Gazete Vatan Logo

Jdm Nedir, Ne Anlama Gelir? Jdm Ve İhraç Modellerin Farkları Nelerdir?

Türkçe üzerinden Japon iç pazarı JDM şeklinde ifade edilmektedir. İngilizce ise Japanese Domestic Market şeklinde değerlendirildiğini söylemek mümkün. Bu durum bir market olarak direkt olarak arabalar ile ilgilidir. Çünkü bu pazar içerisinde Japonlar kendi ürettikleri marka ve model doğrultusunda araçlarını sunar.

Jdm Nedir, Ne Anlama Gelir? Jdm Ve İhraç Modellerin Farkları Nelerdir?

Kendi iç pazarında ürettikleri arabalar ile beraber satışını gerçekleştirmektedirler. Aynı zamanda Japonlara özel olarak kendi istekleri doğrultusunda modifiye edilmiş araçlar olarak da ön plana çıktığını söylemek mümkün. O yüzden araba konusunda Japon pazarı için önemli bir potansiyel teşkil ettiğini ifade etmek gerekir.

JDM Nedir?

Bir kısaltma olarak öne çıkan JDM, Türkçe üzerinden Japon iç pazarı olarak değerlendirilmektedir. İngilizce açısından bakıldığında ise Japanes Domestic Market biçiminde değerlendirildiğini söylemek mümkün. Yani Japonya'da üretilen marka ve modele bağlı olarak araçları temsil etmektedir.

Sadece araçlar değil aynı zamanda birçok farklı marka üzerinden de Japonya'daki iç pazarı anlatmaktadır. Bu da çok daha uygun fiyatlarıyla beraber daha geniş yelpazede yerli ürüne erişim şansı verir. Bu otomobiller Japonya'ya özel modifiye olarak hazırlanır ve piyasaya sunulur.

JDM Ne Anlama Gelir?

Japonya iç pazarında spesifik olarak ele alınmak suretiyle özel şekilde üretilmiş araçlar JDM üzerinden ifade edilmektedir. Aynı zamanda bu durum İngilizce üzerinden uzun anlamı eşliğinde kısaltılmış olarak ele alınmaktadır. Bunun Uzun hali ise Japanes Domestic Market olarak değerlendirilir.

Haberin Devamı

Yani Japonya'da yer alan araçlar üzerinden daha çok ön plana çıkan iç pazar olarak değerlendirilmektedir. Genelde Japonlara özgü ve Japonların ihtiyacına uygun olarak ele alınmış, spesifik ve modifiye edilmiş araçlardır. Araçlar ile birlikte aynı zamanda birçok marka kapsamında ürün üzerinden ele alındığını ifade etmek mümkündür.

JDM ve İhraç Modellerin Farkları Nelerdir?

JDM ile beraber ihraç modelleri araçlar üzerinden ifade edilir ve bazı farkları bulunmaktadır. Aynı zamanda ihraç modeller EDM kısaltması üzerinden değerlendirilmektedir.

 - Bu kapsamda ilk fark direksiyonlar üzerinden öne çıkar. JDM modellerde direksiyon sağ taraftadır. Ancak EDM modellerde hem sağ hem de sol tarafta olabilir.

- Aynı zamanda her ikisi arasında çift turboya sahip motorlarda malzeme farklılığı öne çıkar.

Haberin Devamı

- EDM modeller 320 HP gücüne sahipken JDM modelleri ise 280 HP gücü üzerinden öne çıkar.

- Diğer yandan yine her ikisi arasında sensör bakımından farklılıklar bulunur.

- Yine ön farın dış yapısı için malzeme farklılığı öne çıkmaktadır.

Genel çerçevede bu gibi farklılıklar ile beraber JDM ile ihraç modelleri arasında birtakım ayrımlar öne çıkar.