otomobil
Büyük tehlike! Trafikte 500 bin 'zombi' araba
Büyük tehlike! Trafikte 500 bin 'zombi' araba Sayı her geçen gün artıyor. 2017’de ağır hasar kaydı (pert) olmasına rağmen yeniden trafiğe çıkan ‘zombi’ araç sayısı 400 bine yaklaşırken, bugün bu sayı 500 bin adedi aşmış durumda. Peki trafikteki bu büyük soruna kim ne zaman ‘dur’ diyecek, sigorta şirketleri buna ne kadar devam edecek?
28.10.2019 Otomobil
Emeklilikte yeni dönem! İlk adım atıldı...
Emeklilikte yeni dönem! İlk adım atıldı... Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme. Özel emeklilikte yeni dönem başlıyor. İlk adım atıldı, Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile özellikle sigortacılar için 20 yıllık hayal gerçek oldu.
28.10.2019 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Sigorta Bilgi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sigorta bilgi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.