Şifreleme

Şifreleme

Son dakika şifreleme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şifreleme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şifreleme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şifreleme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şifreleme gelişmeleri de dahil olmak üzere 431 şifreleme haberi bulunmuştur. Tüm şifreleme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kripto paraya vergi mi gelecek? Kripto para piyasasına son durum
Kripto paraya vergi mi gelecek? Kripto para piyasasına son durum Kripto paralara düzenleme için çalışmalar devam ediyor. 31 Mart seçimlerinden sonra Meclis'e gelmesi planlanan düzenleme için kripto para piyasasında işlem vergisi alınması planlanıyor.
24.02.2024 Ekonomi
Wetransfer Nedir, Ne İşe Yarar? We Transfer Nasıl Kullanılır?
Wetransfer Nedir, Ne İşe Yarar? We Transfer Nasıl Kullanılır? Günümüzde büyük ölçekli dosyaların transferini, bazı dosya aktarım platformlarını kullanmak dışında gerçekleştirmek oldukça zordur. Bu gibi transfer işlemlerinde WeTransfer gibi platformlar işi kolaylaştırır.
5.02.2024 Gündem
Telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse dikkat: Kesinlikle kullanılmamalı
Telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse dikkat: Kesinlikle kullanılmamalı Whatsapp, Telegram, Signal gibi uygulamalar kullananlar dikkat. Etik hacker Tamer Şahin mesajlaşma uygulamalarının taşıdığı güvenlik risklerine değinerek, “Bu uygulamalar normal kullanıcılar için bile güvenli değil, kamu görevlileri kesinlikle kullanmamalı” uyarısında bulundu...
13.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi?
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi? Dolandırıcıların hedefinde banka ATM'leri var. Bankacılık işlemlerinin birçoğunu yapabildiğimiz ATM'ler gündelik hayatı kolaylaştırsa da bazı riskleri de beraberinde getirdi. Özellikle pandemi sonrası dolandırıcıların ATM’lere yönelik saldırıları daha da arttı. Hem sosyal medyada hem de çözüm platformlarında ATM dolandırıcılıklarıyla ilgili onlarca şikâyet bulunuyor. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli? QR kod ile işlem yapılması güvenilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
12.12.2023 Gündem
'Sahte emeklilik' skandalı! 20 milyon liralık vurgun ortaya çıktı
'Sahte emeklilik' skandalı! 20 milyon liralık vurgun ortaya çıktı Sahte doktor olayı hala konuşulurken, emniyet birimleri yeni bir sahtecilik olayını daha deşifre etti. Tunceli’de yeni yıl öncesi gerçekleştirilen tefecilik operasyonunda sahte emeklilik skandalı ortaya çıktı. Emekli olduğu tespit edilenlerin 300 civarında vatandaş belirlenirken, tutuklanan şahsın ifadeleri şoke etti.
24.12.2022 Yaşam
Genç bilim insanlarına ödül yağmuru
Genç bilim insanlarına ödül yağmuru TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda geleceğin bilim insanları ödüllerine kavuştu. 57 ilden 336 öğrencinin 180 projesinin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada Muşlu Bager Çalışcı ve arkadaşları “Engelsiz Astronomi Sözlüğü” Projesi ile teşvik ödülü aldı.
6.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu duyurdu! Sözleşmeli personel alacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na yazılım geliştirme ve ağ uzmanı kadrolarına bilişim personeli alınacak. Peki, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte personel alımı başvuru şartları!
16.10.2022 Personel Alımı
TÜGVA binasına bombalı saldırı soruşturması tamamlandı
TÜGVA binasına bombalı saldırı soruşturması tamamlandı Gaziosmanpaşa'daki Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) binasına el yapımı bomba ile saldırı düzenlediği iddiasıyla tutuklanan Besra Yalçın hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, Besra Yalçın hakkında 60 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.
11.10.2022 Gündem
MEB son dakika duyurdu! 4,5,6,7,8,9,10 ve 11. sınıflar için geçerli, bugünden itibaren...
MEB son dakika duyurdu! 4,5,6,7,8,9,10 ve 11. sınıflar için geçerli, bugünden itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı öğrerciler için harekete geçti. MEB tarafından resmi açıklama yapıldı. 4. sınıftan 11. sınıfa kadar tüm öğrencileri kapsıyor. Yaz tatili ile birlikte milyonlarca öğrenci beklemeye başlamıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada bugünden itibaren öğrencilerin kullanımına açıldığı duyuruldu. Matematik ve İngilizce öğretiminde eğlenceli ve günlük yaşamla ilişkili etkinlikler içeren yeni yaklaşımların kullanıldığı, yaz okulu programına uygun matematik ve İngilizce yaz okulu dergileri hazırlandı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz okulu dergilerinin tüm öğrenci, öğretmen ve velilerin yararlanması için bugün yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinde elektronik ortamda da erişime açıldığını bildirdi.
4.07.2022 Eğitim
ABD Bush'u konuşuyor! WhatsApp konuşmaları ortaya çıktı, FBI devreye girdi
ABD Bush'u konuşuyor! WhatsApp konuşmaları ortaya çıktı, FBI devreye girdi Terör örgütü DEAŞ’ın ABD’nin eski Başkanı George W. Bush’a suikast planlandığı ortaya çıkarıldı. ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes’te yer alan habere göre, ABD'de olduğu iddia edilen bir DEAŞ’lı teröristin Bush'u öldürmeyi planladığı ve geçtiğimiz sene kasım ayında Bush’un Dallas’taki evine giderek keşif yapmayı planladığı ifade edildi.
24.05.2022 Dünya
WhatsApp'ta yeni dönem! Tüm kullanıcılar için geçerli! Seçenekli olacak, son değişiklik ile artık...
WhatsApp'ta yeni dönem! Tüm kullanıcılar için geçerli! Seçenekli olacak, son değişiklik ile artık... WhatsApp'ta yeni dönem! Tamamen değişiyor. Resmen duyuruldu. Tüm kullanıcıları ilgilendiriyor. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uzun süredir test ettiği “Topluluklar” altyapısını resmi olarak tanıttı. Bu kapsamda sesli aramalardaki katılımcı sayısı artırıldı. Şirket ayrıca son görülme özelliğini seçenekli hale getiriyor. Son ortaya çıkan bilgilere göre WhatsApp gruplarından kimseye çaktırmadan çıkmak mümkün olacak. İşte tüm yeni özellikler...
18.05.2022 Bilim ve Teknoloji
'Kripto para tasarısı sert değil çerçeve bir düzenleme olmalı'
'Kripto para tasarısı sert değil çerçeve bir düzenleme olmalı' Kripto paralara ilişkin kanun taslağının içeriğine yönelik AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın “Amaç yasaklayıcı değil, düzenleyici bir yasal düzenleme ortaya çıkarmak ve birikimlerini kripto varlıklarda değerlendirmeye çalışanların mağdur edilmesinin önüne geçmek'' açıklamasını değerlendiren bilişim ve teknoloji hukuku uzmanı Av. Görkem Gökçe, “Yasaklayıcı değil, geliştirici ve düzenleyici maddelerin geliştirilmesi gerekiyor” dedi.
9.03.2022 Ekonomi
Telegram'da kadınlar için büyük tehlike! Çıplak fotoğraflar...
Telegram'da kadınlar için büyük tehlike! Çıplak fotoğraflar... Dünya çapında en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram'la ilgili araştırma korkunç bir gerçeği ortaya koydu. BBC tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre kadınların izni olmadan paylaşılan çıplak fotoğraflarla dünya çapında şantaj ve taciz yapılıyor.
16.02.2022 Gündem
Kripto parada deprem! Piyasayı Çin vurdu, tepetaklak oldu, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin ve diğer altcoinler...
Kripto parada deprem! Piyasayı Çin vurdu, tepetaklak oldu, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin ve diğer altcoinler... Kripto piyasası altüst oldu! Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin ve diğer altcoinlerin hepsi etkilendi. Bu kez kripto varlıkları Çin vurdu. Çin Yeni Yılında son 3 yılda Bitcoin'de düşüşler yaşanmıştı. Bu yıl 1-3 Şubat tarihlerinde Çin'de 'Kaplan Yılı'nın gelişi kutlanacak. Bunun öncesinde gece saatlerinde Asya merkezli işlemlerin başlamasıyla Bitcoin 38.130 dolardan hızlı bir şekilde 36.737 dolara geriledi. Analistler Çin'de geçen yıl uygulamaya konulan yasaklar sebebiyle bu ülkenin işlem hacimlerinde ve madencilikteki payının azaldığını, bu sebeple Çin Yeni Yılı etkisinin geçen yıllardan daha hafif olabileceğini belirtiyor. Yine de hafta açılışında yaşanan bu düşüş Çin'in kripto para piyasasındaki önemini hafife almamak gerektiğini ortaya koydu. Kripto varlıklar yeni yılda da düşüş eğiliminden kurtulamadı. . Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? BTC, ETH ve XRP kaç dolar/TL oldu? İşte kripto para piyasası ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
31.01.2022 Ekonomi
Kastamonu’da FETÖ'ye şafak operasyonu
Kastamonu’da FETÖ'ye şafak operasyonu Kastamonu’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik şafak vakti gerçekleştirilen operasyonda 3 kişi daha gözaltına alındı. Daha önceden düzenlenen operasyonlarda DEVA Partisi Kastamonu İl Başkanının da aralarında bulunduğu 5 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı.
15.01.2022 Gündem
Veri skandalı patladı, dünya diken üstünde! Avrupa'nın 'Snowden' vakası
Veri skandalı patladı, dünya diken üstünde! Avrupa'nın 'Snowden' vakası AB polis teşkilatı Europol'ün milyonlarca kişiye ait hassas bilgileri yasa dışı bir şekilde toplandığı tespit edildi. Avrupa Veri Koruma Denetçisi'nin kişisel verileri silmesi talimatı vermesine rağmen Europol direniyor ve yakın zamanda oluşacak yasal bir zemini bekliyor.
13.01.2022 Dünya
Kripto paralarda yeni yılda büyük kayıp! Düşüş hız kesmedi, ibre kırmızıyı gösteriyor, Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Ripple ...
Kripto paralarda yeni yılda büyük kayıp! Düşüş hız kesmedi, ibre kırmızıyı gösteriyor, Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Ripple ... Kripto paralar geçtiğimiz yıl rekor üstüne rekor kırdı. Yatırımcısına büyük kazanç getiren kripto varlıklar birçok kişinin radarına girdi. Piyasanın en büyük oyuncusu Bitcoin bir yılda yüzde 62 değer kazandı. Bitcoin'i Ethereum ve Ripple takip etti. 2022'nin kripto paralar için ne getirileceği konuşulurken tüm dünyanın gözü Bitcoin'in güncel fiyatına çevrildi. Ancak Bitcoin yeni yıla değer kaybederek başladı. Lider kripto para birimi Bitcoin, TL bazında 627 bin 988 TL'ye düştü. İşte Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Ripple (XRP) fiyatları...
2.01.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarındaki TRT payı ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, artık fiyatlar...
Elektrik faturalarındaki TRT payı ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, artık fiyatlar... Elektrik faturalarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Resmen değişti. Elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırıldı. Elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
24.12.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Ve kabul edildi! 'TRT Payı' artık faturalara yansımayacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Ve kabul edildi! 'TRT Payı' artık faturalara yansımayacak! Elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payını kaldıran düzenlemeyi de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
21.12.2021 Ekonomi
Instagram, Facebook ve WhatsApp çöktü! İşte sebebi... Büyük zarar etti
Instagram, Facebook ve WhatsApp çöktü! İşte sebebi... Büyük zarar etti Sosyal medya platformları Instagram, Facebook ile anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yaklaşık 6 saatlik erişim probleminin ardından tekrardan kullanıma açıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook kesintinin nedeni hakkında ilk defa konuştu. Şirket 1.5 milyar kullanıcının verilerinin çalındığı iddialarına da son noktayı koydu.
5.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Banka ve kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Fişi atarsanız...
Banka ve kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Fişi atarsanız... Banka ve kredi kartı ile ilgili son dakika açıklaması! ATM'den alınan veya kredi kartı alışverişimiz sonrası verilen fişlerle ilgili çok önemli uyarı. Bu fişlerde yazan bilgilerin hackerların eline geçmesi büyük tehlike oluşturuyor. Hackerlar bu bilgileri kullanarak banka hesabınızı boşaltabiliyor veya bunları dolandırıcılık yapmak için kullanıyor...
2.09.2021 Ekonomi
WhatsApp yıllar sonra tablet uygulaması yazıyor
WhatsApp yıllar sonra tablet uygulaması yazıyor WhatsApp'ın tabletler için uygulama geliştirdiği ortaya çıktı. Android sürümü henüz ortada gözükmese de iOS kullanıcıları iPad'ler için geliştirilen uygulamanın beta versiyonunu kullanabilir.
23.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Facebook’tan tartışma yaratacak ‘WhatsApp' hamlesi
Facebook’tan tartışma yaratacak ‘WhatsApp' hamlesi WhatsApp, uçtan uca şifreleme güvenlik sistemi nedeniyle en güvenli yazışma uygulamalarından biri olarak biliniyor. Facebook’un bu özelliği değiştirmek için harekete geçtiği öğrenildi. WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yerine, homomorfik şifrelemeye geçmek istediği ortaya çıktı.
5.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Tatile gidecek herkesi ilgilendiriyor! Rezervasyonlar...
Tatile gidecek herkesi ilgilendiriyor! Rezervasyonlar... Tatile gidecek yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Yüzde 70'a varan indirimlerle dikkat çekiyorlar. Tüm paranız uçar gider. Aynı logoları kullanarak sahte site hazırlıyorlar. İnternet üzerinden yapılan tatil rezervasyonlarında sahte tatil sitelerine dikkat edilmesi gerekiyor. Öte yandan aynı şey uçak biletleri için de geçerli; ucuz bilet sunan sitelere de çok dikkat edilmesi önem taşıyor.
10.06.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Şifreleme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şifreleme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.