Trafik Sigortası

Trafik Sigortası

Son dakika trafik sigortası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan trafik sigortası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını trafik sigortası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Trafik Sigortası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan trafik sigortası gelişmeleri de dahil olmak üzere 710 trafik sigortası haberi bulunmuştur. Tüm trafik sigortası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Trafik sigortasında yeni dönem! Arabası olan milyonları ilgilendiriyor
Trafik sigortasında yeni dönem! Arabası olan milyonları ilgilendiriyor Trafik sigortası için yeni dönemin şifreleri açıklandı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik sigortasında yeni dönem mayıs ayı itibarıyla başlıyor. Buna göre trafik sigortasında aylık artış maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki yeni dönem fiyatları nasıl etkileyecek?
24.04.2024 Ekonomi
Trafik sigortasında yeni dönem başladı fiyatlar değişiyor! Arabası olan milyonları ilgilendiriyor
Trafik sigortasında yeni dönem başladı fiyatlar değişiyor! Arabası olan milyonları ilgilendiriyor Trafik sigortasıyla ilgili arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Trafik sigortasında yeni dönem uygulamaya girdi, primler artık her ay maliyet endeksine göre belirlenecek. İşte trafik sigortasıyla ilgili milyonlarca araç sahibini ilgilendiren detaylar...
22.04.2024 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasıyla ilgili dikkat çeken detay
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasıyla ilgili dikkat çeken detay TSB Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, trafikte her 100 araçtan 4’ünün kaza yaptığını, 1.2 milyon kusurlu sürücü olduğunu belirterek, “Trafik sigortasında primleri serbestçe belirlemek istiyoruz. Bunu da, 1.2 milyon sürücünün yarattığı mağduriyetin diğer 22 milyon sürücüye yüklenmemesi için istiyoruz” dedi.
15.04.2024 Ekonomi
Bitcoin rekora doğru koşarken sert düştü!
Bitcoin rekora doğru koşarken sert düştü! ABD'de spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına izin verilmesiyle tarihi yüksek seviyeye çıkan Bitcoin dramatik düşüşe sahne oldu.
6.03.2024 Ekonomi
AYM’nin trafik sigortası iptal kararı kimi, nasıl etkileyecek? Araba almak isteyen ve satmak isteyen herkesi ilgilendiriyor
AYM’nin trafik sigortası iptal kararı kimi, nasıl etkileyecek? Araba almak isteyen ve satmak isteyen herkesi ilgilendiriyor Anayasa Mahkemesi (AYM), trafik sigortasında yıllardır uygulanan iki maddeyi iptal etti, iptal kararı da Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte arabası olan herkesi ilgilendiren detaylar...
6.03.2024 Ekonomi
Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor!  Başvuranın hesabına yatırılıyor
Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Başvuranın hesabına yatırılıyor Trafikte yaşanan kazalar sonucu oluşan maddi hasarların onarılmasının ardından kusursuz olan taraf aracı için değer kaybı tazminatı alabiliyor. Bazı kişiler bunu iş olarak yapmaya kalkıp komisyon talep etse de sigorta şirketleri üzerinden çok kolay şekilde aracısız-komisyonsuz değer kayıpları tahsil ediliyor.
26.02.2024 Ekonomi
Trafik sigortasında yeni sistem devreye girdi! Milyonlarca araç sahibi mağdur ediyordu
Trafik sigortasında yeni sistem devreye girdi! Milyonlarca araç sahibi mağdur ediyordu Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için geliştirilen ‘Sigorta Aracıları Teklif Platformu’ bugün (19 Şubat 2024) itibarıyla devreye girdi. Sistemle 10 dakika içerisinde teklif almak mümkün olacak. Bir başka deyişle ‘sigorta yaptırılamadığı’ için yaşanabilecek mağduriyetlerin ve zaman kayıplarının önüne geçilecek. Yenilenecek sigorta için alınacak bedel devletin belirlediği tavan fiyatlarının üzerine çıkamayacak.
19.02.2024 Ekonomi
Şubat ayında trafik sigortası primlerine zam geliyor! Arabası olan herkese uyarı geldi
Şubat ayında trafik sigortası primlerine zam geliyor! Arabası olan herkese uyarı geldi Türkiye'de zorunlu trafik sigortası primlerinde 2024 Şubat ayında yüzde 10'lik bir artış kararı alındı. SEDDK'nın açıklamasına göre, bu değişiklik trafik sigortası maliyetlerini etkileyecek ve sürücüler için yeni bir fiyatlandırma dönemini başlatacak. Konuyla ilgili sigorta şirketi kurucusu Erol Esentürk, önemli açıklamalarda bulundu.
26.01.2024 Ekonomi
Telefon dolandırıcılarına 15 ilde operasyon
Telefon dolandırıcılarına 15 ilde operasyon İstanbul merkezli 15 ilde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak ve sahte sigorta sitesi kurarak vatandaşları 5 milyon 885 bin lira dolandıran şebekeye düzenlenen operasyonlarda 41 şüpheli gözaltına alındı. 
16.01.2024 Gündem
Telefon dolandırıcılarına 15 ilde operasyon
Telefon dolandırıcılarına 15 ilde operasyon İstanbul merkezli 15 ilde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak ve sahte sigorta sitesi kurarak vatandaşları 5 milyon 885 bin lira dolandıran şebekeye düzenlenen operasyonlarda 41 şüpheli gözaltına alındı.
16.01.2024 Gündem
Trafik sigortasının fiyatı yüzde 10 artacak
Trafik sigortasının fiyatı yüzde 10 artacak Trafik sigortasında baz primleri şubat ayında da yüzde 10 artacak.
15.01.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten kayıtdışılıkla mücadele mesajı!
Bakan Şimşek'ten kayıtdışılıkla mücadele mesajı! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından kayıtdışılıkla mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.
12.01.2024 Ekonomi
Trafik sigortası primlerinde artış yaşanacak! Araba sahiplerine uyarı
Trafik sigortası primlerinde artış yaşanacak! Araba sahiplerine uyarı Trafik sigortası baz primlerinde Şubat'ta da yüzde 10 artış olacak. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan baz primlerin Şubat 2024 için de yüzde 10 artırılmasına karar verdi.
12.01.2024 Ekonomi
Zam geliyor! Yarım gün çalışan 1250 TL alacak
Zam geliyor! Yarım gün çalışan 1250 TL alacak İstanbul'da faaliyet gösteren ve yüzde 28,09 oranında zam alan ticari taksilere taksimetre tarife yüklemeleri başladı. Öte yandan taksi şoförlerinin ücretinin de artması bekleniyor. Yarım günde 1000 TL alan şoförlerin zam sonrası yevmiyelerinin 1250 TL olması bekleniyor.
10.01.2024 Ekonomi
Arabası olanlar dikkat! Hesap değişti, artık en ucuzu 3 bin 706 TL
Arabası olanlar dikkat! Hesap değişti, artık en ucuzu 3 bin 706 TL Zorunlu trafik sigortasında son yapılan değişiklikten sonra 1 Ocak’tan itibaren geçerli tavan tarifeler merak ediliyordu. Zorunlu trafik sigortasında 2024 yılı ücretleri güncellendi. Peki İstanbul ve Ankara'da en düşük ve en yüksek trafik sigortası ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar...
7.01.2024 Ekonomi
Araç sahipleri dikkat! Trafikte hesap değişti, artık en ucuzu 3 bin  706 TL
Araç sahipleri dikkat! Trafikte hesap değişti, artık en ucuzu 3 bin 706 TL Zorunlu trafik sigortasında son yapılan değişiklikten sonra 1 Ocak’tan itibaren geçerli tavan tarifeler merak ediliyordu. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi güncel tabloyu yayınladı. Buna göre; yeni sigorta bedellerinde aralık ayına göre yüzde 10 artış yapıldı. İstanbul’da en ucuz trafik sigortası 3 bin 706 liraya çıktı.
6.01.2024 Ekonomi
Evi ve arabası olanlara yeni yıl uyarısı yapıldı! Ödenmesi gereken rakam artacak
Evi ve arabası olanlara yeni yıl uyarısı yapıldı! Ödenmesi gereken rakam artacak Evi ve arabası olan milyonlarca vatandaşa uyarı yapıldı. Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren zorunlu deprem sigortasında tazminat tutarları değişti. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren düzenleme hayata geçiyor. Öte yandan trafik sigortası aralık ayına göre ocak ayında bir kez yüzde 10 artacak. Şubat, mart ve nisanda yüzde 5 olmak üzere, 4 ayda toplamda yüzde 25 oranında artacak. İşte detaylar...
29.12.2023 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Teminat bedelleri artacak
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Teminat bedelleri artacak Zorunlu trafik sigortası azami prim tutarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde yönetmelikte yapılan değişiklik 22 milyon araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Peki bu değişiklik ne gibi yenilikleri beraberinde getirecek ve yönetmeliğin araç sahiplerine yansıması nasıl olacak?
27.12.2023 Ekonomi
Trafik sigortasında yeni dönem başladı! 20 bin lira ödeyecekler
Trafik sigortasında yeni dönem başladı! 20 bin lira ödeyecekler Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor. Arabası olan herkesi ilgilendiriyor. 2024 yılı başında aylık bu yüzde 2’lik artışlar, 2024 Ocak ayında yüzde 10’a çıkacak. Şubat, Mart, Nisan aylarında ise sigortacılar, her ay primlerini yüzde 5 artıracaklar. Nisan ayı sonu itibariyle aylık yüzde 5’lik fiyat artış olayı bitecek. Mayıs ayının başında trafik sigortası tarihinde ilk defa ‘hasar maliyet endeksi’ uygulanacak ve primler de bu endekse göre belirlenecek.
18.12.2023 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Kasko fiyatlarıyla ilgili güzel haber geldi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Kasko fiyatlarıyla ilgili güzel haber geldi Trafik sigortasında yeni dönem 2024 yılı itibarıyla başlıyor. Ocak ayından itibaren trafik sigortasında aylık artış oranı yükseltildi. Trafik sigortalarında aylık artış oranı yüzde 2 seviyesindeyken, bu oran ocak ayı için yüzde 10 artırıldı. Şubat, mart ve nisan aylarında ise trafik sigortası primlerinde aylık artış yüzde 5 olarak uygulanacak. Öte yandan maddi kazaya karışıldığı durumlarda sigorta şirketinin karşı tarafa yaptığı hasar ödemesi 120 bin TL iken bu tutar 200 bin TL seviyesine yükseltildi. Peki düzenleme ile birlikte yeni dönemde araç sahiplerini ne bekliyor?
15.12.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar'tan petrol müjdesi verildi
Bakan Bayraktar'tan petrol müjdesi verildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Şırnak Gabar’da keşfedilen petrol sahasına ilişkin “Astsubayımız Esma Çevik ve şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın’ın adını verdiğimiz iki sahada, 2024 yılı petrol üretimi hedefi 100 bin varil” dedi.
14.12.2023 Ekonomi
Arabası olanlar dikkat! Trafik sigortası poliçe limitleri arttı, işte yeni oranlar
Arabası olanlar dikkat! Trafik sigortası poliçe limitleri arttı, işte yeni oranlar Trafik sigortalarında her ay yüzde 2 yapılan artış 2024 yılından itibaren yüzde 5 olarak uygulanması kararı alındı. Ayrıca teminat tutarlarında da yükseliş gerçekleştirildi. Ayrıca kaza halinde ortaya çıkan maddi ve manevi teminatlarda da artış yapıldı.
14.12.2023 Ekonomi
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor Ticari taksiler yatırım aracı olmaktan çıktı. Taksi plakaları bundan 5 yıl önce yaklaşık 1.5 milyon liraya satılırken ve İstanbul’da bu tutara 4-5 daire alınıyordu. Bugün 6.3 milyon liraya alıcı bulmayan taksi plakaları İstanbul’da çok da iyi olmayan bir semtte ancak tek daire alabilir seviyeye düştü. Taksi plakasını yasal olmasa da galericiler aracılığıyla kira verenler 25-27 bin lira gelir elde ederken 6.3 milyon lirayı mevduat faizine konsa aylık gelir 262 bin 500 liraya ulaşıyor. Plaka kiralamak isteyenler de otomobil için verecekleri 1 milyon lirayı faize koysa ayda 40 bin lira faiz geliri elde edebiliyor. İTEO Başkanı Eyüp Aksu, taksi plakası fiyatlarının en az 20 milyon lira olması gerektiğini, tarifelere de yüzde 100’ün üzerinde zam yapılmasını istediklerini söyledi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, taksilerin yarım günlük yevmiyelerinin 900-1000 lira arası değiştiğini belirtti.
13.12.2023 Gündem
Arabası olan milyonları kapsıyor! Kademeli geçiş olacak
Arabası olan milyonları kapsıyor! Kademeli geçiş olacak Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile trafik sigortasında önemli değişikliğe gidildi. Buna göre, trafik sigortasından prim teklifi alamayan sürücüler, hangi araç grubunda olursa olsun havuz kapsamına alınacak ve araçların azami prim tutarlarına Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) karar verecek. Trafik sigortasında yeni dönem kimi, nasıl etkileyecek? İşte merak edilenler...
9.10.2023 Ekonomi
Trafik sigortasında yeni dönem! Arabası olan yüz binleri kapsıyor
Trafik sigortasında yeni dönem! Arabası olan yüz binleri kapsıyor Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile trafik sigortasında önemli değişikliğe gidildi. Buna göre, trafik sigortasından prim teklifi alamayan sürücüler, hangi araç grubunda olursa olsun havuz kapsamına alınacak ve araçların azami prim tutarlarına Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) karar verecek. Trafik sigortasında yeni dönem kimi, nasıl etkileyecek? İşte merak edilenler...
21.09.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Trafik Sigortası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki trafik sigortası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.