Şekib Avdagiç

Şekib Avdagiç

Son dakika Şekib Avdagiç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Şekib Avdagiç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Şekib Avdagiç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şekib Avdagiç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şekib avdagiç gelişmeleri de dahil olmak üzere 125 şekib avdagiç haberi bulunmuştur. Tüm şekib avdagiç haberleri aşağıda listelenmiştir.
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul'da sanayi arsası konusunda bir çalışma yapıyoruz. Şöyle bir hedefimiz var. İstanbul'da sanayi arsası satın almak artık çok kolay değil. Var olan çok pahalı. Biz bütün Trakya'yı, Çanakkale, Bursa, Sakarya ve bütün çevredeki Organize Sanayi Bölgeleri'ni canlı izleyen, OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguluyoruz” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
Asgari ücret zammı ve mesai ücretleriyle ilgili iş dünyasından flaş açıklama
Asgari ücret zammı ve mesai ücretleriyle ilgili iş dünyasından flaş açıklama Asgari ücrete ara zam ve mesai ücretleriyle ilgili dikkat çeken açıklama geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, milyonlarca çalışanın merakla beklediği 'asgari ücrete ara zam gelecek mi' sorusuna cevap verdi. Avdagiç "Enflasyonu aşağıya çekeceksek; hiçbir şeye dokunmadan, hiç kimsenin konfor alanına giriş yapmadan bunu dünyada başaran hiçbir ülke yok. Enflasyonu düşürmenin belli kuralları, kaideleri, konseptleri var" dedi.
11.03.2024 Çalışma Hayatı
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, "2022 yılında yüzde 11.4 , 2023 yılında yüzde 5 buçuk, inşallah bu yıl da ilk 9 ayda yüzde 4.7 büyümeyi başarmış bir ülke olarak milli gelirimizi yılın ilk 9 ayı sonunda 1 trilyon 75 milyar dolara çıkarmayı ve kişi başı milli gelirimizi de 12 bin 500 dolara çıkarmayı başardık. İhracatımız 2023 yılında dünya ihracatında ve ithalatındaki gerilemeye rağmen Türkiye olarak yüzde 0, 64’lük bir artışla 256 milyar dolara ulaştırdık. Bu da cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayda geçti" dedi.
7.02.2024 Ekonomi
İş dünyası ikinci yüzyıla hazır: Pes etmeyeceğiz
İş dünyası ikinci yüzyıla hazır: Pes etmeyeceğiz İş dünyası Cumhuriyetin 100’üncü yılına, global ekonomide durgunluk beklentilerine rağmen yüksek motivasyonla girmişti. Sanayiciler üretim ve ihracat artışıyla küresel bir ekonomik güç olma vizyonuna odaklanmış durumda.
29.10.2023 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç'ten dövizde ‘yeni denge’ açıklaması
İTO Başkanı Avdagiç'ten dövizde ‘yeni denge’ açıklaması Dolar ile ilgili flaş açıklama geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Üreticinin, bugün sattığı ürünü, yarın hangi fiyattan yerine koyacağını ya da 3 ay sonra alacağı hammaddeyi hangi kur seviyesinden temin edeceğini bilmesi, enflasyon beklentilerinin kırılması ve beklenti enflasyonunun önlenmesi adına büyük önem taşıyor" dedi.
14.07.2023 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç'ten Borsa İstanbul açıklaması: Hızlı bir yabancı girişi bekliyoruz
İTO Başkanı Avdagiç'ten Borsa İstanbul açıklaması: Hızlı bir yabancı girişi bekliyoruz İTO Başkanı Şekip Avdagiç, kaliteli geçen seçim sürecinin ardından yabancı yatırımcılardan pozitif sinyaller almaya başladıklarını söyledi. Avdagiç, ‘‘Seçimlerin ardından istikrarlı bir dönem ortaya çıktı. Arkasından Mehmet Şimşek Bey ve ekibinin de oluşturacağı yeni ekonomik denge paketiyle önümüzdeki günler için iyimseriz. Önce borsaya çok hızlı bir giriş öngörüyoruz’’ dedi.
19.06.2023 Ekonomi
Rifat Hisarcıklıoğlu, yeniden TOBB Başkanı oldu
Rifat Hisarcıklıoğlu, yeniden TOBB Başkanı oldu Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) 79'uncu Genel Kurulu'nda Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden başkan seçildi.
31.05.2023 Ekonomi
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesinin ardından dün akşam iş dünyasından da peş peşe açıklamalar geldi. Ekonomi dünyasının temsilcileri seçimden galip ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Özellikle demokrasi vurgusu yapılan açıklamalarda iş dünyası temsilcileri seçim nedeniyle oluşan belirsizlik döneminin de geride kaldığının altını çizdi. Açıklamaların satır aralarında yeni döneme ilişkin beklentiler dile getirildi. Bu taleplerin başında enflasyonla mücadele, rekabetçi kur ve iş dünyası ile güçlü iletişimi olan bir kabine vardı.
29.05.2023 Ekonomi
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “2023 bizim için özel bir yıl, yapacak çok işimiz var. Daha çok üretim-ihracat-istihdam için yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne büyük işler düşüyor. Türk özel sektörü olarak, kazanımlarımıza yenilerinin ekleneceği, kalkınmanın kartopu gibi hızlanacağı günleri birlikte kuracağız.” ifadelerini kullandı.
28.05.2023 Ekonomi
EYT'de kıdem tazminatına devlet garantisi! 'Ek paket' müjdesi
EYT'de kıdem tazminatına devlet garantisi! 'Ek paket' müjdesi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni Kredi Garanti Fonu (KGF) paketinin detaylarını açıkladı. 14 destek kaleminden oluşan pakette, EYT’lilere kıdem tazminatı desteği dikkat çekti. Buna göre; işverene EYT yükü için 25 milyar lira kefaletle 34 milyar lira kredi sağlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, ek destek paketi gelebileceğini belirterek, EYT'lilere kıdem tazminat için devlet garantisinin detaylarını anlattı.
13.01.2023 Emekli
Şekip Avdagiç kimdir? İTO başkanı olan Şekip Avdagiç’in firması ne, şirketleri hangileri?
Şekip Avdagiç kimdir? İTO başkanı olan Şekip Avdagiç’in firması ne, şirketleri hangileri? İstanbul Ticaret Odası (İTO) 21’inci dönem seçimlerinin ilk aşamasını oluşturan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri, İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) yapıldı. İlk sonuçlara göre mevcut Başkan Şekib Avdagiç, 273 kişilik meclisin 195 üyeliğini  kazandı. Peki, Şekip Avdagiç kimdir?
10.11.2022 Gündem
İTO Başkanı Avdagiç: Yerli ve milli ekonomiyi inşa edenlerle beraber yürüyeceğiz
İTO Başkanı Avdagiç: Yerli ve milli ekonomiyi inşa edenlerle beraber yürüyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 693 bin üyesi ile İstanbul iş dünyasının çatı örgütü olan İstanbul Ticaret Odası’nın Başkanı Şekib Avdagiç’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen İTO 140’ıncı Yıl Özel Ödülleri Programı'na katıldı.
25.09.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faiz açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faiz açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programına katıldı. Erdoğan "Başta kamu bankaları olmak üzere düşük faizle sizi yatırıma davet ediyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca çalışanlara verilen yemek ücretinin nakit olarak da verilebileceğini ve bunun vergiden istisna edilebileceğini söyledi. Erdoğan "2023 Nisan ayı sonuna kadar çalışanlara yapılacak elektrik doğalgaz ve ısınma giderinin 1000 liraya kadar olan kısmı gelir vergisi ve sigorta kesintisinden muaf tutuyoruz. Küçük esnaflarımızla ilgili de onlara destek vermede adımlarımızı inşallah atacağız. Onları da güçlendirmeye gayret edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
25.09.2022 Siyaset
Bakan Özer Tarihi Liman Han’ın açılışına katıldı
Bakan Özer Tarihi Liman Han’ın açılışına katıldı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  Eminönü’nde restorasyonu tamamlanan İstanbul Ticaret Odası'na ait (İTO) Tarihi Liman Han’ın açılışına katıldı. Burada konuşan Bakan Özer,  "İstanbul Ticaret Odası bu kadar kıymetli bir mekanda ticari değeri çok büyük olan bir yerde, o diğer değerlendirilecek şeyleri tercih etmeyip kültürle eğitimle buluşturulan bir mekana dönüştürülmesi hakikaten İstanbul'a yapılan en büyük yatırımlardan, en büyük kazanımlardan biri“ dedi.
8.09.2022 Gündem
İTO Başkanı Avdagiç’ten küresel krizi fırsata çevirmek için 3 öneri
İTO Başkanı Avdagiç’ten küresel krizi fırsata çevirmek için 3 öneri İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Küresel ticarette öne çıkan tedarik avantajımızı iyi değerlendirirsek, bu dönemde ülkemize pozitif ayrışma imkanı sağlayabiliriz. İkinci olarak bize düşen bu dönemde pazar ve ürün çeşitlendirmesine gitmek olmalıdır. Üçüncüsü kredi kullanımını kısıtlamaya yönelik yaklaşımlar, bir negatif döngüye dönüşme riski oluşturabilir. Bu da bizi küresel resesyonda pozitif ayrışmadan alıkoyabilir” dedi.
12.08.2022 Ekonomi
MEB harekete geçti! Yeni dönem başlıyor, öğrenciler artık...
MEB harekete geçti! Yeni dönem başlıyor, öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Anlaşma sağlandı. Yeni dönem başlıyor. Dijital İstihdam Eşleştirme Platformu devreye giriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitim merkezi programı ile oluşan istihdam hareketliliğini daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi; işletmelerin çırak, stajyer ve mezun durumdaki kişilerin alanında ve nitelikli istihdamlarıyla ilgili önemli bir ihtiyacın giderilmesi amacıyla MEB, İTO ve İSO iş birliği ile hayata geçirilen Dijital İstihdam Eşleştirme Platformu'nun tanıtım programına katıldı. İşte son dakika haberinin detayları...
22.07.2022 Eğitim
İş dünyası darbelere karşı tek ses
İş dünyası darbelere karşı tek ses Hain darbe girişiminin yıl dönümünde iş dünyasından darbelere karşı tek ses yükseldi.
15.07.2022 Ekonomi
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yeni açıklama! Milyonlarca vatandaşa kötü haber
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yeni açıklama! Milyonlarca vatandaşa kötü haber Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Doğal gaz fiyatlarına büyük zam geliyor. Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili kış gelmeden kötü haber geldi. Enerjide arz güvenliği ve yüksek fiyatlara dikkat çeken İTO Başkanı Şekib Avdagiç, fiyatı 1300 dolarlara çıkan doğal gaz fiyatların 3000 dolara çıkacağını ifade ederek, Türkiye'nin enerji tasarrufuna yoğunlaşması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi'ne değinen Avdagiç, bu paketin büyük imkanlar sunduğunu belirtti. Şekib Avdagiç, “Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi”nin çok mühim olduğuna inanıyoruz. Paket büyük imkanlar sunuyor. 60 ay vadeli yüzde 0,99 faiz oranıyla kredi kullanımı fırsatı getiriyor. Doğalgazda yüzde 99 dışa bağımlı olan Türkiye’de gazın 3’te 1’i konutlarda tüketiliyor. Dolayısıyla yüzde 35 tasarruf oldukça yüksek bir değeri ifade ediyor” diye konuştu.
8.07.2022 Ekonomi
İş dünyasından flaş asgari ücret açıklaması
İş dünyasından flaş asgari ücret açıklaması İş dünyası temsilcileri, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı asgari ücrete yapılan ara zam kararını değerlendirdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "İşçiler, işverenler olarak el ele vererek üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz” şeklinde belirtirken; İTO Başkanı Avdagiç, “Çalışanlarımızın enflasyon kayıplarının telafi edilmesi iş dünyası olarak çok önemli bir sorumluluğumuz” dedi. MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı ise, asgari ücrete yapılan zammı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Erdoğan, dün Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapıldığını ve net asgari ücretin 5500 lira olduğunu açıklamıştı.
2.07.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Ev fiyatları düşüşe geçti! Emlak balonu patlıyor
Ev fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Ev fiyatları düşüşe geçti! Emlak balonu patlıyor Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Ev fiyatlarıyla ilgili hükümet kanadından atılan adımlar sonrası düşüş gerçekleşti. Ev fiyatları düşüşe geçiyor. Bunun ön büyük sebebi ise sahte ilanların önüne kesen uygulamalar olduğu ifade ediliyor. İnternet sitelerinde ev fiyatlarıyla ilgili yapılan manipülasyonlar artık suç sayıldığı için fırsatçıların eli kolu bağlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayınlanan yeni düzenleme ile birlikte internet ortamında yer alan emlak ilanlarında yeni bir dönem başladı. Özellikle emlak fiyatlarının gerçek değerinin üzerinde gösterilmesi ve emlak piyasasında yapılan manipülasyonların önüne geçilmesi için çıkartılan düzenleme sonuçlarını göstermeye başladı. Emlak piyasalarını manipüle ederek konut ve benzeri gayrimenkullerin fiyatlarını yükselten fırsatçılara göz açtırmayacak olan bu düzenlemenin ardından yapılacak denetimlerle birlikte özellikle konut fiyatlarının dengelenmesi bekleniyor. Öte yandan BDDK'dan yapılan kredi hamlesi de ev fiyatlarının düşüşüne yardımcı oldu. İşte ev fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
30.06.2022 Ekonomi
Asgari ücrete zam! Milyonlar bekliyordu, 1625 lira ve...
Asgari ücrete zam! Milyonlar bekliyordu, 1625 lira ve... İşçi ve işveren milyonlarca kişi bekliyordu ve belli oldu. Asgari ücrete zam için kritik gün geldi. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammı için beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Komsiyon toplanıyor. Masada birden çok formül var. Asgari ücret net rakam üzerinden bakıldığında kamunun elinde 1625 liralık bir alan olduğu ifade ediliyor. Bu durumda asgari ücretin 5 bin 878 liraya yükselebileceği belirtiliyor. İşte asgüri ücrete zam için formüller ve yeni hesap...
29.06.2022 Çalışma Hayatı
BDDK'nın kredi kararı ile ilgili flaş açıklama!
BDDK'nın kredi kararı ile ilgili flaş açıklama! BDDK, döviz varlıkları 15 milyon lirayı aşan şirketlere kredi kullandırım sınırlaması getirdi. İTO'dan karar ile ilgili açıklama geldi. İTO Başkanı Avdagiç, “BDDK düzenlemesi ile makul maliyetli fonların spekülatif döviz işlemlerine yönelmesinin önüne geçilecektir” dedi.
27.06.2022 Ekonomi
Konut kredisinde yeni dönem! Ev alacaklara yüzde 90 kredi fırsatı, 1 milyon TL'ye kadar...
Konut kredisinde yeni dönem! Ev alacaklara yüzde 90 kredi fırsatı, 1 milyon TL'ye kadar... Ev sahibi olmak isteyenler için güzel haber! BDDK kararı ile konur kredilerinde yeni düzenlemeye gidildi. Uygun fiyatlı konutun kapısı açacak karar ile lüks konuta kredi sınırlaması getirildi. Değeri 2 milyon liraya kadar olan konutlara yüzde 90 kredi sağlanması kararı, düşük gelirli geniş kitlelerde konut sahibi olma umudu doğurdu. BDDK’nın yüzde 10 peşinle ev sahibi olma imkânı sağlaması, üretimi, lüks konuttan uygun fiyatlı konuta yönlendireceği gibi, fiyat artışlarını da frenleyecek.
26.06.2022 Ekonomi
Ekmek fiyatlarına zam geldi mi? 3 TL'nin üzerindeki satışlar...
Ekmek fiyatlarına zam geldi mi? 3 TL'nin üzerindeki satışlar... Ekmek fiyatları, bir süredir gündemin öne çıkan haber başlıkları arasında bulunuyor. İstanbul’da ekmek fiyatında tam bir karmaşa yaşanıyor. Fiyatı belirleyen komisyonun üyeleri İstanbul Fırıncılar Odası ve İstanbul Ticaret Odası ekmeğin 3 TL olduğunu söylüyor. Ancak birçok ilçede fiyat 4-5 TL’ye çıktı bile... Ticaret Bakanlığı denetime başladı, 3 TL’nin üzeri ekmek satan fırına ceza gelecek
23.06.2022 Ekonomi
GES'te büyük kazanç! Bugün son gün, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ödeyecek! En az 1000 lira...
GES'te büyük kazanç! Bugün son gün, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ödeyecek! En az 1000 lira... Büyük kazanç sağlanıyor. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası aracılığı ile uygulanacak. Asgari tutar 1.000 TL olarak belirlendi. Yatırım araçlarının çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yatırımcıların Türk Lirası cinsi varlıklara yönelimlerinin teşvik edilmesi amacı ile uygulanmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığının Gelire Endeksli Senet ihracına ilişkin süre bugün bitiyor. Talepler 3 kamu bankası aracılığıyla toplanıyor. Yatırımcılar en az bin lira tutarında talepte bulunabiliyor. Gelire Endeksli Senet (GES) getirileri, DHMİ ve KEGM’den bütçeye aktarılan hasılatın paylarına endekslendi. Dönemsel getiri oranı yüzde 5.32, yıllık bileşik getiri oranı ise yüzde 23.04 olarak belirlendi. Senet, yalnızca gerçek kişilere ihraç edilecek ve talep toplama işlemleri ile kupon ve anapara ödemeleri Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Senetlerin getirileri 24 Haziran Cuma günü yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Senetlerin ilk kupon ödemesi ise 23 Eylül'de yapılacak.
22.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Şekib Avdagiç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şekib avdagiç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.