Sensör

Sensör

Son dakika sensör haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sensör ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sensör haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sensör

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sensör gelişmeleri de dahil olmak üzere 703 sensör haberi bulunmuştur. Tüm sensör haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır TCG İstanbul fırkateyninin yaklaşık 1 ay sonra göreve başlaması bekleniyor. İstanbul Tersanesi'nde TCG İstanbul Fırkateyni'nin üretim süreci, özellikleri ve hedefleri anlatılırken, Atatürk'ün yatı Savarona'nın restorasyon süreci hakkında da bilgiler verildi. Tersane komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin , "Gelişmiş ve yetkin komuta kontrol sistemleriyle ve artan sensör ve silahlarıyla çok etkin bir vuruş gücüne sahip olacaktır. Yüzde 80 yerlilik oranı bulunmaktadır. Tek eksik noktamız olan ana tahrik sistemleri yani makineleri de büyük bir gayretle millileştirme, yerlileştirme yolunda devam ediyoruz" dedi.
24.04.2024 Gündem
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu Yapı, inşaat, ısıtma, soğutma, havalandırma, klima (IHS) ve güneş enerji sistemleri gibi inşaat sektörünün tüm aktörlerini içine alan 14. Adana İnşaat Fuarı, 5 yıl aradan sonra açıldı.
1.03.2024 Adana
Gebze’deki fabrikada 20 robot devreye alındı
Gebze’deki fabrikada 20 robot devreye alındı Gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldığını duyurdu. Robotların ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabildiği belirtildi.
19.02.2024 Yaşam
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Albert Einstein'ın 119 yıl önce ortaya koyduğu ışığın doğasıyla ilgili 'foton teorisi'ni ispatlamak adına nanoteknoloji sistem geliştirdi. Prof. Dr. Yakuphanoğlu, geliştirdiği sistemle Einstein’ın ışığın hem parçacık hem de dalga davranışı gösterdiğine dair teorisini gözle görülür şekilde ispatladı.
28.01.2024 Gündem
Huawei P70 serisi özellikleri neler? Kamera, ekran, işlemci... Huawei P70 serisi güçlü geliyor!
Huawei P70 serisi özellikleri neler? Kamera, ekran, işlemci... Huawei P70 serisi güçlü geliyor! ABD'nin kara listeye aldığı Huawei, pazarı kazanmaya çalışıyor. Uzun süredir konuşulan P70 serisinin özellikleri de sızdırıldı. İşte Huawei P70 serisi özellikleri...
21.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. Elektronik harp alanında öncü olan ülkemiz, İHA ve SİHA üretiminde de artık dünyanın ilk 3-4 ülkesinden biri. Bunu da öyle büyük güçlerin desteğini alarak değil, küresel tedarikçilerin çıkardığı zorluklara ve uyguladığı gizli açık ambargolara rağmen başardık. Hep söylediğim gibi kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Daha önce bize silah verenler, attığımız kurşunların çetelesini tutardı. Teröre karşı yürüttüğümüz mücadelede sürekli engellerle karşılaşırdık. Kendi geliştirdiğimiz silahları kullanarak tüm bu sorunları aştık. Sınırlarımız içinde ve dışında, terörle mücadele operasyonlarını rahatça yapabiliyoruz” dedi.
19.01.2024 Gündem
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli Türkiye’nin Eurofigter tedarikine ilişkin açıklamaya yapan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Tedarik konusunu İngiltere üzerinden ele alıyoruz. İngiltere bu konuda Almanya’nın itirazlarının kaldırılmasına yönelik yardımcı olacaklarını belirtiyorlar. Türkiye olarak ilk aşamada 20 daha sonra da 20 olmak üzere 40 uçak almak isteğimizi ifade ettik. Alacağımız uçaklar kesinlikle ikinci el değil. En üst modelini alma konusunda talebimiz oldu” ifadelerini kullandı.
23.11.2023 Gündem
Realme 11 Pro+ İncelemesi
Realme 11 Pro+ İncelemesi Yeni bir videodan herkese merhaba. Bugünkü konuğum gerek tasarımıyla gerek özellikleriyle oldukça iddialı. Kimden mi bahsediyorum? realme 11 pro plus’dan tabi ki. Tasarım konusunda da oldukça ciddi bir yenilik ile karşımıza çıktı. Sizi daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin bu akıllı cihazı yakından inceleyelim.
17.10.2023 Advertorial
AFAD'tan İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken açıklama! Tahliye planı açıklandı
AFAD'tan İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken açıklama! Tahliye planı açıklandı AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, olası İstanbul depremiyle ilgili özel açıklamalarda bulundu. 262 gözlem istasyonuyla depremi oluşturması düşünülen fayın takip edildiğini belirten Tatar, “Depremsellik ve bölgenin izlenmesi açısından baktığımızda şunu gururla söyleyebilirim; Marmara bölgesi, dünyanın belki de en iyi izlenen bölgelerinden birisi. En yoğun, en etkili şekilde birbirinden farklı yöntemlerle sismik aktivitenin izlendiği en iyi bölgelerden bir tanesi diyebilirim. Şu anda bölgede 262 civarında deprem gözlem istasyonumuz var” dedi.
21.09.2023 Yaşam
ARF Almost Ready to Fly Girişim Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemi başladı
ARF Almost Ready to Fly Girişim Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemi başladı Girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunma amacıyla Sabancı Topluluğu tarafından hayata geçirilen Sabancı ARF Almost Ready to Fly Girişim Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemi başladı.
1.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Realme C55 İncelemesi
Realme C55 İncelemesi Herkese selam. Bugün İstanbul’un en tarihi, en eşsiz ve en güzel semtlerinden biri olan Balat’tan merhaba demek istedik. Sizlerle Balat’ı gezmek ve bu tarihi semti birlikte keşfetmek istiyoruz. Bu mini yolculukta Realme’nin amiral gemilerinden olan Realme C55 bize eşlik edecek. E ne duruyoruz? Hadi başlayalım.
22.08.2023 Advertorial
ASELSAN Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Akyol atandı
ASELSAN Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Akyol atandı ASELSAN Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yerine Yönetim Kurulu kararıyla Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akyol atandı.
22.06.2023 Gündem
ROKETSAN, uzun menzilli füze TAYFUN'un yeni görüntülerini paylaştı
ROKETSAN, uzun menzilli füze TAYFUN'un yeni görüntülerini paylaştı ROKETSAN, Türkiye'nin şu ana kadarki en uzun menzilli füzesi TAYFUN'un test atışına ilişkin yeni bir video yayımladı.
13.06.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay’a ilk teması sağlayacağız
Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay’a ilk teması sağlayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Kacır "Sel bölgesinde KOBİ'lere 1 yıl ödemesiz 3 yıl ödemeli 300 bin lira kredi sunduk" dedi. Bakan Kacır "Önümüzdeki 1,5 yıl içinde Ay'a ilk teması gerçekleştireceğiz. İki aşamalı proje olacak. Sert iniş ilki, insansız roket göndereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
7.06.2023 Ekonomi
Dsg Nedir, Ne İşe Yarar? Dsg Şanzıman Çalışma Prensibi Nedir?
Dsg Nedir, Ne İşe Yarar? Dsg Şanzıman Çalışma Prensibi Nedir? DSG Audi, SEAT ve Skoda dahil olmak üzere Volkswagen Grubu bünyesindeki birçok üretici tarafından kullanılan bir tür çift kavramalı şanzımandır. Geleneksel bir otomatik şanzımandan çok farklı bir şekilde çalışır, ancak sürüş sırasında farkı fark etmeyebilirsiniz.
6.06.2023 Gündem
Map Sensörü Nedir, Ne İşe Yarar? Map Sensörü Arızası Neden Olur?
Map Sensörü Nedir, Ne İşe Yarar? Map Sensörü Arızası Neden Olur? Otomobillerde bulunan her parçanın birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Map sensörünün de bulunduğu bu parçaların kullanımı birbirinden farklıdır. 
3.06.2023 Eğitim
Maf Sensörü Nedir, Ne İşe Yarar? Maf Sensörü Arızası Neden Olur?
Maf Sensörü Nedir, Ne İşe Yarar? Maf Sensörü Arızası Neden Olur? Motor yönetim sisteminin hayati parçalarından biri olarak maf sensörü öne çıkmaktadır. Genel olarak benzin ya da dizel üzerinden çalışan yanmalı motorlarda hava girişine gelen hava miktarını belirleyen sistem olarak ifade edildiğini söylemek mümkün. Aynı zamanda Türkçe üzerinden hava akış sensörü olarak ifade edildiğini eklemek gerekir.
2.06.2023 Gündem
Dsc Nedir, Ne İşe Yarar? Dsc Nasıl Çalışır?
Dsc Nedir, Ne İşe Yarar? Dsc Nasıl Çalışır? Dinamik denge kontrolü olarak Türkçe üzerinden ele alınan DSC, genel anlamda aracın dengesini sağlama görevini üstlenmektedir. Bu konuda aracın fren sistemi, motor gücü, direksiyonu ve tekerlekleri iletilen güç bu sistem üzerinden kontrol edilmektedir.
2.06.2023 Gündem
Jdm Nedir, Ne Anlama Gelir? Jdm Ve İhraç Modellerin Farkları Nelerdir?
Jdm Nedir, Ne Anlama Gelir? Jdm Ve İhraç Modellerin Farkları Nelerdir? Türkçe üzerinden Japon iç pazarı JDM şeklinde ifade edilmektedir. İngilizce ise Japanese Domestic Market şeklinde değerlendirildiğini söylemek mümkün. Bu durum bir market olarak direkt olarak arabalar ile ilgilidir. Çünkü bu pazar içerisinde Japonlar kendi ürettikleri marka ve model doğrultusunda araçlarını sunar.
31.05.2023 Gündem
Savunma sanayinin kilit isimleri CNN TÜRK'te: Ana fonksiyon caydırıcı olabilmek
Savunma sanayinin kilit isimleri CNN TÜRK'te: Ana fonksiyon caydırıcı olabilmek Savunma sanayinin kilit isimleri CNN TÜRK ekranlarında! Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir önemli açıklamalarda bulundu.
28.05.2023 Ekonomi
Bakan Akar: Kendine güvenen varsa yasa dışı geçişi denesin
Bakan Akar: Kendine güvenen varsa yasa dışı geçişi denesin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hudut güvenliği ile ilgili iddialara ilişkin, "Bunları söylemek en hafif tabiriyle emeğe saygısızlık, ayıp. Yapılan bu tür değerlendirmeler bizi gerçekten rahatsız ediyor. Bu gerçek dışı beyanlara yönelik söyleyecek laf bulamıyoruz. İsteyen, kendine güvenen varsa yasa dışı geçişi denesin" dedi.
24.05.2023 Gündem
Bayraktar TB2 dünya gündeminden düşmüyor: Türkler yükselişe geçti
Bayraktar TB2 dünya gündeminden düşmüyor: Türkler yükselişe geçti Onlarca ülkeye ihraç edilen Bayraktar TB2 hakkında dünyanın en önemli dergilerinden olan Forbes bir analiz yayınladı. Söz konusu analizde TB2 ile birlikte Türkiye'nin İHA-SİHA sektöründe önemli bir noktaya geldiği aktarıldı ve son günlerde ilişkilerin tekrar normalleşmeye başladığı Mısır'a dikkat çekildi.
23.04.2023 Dünya
Togg'un doğduğu yerde sürücüsüz araçlar yarıştı
Togg'un doğduğu yerde sürücüsüz araçlar yarıştı TEKNOFEST kapsamında düzenlenen sürücüsüz otomobillerin yarışması Robotaksi’de Togg sürprizi yaşandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 3’üncü gün yarışlarına Bursa’nın Gemlik ilçesinden rengini alan mavi Togg ile katıldı. Yarışmacı takımların garajlarını tek tek ziyaret eden Bakan Varank, “Togg ile geldim. Anahtarına kapışalım mı?” esprisi yaptı. Yarışmacı öğrenciler Togg ile Bilişim Vadisinde tur attı.
14.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı Türkiye'nin Mavi Vatan'daki gücüne güç katacak 3 milli fırkateyn için imzalar atıldı. Fırkateynler, üç ayrı özel tersanede eş zamanlı olarak 36 ayda inşa edilecek.
6.04.2023 Ekonomi
Bakan Akar: Hudutlardan kaçak geçişe müsaade etmeyiz
Bakan Akar: Hudutlardan kaçak geçişe müsaade etmeyiz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şu anda hudut birliğinde yani kışla içindeyiz. Burada Mehmetçik ile beraberiz. Buralar siyasi değerlendirmelerin yapılacağı yerler değil. Siyasi konular, başka yerlerde yeri ve zamanı geldiğinde konuşulur” dedi. Deprem sonrası 60 bin Suriyeli 'nin gönüllü olarak ülkesine döndüğünü açıklayan Akar "Hudutlardan herhangi bir kaçak geçişe asla müsaade etmeyiz, böyle bir şey söz konusu olamaz" ifadesini kullandı.
27.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sensör ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sensör haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.